U.S.A.

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Z
hehheh, ilyen kis bevállalós vagy?

A Mûegyetemet nagyon szerettem, mert jó tanáraink voltak (E-épület) finommechanika, és optika tárgyakból.

Amit nem tudunk az erkölcsök útján megtenni, azt nem szabad a törvények útján megtennünk. A fehér ember nagyon ért a pénzcsináláshoz, csak ahhoz nem ért, hogyan kell elosztani.

Kata
tetszett a téma, és bevállaltam, mint Csernus doktor. :)

[/cserf][/fülünyúl]

Z
és milyen apropóból lett a Jaltai konf. a TDK témád?

Amit nem tudunk az erkölcsök útján megtenni, azt nem szabad a törvények útján megtennünk. A fehér ember nagyon ért a pénzcsináláshoz, csak ahhoz nem ért, hogyan kell elosztani.

Kata
Nem. Budapesti Mûszaki Egyetem, biomérnök szak. Most meg ugyanide, csak orvosmérnöki.

[/cserf][/fülünyúl]

Z
dzsíííz, csak nem a külkerre jársz/jártál?

Kata
Én a jaltai konferenciából TDK-ztam. A netrõl le is tölthetõ a stuff, varázsszó a jó kis guglink...
Szo-szo, azt mondták eléggé bíráltam a konferenciát. A téma ott a környezetvédelem, az elmaradott országok felfejlesztése, a betegségek, károsanyagkibocsájtások visszaszorítása, és gyógyszerellátások szervezése LETT VOLNA. Ehelyett mindenki érdek- és gazdasági szerzõdést kötögetett, szartak arra, hogy melyik országban hányan halnak éhen. Az USA kiemelten péniszkalap volt, semmibe nem ment bele. A Kiotoi egyezményt itt sem írták alá, pedig Kanada és az oroszok is beadták itt a derekukat.
Konzekvencia: az USA világgazdasági és világhatalmi törekvései itt is nyilvánvalóvá váltak. Nem érdekli õket semmi, és senki, nem szent nekik semmi a saját országukon kívül. Minden egyezményt felrúgnak, semmibe vesznek, és az ez ellen ágáló gyengéket pofánröhögik. Ez az USA. Egyébként hamarosan felrúgni igyekeznek a SALT II csillagháborús egyezményét is, mert fegyvereket akarnak telepíteni a világûrbe - ha már meg nem tették idáig...
Szóval bármit mondanak, bármit csinálnak, az USA csak a pénzre/olajra/piacra és persze a világméretû haderõfölényre hajt. Közel akkora hadsereget tart fenn, amennyi az összes többi országnak van együttvéve. És fenntartja, fejleszti akkor is, ha emiatt az életszínvonal csökken amerikában. Persze, errõl nem szólnak a CNN tudósításai. Tulajdonképpen eljátsszák azt, amit a hitleri Németország anno, csak modernebb, konszolidáltabb változatban. Õk a mai világban megengedhetik maguknak, hogy ha egy ország nem szimpi nekik, akkor xarrá bombázzák. Aki meg ellenük szól, mint Franciaország, azokat meg gazdasági szankciókkal, bojkottal sújtja.
Viva la USA...

[/cserf][/fülünyúl]

Z
nem sok, talán motorkerékpár! :)))

Z
OFF: A tromba a leginkább pusztítóképes szél. Bár szvsz ez kamu, ilyen nem lesz itthon, max. egy 0-s.

Fujita skálán (0-5-ig, 5-ös a legerõsebb) egy kettes erõsségû:

ReTeK
CSOCSO egy kérdés, ott milyen autókkal járnak ?
2 literesnél van kissebb ?

ReTeK
Hazájukért haltak meg.
Hmmm, én a "kelet-európai, cinikus, kiábrándult agy"-ammal nem tudom ezt felfogni, de nyitott leszek és várom hogy elmagyarázd

Z
van itt egy kis káosz! :DD

The Garrett
link
U.e. a hír a rádióban már egyenesen tornádót jelzett elõre. riogatva az embereket.

pedig nem is tévé. meg nem is jueszéj.

I\'m a Goodfella just like Deniro, punk.

The Garrett
Apropó média és hírek felfújása:

TORNÁDÓRIADÓ BUDAPESTEN :D

The Garrett
Thx :)

Hellhammer
Loál János
"ahhoz hogy meg lehessen emlékezni, elõbb le kéne zárni magunkban ezeket az ügyeket" <-> "Persze akik átélték, szenvedõi voltak, azoktól nem lehet elvárni, hogy elfelejtsék"

Akiknek hozzátartozói(k) haltak meg, azok úgyis "sírni" fognak, így amit a #143-ban írtál, értelmezhetetlen.

Véletlenek nincsenek, csak walaki annak nevezte el őket véletlenül.

The Garrett
ermm ha a hazájukért haltak volna meg akkor nem többezer kilóméterre hazájuk határától valami eldugott sivatagi város közeépn tették volna.

Sarkítva de igaz :D

The Garrett
pár szélsõséges nézeteket valló emberen kívül mindenki rég lezárta magában trianon, meg '56 ot...

guardian hero
Nem azt mondom, hogy bûn megemlékezni, de ahhoz hogy meg lehessen emlékezni, elõbb le kéne zárni magunkban ezeket az ügyeket. Ez az, ami sok embernek nem megy.

A holokausztnak ugyanúgy emléket kell állítani. Persze akik átélték, szenvedõi voltak, azoktól nem lehet elvárni, hogy elfelejtsék. De legalább az új generációnak tudni kéne megbocsátani, nem pedig tovább szítani a gyûlöletet - és ez mindkét félre vonatkozik.

Egyébként nem vagyok olyan naiv, hogy azt higgyem, az USA pusztán a világbéke érdekében távolította el a tálib rezsimet és Szaddam Husszeint, de az is hazudik, aki azt mondja, hogy ez nem volt egy fontos szempont. Mert azok a katonák, akik ott meghaltak, nem az olajért vagy mittoménmiért haltak meg, hanem a hazájukért. Ez lehet, hogy a mi kelet-európai, cinikus, kiábrándult agyunknak nyálas szövegnek hangzik, de van, ahol még nem járatták le a hazaszeretet eszméjét.

Xbox Live Gamertag: HUN Guardian PSN ID: HUN_Immortal jatekaim.hu: Guardian Hero

The Garrett
jah meg meglehet inni a literes kólát meg a 2 literes popcornal is reklám alatt kell zörögni :D

guardian hero
A reklám alatt lehet kismárolhatod magad a barátnõddel, utána legalább könnyebb lesz a filmre figyelni :).

Xbox Live Gamertag: HUN Guardian PSN ID: HUN_Immortal jatekaim.hu: Guardian Hero

The Garrett
LEhet hogy hülyeségeket fogok mondani, de nekem így magyarázták:
(fullra nemértek a hírközléshez, tehát lehet átvertek :D )
Ugy mérik a "nézettséget" hogy vannak elhelyezve lakótelepeken valami vevõkészülékek, amik <nemtudom mibõl> de meg tudják állapítani hogy hol melyik csatornát nézik. Ha csatornát váltasssz, akkor érzékeli, és ha visszaváltassz akkor ugy veszihogy +1 ember nézi azt az adót.

Így jöhetnek ki 9 milliós számok.

Hellhammer
Mondjuk néha én is szívesen pofánkenném a kertévék vezetõit (is), pl. olyankor amikor elmegyek moziba fizetek majd 1000 Ft-ot egy filmért beülök nézni, és a film elõtt 15 percen keresztül mennek a gagyi reklámok, amiból minmum 5 perc valamelyik tv adó reklámja. Miért kényszerítenek rá, hogy ezt kelljen néznem? Ha 10-15 perccel késõbb megyek a moziba akkor meg nem hajléandóak beengedni, mert már elkezdõdött az elõadás...

Bandew
Hát rajtam se. :-)

One Ring to rule them all, One Ring to find them, One Ring to bring them all... and in the darkness bind them.

Hellhammer
Csak abból vettem, hogy írtad, hogy belenyomnál egy téglát a valóság-, mónika-, balázs-, jakupcsek-, béla-, gizi-, pista-, jólmegmondjuk show-k miatt. Nekem erre az a roppant egyszerû megoldásom van, hogy a TV-n az utolsó helyekre programoztam be a 2 "vezetõ" TV adót, ráadásul olyan számra mait nem túl kényelmes bepötyögni :) Így ritkán kapcsolok oda, nagyritkán filmet, hiradót, sport mûsort nézek ezeken.
Továbbá komolyan nem értem, hogy hogyan lehet egy 700 mintás adathalomból többmilliós nézettségeket kihozni. Egyszer összevetettem a TV adók nézettségi adatait és egy idõpontra 9 millió nézõ jött ki. Ez kicsit durva, tekintve azt, hogy 10 millióan vagyunk kb. tehát a csecsemõk, betegek is nyilván TV-t néztek arról a nem kevés emberrõl nem is beszélve, akik olyan helyen dolgoznak éjjel-nappal ahol nincs lehetõség a TV nézésre.
Na mind1. Az tuti, hogy rajtam nem keresnek egy fillért se a kereskedelmi TV-k. :)

Bandew
Ki mondta, hogy nézek TV-t???
Ok nézek, de csak filmeket, és nem egész nap, hanem hetente max 2x.

One Ring to rule them all, One Ring to find them, One Ring to bring them all... and in the darkness bind them.

Hellhammer
Pistolyt nyomnak a tarkódhoz, hogy kiötelezõ TV-t nézned?

Ez a magyar mentalitás: csak sírni lehet, de tenni ellene már büdös. Simán kinyomod a TV-t és csinálsz valami mást...

Bandew
:-DDD

The Garrett
mirõl beszélsz, õ nem halt meg

Bandew
Nem pánikolnék. :-)

Bandew
Hát azon is eléggé ki voltam készülve.
De akkor erre csak annyit mondok: Elvis Presley
:-D

The Garrett
nemtudom te mit tennél 1 hirtelen pánikhelyzetben.

The Garrett
MOst ez olyan dolog, hogy nálunk meg Zámbó Jimmy halálát fújták fel úgy, mint pl a WTc-t.

Bandew
Ezt is tudom, de ne hidd, hogy ott nem elterjedtebb. :-)

Bandew
Ezt tudom, de mivel Amerikában mindenki tévézik, ezért ezen keresztül próbálnak jelet adni az embereknek.

PREMIERE1
Ray Charles is meghalt. :(
1930-2004

\"... népszavazás döntsön a nép szavazásból történõ kihagyásáról ...\"

Bucser
A valóságshow holland találmány:)

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

Bucser
Erre rájönni nem kell Simpson család vagy South Park.... Csak józan ész meg kevés tévénézés...

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

Bandew
tobnék=dobnék

Bandew
Komolyan mondom néha legszívesebben téglát tobnék a televíziómba, amikor pl a RTL KLubbon mennek ezek a hülyeségek, mint pl Fókusz meg Mónika Show. Pffffff.....
A "valóság"showkról meg már ne is beszéljünk.

Bandew
Ja és kérdésemre válaszolva (miért ezek az amerikai tragédiák maradnak fönn az emberek emlékezetében?) azért, mert ezt nyomatja a média. Totális manipulálás, ez megy mindenhol. Szerencsére pont az amerikaiak ébrednek rá erre legelõször, és egyes értelmesebb emberek probálják kinyitni társaik szemét, egyes fogásokkal (South Park, Simson család és jó pár filmalkotás). De sajna Európában még nagy a hatalma a TV-nek. Persze az USA-ban is, de ott már kezdenek egyesek kilábalni.

Bandew
Túl könnyen esnek ott az emberek pánikba, és nem képesek hideg fejjel gondolkozni.

Bandew
Félreértesz. Nagyon sajnáltam azokat akik meghaltak, de furcsamód miért ezek az amerikai tragédiák maradnak fönn az emberek emlékezetében? Mi van Hirosimával? Mi van Afganisztánnal? Mi van Irakkal? AZ Öböl-háborúval? SOKKAL több ember halt meg, mint ahányat Amerika veszíttet összesen az eddigi történelme során!
Sajnálom az embereket tényleg, de az, hogy nyomatja a TV a pofámba, hogy hányan haltak meg, meg hogy egy perces néma csönd, meg ezek azoktól elfog a hányinger.
Ha meg az amerikaiak olyan bénák, esetlenek, hülyék, meg gyengék, hogy a spéci technikájuk nélkül halálfélelmük van, akkor úgy kell nekik.

Bucser
Alkotmányos Joguk van a fegyverviselésre, hogy megvédék magukat ez az egyik dolog a másik meg tudod, hogy az emberek hogy viselkednek pánik esetén.. ÉS ott kökemény pánik volt.. Bolt fosztogatás meg minden... HA valaki bejön a házadba szerintem te is szívesebben lõsz elõször és csak utánna kérdezel... Mert lehet az illetõnek is van fegyvere...

Bucser
Nem nem arról van szó, hogy nem kell róla megemlékezni, de az a fajta utatás, hogy csinálják vissza kicsit bicskanyitogató.....

Bucser
A válaszban sokminden benne van:) Bandew-nak is válaszoltam benne meg sokmindenkinek...:)

Bucser
Van amiben egyet értek veled van amiben nem.

Be kell ismerni, ha nincs Normandiában az USA támogatása akkor itt most vagy Ploretár diktatúra lenne nagyban vagy pedig fasiszta rendszer. VAgy a SZU veri haza a németeket míg ki nem írtja aztán Nyugat-Európa ellen fordul.. Nem tudom történelembõl emlékeztek-e rá, de szabályos versenyfutás ment Berlin elfoglalásáért mert, nem akarták a szövetségesek, hogy a SZU foglalja el a Ruhr meg a Saar vidéket a német ipar kulcsát.... Pearl Harbour pedig nem azért jelentõs mert megtámadták õket, hane3m mert hadüzenet nélkül ez az egyik a másik pedig, hogy az Amerikai Flotta 50 %-át tették tönkre ott (ha nem többet)... Szeptember 11 rõl igenis meg kell emlékezni akárcsak a Spanyol vonatrobbantásról... Szerintem lelketlen az az ember aki nem érez sajnálatot vagy sérelmet egy ilyen tömegmészárlásra gondolva... Gondolj bele, ha neked lett volna ott valakid... Abban az épületben vagy éppen vonaton.... Dúrva volt az... Kedvesem 2,5 éve élt az USA-ban ott járt Fõsulira de hazajött Akkor volt kint mikor Washington Providence Boston környékén ment a Sorozatgyilkos aki Mesterlövészfegyverrel vadászott a benzinkutaknál az áldozataira... NEm voltam beszarva ám, hogy mi lesz vele... A WTC idején pedig pont New Yorkban volt és éppen arra készült, hogy bemenjen egy barátnõjéhez meglátogtani aki ott dolgozott, de a csaj beteg lett... Ilyen gondolatokkal ne háborodj fel a Szept 11.-én vagy a sajnálaton... Sok a Buta ember az USA-ba, de valahogy mégis ott öszpontosul a pénz nagy része... LEhet szidni az USA-t... Bevándorlók építették ez is igaz, de távolról sem lehet ráfogni, hogy szar ország... egyszerûen más... ÉS ez az intolerancia idegesít, hogy ezt nem képesek elfogadni mert más... És az Áramszünet miatti parázás.... HAllod... New Yorkban soha nem volt sötét mióta bevezették a köztéri világítást.. Képzeld el, hogy hirtelen minden elsötétül?????? A Holdfény sem jut el sehova mert a felhõkarcolók eltakarnak mindent a metróban sötét van... Az orrodig nemlátsz mert nincs sehol sem fényforrás... csak az autók fénye... TE nem szarnál be mert te vagy a Faxa csávó... Persze... õszintén én is bepánikolnék, hoigy mi történt....

Bandew
Ja, meg az a gáz, hogy nincs jövõ, ha Amerika mindenkit legyilkol. :-)

Bandew
Azt én írtam. :-D
Nem mondom, hogy nem gáz, de sehol sem olyan hülyék az emberek, hogy felfegyverkezzenek áramszünet esetén. :-D

Loál János
Mintha azt mondanád, hogy Trianonról, és '56-ról bûn lenne megemlékezni. Ezek után hova sorolod a Holokausztot?

"Most már nem a múltba kéne nézni végre, hanem a jövõbe."

Akkor ezek az események mehetnek a levesbe? Hát érdekes.

Véletlenek nincsenek, csak walaki annak nevezte el őket véletlenül.