50
-
Mice #50 az eladásokról procikról nem tudok szinte semmit (nem ebben élek) de ez a nagy meg kishalas dolog nekem specku nem tetszik! -
#49 Háj Enterprise!
"OK, hogy az Intelnek nehez dolga van ezen a piacon, de ez sajnos, mert az Itanium 2, jelenleg a legjobb CPU a piacon... de persze ki mondta, hogy mindeg a legjobbat veszik. "
Nálad, mi a legjobb CPU? Legnagyobb teljesitményű (1 processzoros/több processzoros rendszerben), legolcsóbb, legjobb ár/teljesitmény viszonyú, vagy a legtöbb hasznot hozó processzor.
Van egy olyan érzésem, hogy az itanium2 ezen cimek egyikével sem büszkélkedhet.
-
GABOR16 #47 Ráadásúl nagyon eröltetni kell, hogy eltudják adni! -
GABOR16 #46 Az italium akkor is bukta mertmár rendeteg pénz öltek bele, de még a pénz 1/3-sem hozta vissza. -
Nyiri #41 Talan azert, mert vagy egy tervezetuk. Le van gyartva tobb ezer proci, most dobjak ki, hogy a usereknek jobb legyen? A faszt. Eladjak majd talan utana meggondoljak. -
#40 PAStheLOD: azért az sem olyan jó, ha az embereket vásárolja ki a cég alól...
Olyan fura hogy kis cégek ilyen jó dolgokat csinálnak. Ilyeneket miért nem akarnak csinálni a nagyobbak? Pénzügyileg nem hiszem hogy olyan rossz lenne nekik, és azt sem hogy hülyék hozzá... Vagy tévedek? -
sniper #38 "mindenki szamara nyilvanvalo hogy az x86-64-rol van szo 64 bit cimszo alatt."
Ez a sor nem szurta ki a szemed, ha mar erre a hozzaszolasra probaltal reagalni, b+? -
#33 Mire ebből lesz valami addigra az IBM seggét se fogják látni a kanyarban, a processzr piac eme szegletét illetően -hogy vulgárisan fejezzem ki magam.
Az x86 architektúra, vagy az intel bármely architektúrája csak álmodott arról, hogy a piac meghatározó résztvevője legyen, -ismétlem: az érintett szektorban, nem az asztali pck világában. -
zpe #30 Helló !
Nem értek hozzá mérnöki-egyetemi szinten,hogy milyen procival kéne egy brutális teljesítményű rendszert összerakni, csak azt szeretném kérdezni,hogy lehetséges e,hogy azért nem terjedt el az Itanium olyan nagyon, mert kiszámolgatták esetleg az ügyfelek,hogy annyi pénzért vehetnek több P4-XEON vagy Opteron procit mint amennyiért vesznek egy I2-t és még lehet,hogy az alaplap is olcsóbb ? -
Raszkolnyikov #28 kösssz -
#24 Az biza :) , remélem azért majd kamatoztatják ezen információkat amit az orosz mérnököktől vesznek át?! -
sniper #19 A 8086 procigeneracio architekturaja, utasitaskeszlete. -
sniper #18 1. mas forumra nem nagyon irogatok, szal buktad.
2. bar nem irtam ki teljesen, de gondoltam mindenki szamara nyilvanvalo hogy az x86-64-rol van szo 64 bit cimszo alatt. De tevedtem, van aki csak betukben kotozkodni jar ide, nem olvasni.
ELOTTE tajekozodj mielott leirsz vmit, foleg ha mar erre vered a bohocot! -
sniper #17 Csak epp program nincs ami kihasznalna. 1-2 mutatoba biztos akad, de annyi. Ez keves. -
Gabest #16 A windows még nem minden, alpha-hoz is volt, aztán hol van már. Az orosz csoda fejlesztői meg szerintem kifejezetten örültek, hogy valaki végre felvásárolta őket :P -
Zedas #14 Már egy másik fórumon is terjesztette valaki ezt az orbitális baromságot, azt hiszem pont te voltál, kicsit tájékozódhatnál:
http://www.microsoft.com/windowsxp/64bit/techinfo/planning/techoverview/default.asp -
#13 IA64-re (Itaniumra) már van 64 bites Windows -
Yeti #12 Itániumhoz már elég régóta van windows... -
#11 beépül/asszimilálódik
én annak örülök hogy nem csak kivásárolta a céget az emberek alól hanem foglalkoztatja is őket -
sniper #9 Az itanium2 jelenlegi formajaban halott. Mivel az MS nem fejleszt nekik is meg az AMDnek is kulon 64 bites oprencert, igy kenytelenek az AMD64-et atvenni, emelle meg luxus meg1 (foleg kihasznalatlan) 64 bites rencer.
Viszont az AMD64 csak rovidtavu kenyszermegoldas, az x86 tovabb barkacsolasa, amely hordozza magaval az x86 kompatibilitasi okokbol eredo minden szirszarjat. 1szer majd ezt is le kell valtani, kell 1 mas architektura, amihez jo alapot nyujthat az itanium + elbrus paros (kiegeszitve meg sok massal). Se az itanium, se a ruszki proci igy 1 az 1ben nem fog megjelenni, de a bennuk levo uj technologiak beepulnek a megujabb cuccokba. -
sniper #8 " Azonban jelenleg arról még nem beszélnek, hogy a következő processzoraiban az Intel fel is használja-e az orosz technológiákat."
A, dehogy, csak hobbibol vettek meg... -
#7 lehet. de ez az amit 100% h nem fognak megtenni. -
Borg #3 Szerintem is nempicit érzik a nyakukon a kötelet az AMD64 miatt.. de azért félteni sem kell őket persze:) -
Cat #1 hüm, érdemes visszanézni a pont két évvel ezelőtti(!) hír hozzászólásait:
2002. máj. 27. 01:02 | Privát | Válasz | #15
Valóban csak pénz kérdése a prockó léte vagy nemléte. Olvastam nem is olyan régen hogy a processzor akár olyan sorsra is juthat, hogy valamelyik nagyobb processzorgyártó megvásárolja a licensz-jogokat, de csupán azért, hogy az Elbrusz soha ne léphessen színre :( A prockó NEM kamu, ennek ellenére lehet nem látjuk soha, mint a szépnek ígért új világot...