276
  • droland
    Vélemény: "Hát, nekem volt VIVOs ATI Radeonom, akkoriban vmi bruttó 120eFt volt, 25-el több mint a sima TVOutos. A video in része nem működött semmi más szoftverrel, csak......."

Válasz: "Gratulálok :D LOL
    Akkor most kezdj el mesélni a 6 évvel ezelőtti nVIDIA TNT gyermekbetegségeiről is...
    kész..."

Ez a tipikus példája annak, mikor valaki konkrét esetet leirva a másik oldal nem cáfol, hanem az ellenkező oldal gányolását kezdi el egy MÁSIK példával. Ez mást nem jelent, mint hogy a következőt: a cikkben olvasható "Stílus" semmiben sem különbözik a "mi" stílusunktól, ugy hogy innentől kezdve a cikkről bárki bármit is ír, saját magát is jellemzi vele és magával együtt "minket" is, mert mi sem vagyunk mások...
  • hiba
    kivancsi vagyok mikor zuhan le egy repulo vagy sullyed el majd egy hajo tele ati kartyakkal :)
  • Piscator
    Nekem meg annyi, hogy Jablonkai T. számítógépösszeszerelő 2 éve röffentett össze egy nem reális áron egy gépet, amibe többek között egy nvidia tnt2 kitudja hányas kártya került, az rendszeresen lefagyott, függöleges csíkok, alaplap, proci csere után is, szóval csak annak lehetett baja.
    De ez még lehetett egyéni probléma.
  • Piscator
    Ne menjünk át politikába...!
  • GABOR16
    Ha a két cég így csépli egymást tovább inkább S3-mat veszek. Annak a legszebb a képe 3D-ben.
  • Pheel
    Valahogy én is így látom. Biztosan lehet különbséget látni a két gyártó termékeinek képminősége között, de valahogy én nem lelem. Használtam Matroxot, na annak 2D-ben olyan tűéles képe volt, hogy ez a két cég elbújhat mellette még mindig. 3D-ben nem néztem, nem arra kellett. Volt már nVidiam, most Ati-m van, de nem vagyok elégedett. A mai napig fura fagyásokat produkál a két kimenet egyidejű használata, még a legújabb driverekkel is. Hiába javítgatják nekem ezeket a drivereket, ha a fixlistben csak azt látom, hogy ez a játék is meg az a játék is javult, ha éppen 2D-ben (desktopon) instabil az egész...
  • The Garrett
    igazadvan tényleg okádék lehet :D
    de amugy én nemtom... Eddig envidia kártyám volt most vettem 1 atit és kurvára ugyanolyan mind2nek a képe.Szines és mennek rajta a játékok. Egyszerűen nemértem :DD elromlott a szemem. Abból milyet vegyek atit vagy nvidiat?

kámán....
  • [HUN]PAStheLoD
    hát ez szép teljesítmény :]
  • Runo
    Yól van, látom ti is nagyon ráértek :)
    ........................................................................................................................................................................................................
  • PyRex
    Ilyet én is tudok mutatni:

http://www.nordichardware.com/reviews/graphiccard/2004/r420/index.php?ez=10
  • PyRex
    Én a 3dfx-et? Te összekeversz valakivel... Savage3D-t ajnároztam maximum.
  • PyRex
    Nekem volt S3 Savage3D, GF2MX, GF2GTS, GF3Ti 200, GF4 MX440, GF4 Ti 4200, ATi Radeon 9500 pro, ATi Radeon9800 pro (most)

Szerintem még ki is hagytam 2 vidia meg egy ati kártyát, de azokra nem emlékszem pontosan :(

Szóval ennyit arról, hogy ki az elfogult. Majd' 3x annyi nv kártyám volt, mint ati...
  • PyRex
    utánakerestem, ezért mondom, hogy mutass valamit, mert én eddig nem találtam :)
  • Koxminator
    arról meg ne is beszéljünk, hány olyen dolog bukott már meg az informatika történetében (MMX pl.), amit húdekurvára beharangoztak, aztán 1-2 programon kívűl semmi nem támogatott. Csak a nagy sárdobálás közben nehogy az nVidia is így járjon a 3.0ás shadertámogatásával (amit valószínűsítek, hogy mégis így lesz). na ez a LOL :)
  • valaé valaé ná
    Persze hogy én voltam béna. Biztosan.
    Azt a kártyát pedig 35 rugóért vettem nem 15-ért.
    Ja, hogy te még akkor nem is éltél ?
  • Koxminator
    bocsánat, a GF2 GTSt kihagytam a "ilyen kártyám is volt" felsorolásból :))
  • PyRex
    Erről van szó: nem elég, hogy az nVidiát már elég sokszor csaláson (jajj bocs: optimalizáción - LOL!) érték, még ezek után is ők pofáznak, hogy a másik cégnek szar a kártyája? Ami ráadásul tesztek szerint jobb is :) agyon gáz ez a hozzáállás. Remélem ott végzik, ahol a 3Dfx anno... Bár az nekünk is rossz lenne, mert kellene konkurencia az ATi-nak, csak nem ilyen...
  • Koxminator
    hát nem tudom..elég sokáig nvidia kártyám volt (TNT1, aztán GF4200es), de ez utóbbit ATI 9800Pro-ra cseréltem. azóta is érdeklődve figyelem a 2 céget, de ez amit már az nVidia csinál, ritka undorító. főleg annak tudatában, hogy ők csaltak össze vissza, meg optimalizáltak mindent orrba-szájba, hogy a kib..tt 3dmarkban meg bizonyos játékokban lenyomják a náluk jobb ATI kártyákat. ezekután még ők pofáznak? hát van bőr a képükön, az biztos, de nálam eddig abszolút a ár/teljesítmény mutatóra ment a grafkártyavásárlás, de ezekután ha az nVidia 10x gyorsabb kártyát is hozna ki hasonló piaci szegmensű ATI kártya ellenében, akkor sem vennék ezekután nVidiat! Az ATI ha csal is, meg optimalizás is, legalább nem ennyire és nem ennyire hányinger a piaci viselkedése sem. Maradni fogok majd 1x egy 9800Pro->X800 XT cserélnél. :))
  • PyRex
    Mutass bármit erről, ami ezt igazolja és belátom, hogy neked van igazad! (Persze ettől még az X800 jobb kártya, mint a 6800 :))
  • PyRex
    Most arról beszélünk, hogy melyik krtya a gyorsabb egy grafikaigényes alkalmazásban, vagy arról, hogy "nagyonkedvelt" játékokban melyik a gyorsabb...? MERT EZ 2 KÜLÖN DOLOG! Pl. ha azt veszem, hogy a CS-vel mennyi ember játszik és annak milyen kártya kell...
  • valaé valaé ná
    Lehet hogy azért mert nem magyarok állnak a cég élén mint az nvidiánál :)
  • PyRex
    (lehet anyázni...)
  • PyRex
    Ja melesleg most olvasom az egyik képen:

"Why pay $499 for last year's technology?"

kérdi az nVidia az ATi x800-ra célozva.

HOGY MIÉRT??? MERT SZARRÁVERI AZ NVIDIA "JÖVŐBEMUTATÓ TECHNOLÓGIÁJÁN" ALAPULÓ 6800-AT IS! :))))) Na EZ a LOL!
  • valaé valaé ná
    Az pedig egyszerűen nem igaz, hogy csak a saját driverével hajlandó működni. Két all in wonder kártyám is volt. Nem volt könnyű találni hozzá megfelelő szoftvert de mégiscsak sikerült egy kis internetes kutatással még linuxra is. Ha jól emlékszem a virtualdubbal is működésre lehetett bírni. Ráadásul olyan volt a tuner képminősége, hogy azóta sem láttam hozzá hasonlót.
  • PyRex
    Csak azt nem tudom, hogy amikor kijöttek az első GF FX kártyák, az elb@szottul szar, fos architektúrájukkal meg a rakéta porszívó hangjukkal, akkor vajon az ATi miért nem írt ilyen gusztustalanságokat az nvidiáról? Pedig neki még oka is lett volna rá...
  • PyRex
    Legjobb... :) Az ATi-nak miért romlana a képminősége?
  • PyRex
    "Igen, a X800 technikailag sokkal gyengébb mint az NV40"

Látszik ám, hogy hatalmas tudás áll az állításod hátterében - LOL! :))))))))))))))))
  • PyRex
    "Közben az Nvidia FX5900XT-t, amit könnyen fel lehetett húzni a sima szintjére, vagy még tovább, és így a valódi top10-es játékok jobban futottak, mint a legdrágább ATI-kon, alig volt drágább, mint a középkategóriás ATI..."

EZ MEKKORA LOL! Öcsém, te nem tudod, miket beszélsz? MI FUTOTT JOBBAN? Nézz már meg egy Far Cry-t BÁRMELYIK nVidia kártyán (kivéve a 6800-ast), nem elég, hogy kurva lassú, de még ocsmányul is néz ki (az atihoz képest). NEm véletlen, hogy az 1.1-es patch szinte kizárólag az nvidia kártyák megjelenítési problémáit próbálta meg kijavítani...
  • valaé valaé ná
    Most írjam le, hogy mennyit szívtam a Geforce 2mx tévékimenetével ? Csak a 14.akárhanyas drájverrel volt hajlandó teljes képernyős módot produkálni és azt is gyak 720x576-os felbontásban. Jöttek ki kéthavont az új driverek, én meg csak vártam, vártam, hogy csak eszébe jut valakinek kijavítani a bugot, de nem, közben persze már nem futottak az újabb játékok a régi driverrel.
    Akkor megfogadtam hogy soha többé nem veszek nvidiát.

De aztán elkeztem gondolkodni, és néhány másodperc múlva rájöttem, hogy ez a fogadalom dolog mekkora egy ordas baromság.
    Neked is a gondolkodást ajánlom.
  • Vers
    na én megmondom a frankot mind a két cég egy fostömeg és kész
  • Borg
    Gratulálok :D LOL
    Akkor most kezdj el mesélni a 6 évvel ezelőtti nVIDIA TNT gyermekbetegségeiről is...
    kész...
  • kev
    Nincs annál undorítóbb, amikor egy hasonló tevékenységet fojtató cég, egy másikat kritizál.

Undorító.

Az hogy melyik jobb, kizárólag a FELHASZNÁLÓNAK VAN JOGA ELDÖNTENI.

• KIP
    Várható volt, hogy lessz megint 1 rakás értelmes hozzászólás, de be kéne már látni végre hogy nem a marketing maszlagnak kell bedőlni, hanem meg kell nézni mennyi be kerül a vga és ehhez milyen tudás párosul és aztán dönteni mit veszünk. Az tény, hogy most szvsz az ATI kicsit elhúzott, de ez így van rendjén, remélhetőleg majd az nVidia is összeszedi magát, mert az csak a gémereknek lesz rossz, ha "1szereplős" lesz a vga piac:)
  • Borg
    "az ATI nem épp arról híres, hogy szereti csökkenteni az árait... "

Sik hülye vagy öregem, de gondolom nem tőlem hallod ezt először. Mi a fenének csökkentené az árait, ha egyszer nincs konkurens termék, amelynek alá kellene ígérjen?
    Akkora hatalmas logikád van, hogy az már fájdalmas...
    Az fxeden meg majd egyszer állíts be olyan képminőséget, ami egy ATIn alapvető (ha lehet egyátalán), aztán utána mondj egy modern játékot amiben gyorsabb...
  • Runo
    na te loller, fogadjunk nem láttál mág ati-t :D
    megyekelőrenekiafalnakfejjel típus vagy te is :DD
  • Runo
    RÁJÖTTEM !!!!!
    Ez az ati reklámja, csak meghekkelték az nvidia oldalát és feltették rá, hogy ezzel is -mint egy anti reklám-, kampányoljanak a saját termékük mellett :D
    /antireklám a legjobb, lásd cigi és alcohol/
  • Cat #15
    azért valljuk be, kevés olyan eset van hogy egyik cég külön slideshowban foglalkozik a másik gyár termékével, szóval azért van ok fikázásra :>
  • Zedas
    "történelem tehát tényleg ismétli önmagát"

Igen, csak mint viss-is találóan megjegyezte, az ATI volt az aki pont ugyanezzel a dologgal etette a népet annó.

Újabb teljesen objektív, fikázó felhangoktól mentes cikk az SG-n :)
  • Borg
    Már kezdtem hiányolni az első ilyen értelmes hozzászólást... a regisztraciód meg gondolom törölték már mindenhonnan...
    Ha ennyire telik csak, akkor minek koptatod itt a billentyűzetedet?
  • the Godfather
    Ez tipikus olyan eset, hogy ha pusztul az enyém, akkor pusztuljon a tied is....ez nagyon gerinctelenség az nVidia részéröl. Ilyen magatartás miatt megérdemelné a bojkottot. Illetve ATI dicséretére mondva, hogy hamarább megjelentek a kártyeszok a boltban. ( sicc! nVidia)