U.S.A.

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Bandew
A globalizációban semmi jó nincs. Ezt nem tom ki találta ki, de elég nagy barom volt. Amúgy nem ez ellen lázadok, csak te hoztad fel ezt a témát.

One Ring to rule them all, One Ring to find them, One Ring to bring them all... and in the darkness bind them.

The Garrett
mmm a wtc nemigazán fogható fel "háborús cselekményként"

I\'m a Goodfella just like Deniro, punk.

Bandew
Már hogyne lenne ugyanaz! Ez is háború!

One Ring to rule them all, One Ring to find them, One Ring to bring them all... and in the darkness bind them.

The Garrett
Addig lázadozzzon az ember amig fijatal, nem? 😉

The Garrett
NEm igazán érted a terrorizmus lényegét. de bucser már jól megfogalmazta most nézem 😉

Glpetyus
Te valami globalizáció ellenes iskolás vagy mi??

Glpetyus
pfff...
Akkor így fogalmazok:Japán,Vietnam mind hadviselõ fél volt az USA-val szemben,míg a wtc elleni merénylet nem egészen ugyanez,sztem...

Bandew
"Ezért terveznek inkább kontrollálható vírusokat"

Bucser
Azért mert a terroristák célja, hogy megértessenek valami a néppel,hogy felhívják magukra a figyelmet... számukra nem megoldás, hogy mindenki meghal, mert akkor a tanaik is elvesznek... Ezért terveznek inkább kontrollálható vírusokat... Amik kis területen (viszonylag kis területen kb NY hatótáv) hatásosak... Elég nagy olyankor a MAssacre ahhoz, hogy felhívja rájuk az emberek figyelmét és elég nagy a visszhangja és ha ekkora dolgot csinálnak könyebben leülnek velük tárgyalni😊 De kiírtani a földet nem fogják soha....

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

Bandew
Már anélkül is.

torrente
És ha terroristák képesek magukat is fölrobbantani, azaz nem sajnálják magukat sem, akkor miért ne eresztenék a világra a vírusokat?

torrente
Úgy is kipusztítjuk magunkat. És hogy miért? Mert mi vagyunk a Föld legértelmesebb élõlényei. Mondják szakértõk. Ha elõveszik a biológiai fegyvereket, akkor vége.

Bandew
Nyugodj meg, Amerikában is ugyanúgy megy a terrorizmus, csak ott máshogy hívják. Így etetik a népet.

Bandew
Szted Hirosimában katonák voltak nagy agy? És a vietnami falvakban? Amerika a legnagyobb gyilkos, nem tom miért olyan nehéz ezt belátni. Bush már Szaddamot is megelõzte vérengzésben (nem vicc, friss felmérések alapján).
Nem egy várost bombázott már a földig. Rengeteg család halt meg, rengeteg kisgyerek rokkant meg. SOKKAL többen haltak meg, mint szeptember 11-én.

Glpetyus
lol

Glpetyus
Ember,akkor háború volt(van),a WTC-ben meg mégis csak civílek haltak meg....😞
Meg szegény tûzoltók+egy csomó rendõr..😞((

Glpetyus

Bucser
ÉS ezeket a gondolatokat nagyon és tisztán lehet érteni.. Csak nagyobb WAr Anime sorozatokat kell megnézni mint amilyen a Gundam sorozat (ezek rajzfilmek és ne tessék röhögni de nagyon komoly Genocide-ok és személyes tragédiák vannak benne és a HAppy endet mindig beárnyékolja valamilyen keserû dolog...) A Világ legmegérintõbb alkotásai és szerintem nem jobban mutatja be a háború értelmetlenségét mint a Ryan közlegény megmentése hanem ugyanúgy csak éppen Sci Fi környezetbe helyezve egy kitalált konfliktuson át...

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

Bandew
Errõl van szó.

Bucser
A Háború senkinek nem jó. A Háború teljesen öncélú dolog. Ölsz mert megölték valakidet téged pedig azért ölnek meg mert te megölted valakijét annak aki megölt és nincs vége míg az emberiség ki nem pusztul. Az egész élet háború és az emberek köztinek 2 féleképpen lehet tartósan vége. Vagy kipusztul az emberiség(mert kiírtjuk magunkat), vagy jön egy nagyobb erõ ami miatt kénytelenek leszünk összefogni.... ÉS a Háborúban mindig mindenki szenved és soha nincs jó és rossz oldal.. csak Vesztes van....

Bandew
A németeknek nem is, legfeljebb a szélsõséges náci politikusoknak, de tudod attól a németek még ugyanúgy szenvedtek a háborúban, mint bárki más.

Bucser
Ezt ismertem😊
Másik:
- Mi a különbség a Looser és a User között?
- ???????????
- Isten hozta a Microsoft Ügyfélszolgálatán

Punker
- Mi a különbség egy brit és egy iraki katona között?
- Nem tudom.
- Gratulálunk. Üdvözöljük az amerikai légierõnél.

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

Bucser
NE menj el kérlek😊 Csak ne vedd figyelembe azon beszólásokat amik nem tetszenek ez a fórum lényege😊

QuippeR
pfú, most sajna azt kell mondanom, hogy nem fogok utánajárni a könyvnek, pedig egyszerûbb lenne azt hazudni, hogy majd elolvasom.

(valószínû nem kapom meg az elsõ könyvesboltban, és egyébként is, így vizsgaidõszak vége felé valami könnyebbet olvasok inkább.)

The problem is not the problem, the problem is your attitude about the problem.

Z
Samuel P. Huntington: A civilizációk összecsapása és a világrend átalakulása

Olvasd el megéri. Sokan lebutaszaruszozták pár éve. És mostanra valóra vált.

Amit nem tudunk az erkölcsök útján megtenni, azt nem szabad a törvények útján megtennünk. A fehér ember nagyon ért a pénzcsináláshoz, csak ahhoz nem ért, hogyan kell elosztani.

Z
na ilyet: "afgánoknak és az irakiaknak semmi közük a terrorizmushoz" -- ezzel az erõvel azt is írhattad volna, hogy a németeknek semmi közük nem volt a 2.vh szennyéhez.
na én most szálltam ki... 😞((

Pedig milyen jól indult ez a topik.

Amit nem tudunk az erkölcsök útján megtenni, azt nem szabad a törvények útján megtennünk. A fehér ember nagyon ért a pénzcsináláshoz, csak ahhoz nem ért, hogyan kell elosztani.

QuippeR
jelenleg az egyetlen gátló tényezõ, hogy az EU nagyon sok amerikai terméket vesz.
ha továbbra is távolodnak a gazdasági érdekek, és Ázsiában nagyobb lesz a piac (pl Kína és India fejlõdésével), akkor amerikai szempontból semmi nem szól majd egy európai partraszállás ellen.

The problem is not the problem, the problem is your attitude about the problem.

Z
te partraszállást írtál... 😛

Z
jah, Geo Metro

ReTeK
No igen én is így tudom, új autót rendelni nem lehet csak 2 literestõl kezdõdõen és nem ritka az 5-6 literes sem. A mult héten próbáltam ki egy 5 literes turbós v8-as benzinmotoros! suv-t, nem mondom faxa birom az amerikai autókat remek konstrukciók minden ott van ahogy kell jó ötletek stb DE mi a lótúrónak egy ekkora benzinzabáló, a fél világon meg tudják oldani max 3 literes diezellel, áááá nem az amcsiknak dupla kell, minek ?
Nemrég egy amerikai autós programban (adatbázisban) keresem az A8-as 2.5 TD-t, hát ecsém 2.8-as a legkissebb...

CSOCSO
szinte ugy nez ki csak nincs bura az elso lampan...
CSOCSO
ja tenyleg Geo a neve.. kb lattam eddig kettot...
Bucser
JAja van de nem úgy néz ki mint náûlunk tudtommal..

torrente
Csak annyi, hogy hagyják õket dolgozni,tervezni õket az országukban. Sõt táborokat ajánlanak fel nekik, ahol kiképezhetik õket igazi, vérbeli terroristává. Szóval szerintem igenis ezeknek az országoknak lehet közük a terroristákhoz. Az ellenpélda erre Spanyolo., ahol a kormány nem támogatja a baszk szeparatistákat.

I.C.ram
Van kint Suzuki Swift is. Néha még filmekben is látni.
CSOCSO
hm...... nem emlexem ilyen ksi autokra.. nem nemhiszem.. nagyon keves lehet
Bandew
Az országnak nincs. De ha úgy vesszük minden egyes országban vannak terroristák.

Bucser
Van közük a terrorizmushoz de nem e-miatt támadták meg õket ez így szerintebb korrektebb megfogalmazás.😊 De a köztársaságok már csak ilyenek... A népnek mindig is adni kell egy Cassus bellit különben fellázad az értelmetlen háború ellen😞 Sõt még az Impeachment is elõfordulhat és most nem sexualis zaklatás miatt, hanem hazaárulásért. (de ez egy újabb Gõzös rémlátomásom ne is vegyétek figyelembe) A Tény az, hogy Bush csak egy eszköz és jobb eszköz mint valaha bárki.. Dick CHinney (asszem így írják) mindent kézben tart.... Ja és persze a lobbisták is😊

Bucser
Én meg egyetértek teljesen a magánvéleményeddel... ÉS nem is kívánok vitázni veled😊 Katával én sem értek egyet.. A folyamatot magam is látom de pont az USA-ban mennek évek óta katonai leépítések.. Pont ezért sír a katonai költségvetés... Nincs pénzük se fejlesztésre sem építésre...

Bandew
Most nem tom hogy jött ide Orbán a lényeg annyi, hogy az afgánoknak és az irakiaknak semmi közük a terrorizmushoz.

torrente
Magánvélemény és nem vitaindító írásnak készült. Elfogadom, hogy sokan máshogy gondolják.

torrente
És mi van ha nem szajkózza, hanem tényleg így gondolja? Én pl. Orbán V-t is egy hatalomraéhes embernek tartok, aki behülyítette fél Magyarországot. Hála Isten azért nem olyan alkat aki háborút indítana vagy terrorban tartaná Mo-t, csak a hatalomért mindent megtesz. Akár megosztja hazánkat, összeugrasztja a családokat. Õ nem szolgálni akar, hanem uralkodni.

torrente
Egy diplomás embertõl értelmesebb hozzászólást várnék. Azért az USA-t a Hitleri Németo-val összehasonlítani elég erõs. Az biztos hogy sok esetben nem helyénvalóan cselekednek.

Bucser
Kata Írta: "Tulajdonképpen eljátsszák azt, amit a hitleri Németország anno, csak modernebb, konszolidáltabb változatban. Õk a mai világban megengedhetik maguknak, hogy ha egy ország nem szimpi nekik, akkor xarrá bombázzák. Aki meg ellenük szól, mint Franciaország, azokat meg gazdasági szankciókkal, bojkottal sújtja."

Így jött ide Európa😊 Vagy még mindig nem világos?

Z
"...Sok lenne ellenük az EU Kina és az Orosz térség azaz a FÁK...EU-ban bármikor partra szállni??..."

ómájgád! hogy jön ide Európa???? ugye nem gondoltad komolyan?

Bandew
Végre valaki, aki globálisan nézi a dolgokat, nem pedig elfogultan.

Bucser
VAnnak népek amik soha nem tudták milyen függetlenül szabadon normálisan élni.. Vedd pl az arabokat iszlámistákat.... Az iszlám mikor volt arról híres, hogy ne központilag lett volna irányítva? Mindig katonai diktatúrában értek.. Szaddam csak továbbvitte a dolgot. Vegyük Kínát.... Mikor volt ott szabadság? Voltak a császárok több ezer éven át dinasztiák harcoltak aztán jöttek a japán megszállók majd az angolok akik gazdasági függésbe vitték Hong-Kong-ot. Legvégül pedig befoglalták a Bolsevisták Mao-Ce Tung vezetésével.. Ott sem volt soha szabadság a klasszikus politikai értelemben.... És nem is lesz... Ha meghal az egyik diktátor feltûnik az újabb... Lásd szaddamot eltávolították mert nyiltan volt diktátor. Most újabb bábrezsimet ültettek a helyére. mi volt az elsõ döntésük??? Visszavezették a halálbüntetést.... NEm országot építenek, hanem elkezdik a Koncepciós pereket és tisztogatni fognak... Már látom, hogy 1 év múlva szalagcímekként közlik, hogy mikor kit végeztek ki Irakban.... Táliboknál sincs más... Marad úgyis minden a régiben.. Csak az USA letesztelte néhány ÚJ fegyverét...

Viszont a világhatalmi törekvés nem megy nekik sem.... Sok lenne ellenük az EU Kina és az Orosz térség azaz a FÁK... Az Amcsik már vietnámmal sem boldogultak.... Pedig ott csak a Szovjet kínai támogatás volt az északi oldalon... EU-ban bármikor partra szállni?? NEm hinném... Szerintem inkább egy globálizált Föderáció fog létrejönni az Ûrben való tevékenységekre... De ez az én Beteg képzelgésem és nem a közeljövõben várható...

Bandew
Nem értem mi köze van ennek az egésznek a terroristákhoz? Te is csak azt szajkózod amit a TV-ben hallasz!

guardian hero
Oooh USA világuralom... be szép is lenne! De sajna nem lesz ilyen szerencsénk, nem tartanak õk igényt erre a szemétdombra.

Az USA katonákoról: az interkontinentális rakéták, vegyifegyverek és a nemzetközi terrorizmus korában nem lehet az ország határán megállítani az ellenséget. Az aggresszor itt sem az USA volt, hanem a terroristák. Nekem ne mondja senki, hogy a tálib vagy a Szaddam rezsim ártatlan volt... Szerintem minden épeszû afgán és iraki csak hálát rebeghet az USA-nak, hamár hagyták, hogy ilyen faszok telepedjenek rájuk, mint ahogy a németek is hagyták hogy egy idióta irányítsa õket.

Xbox Live Gamertag: HUN Guardian PSN ID: HUN_Immortal jatekaim.hu: Guardian Hero