NASCAR
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Riberio:"Aztán létezik a V8 Supercars Ausztráliában, ahol ugyan vannak gyártók, de privát csapatok versenyeznek, és szerintem a földkerekség legjobb túraautó sorozata."
Én viszont jobban szeretem ha az a 5-6 auto egymá s mellett van és ez csak oválpályán lehetséges :D
megnéztem a V8 surfersi 3. futamát is..brutális volt az uccsó 2 kör de az egész futam:)
moslékék gondban lennének annyi büntit kellene kiosztaniuk ami itt történt :) na jó a kanyar levágásokat itt is black flaggal (áthajtásos bünti) honorálták. na meg a pitlaneben való ütközést is ;)
31 autóból 16 ért célba a többi DNF! :D
de azért van vér a pucájukban..5-6 autó egymás seggében mint a nascarban csak itt nem oválon hanem a lassítókban is :)
Riberio:"Aztán létezik a V8 Supercars Ausztráliában, ahol ugyan vannak gyártók, de privát csapatok versenyeznek, és szerintem a földkerekség legjobb túraautó sorozata."
V8 Martinsville-be,NASCAR Silverstone-ba,a WTCC meg Bathurst-ba,ez a jovo :D
Downhill!!
Downhill!!
Tony Cochrane, a V8 fõnök nemzetközivé akarja tenni a V8-at, és ezt a Surfers-i példa alapján a Champ Car-al karöltve tudná elképzelni. Kalkhoven és Cochrane már tárgyaltak is errõl, de semmi konkrétumot nem tudni, csak annyit, hogy 2009-tõl indulna a buli. Azt viszont, hogy a V8 felvásárolná a Champ Car-t, Craig Gore szerint "baromság". A tervek szerint a V8 megjelenne majd CC hétvégéken a Közel-Keleten, Európában (!) és az USA-ban is.
tudom mások is szeretik rajtam kívûl a V8-at :)
(hát reméljük,mert sajnos még nem biztos)
The only speedometer is in your head.
Ha jól gondolom már majdnem biztos hogy a két Hendrickes (Gordon, Johnson) között fog eldölni a bajnokság! Bowyer már 100 ponton felül van.. Elvileg persze még van esélye de az már sok. Nem lesz egyszerü mert viszont Gordon és Johnson között csak 53 pont van.. Hát ez meg elég karcsu különbség.. Kiderül.. Mindenesetre gratula a mai gyöztesnek! Direkt nem mondom ki az hogy aki nem látta ne tudja!
(Viszont Raikonnen a bajnok:D)
Downhill!!
Elliott Sadler
Kasey Kahne
Jeff Burton
Dale Ernhart Jr.
Martin Truex Jr.
-Osztagvezetõ hívja Baker csoportot:Rambo,Messner,Ortega,Coletta,Jorgensen,Danforth,Berry,Krakauer. Válaszolj.Trautman ezredes beszél.Szólalj meg,Johnny! -Mind meghaltak,uram. -Rambo.Jól vagy?
egy évben csak két Bristol van (és mindkettõ lement már, vagy ez a 2008-as Bristol lenne?) :DDD
Ky. Busch
J. McMurray
D. Earnhardt Jr.
D. Blaney
Ku. Busch
-Osztagvezetõ hívja Baker csoportot:Rambo,Messner,Ortega,Coletta,Jorgensen,Danforth,Berry,Krakauer. Válaszolj.Trautman ezredes beszél.Szólalj meg,Johnny! -Mind meghaltak,uram. -Rambo.Jól vagy?
Johnny Sauter
Kasey Kahne
Denny Hamlin
Jeff Burton
Dale Earnhardt Jr.
Riggs, McMurray, Newman, Kahne és Mears.
Dale Earnhardt Jr.
Jamie McMurray
Ryan Newman
Kasey Kahne
Martin Truex Jr.
GERAPPPAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!
truex jr
ryan newman
kasey kahne
kenseth
kyle busch
The only speedometer is in your head.
Denny Hamlin
Jeff Burton
Jamie McMurray
Dave Blaney
Kasey Kahne
Mark Martin tényleg az,nemtudott bajnok lenne,de mennyi nagy csatában ottvolt:-)Lehetett szurkolni neki,de mindig volt aki szerencsésebb volt,talán ez a jó kifejezés ide,mertnemcsak a vezetõi tudáson múlik egy bajnoki cím.
Szóval 20 évmúlva visszatérünk erre:-)
Addig sok jó versenyt látunk még,és remélem legendássá nõnek a versenyzõk is!
Go Jeff Go!!!!
Nekem Mark Martin a nulla bajnoki címével nagyobb legenda lesz mint Dale Sr. de ha már Jeff akkor azért inkább azt írnám a Modern era eggyik legnagyobbja mert ez "a legnagyobb" emlékeztet egy német fitalamber definíciójára.Szerintem ilyet nem is lehet konkrétan meghatározni,lehet legeredményesebb mert a számok onmagukért beszélnek de még az is vitatható a korszak és a korulmények miatt :)
Kyle Busch
Kurt Busch
Jeff Burton
Elliott Sadler
Kasey Kahne
Modern éra legnagyobbja,bár biztosan vitábaszállnak sokan ezzel akik nem kedvelik.
Egyébként Martinsville-i pole az övé!Grat!<#eljen>#eljen><#taps>#taps>
Remélem a bajnoki címet is sikerül megszerezni!
Go Jeff Go!!!!
Ugyanakkor nem minden korszak szépul egyformán ahogyan a legendák se,persze ez kor meg egyén fuggo is de ha megérek még 20 évet egy Tony Stewart számomra soha nem lesz olyan legenda mint Mark Martin,Dale Earnhardt vagy Bobby Allison :)
Idõvel minden megszépül,és legendás lesz!
Ennyit a legendákról:-)
Go Jeff Go!!!!
- B. Labonte
- R. Newman
- D. Earnhardt Jr.
- G. Biffle
- K. Kahne
Let\'s Go Racin\' Boys!!!
Te is megemlíted a változó kornyezetet és ha már szó van az "unalmas" Pocono-ról mert az már milyen uncsi hogy valaki 3mp-el nyer meg kevesebb az akció.A régi szép idokben mondjuk 1990-ben Daytona 500-on 11 autó végzett koron belul 1980-ban 2,most én megnézném a háborgó szurkolók képét ha ilyet látnának bármelyik pályán.
5-6 éve még filed filler-ek toltotték fel a Cup mezonyt,Shepherd-et nem kell senkinek bemutatni aki általában 1 kort teljesített minden versenyen.A régi idokrol nem is beszélek amikor CTS széria se volt a short track-e meg 30 autó indult.Jelenleg van CTS széria is a Cup-ba meg 48 full time autó szponzorokkal ellátva,ha nem terjeszkednek hanem maradnak délen akkor nincs új terulet,nézo és szponzor se akik a 3 nemzeti szériában nagyjából 120 autót támogatnak.
Az ilyen dolgokat figyelembe véve most akkor tényleg rosszul csinálják a dolgukat? Nemhiszem max. az van amit te írsz és én is ígyvagyok vele hogy ennek ellenére jobban tetszik a régi feeling a kornyezet ugyanakkor a versenyeken még jól szórakozok és el kell ismerni hogy izgalmasabbak és szorosabbak mint régen.Hogy a jovoben mi lesz azt senki nem tudja megmondani,egy biztos egy helyben toprogni nem lehet,szabad :)
A változás üteme jelentõsen felgyorsult a korábbi idõkhöz képest. Természetesen ez magával hozza az egyes szurkolók aggodalmainak növekedését az a bizonyos saját zónája miatt, attól függõen az a zóna mennyire is tág vagy szûk.
Természetesen ezért kockázatos minden nagyobb változtatás és egyben a helyben járás is, ami a külsõ tényezõk (gazdaság, más sportok, emberi szokások/életvitel változása) miatt veszélyes....szóval nehéz ügy a káposzta megmaradás és kecske jóllakás :)))
(személy szerint ezt a "zónaelhagyást" már kétszer megéltem F1, IndyCar esetében harmadszor nem akarom, persze ez senkit sem izgat :)))
Let\'s Go Racin\' Boys!!!
De egyébként ha belagondoltok jöhetne a NASCAR. Monzába Csak fel kell ujitani az ovalt! Lausitzringen nem kell csinálni semmit.. Szóvaél van 2 verseny helyszin!
Downhill!!
Ilyen is lesz ha valaki még nem tudná,ez is a NASCAR népszeruségének eredménye és ki tudja lehet egyszer lesz európában is hiszen már voltak jelei,akár megérhetjuk hogy lesz NASCAR European Series is.
A nemzeti szériák szerintem nem csak idoben de logisztikailag is alkalmatlanok hogy távolra vigyék oket,még a Mexikoi kirándulás is hatalmas nehézségekbe utkozik tehát e téren az aggodalom megint csak egyelore felesleges.
Meg tudom érteni és elfogadom hogy olyan változások vannak ami kulonosebben nem zavar és a lényegen se változtat,nekem tok mindegy milyen a versenyzo nemzetisége,bor szine a noket is szivesen látom,Crocker-nak szurkoltam hogy végre nyerjen egy ARCA versenyt.Az se érdekel kinek a bankszámlája dagad és ki hozza meg a dontéseket,a lényeg hogy számomra elviselheto legyen vagyis mivel fogyasztó vagyok fogyasztható,abba a vendéglobe ahol nem izlik a kaja nem járok :))
Beszélgetni,vitázni a tényeken érdemes,ezért szeretem ha vannak konkrét pro-kontra dolgok amikkel alá lehet támasztan vagy megcáfolni az állításokat aggodalmakat.
De azért jó dumálni róla..
Az hogy én milyen vagyok? Igen europia de irtam azt is hogy egy maroknyi emberen kívül a tööbit nem fogja megmozditani..
Downhill!!
Engem ezért nem is nagyon érdekel a Cup,de sajna sok embernek ez a szimpatikus :))
Kozben meg az elore eltemetett NASCAR még mindig a kontinensen van a Cup széria meg a határokon belul :))
"egy europia embert bazira nem fog érdekelni"
Izé,te milyen ember is vagy? :))
A nyerj vasárnap hétfon eladsz már az USA-ba se nagyon érvényes arról meg hogy ki hogy szerette meg volt már szó,egy 80-as évekbeli biztos nem olyannak szerette meg mint gordon 24 Mo-n 2000 ben.
Látom már írtál konkrét aggodalmat mert pont azt akartam kérdezni hogy mit értesz az olyan veszélyeken mint az "eleurópaiasodás" és foleg azt hogy mire alapozod mert csak úgy bármitol lehet tartani,én attól hogy nem lesz robbanomotoros autó ami elobb-utobb bekovetkezik,meg a foldonkivuliektol is tartok egy kicsit :D
A felvetéseidhez annyit hogy sehol nem lehet hallani olyan tervrol hogy lerovidittik a versenyek távját,hozzáteszem sajnos mert én nagyon is el tudnák képzelni egy California vagy Pocono 400-at.
A France család se tervezi eladni de még csak megosztani se a NASCAR-t :)
Downhill!!
Azért tartják az európaiak unalmasnak, mert nincs róla magyar közvetítés és nincs versenyzõ, akinek szurkolhatnának. Mindez az európai nyitással javulna. Amerikában is akad sok tízezer F1-fan, biztos vagyok benne, de ehhez angol nyelvû közvetítés, amerikai versenyzõ és amerikai versenyhelyszín is kell.
Van az USA-ban egy autósport, amely kiegyenlített, erõs, izgalmas, hosszú és látványos, de ehelyett a Föld 90% valószínûleg az F1 elé ülne le. Miért? Mert az folyik a csapból, azokat a versenyzõket ismerik. Hát, hagyhatja ezt a NASCAR vezetõsége? Nem. A szükséglethierarchia szerint az ember törekszik az anyagi javak megszerzésére és az elismerésre is. Meg kell mutatni ezt a sportot a Világnak.