3128
  • Moti HUN
    HEllo!én mikor játszok az aoe3al akkor valamikor magátol leviszi a tlácára a játékot és kilép! Ez mér van , nem tudjátok ??? help pls !
  • artschi
    egyetértek.
  • 3P
    Én sajnos még nem láttam a játékot, így se véddeni, se támadni nem akarom, és nincs is rá alapom.
    A korábbi hozzászólásom csak a történelmi pontosítás végett született, s nem a játék ellenében, vagy védelmében, de ez gondolom ki is derült... :)
    Egy dolog viszont tényleg erősödik napjaink játék piacán, mégpedig az egyszerűsödés. Sajnos ez volt megfigyelhető a Settlers sorozatban is és nagyon félek tőle, hogy a nagy kedvencem, a Heroes of Might & Magic sorozatot is eléri, na mindegy majd kiderül, de méág sok-sok példát írhatnánk azt hiszem többen is.
    Az egyszerűsödés a régi rajongóknak többnyire nem tetszik, de van akinek bejön. Azonban az egyszerűsített játékmenet sok új játékost tud vonzzani a játékhoz, ez meg motiválja a kiadót. Egy dolog megfigyelhető egyre kevésbé sikeresek azok a játékok, ahol nem csak "leülök oszt tolom ezerrel" módszer van. Én igazán sajnálom ezt a tendenciát, hisz az összetettebb játékok a legtöbb esetben a tanulás időszaka után rettentő szórakoztató tud lenni, talán jobb is, mint az egyszerűbb felépítésű társai. Persze pont eme tanulási időszak rettent el sok-sok embert a játéktól, vagy esetleg olyan kritikák írására "sarkallja", amelyből rögtön látszik, hogy a játék felületes ismeretébőlk adodó információ hiány miatt van. Mindenestre ez negatív reklám, ettől szabadulni akar a kiadó...

Tehát mégegyszer, amit írtam az nem az AOE3-ra vonatkozik, hiszen nem ismerem (még), csupán egy tendencia, ami vitathatlan erősödik a PC játék piacon is, s ezt a folyamatot a "konzolosodás" tovább erősíti (minden pejoratív érték nélkül írom ezt). Én mindenestre bízom az AOE sorozatban is... :)
  • sse2
    " Nekem elegem van már abból, hogy az ötlettel teli, kreatív, szórakoztató játékok a '90-es évekből, lassan kezdenek kihalni..."
    Talán ez igaz is, mint az is, hogy az akkori játékos "nagygeneráció" többsége, 10-15 év múltán már másként szemléli a játékprogramokat, és más prioritással kezeli azt. Ahogy látom, pont ez az idősödő játékos generációk tudják értékelni a jó progikat mint pl. AOE3. (Akik anno még monochrom monitoron nyomták a Prince of Perzsiát.) Kisebb hibái ellenére, szerintem is a megszokott Microsoft szinvonalas minőségi,szórakoztató JÁTÉK az AOE3.
  • artschi
    OFF
    még mindig #1591 utolsó mondata: "Aki csak annyira képes, hogy bejön ide, és benyögi egy mondatban, hogy milyen fos lett a progi, az játsszon inkább mással..."
    Mivel a te korábbi hozzászólásaidat olvastam, ismét hozzáteszem, hogy csak az egy mondatban fikázókat nem bírom. Részemről a téma lezárva.
    ON
  • Madmartigen
  • BaliBoy
    off
  • artschi
    OFF
    Te legalább leírtad, hogy mi a gondod vele, de valaki még erre sem képes... én ezért írtam azt, ami lentebb van. Csak egyre több olyan emberke van - és nemcsak itt, hanem más topikokban - aki ún. "1 mondatos fikagép", benyög valamit és annyi, én ezt nem kultiválom annyira...
    ON
  • Madmartigen
    ezt nem lehet ennyivel lezárni, hogy nem tetszik töröld le... Bocs az age első két részével éveket lanpartyztunk át és ettől most megfosztottak... Talán érthetően csalódott vagyok...
  • Madmartigen
    Nos ha jobb megfigyelő lennél, mint amilyen vagy, látnád, hogy előzőleg már részletesen elmondtam egy hozzászólasban, mi a bajom a programmal.

Sőt erről a "ne fikázz, csinálj jobbat"-ról is kifejtettem a véleményem, szerintem ennél nagyobb faszságot le se írhatsz... Igazán megnézném Artschiéknál milyenek a mindennapok:p Ugyanis vagy olyan zseniális képességekkel rendelkezel mint a nőgyógyász aki a postaládán keresztül tapétázta ki az előszobát, és jogod van mindent lefikázni, vagy pedig életedben nem alkottál még véleményt semmiről mert "yaaay inkább örülök, hogy van ilyen, úgyse tudnék jobbat csinálni" Ez egyedül a te lelki szegénységed minősíti, hogy ilyen tévhiteket gyártassz magadnak. Egy terméket / alkotást /művet épp, hogy a publikum kötelessége felemelni VAGY megbuktatni... Arról nem is beszélve, hogy 100%osra veszem, se a politikával se a magyar focivel nem vagy teljesen elégedett.. Csak azt nem tudom milyen alapon? Kijutottál-e már a vbre? Esetleg sikerült mandátumot szerezned a parlamentbe? GG remélem érzed a buktatót abban amit leírtál...

"Az megint más kérdés, hogy mennyire finomhangolták a bétateszterek visszajelzései alapján a játékot, mennyi idejük volt a javításokra, ezen megint el lehetne vitázni itt, teljesen feleslegesen."

Ez nem kérdés... Csupán találgatni merek az életkorodra, amilyen naivitással a pénzügyi világhoz hozzáállsz. Ha én odamegyek a zöldségeshez és látom, hogy az összes alma rohadt, nem fogom megvenni, hiába mondja, hogy "nem volt idő a visszajelzések alapján szétválogatni az almákat és kijavítani bennük a kukacos részeket:p" MERT EZ ENGEM MIND HIDEGENHAGY. A terméket végkifejlett állapotában megnézem, és döntök... kapise?

"Tényleg van hiba a játékban (menü szaggatás /bár ez legyen a legkevesebb, úgysem a menüvel játszom, hanem magával a játékkal/, falon átlövés stb.), de remélhetőleg ezeket egy közeli patch-ben majdcsak orvosolják."

látod mi ketten egész mást vélünk hibának.. Engem pl egyáltalán nem zavart a menü. Helyette zavar a botrányos AI, a campaign kidolgozatlansága és ellaposodása, a falonátlövés (elég illúzióromboló, akár kijön rá patch, akár nem) az egységek száma, a felesleges újítások, az, hogy grafikájához képest túlságosan is akad multiba és legutolsósorban a kor, amiben játszódik.. Mondhatnánk egyéni vélemény, de mégse mondjuk, mert előttem már felszóltak egy páran, akik hasonlóan nincsenek megelégedve a 16.sz-al.
  • BaliBoy
    Indoklás kell... Végülis nálam majdnem tökéletesen működik. Kivéve a menü szaggatást, emellet szar a hang is, és az átvezető részeknél folyamatosan kilép a programból. Volt oylan akinek fel sem endgedte telepíteni a játékot. Ha indok kell akkor olvasd vissza ezt a topikot a játék megjelenése óta és kapsz választ azokra a kérdéseidre, hogy miért kell lefikázni + megkapod az indokokat is.
  • nyami
  • Realtibi
    szerintem mindenki
    akinek nem teccik törölje le és ne jáccon vele
  • NeoMaN
    hát egen, ezzel egyet tudok érteni!
  • artschi
    Arra szerettem volna rávilágítani, hogy mennyire iq fighter megnyilvánulás az, ha valaki belép bármelyik játék topikjába, benyom egy 1 mondatos lefikázást mindenféle indoklás nélkül, és aztán ha visszakérdezik, hogy miért az szerinte, akkor nem reagál semmit...

Ez olyan mintha valaki a munkádat lefikázná, hogy "ez egy szar", de nem mondja el, hogy szerinte mért az...
  • artschi
    ld. #1591 utolsó mondat.
  • artschi
    Előre megjegyezném, hogy nem védeni akarom a játékot.

Kissé erősnek tartok egy 1 mondatos lefikázást - mindenféle külön indoklás nélkül - látni egy olyan embertől, akitől még nemhogy egy játékot, de egy nyavalyás demót, vagy programrészletet sem láttunk...
    Az előző postom 2. mondata még mindig él.

Egyébként a vélemények megoszlanak, ha visszaolvasol, valakinek tetszik a játék, valakinek meg nem. Általában - ha jól veszem ki a visszaolvasásból - azoknak nem tetszik, akik egy újabb AoE 2-t, vagy esetleg történelmi hűséget vártak a játéktól, vagy hardcore stratégák.

Tényleg van hiba a játékban (menü szaggatás /bár ez legyen a legkevesebb, úgysem a menüvel játszom, hanem magával a játékkal/, falon átlövés stb.), de remélhetőleg ezeket egy közeli patch-ben majdcsak orvosolják.

Az megint más kérdés, hogy mennyire finomhangolták a bétateszterek visszajelzései alapján a játékot, mennyi idejük volt a javításokra, ezen megint el lehetne vitázni itt, teljesen feleslegesen.

Ahhoz képest pedig, hogy szerinted kevés az egység (bár ebben én is egyetértek), dögunalmas, és jellegtelen, mégis mennyien megvették, és játszanak vele...

Szóval, mint mondtam korábban, lehetne vitázni, hogy mért lett olyan a játék, amilyen, de szvsz az itteni emberkék közül nem túl sokan vették meg eredetiben a játékot (köztük az "egymondatos" fikázó emberkénk sem - de inkább tévedjek).

Végszó: a negatív kritika is kritika, csak meg kellene indokolni normálisan, hogy mért is lett olyan unalmas, jellegtelen, stb.
    Aki csak annyira képes, hogy bejön ide, és benyögi egy mondatban, hogy milyen fos lett a progi, az játsszon inkább mással...
  • Madmartigen
    Artschi: nem unod még? Tudod a negatív kritikát is be kell tudni fogadni. Nekem elegem van már abból, hogy az ötlettel teli, kreatív, szórakoztató játékok a '90-es évekből, lassan kezdenek kihalni... Tucatszámra jön ki ez a sok szemét, mind-mind folytatások, és a grafikán kívül nem mutatnak semmi újat... Ősidők óta le sem ültem már játszani a géppel, legutoljára warcraft3at toltam neten... Eddig úgy gondoltam, azért ha tv-t nézek még mindig károsabb, de kezdek gondolkodóba esni. De ha neked ez kell, ez a színvonal, fogyaszd egészséggel. Ne emeld fel a hangod, és ne csak warezből töltögesd a játékot mert úgy könnyű beszélni... vedd meg az összes ilyen szutykot, amit szerinted mi "jogtalan" húzunk le
  • BaliBoy
    Ezek azok a kérdések amikre nagyon sokan szeretnénk tudni a válaszokat.
  • bgabor
    Nemjól látod a dolgokat. A világ leggazdagabb cége fajlesztette és adta ki ezt a játékot. Olyan játékok fűződnek a nevéhez, mint az Age 1 és 2, és mág tucatnyi más, színvonalas játék. Egy ilyen cég nem engedhetné meg magának, hogy ilyen színvonaltalan játékot adjon ki. Azért sem értem, mert ezeket a programokat többszáz bétateszter teszteli, és az ő viszajelzéseik alapján finomhangolják a játékot a kiadás előtt. Egy bétateszternek sem tűnt föl hogy szaggat a főmenü?
    Hogy kevés az egység, dögunalmas és jellegtelen az egész játék?
  • artschi
    Olyan királyok vagytok, hogy így le tudjátok fikázni mások több éves munkáját egy mondatban. Lehet hozzáfogni jobbat írni...
  • zoli80
    dög unalmas,ötlettelen vacak.olyan mint az uj settlers,5 forintot nem érszerintem.
  • Madmartigen
    az a gáz, hogy pont az ilyen birkák miatt mernek még mindig kiadni egy ekkora kondér fost
  • Madmartigen
    Bocs, akkor érthetőbben fogalmazok. A lőpor feltalálása 13.sz közepe, a középkor egyes elméletek szerint vagy 1492ig, vagy 1650ig, az angol polgárháborúkig tart. Ha az első elméletet nézem, akkor az ágyú már csak a középkor legvégén kapott teret, ez a korszak meg teljesen hidegen hagy:p Engem az ezt megelőző 1000 év vonz, a római birodalommal meg mindennel együtt... Sőt, a stone aget is kifejezetten bírtam, amikor még kezdetleges bunkókkal csépelték egymást az emberek és két egymásnak támasztott cölöp jelentette az őrtornyot:p

"az vese a fejlesztőkre az első követ aki jobbat tudna produkálni"

ez egy rendkívül nevetséges és szánalmas duma... Ilyen erővel: ne szólj a pincérnek ha szart hozott ki, főzz jobbat. Ne kritizáld a magyar focit, játsz jobban. Ne szídd a politikusokat, kormányozz jobban. Kisbarátom, az elveid szerint te egésznap kussolhatnál.

De ám legyen... Ha hátammögött tudhatnék egy sikeres age1-2-t, pénzt dögivel és egy profi fejlesztőcsapatot, biztos lehetsz benne hogy nem kúrnám el a játékot, bár ez a kiadótól is nagyban függ...

"4000 voltak online" Cserébe te is leírtál egykét baromságot ugye? Mert a tény, hogy most 4000-en vannak online, az ég világon DE SEMMIT nem jelent. Térjünk vissza erre a témára egy 2 hónap vagy egy fél év múlva. Ugyanis létezik olyan, hogy kezdeti lelkesedés - előrendelés, és az élettartam mutatja meg igazán egy játék értékét. ennyit rólad pubi, látom gondolkodsz
  • Sanyix
    Max 200 embered lehet, ennyi, nem lehet több...
  • bgabor
    Teljesen egyetértek. Nagyságrendekkel többet vártam a játéktól. Új grafikai enginet, sok egységet,sok népet, mindezt a régi rendszerre alapozva.
    Ez sajnos tényleg elég tré. És a komplexitása messze nem mérhető az AOE2-höz.
    Teljesen abban a hitben voltam, hogy a Mithology bukása után nem követik el mégegyszer ugyazokat a hibákat. Hát tévedtem.
  • Mityu91
    Hi!
    Nekem tetszik a játék megmaradt az az igazi age of filing!
    És lenne egy kérdésem:Csak 200 embered lehet?mert nekem van valami ház építési limit és nemtok 200 emernél többet xsinálni!Ha valaki tudja hogy hogy lehet vagy egyáltalán lehete többet lécci írjon kösz!!!!Milán
  • Sanyix
    Nem tud valaki külömböző serialokat a gémhez? Mert haverokkal játsszanánk egy kicsit multiban, de direct ip-n sem enged játszani ha ugyanaz a serial :(
  • nyami
    #1563?
  • digital
    Lényegében, tömören nagyon jó amit írsz.
  • 3P
    Bocs az előző hozzászólásom ashead-nek ment volna, de a válasz funkció nem mindig ok régebbi Opera böngésző alatt...
  • 3P
    A lakóság aránnyal teljesen egyet értek, hiszen ez tény. Az elmaradás sajnos mégis tény. Mátyás (illetve azt bő száz évvel megelőzően Károly Róbert alatt is) időszakban egy dinamikus fejlődésen ment át az ország, de Mátyást követő zürős időszakban (gyenge kezű lengyel király stb...), a gazdaságunk teljesen hanyatlott. A végvár rendszer fentartására, karbantartására, vagy épp bővítésére és korszerűsítésére nem volt elegendő pénz, így a töröknek könnyű prédájává váltunk. Angliában ekkor már bőszen manufaktura volt, mi a céhes korszakunkat éltük, a termelékenységi mutatók mikéntje meg ugye nem a céheknek kedvez. A magyar közlekedést egyértelműen a földesutak és szekerek/hintok jellemezték. angliában a főbb utak ekkor már kövezett utak voltak, valamint a városok között, és azon belül megjelent a lóvasút, amely kevésbé volt kitéve az időjárás hatásának, amíg a földesutak járhatatlanná váltak a komolyabb essőzések, valamint a hóolvadás alatt. Tehát a logisztika is jóval alacsonyabb volt.
    A végvárrendszert és az ágyukat nézve, nekünk sajnos az ágyuink jelentősen pontatlanabbak voltak, s közel sem repítette a lövedéket olyan messzire, mint az angol/francia/spanyol ágyúk. Persze ez köszönhető volt annak, hogy a nyugati hatalmak esetén megindult az egyre nagyobb és korszerűbb hajós flotta kiépítése, amely megkövetelte a hatékonyabb ágyúkat is. Ezke a fejlesztések már nem jutottak el hozzánk, köszönhetően, hogy szép lassan az ország jó része török befolyás alá került, valmint a Habsburg ház is komoly befolyást kezdett el gyakorolni a Felvidékre.
    Röviden a XVI. századra hirtelen tova tünt a a XV. századi magyar dominancia a régióban, valamint nem tudtuk követni a felgyorsuló fejlődést, amit első sorban a földrajzi felfedezések motiváltak. Sajnos amíg a nyugat hatalmakba özönlött be a vagyon addig tőlünk a török elleni harc a megtakarításaink maradékait emésztette fel, majd 1526-tól a török rabolta ki országunk, valamint néptelenedtek el az ország belső területei, ez pedig sajnos pont a XVI. század krónikája...
  • Realtibi
    amugy a középkor vége felé / 1400 as évek vége/ megjelentek a kezdetleges ágyúk de ezekkel maximum óránkét 1 vagy 2 lövést lehetett leadni kis hatótávolságra de ez is képes volt szétütni egy várat

voltak már az ugynevezett szakállas puskák azt meg gondolom tudjátok hogy mukodik
  • Realtibi
    az vese a fejlesztőkre az első követ aki jobbat tudna produkálni

jó reggelt
  • ashead
    Magyarország nem volt elmaradva a nyugattól a török hódoltságig. az igencsak betett nekünk. Mo. lakossága a török hódítás előtt kb.4000000 Angliáé kb 2500000, a török kiverése után Mo lakossága kb 2000000 Angliáé 5000000. Ez szerintem sokat elmond.
  • Balumann
    Én azt furcsállottam hogy csinálom az "íjjasokat" és "kardosokat" a legelején, erre odaküldök egy parasztot húsért és előveszi a puskáját :/
    Ágyúk sztem is voltak már, de ilyen hogy lóval húzták, meg kézzel 4-en cipelik?
    A véleményekről meg csak magad nevében írj, nem mindenkinek ugyan az a véleménye, attól hogy nincs valami jó grafikája, és sok hiba van benne, a megvalósítás egész jó, ellehet vele játszadozni.
    Az age of mithology-val nem játsozttam, mert nem vok egy stratégia kedvelő, az Age of 2-n kívül nem sok stratégiát kedveltem...
  • MacrosTheBlack
    Ez '45-ben is így volt. ^^
  • MacrosTheBlack
    Én is jobban örülnék ha az AOE2-t fejlesztenék tovább, de ez még mindig jobb mint a 4., meg 5. rész vietnámmal és star warssal. :D
  • mnorbi
    Felkelek, és ekkora barmságot kell olvasnom
    Tegnap eso oldalán 4000 voltak online , és nagyon jol megvan csinalva az online része. Az már most látszik sajnos , hogy az oroszok visznek mindent :((
  • 3P
    A középkorban nem voltak ágyuk????? Ez komoly? XVI. századról beszélsz? Na most direkt nem hozok nyugati példát, gondolj már bele a magyar végvérakba, ez úgy a magyar-török háborúzások ideje... Ha mást nem is, de az Egri csillagokat csak láttad, illetve olvastad nem? Abban meg voltak bőven ágyuk.
    Az meg már csak hab a tortán, hogy már akkor nagyon el voltunk maradva a nyugattól. Bár ígértem, hogy nem hozok külföldi példát, de annyit talán mégis, hogy ez volt a francia és angol várépítési időszak talán utolsó fénypontja. Az akkori tervezésű, vagy áttervzésű várak fő motiváló fonala a tökéletes ágyú poziciók kiépítése volt. Azt meg már nem is részletezem, hogy a XVI. század a nagy földrajzi felfedezések kora. Hadihajó és persze ágyú...
    Szóval az ágyú vastagon átszőte a középkor eme időszakát...