Age of Empires III

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

3P
Bocs az elõzõ hozzászólásom ashead-nek ment volna, de a válasz funkció nem mindig ok régebbi Opera böngészõ alatt...

Az igazi kolléga nem csak ígér, hanem be is tart...

3P
A lakóság aránnyal teljesen egyet értek, hiszen ez tény. Az elmaradás sajnos mégis tény. Mátyás (illetve azt bõ száz évvel megelõzõen Károly Róbert alatt is) idõszakban egy dinamikus fejlõdésen ment át az ország, de Mátyást követõ zürõs idõszakban (gyenge kezû lengyel király stb...), a gazdaságunk teljesen hanyatlott. A végvár rendszer fentartására, karbantartására, vagy épp bõvítésére és korszerûsítésére nem volt elegendõ pénz, így a töröknek könnyû prédájává váltunk. Angliában ekkor már bõszen manufaktura volt, mi a céhes korszakunkat éltük, a termelékenységi mutatók mikéntje meg ugye nem a céheknek kedvez. A magyar közlekedést egyértelmûen a földesutak és szekerek/hintok jellemezték. angliában a fõbb utak ekkor már kövezett utak voltak, valamint a városok között, és azon belül megjelent a lóvasút, amely kevésbé volt kitéve az idõjárás hatásának, amíg a földesutak járhatatlanná váltak a komolyabb essõzések, valamint a hóolvadás alatt. Tehát a logisztika is jóval alacsonyabb volt.
A végvárrendszert és az ágyukat nézve, nekünk sajnos az ágyuink jelentõsen pontatlanabbak voltak, s közel sem repítette a lövedéket olyan messzire, mint az angol/francia/spanyol ágyúk. Persze ez köszönhetõ volt annak, hogy a nyugati hatalmak esetén megindult az egyre nagyobb és korszerûbb hajós flotta kiépítése, amely megkövetelte a hatékonyabb ágyúkat is. Ezke a fejlesztések már nem jutottak el hozzánk, köszönhetõen, hogy szép lassan az ország jó része török befolyás alá került, valmint a Habsburg ház is komoly befolyást kezdett el gyakorolni a Felvidékre.
Röviden a XVI. századra hirtelen tova tünt a a XV. századi magyar dominancia a régióban, valamint nem tudtuk követni a felgyorsuló fejlõdést, amit elsõ sorban a földrajzi felfedezések motiváltak. Sajnos amíg a nyugat hatalmakba özönlött be a vagyon addig tõlünk a török elleni harc a megtakarításaink maradékait emésztette fel, majd 1526-tól a török rabolta ki országunk, valamint néptelenedtek el az ország belsõ területei, ez pedig sajnos pont a XVI. század krónikája...

amugy a középkor vége felé / 1400 as évek vége/ megjelentek a kezdetleges ágyúk de ezekkel maximum óránkét 1 vagy 2 lövést lehetett leadni kis hatótávolságra de ez is képes volt szétütni egy várat

voltak már az ugynevezett szakállas puskák azt meg gondolom tudjátok hogy mukodik

az vese a fejlesztõkre az elsõ követ aki jobbat tudna produkálni

jó reggelt

Magyarország nem volt elmaradva a nyugattól a török hódoltságig. az igencsak betett nekünk. Mo. lakossága a török hódítás elõtt kb.4000000 Angliáé kb 2500000, a török kiverése után Mo lakossága kb 2000000 Angliáé 5000000. Ez szerintem sokat elmond.

Balumann
Én azt furcsállottam hogy csinálom az "íjjasokat" és "kardosokat" a legelején, erre odaküldök egy parasztot húsért és elõveszi a puskáját :/
Ágyúk sztem is voltak már, de ilyen hogy lóval húzták, meg kézzel 4-en cipelik?<#nemtudom>
A véleményekrõl meg csak magad nevében írj, nem mindenkinek ugyan az a véleménye, attól hogy nincs valami jó grafikája, és sok hiba van benne, a megvalósítás egész jó, ellehet vele játszadozni.
Az age of mithology-val nem játsozttam, mert nem vok egy stratégia kedvelõ, az Age of 2-n kívül nem sok stratégiát kedveltem...

Ez '45-ben is így volt. ^^

A kemény munka a későbbiekben megtérül. A lustaság viszont azonnal.

Én is jobban örülnék ha az AOE2-t fejlesztenék tovább, de ez még mindig jobb mint a 4., meg 5. rész vietnámmal és star warssal. 😄

Felkelek, és ekkora barmságot kell olvasnom<#wow1>
Tegnap eso oldalán 4000 voltak online , és nagyon jol megvan csinalva az online része. Az már most látszik sajnos , hogy az oroszok visznek mindent 😞(
3P
A középkorban nem voltak ágyuk????? Ez komoly? <#wow1> XVI. századról beszélsz? Na most direkt nem hozok nyugati példát, gondolj már bele a magyar végvérakba, ez úgy a magyar-török háborúzások ideje... Ha mást nem is, de az Egri csillagokat csak láttad, illetve olvastad nem? Abban meg voltak bõven ágyuk.
Az meg már csak hab a tortán, hogy már akkor nagyon el voltunk maradva a nyugattól. Bár ígértem, hogy nem hozok külföldi példát, de annyit talán mégis, hogy ez volt a francia és angol várépítési idõszak talán utolsó fénypontja. Az akkori tervezésû, vagy áttervzésû várak fõ motiváló fonala a tökéletes ágyú poziciók kiépítése volt. Azt meg már nem is részletezem, hogy a XVI. század a nagy földrajzi felfedezések kora. Hadihajó és persze ágyú...
Szóval az ágyú vastagon átszõte a középkor eme idõszakát...

max cataphractokat akarsz -.-
Megint ott tartunk, hogy kijött egy nagy név amely ráadásul kötelez is, hogy dícsérjük... Szerintem ideje lenne végre felnyitni a csipátokat, és azért mert AOE3, nyugodtan kitárhatjátok ami a szívetek legméllyén lakozik: ez egy szar. Az Age of Mithology majdnem így nézett ki, egy kis különbség persze adódik a víz tükrözõdését és az épületek bomlási fizikáját illetõen, egyébként pedig az egységek-épületek megvalósítása totál ugyanolyan minõségû. Kevés a termelhetõ haderõ... Ágyúból van 4 fajta az oké, lovasságból 2, a barrackban pedig 3 (talán 4) ? ez elég vérszegény. Az újítások többnyire feleslegesek... A tupikkal semmire sem megyek, ellejtenek egy tupitáncot aztán eldõlnek... Gyengék mint a harmat. A trading postnak se látom sok értelmét... Experiencet termel, meg idõnként igényelhetek belõle 90 meg 70 nyersanyagot... A home citie persze ûberel mindent... Segíthetek magamon 8 pikemannel, ami az égvilágon semmit sem dönt el, és mire letermelõdik talán már szûkségem sincs rá... Az egész rendszer fölösleges, csupán azt a látszatot próbálja kelteni, hogy a játék komplex és bonyolult, de mindannyian tudjuk, hogy ez nem így van 😊 Ellenben már képtelen vagyok érezni azt a régi hardcore aoe2 feelinget, az is frusztrál, hogy nem láthatom az egységek damaget, se hp-ját számokban...

Végböffenésként elárulom, nem jön be a 16.sz... Lejjebb írta egy lélek, hogy az aoe sorozat számára egyenértékû a középkorral, ágyúkkal stb. A középkor stimmel, viszont a középkorban nem voltak ágyúk. Cathacraftokat akarok, meg Korean War Wagont.. Jóéjt
Zsolo007
Nemnagyon követem a topicot. Egy kérdésem lenne: Ez a falonátlövés csak wareznál van?

Sephi!

Hogy oldottad meg a desktopra dobálós problémát?
nyami
nem lehet lanos multiplayer játékot elmenteni?

BaliBoy
Hátha ez tényleg igaz akkor az enyém is fog leszakadni! De egyébként kétlem. 😊 Sajna ez a szomoru igazság.

If Everything That Has A Beginning Must Has An End

mohus
nagy hype....

EA style=MS style.....=hype hegyek, minõség erõs közepes...gépigény max

FPS-t,RTS-t,Sturmovikot PC-n a többit konzolon![Delli7] [PS4] [Note 10.1 2014ed][iPhone6s16gb]

mohus
eltaláltad...

FPS-t,RTS-t,Sturmovikot PC-n a többit konzolon![Delli7] [PS4] [Note 10.1 2014ed][iPhone6s16gb]

Nem rossz a játék, de a hajók mozgatása nevetséges, fõleg amikor egymásba csúsznak.

War. War never changes.

Ja persze, azért mert Microsoft azért a LOL... <#ejnye1>
mohus
"Szokásos Microsoft-os anim, igényes alapos munka! "

LOL

engem nem köt le annyira a játék... quake4 jobban bejön, pedig imádom a stratégiát.... warcraftozok inkább mint aoe3 .. kicsit bonyi lett az a városos szar... semmi értelme a városnak simán meg kellett volna csinálni a játékot.. na mind1 azért végigviszem majd, meg hátha lesz vmi jó peccs!

Olvastuk ma haverrommal a neten. Én is lefõttem! Pedig már megvan a háromcd-s version!
Elég hihettetlen nem? Ha igaz a kkor basszák meg,
BaliBoy
Ez most komoly? Honnan vetted ezeket?

If Everything That Has A Beginning Must Has An End

A Pofám szakadna le a Microsoft helyében! Ba....tok meg 3 cd-s demó?
Álljon már meg a hegyilejtõ! Ráadásul beta is! Hát nemtom! Elég vérlázító!
A játékkal magával nincs gond, na de a piár?
3P
Bocs szóval, ha van 1.1-estõl újabb, mert 1.01-es az meg van.

3P
Patch-hez tud valaki linket adni?

Goodwill
én inkább megvárom azt a 4. részt, ez gány... <#levele>

Most már tudom miért vagy szakács...úgy ütsz mint egy buzi!

Ne hallgass senkire! Nagyon jó, kategóriában a legjobb az AOE3. Jól skálázható, de igazán csak jobb vassal mutatja meg magát. Történelmi hitelességet is felvonultató gyönyörû játék! Szokásos Microsoft-os anim, igényes alapos munka! Akinek ez nem tetszik az menjen NFSU-zon, vagy egyszerûen <#kuss>... nem neki készült az AOE3. Vannak kisebb malõrök, de bolhából csinálnak elefántot itt egyesek. (92%-ot simán adnék neki.)
BaziJoe
Sziasztok átlõnek még a falon a katonák vagy már megoldodott???

Alaplap:ROG STRIX X470-F GAMING, Proci:AMD Ryzen 2700X Memória:16Gb 3400-as Gskill Videókártya: Saphire Vega 56.

Sanko
na ezt mondom az elejétõl fogva....miért szorították be történelmi korszakba? miért kicsik a térképek?

a mohának mindig a déli oldala fás

Nah,campaignt végigvittem, ez a része hatalmas csalódás.
Én észak-dél, meg mindenféle ilyen történelmi részeket vártam. Erre kaptam valami AOM-es mesét. Kicsi az esély, hogy annyit játszak vele mint az AOE2-vel.
Inkább az AOE2-nek csináljanak valami korrekt grafikás remaket.

szerintem inkább a világháborúkra fog koncentrálni a 4. rész

FrezeR
nem tudom miért de nem müködik az url beszúrás. na mindegy
a képet itt találjátok

http://www.gamestar.hu/url?apix/0510/age.jpg

Panzerfaust
skirmish

Alkoholista AZ, aki annyit iszik, mint MI, csak ellenszenves!

FrezeR
Age of Empires IV és V.: Nostradamus jóslatai

Az Age of Empires III. Heaven fórum egyik topikjába betették az AOE3 gyüjtõi változathoz adott mûvészeti album utolsó lapján található, sokat sejtetõ képet. A grafikán római számokkal és egy-egy karakterrajzzal jelölték az Age epizódokat. A dolog érdekessége, hogy a negyedik karakter egy cigarettázó katonát (Vietnám?) az ötödik pedig egy futurisztikus, power armorba bújtatott, lézerágyús harcost ábrázol. Azaz több, mint valószínû, hogy nem ússzuk meg további részek nélkül.

Halljátok!Már nincs aza asima játékmód amikor építgec meg minde és támadsz meg dámadnak az a jó kis "paraszt" csata??

Forza Ferrari!! Forza Schumi Pes!!

azt hiresztelik
végigvittem a játékot

<#idiota><#idiota><#idiota><#idiota>

Srácok!<#szomoru1>nem hiszem el hogy ennyire xar lenne az age of 3!
Lécci illeszetek be pár képet a játékból!
Úgy volt beharangozva hogy ez valami isteni játék lesz meg minden!!
Semmi nem lett belõle?
Aki tudja asz írja meg hogy a pc guru vagy a Gamstar mennyit adott neki kiváncsi vagyok!
Kösz!!<#dumcsi><#ijedt><#hamm><#hamm><#duma>

Forza Ferrari!! Forza Schumi Pes!!

már anyi tapasztalatom van a 2-bõl meg ebbõl is hogy legyen merszem multizni4 amúgy énis a peccsel nyomom!
te is patchel játszol?
egyebkent te mar vegignyomtad a kuldeteseket, hogy mar ilyen hmaar multizni akarsz? mert en csak a 3. kuldetesnel vagyok......
várok a hamachin egy jó játékre:
név:danykajelszó:danyka
Yvius
Nem olyan nagy a gáz!
Én voltam buta. <#bohoc> <#boxer>
Köszi srácok (mindenkinek)<#integet2>

Yvius
Megvan.<#wow1>
Köszönöm.<#puszi>
Szió<#integet2>

valaki egy 10 percen belül jöjjön hamachi-s age of empires 3-ra
név:danyka
jelszó:danyka
CD-KEY:

DXR32-X44M7-CYTCX-P6H6P-97CPG
Editáld meg a GAME.CON fájlt (írásvédett) emigyen:

map ("pause", "world", "pause")

A játék mappáján belül a STARTUP könyvtárban található.
Azután mentés és vissza az írásvédelem.
Máris mûködik a PAUSE gomb a mentések visszatöltésénél.
VALAKI ADJON PLS EGY CD-KEY-T AZ AOE3-HOZ!!! NAGYON KÖSZ
Alladin
Mijen gombot keresel?