NASCAR

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Hát én se azért érdeklõdök a NASCAR iránt, mert autót akarok venni. És nem áll a garázsomba se BMW, se Mercedes és most se rohantam, hogy beszerezzek egy Dodge-ot😊

gordon 24
Ebbe igazad van.. De az Europai emberek tudod hogy gondolkoznak hiszen ismered nem? Egy maroknyi emberen kivûl a többinek egy unalmas szar. Sajnos ez az általános vélyemény itt. Ezért mondtam persze az auuto vásárlás is igy van ahogy mondtam. De az igaz Az a ferrari sem olyan ferrari, de ferrari!

Downhill!!

"...van egy ut amirõl nem szabad letérni..."

Eleinte ez az út úgy festett, hogy dirt pályán mennek és maradnak a Keleti Parton, de letértek róla. Hiba volt? Akkor sokaknak annak tûnt, lehet.

"...jól bevált modszereken nem szabad változtatni..."

Az általad most vagy a '90-es években látott bevált módszer sem a kezdetektõl létezik.

"...azért mert Európában nem tudsz venni se Dodge Chargert Se Ford Fusiont se Chevy Impalát sõt Toyota CAmry-t se..."

Ferrarit viszont sokkal könnyebb beszerezni, sõt szinte ugyanúgy fest az utcán, mint ahogyan azaz F1-ben látható.

gordon 24
Nem azt mondom hogy lovaskoccsikkal menjenek😄 Van egy szint ami felett válik veszélyessé. Ha nagyon nagy az érdeklõdés mindenki a pénzt látja csak benne. Ez meg tömkre teszi mert mindenki csak ki veszi belöle és próbálják még jobbá tenni és akkor elöjön a sokat emlegetett szitu: a Mütét sikerül a beteg meghal.

Persze nem lehet tudni melyik ez a szint. De az europai nagy ássz versenysorozatnál idén (nem csak az én véleményem) eljött ez a szint innentõl vagy radikális változásra van szükség vagy az egész "össszeomlik"
Az f1 halálán van.. Hány év kellett neki a nagy sikerbõl? Kb 30? Talán annyi nem is.

Én nem azt mondom hogy meg kell állni 1970-es évnél és ahhoz ragaszkodni persze kell fejlõdni sõt jó is ha fejlõdik. De van egy ut amirõl nem szabad letérni. A jól bevált modszereken nem szabad változtatni (fuu miket tudok😄D)

Mint ahogy nem változtatják meg azokat az elavult dolgokat amiken szinte minden versenyautót gyártó cég mosolyog : kardán tengelyes egybe hátsóhidas hajtás, Karburátor 2007-ben és még sorolhatnám . Ugy nem szabad a versenyek hosszúságán, Szük(nemzeti) szervezésén stb.. Mivel az emberek igy szerették meg akik megszerették. Azok akik most nem nézik sose fogják és nem azért mert nem népszerü hanem azért mert Európában nem tudsz venni se Dodge Chargert Se Ford Fusiont se Chevy Impalát sõt Toyota CAmry-t se. Ezért egy europia embert bazira nem fog érdekelni. Nálunk nem müködik az hogy Nyerd meg vasárnap eladsz hétfön.. Ez nem az kontinens.

Downhill!!

Nekem már szép mert Frank Kimmel 9time Champion amibol 8-at egymás után szerzett 😊))

Jeff Gordon
pontosan,ahogy mondod,Gordon már 5time Champion lenne😊))

The only speedometer is in your head.

De szép is lenne Chase nélkul a világ <#zavart1>

Jeff Gordon

The only speedometer is in your head.

Jó szórakozást 😊

Igen semmi sem tart orokké valószinu egy ido után autó se lesz tehát nem lehet stock car racing.Ezért tettem idézojelbe mert nem tudhatjuk meddig,mondjuk írhattam volna bizonyos ideig.

Igen,NASCAR által szankcionált szériák,ezek az un. "International Series" kategória. A Cup Busch,CTS-t nevezik "Nationak Series"-nek,létezik még az un. Local Racing" kategória ahová a Grand National,Modified,All-American szériák tartoznak.
http://www.nascarlocalracing.com/

Éppen ebben a végtelenségben nem hiszek, hiába megy valami jól, vagy még jobbat akarnak, vagy egyszerûen mást, esetleg vezetõváltozás történik. A "végtelenség" nem létezik, de ez már filozófia. Az emberek hajlamosak a jót is elrontani.

Vagyis ez olyan, mint Pl a Busch vagy a Truck?

Martinsville Sadler egyik kedvenc pályája. Már megyek is 😊)

Igen de itt megint csak azt mondom a NASCAR nem egy eszme,vagy vallás hanem elsosorban vállakozás,uzlet ami holnap is tonkremehet de akár a "végtelenségig" is létezhet ha jól irányátják.

Tokmindegy hogy mi ártott,a NASCAR határontúli versenyei se betonbiztosak,Mexikó és Kanada sincs leszerzodve évekre,amint úgy látják hogy nem éri meg nem mennek,ha viszont nagyon sikeres akár tobb verseny is lehet,Kanada-ba már egy CTS versenyt is terveznek mert a Montreal vártnál jobban sikerult.

Nem,kulon széria van és a CASCAR megszunt,a NASCAR-nak nagyjából 10 ezer regisztrált versenyzoje van 😊

Az NFL meg a NASCAR is egy szórakoztató ipar vagyis egy vállakozás ami a pénzrol szól,ha nincs pénz nem fog mukodni ez ilyen egyszeru,a te szemed elott mi lebeg elsosorban amikor munkába mész?
Nem tudok róla hogy Roger Godell akadályozná bárkinek is hogy NFL mérkozét lásson ahogyan France se,még nem adtak el minden jegyet Martinsville-re,lehet menni 😊)

Ja, hogy te a kanadai és a Mexikói futamról beszész. Azt hittem hogy külön széria van ezekben az országokban, a név mindenesetre ezt sejteti.

Ezt nem igazán értem,egy NASCAR szériában ki más menne?

Ez a duzzadás-összeomlás dolog akkor is fennáll, ha otthon maradnak. Mutass egyetlen olyan dolgot, embert, eszmét, ami soha nem omlott össze. Ha tudsz, ígérem ezentúl Jeff Gordonnak (is) fogok drukkolni 😄

A magyar Amerikai fociban csak a bírákat kifogásolom, illetve egyiket-másikat. De ha majd bevezetik a chellenge-t, az is jobb lesz.

Annak azért erõsen ártott a michelin-es szabotázs.

Ha nekem tetszik a Grand Canyon, még nem akarom, hogy itt tátongjon az ablakom alatt. Ha Roger Goodell azt akarja, hogy az európaiak találkozzanak a fanokkal, jöjjenek el, és rendezzenek velük találkozót ha azt akarja, hogy láthassuk õket játszani, tegye lehetõvé azt, hogy OTT láthassuk. Az sokkal nagyobb élmény lenne. Valamint segítse az itteni focistákat, ha azt akarja. De szerintem csak a dollárok villognak a szemei elõtt, sõt megkockáztatom, hogy nem akarta, hogy a NASCAR elõttük járjon.

Aha, és kik mennek, azok, akik a NASCAR-ban?

Ezt senki nem tudja cáfolni mert nem látunk a jovobe ezért csak kérdezek,ha nem lenne ez a duzzadás akkor nincs veszély hogy osszeomlik?
Ha ennyire tartasz a sikertol miért nem váltasz a kevésbé sikeresek iránt mint pl. az ARCA?
Az pont olyan szint mint mondjuk 20 évvel ezelott a NASCAR,nincs is utánna nagy kereslet a világban ahogy a NASCAR után se lenne ha olyan szinten marad,vagyis nem látná senki tehát te se mert a nemzetkozi kozvetítés is egyfajta nyitás aminek a kovetkezménye siker is lehet 😊
Nézd meg az NHRA-t vagy a Sprint Car szériákat,nem nyitottak sehová mégis gondban vannak.
A hasonlat meg nem a legjobb ugyanis a pl. a Lengyelek valahogy nem mutattak érdeklodést a Német birodalom iránt,az NFL meg azért rendez meccset mert van rá érdeklodés nem erolteti senkire 😊

gordon 24
De ez biztos nem lesz! A NASCArnak biztos hogy nagy érdeklödési köre és az NFL-nek is nagy érdeklödési köre van europában. Mind2 sportnak a nyitásában az a veszély áll fent hogy el europaisodik. Majd megpróbálják az iteni nagy okos megrefolmálni aminek egy mutáns lesz az eredménye.
Azok akik féltik ezeket a sportokat pont ettõl tartanak, hogy a sok felé nyitnak mindenkinek meg akarnak felelni és emiatt változtatni fognak olyan dolgokon amik meghatározóan befolyásolhatják a sport jövõjét.

A történelmet nézed van egy szint amire felduzadd valami (romai birodalom, Német ország IIvh-ban) ami után képtelenség megtartani és összeömlik. Nem azért mert más az elképzelés hanem azért mert ennyi felé nem lehet figyelni. Nem lehet 20 frontvonalat nyitni mert az ember belebukik.

Én és sokan ettõl tartanak hogy egy ideg jobb lesz még jobb lesz még nagyobb lesz majd tarthatalanná válik és összeomlik.
Persze most biztos Totya meg Robotnyik meg te is cáfolni fogjátok ezt a gondolatot, de szerintem fent áll ennek a veszélye és ezért nagyon nem tetszik hogy nyitna europa felé az amerikai sportok.

Nézd meg pl az AMA motocross hallani sem akar europáról sõt a benne versenyzõ emberek Carmichel vagy Chad Reed a világ összes pénzéért nem jönne ide. Egy évben egy nemzetek bajnoksgán megjelenek és haza mennek.

Downhill!!

és hogy a topiknál maradjunk a NASCAR is hasonló cipoben jár,ha van érdeklodés miért ne....

"Világszerte nagy az érdeklõdés a meccseink iránt, és London ideális kezdet lehet, mivel sok rajongónk van ott, a média gyakran foglalkozik velünk és olyan gyönyörû stadionok vannak, mint a Wembley" - jelentette ki Roger Goodell, az NFL elsõ számú vezetõje.

A kozvetítési jogokat nem aprópénzért adják,pl. Angliában 10 fontba kerul havonta az NASN adó,tehát az NFL-nek és így a csapatoknak játokosoknak bevétele származik ebbol,most akkot itt a kérdés a világ tobbi részén a szurkolók akik pénzt áldoznak erre nem érdemelnek valamit mondjuk egy mérkozést a kontinensen? Ebbol a szempontból se árt megkozelíteni a dolgokat és ha van érdeklodés miért ne,gondolom ha olyan látogatottsága lesz mint pl. az F1-nek az USA-ba nem eroltetik majd a dolgokat 😊

Kanadában már nincs CASCAR hanem NASCAR Canadian Tire Series csakúgy mint Mexikóban ahol NASCAR Mexico Series van 😊

Te még mindig nem értesz,engem nem érdekel hogy az NFL hol rendez meccset és pont errol van szó hogy valamiért mégis idejonnek amikor valószinuleg a csapat szurkolói ennek nem orulnek.A kérdés az hogy most az NFL irányítói is France-hoz hasonlóan megorultek és tonkre akarják tenni a szervezetuket vagy mégiscsak van ebben valami fantázia?

Csak azért raktam ezt ide mert itt volt heves vita arról hogy ez a terjeszkedés tonkre fogja tenni a NASCAR-t és nem kell se kulfoldi,verseny,gyártó,versenyzo mert ez egy Natoinal széria tehát az USA-ba a helye.Csak ennyi az osszefuggés nem szándékoztam az NFL problémáját megvitatni csak annyit jelezni hogy az amerikaiak nemzeti buszkesége a National Football League is kulfoldon rendez mérkozést méghozzá európában,mikozben a Cup széria jelenleg még mindig az USA határain belul van.

Személy szerint én se szeretném ha a Cup széria nemzetkozi lenne és valószinuleg nem is lesz,ugyanakkor a NASCAR mint szervezet lehet meg tulajdonképpen már az is 😊

Ja, a honfiak meg le vannak ***va 😞
pénz, pénz,pénz....francba vele! (ide vele 😊))

Szerintem már az gázos, hogy fogva tartják õket, de már nagyon elkanyarodtunk.
Canadában legyen CASCAR. A többit nézzék tévében. Nálunk meg legyen MASCAR 😊 és közvetítse a NASCAR-t a TV. Nekem ez megfelelne. 😊)

robotnyk
azért tétmeccsekkel könnyebb nagy felhajtást csapni a sport körül. természetesen nem hülyék ott sem, nyilván pénzt akarnak belõle európaban is csinálni, nem csak annyit, amennyit egy meccs bevétele hozna.
gordon 24
Egyetértek! A NASCARnak azt a kontinest soha nem szabad elhagynia.. Már igy is tulzás Canada és Mexiko! Aki szeretné látni üljön fel egy repülöre és nézze meg. Aki nem teheti nézze tv-n. Ezért utálom az állatkertet is. Hogy néz ki egy kenguru pesten? Nem ide való mint ahogy a NASCAR sem!

Downhill!!

Figyu. Amerika összes Nascar fana ugyanazt a futamot nézi, mert egyszerre ugyanazon a pályán vannak együtt. Ellenben a focival, mikoris egyszerre több helyszín van. Kérdezz meg egy Dolphins, vagy egy Giants szurkolót, hogy mennyire örül ennek a londoni meccsnek. És arról se feledkezz meg, hogy Európaszerte már elég sok Amerikai foci csapat van, vagyis az Amerikai foci maga már rég itt van. Ez nem azt jelenti, hogy Az NFL-nek ide kéne jönnie. Egy két barátságos meccs erejéig talán. Én a NASCAR-tól is ugyanezt várom. Maradjanak otthon, de rendezzük meg mi is a mi saját NASCAR-unka a mi saját drivereinkkel.

kovetkezo hétvégén

Figyelmesen elolvastad a cikket? A lényeg hogy most hétvégén lesz egy alapszakasz mérkozés Londonban ahová mind a 95 ezer jegy már régen elkelt,a rendezok viszont szeretnék az SB-t is idehozni majd valamikor amire szerintem nem kerul sor.
Erre jegyeztem meg hogy ha valami akkor az NFL amerikai meg nemzeti meg legnépszerubb és mégis elobb rendeznek európába meccset mint a NASCAR versenyt és nem hiszem hogy ezzel az NFL aláírta a halálos itéletét....remélem értheto 😊

Azért az egy kicsit más. Míg itt van 43 driver, aki mind elmegy, hogy évente egyszer lássák õket a kanadaiak is, emitt van 32 csapat, amibõl kettõ eljut a döntõig akiknek a szurkolói örülnek, hogy SB-t játszik a csapatuk, de õk nem láthatják azt az egy meccset, mert kiviszik az országból. Durva. Ha csak az alapszakaszt nézed majdnem ugyanaz, mert én is kiakadnék, ha ETO drukker lennék és amerikába kéne mennem, hogy megnézzek egy ETO-Újpest meccset. 😊
Montoya meg végképp más, hisz õ odamegy, nem hozzá mennek 😊)

Azért raktam ezt ide mert sokan kritizálják a NASCAR-t hogy miért rendez pl. Kanada-ba versenyt és miért enged valami kolumbiai Montoya-t versenyezni amikor ez amcsi széria és a nevében is benne van a national 😊

Abba teljesen biztos vagyok, hogy nagyobb közönsége van, mint a Nascarnak, itt Európában bizonyosan, de nem vágom, hogy ezt mért a Nascar topikba kell megbeszélni. De ha már itt van: elég pofátlanságnak tartanám, ha itt tartanák a Super Bowl-t. Egy alapszakasz-meccset se tartok épp szerencsésnek, de ami túlzás, az túlzás. Elég sok európai csapat lehet, akik örülnének, ha játszhatnának velük, az lenne a szerencsésebb megoldás szerintem...

Azt vajon mire alapozzák, hogy amerikai foci kapcsán Európában meg lehetne tölteni egy nagy stadiont..... Vagy ennek itt is nagyobb közönsége van mint a NASCAR-nak?

-Osztagvezető hívja Baker csoportot:Rambo,Messner,Ortega,Coletta,Jorgensen,Danforth,Berry,Krakauer. Válaszolj.Trautman ezredes beszél.Szólalj meg,Johnny! -Mind meghaltak,uram. -Rambo.Jól vagy?

Hát kár érte.

MrSpock
Jeff Gordon ott folytatta ahol abbahagyta!Grat!<#eljen>
Tetszett ahogy Newman megviccelte a végén Jeff-et,és Kyle-t.Amig õk egymással voltak elfoglalva,meglépett.Csak kockáztatott,ezvolt az egyetlen lehetõsége..meg is perdült.

Go Jeff Go!!!!

😊)

gordon 24
Dehogy! Ne forgasd ki.. De már nem sok értelme! De ha ennyire akarjátok tippelek. Csak ugy gondoltam hogy most már hogy ennyit kihagytam szóval érted. De oké akkor tippelek jövõhéten!

Downhill!!

Látom, neked csak a végsõ gyõzelem a fontos.

Elképzeltem, hogy az öreg "elfelejt" elmenni a futamra 😊

gordon 24
Jó persze már nagyon lemaradttam. Nem 3 az a 3 Szerintem vagy vagy 5-6 kihagyott tipp. Már nincs esélyem egy jó helyezésre. Majd jövõre ujra kezdjük ugy is. Aztán majd akkor beerõsittek!

Downhill!!