68
Milyen oprendszert, milyen hardware-t?
  • Breki33
    ilyen sorry
  • Breki33
    ez nem igyen modern kütyü hanem még mikor nem vette meg a SONY

Én többre tartom mint ezeket a házimozi erősítőket
  • Breki33
    Amúgy az asztali DVD lejátsza a DVD-re írt mp3-at is?

Tehát olyan írott DVD lemezt amin csak mp3 van
  • MerlinW
    aiwa? mit tud az?
  • Breki33
    15.000-ért nem kapsz normális mp3 discmant

a többiben lehet igazad van, de ha ilyet vennék az AIWA erősítőre és UKRÁN hangfalakra kötném
  • MerlinW
    ez benne az akció:DD
  • PIEDONE
    Digitall.hu személyesen? :-) elég gagyinak tűnik, ennyiért egy normális mp3-as discman-t kapsz, akkor miből jön ki a 2 hangszóró (bass reflex műanyag dobozban, hurrá) meg az erősítő?
  • Breki33

RDS funkciós FM/MW rádió,CD/MP3 Cd lejátszó,3 utas bass reflex hangszórók,fülhallgató kimenet,óra,ébresztőóra,150W P.M.P.O,5 soros multifunkciós kijelző,40 rádió memória,EQ(rock,pop,classic,normal)

Akciós ár: 12.720 Ft + Áfa (Br. 15.900 Ft)

CDR,CDRW kompatibilis,40 címmemória,infra távirányító.
    Technikai adatok:

(Tuner):
    UKW (FM) / MW
    memóriahely - 40 (20x UKW, 20x MW)
    Antennena- 75 Ohm

CD - lejátszó:

Laser Class 1

Lautsprecher:
    teljesítmény - 2x 7,5 W
    rendszer - 3-utas Bassreflexsystem
    Impedanzia - 6 Ohm
    Méret- 160 / 20 / 230 mm

A csomag tartalma:

TEVION MCD 5000 MP3
    2 hangszóró
    FM antenna
    AM antenna
    Távirányító elemekkel (Typ AAA, 1,5 V)

Elküldés előtt teszteljük.
  • PIEDONE
    megnéztem ezt az oldalt

MP3 Music Box

hát valami ilyesmire gondoltam én is, mondjuk nem egyértelmű, hogy tudja-e kezelni a könyvtárakat, és hogyan lehet beállítani stb....

de tetszene a mini monitoros verzió, jó nagy szürke, DOS karakterekkel kiírva a szám címe :-)
  • Vernoon
    Mar csak a kreativitas miatt is kiraly az otlet. Miert ne, ha van egy regi P100 Compaq gep a sarokban. Eldani nem lehet, masra hasznalni sem nagyon lehet. Nekem is van 1 regi Compaqom P2-3?? 450MHz Venti nelkul!!! a borda epp, hogy langyos. a Tap eleg halk, de van egy IBM tapom, amibe nincs venti sem, csak a csatik masok (majd megcsinalom, ha lesz idom). Egyeduli mozgo alaktresz a HDD (es a CDha lenne benne).
    Valahogy meg lehet csinalni, hogy a zenet nyomja fel memoriaba mint egy ESP Anit Shock (256-512MB) a HDD-t meg "1 perc hasznalat utan leall" uzemmodban (ha HDD rol nyomod kb 50-60 percenkent felporog a vinyo 1-2 percre aztan kussol). Egyebkent ilyen gepet masra is lehet hasznalni, pl tuzfal (linuxal) vagy router. En most kulso Rack-kent hasznalom. Ebben vannak a regi vinyoim, monitor nelkul, es FireWire-en keresztul csatlakozik a gepemhez. Csendes, ha kell valami felporognek, majd leallnak 1 perc utan. Es ha ra akaork dugni egy masik vinyot, nem kell kikapcsolnom a gepet, csak a Compaq-ot.
    Oprendszer jo kerdes?
    Az 5.1-et zenenel nem erdemes nyomni, az a filmekhez van. Nem veletlen, hogy a koncert es zenei DVD-kre mindig rateszik a sztereot is, mert zenebel valahogy jobban szol, ott nem kering korulotted a szinpad, mindig egy helyrol hallod, nincs helikopter effektus (azert jo megtamogatni egy melynyomoval).
  • MerlinW
    "a dvd lejátszó nem tudja rendesen lekezelni az mp3-at, legjobb esetben is 2.1-lesz a hang, de az is elég gagyi, viszont mindig be kell kapcsolni hozzá a tévét, ha váltani akarsz... ezt se szeretem _:-("

1. Hát az mp3 sosem fog neked sztereonál jobban szólni:D
    2. A hang gagyi. Ha van a DVD-hez valami normális házimozi erősítő, akkor már csak leszólja a szondblásztert..:D
    3. Nem tök mindegy neked hogy a monitort vagy a tv-t kapcsolgatod?:D

Megjegyzem, ha vételezel mp3-as dikskmant, oszt rádugod erősítőre, akkor is ott vagy ahol kell. Kicsi a kijelző? Olvasol vagy zenét hallgatsz?:D Csak egy lemez fér bele? De hát arra fél napnyi zene ráfér:D

Bárcsak nekem is ennyi gondom lenne:DDD

Ne anyázz, 1 szál rosszindulat sem volt bennem, pusztán egy kis döbbenet:D
  • PAYNE
    én is! :DDDDDD
    de én film nézésére vettem!!! :DDDDD
  • traXion
    MÉRT NE!!! :D
  • Taranov
    Ez tökéletes! Ilyen nekem is kell :)
  • blackgamer
    itt van róla egy kép:

és P1 100 Mhz-nél a passziv hűtés is alkalmazható, szóval ventilátor hang sincs
  • Taranov
    MÉRT!!!!
  • blackgamer
    Dos alatti mp3 lejátszás müködő dolog, P1 100 mhz elég hozzá (tapasztalatból irom), és gyorsan boot-ol
    vannak buktatói is, pl. nem lehet túl nagy a file, pl. 74 perces mix-el lehet hogy gond van
    Dos alatt csak ISA hangkártyák javallottak, abban is az Sound Blaster-ek mert normálisan müködnek a drivereik

van egy magyar srác aki ir Dos alá progit (persze van még több progi is)
    nézd meg a linket: http://mpxplay.cjb.net/

szerintem Dos alatt mp3-at hallgatni jó dolog
  • Csacsi
    "zenehallgatáshoz mennie kell a gépnek, elég erősen zúg, a leghalkabb ventivel is lesz hangja"

Miért, amit építesz, abban nem lesz venti?
  • PIEDONE
    figy, olvasd el a hozzászólásokat mielőtt írsz :-)

asztali dvd kiesik, discman gagyi is kicsi a kijelzője...
  • cyrus #9
    figy, felesleges.... költséges, sok helyet foglal, sok vele a gond... vegyél valami olcsóbbat...
    pl asztali dvd, mp3discman, mp3autórádio -> erre rákötni 5 hangfalat és buuum !!!!
  • Takezó
    arra kell venti? ;)
  • PIEDONE
    azért gondoltam erre, mert az mp3-as discman olyan gagyi, és egyszerre max egy lemez mehet bele, meg nagyon kicsi a kijelzője....

memóriás lejátszó nem jöhet szóba, talán egy mp3-as hifi az még jó lehetne, de ott meg a hangzás elég kötött, meg jó drága is.... meg a könyvtárkezelés illetve VBR ilyesmik nem mindig mennek

van dvd lejátszóm (mindegyik tudja az mp3-at) de ez sem megoldás....

2 dolog idegesít:

zenehallgatáshoz mennie kell a gépnek, elég erősen zúg, a leghalkabb ventivel is lesz hangja

a dvd lejátszó nem tudja rendesen lekezelni az mp3-at, legjobb esetben is 2.1-lesz a hang, de az is elég gagyi, viszont mindig be kell kapcsolni hozzá a tévét, ha váltani akarsz... ezt se szeretem _:-(
  • repro
    még komolyabban, hogy Piedone ne küldjön L minket a *ba:

nehogy összepakolj egy komplet gépet mp3 lejátszáshoz!!!

léteznek már mp3 dekódoló IC-k kell egy soros/USB port a számok feltöltésére vagy még annyi se, ha CDről megy.

gondolj az mp3 diskmanekre. azokba sincs ventillátor. még hűtőborda se... :)
  • repro
    hát ezt mondom! ezt meg összerakja 4.000ből!!! :)

De viccet félretéve szvsz totál felesleges kizárólag mp3 lejátszására egy stationt gyártani.
  • Csacsi
    Most miért mondod, már lehet kapni 40.000 Ft-ért, és azt tudja másra is használni, nem csak zenehalgatásra.

És ha jól bánik Vele, akkor az akár élete végéig is elkisérheti.
  • repro
    hát sztem azért mert amit piedone leírt kb tized annyiba kerül, mint egy házimozirendszer :)
  • Csacsi
    Miért nem veszel egy olyan dvd lejátszót otthonra házimozival, ami lejátszik mp3-at is. És azon filmet is nézhetsz akár. Mert gondolom fimnézés közben nem hallgatsz zenét, és gondolom fordítva sem.

Én így oldottam meg a dolgot, és tök jól működik.
  • PIEDONE
    régóta tervezem egy mp3-as rendszer építését, ami semmi mást nem csinálna csak mp3-t játszana le.

Amire gondoltam

- p100-as gép (hűtőbordás, venti nélkül pl compaq)
    - pénztáros nénik által használt 10'es fekete-fehér monitor
    - dos vagy linux (esetleg floppiról, hogy ne zúgjon a vinyó?)
    - 1-2 cd rom (max 8x, hogy az se pörögje túl magát)

lenne viszont egy-két kérdésem

- milyen oprendszer legyen? dos, vagy valami minimál linux ami semmit nem tud csak mp3-at lejátszani? esetleg legyen win95, lehetme csak egérrel kezelni, nem kellene billentyű

- nem tudom a 10' monitort viszik-e a sima vga kártyák, vagy az valami spec szabvány?

bármi ötletet szívesen vennék

annyi előnye lenne a win95-nek, hogy akkor akár 5.1-es hangot is nyomathatnék persze kérdés, szükség van-e rá :-)mert zenében eddig nem túl gyakran sikerült tökéletes eredmény elérni a sima mp3 5.1-es lejátszásánál