17903
  • Totya000
    Ezt fordította le a cikk írója.
  • Totya000
    "Owns record 34 victories in all forms of racing at Daytona Speedway."

Minden szériát összeadva nyert 34 versenyt ezen a pályán. Úgy tűnik.
  • gordon 24
    Köszi!! Erre jól ráhibáztam.
  • ChevyG work
    propaganda:D
  • Tihy
    na ja, erre gondoltam

nem igazán értem, hogyan tudtak 3-ból 34-et gyártani :)
  • 72TSanyi
    Hát sok rekordról beszélnek ott Earnhardt-tal kapcsolatban, de ez nekem gyanús:
    - 34-szer győzött a daytonai pályán. Ez abszolút rekord.

Ez szerintem baromi sok győzelem, ennyit hogyan nyerhetett volna?? Szinte minden évben lett volna ott egy győzelme?
  • 72TSanyi
    Thx. Jó tudni!
  • ChevyG work
    á-á-á-á nem az Allisonos stb balesetekre gondoltam, hanem hogy egy indián köbüki megátkozta a "szent helyüket" -ez tsak hállivudi sztori, viszont Isaac, Allisonok, stb már LEGENDA
  • ChevyG work
    az indiános sztorira gondoltam. ollyxat még1et tuti nem találtam

• Totya000
  • Totya000
    Phoenix 500 Margin of Victory tipperedméyek:

1.gordon 24 : 17 pont (0,874) grat.!!
    2.Zetterberg/McCants : 16 pont (1,442)
    3.dodgecharger : 15 pont (1,453)
    4.robotnyk : 14 pont (1,687)
    5.spedway : 13 pont (1,787)
    6.Totya : 12 pont (1,795)
    7.ChevyG : 11 pont (1,863)
    8.Dougie : 10 pont (1,865)
    9.Minstrel : 9 pont (1,874)
    10.Dietrich/Nicko : 8 pont (1,879)
    11.Carti19 : 7 pont (2,012)
    12.MrSpock : 6 pont (2,039)
    13.TSanyi : 5 pont (2,040)
    14.Tihy : 4 pont (2,074)
    15.Jeff Gordon : 3 pont (2,218)
    16.STF0131 : 2 pont (2,375)
    17.Laffite : 1 pont (2,514)
  • Totya000
    Köszi, szerintem is jó fordítás. :-)

Az "átok" inkább az őslakos-legendára lett ráépítve, szerintem, de egyetértek veled, ezért - mivel példa van rá bőven - szívesen hallanék tőled hasonló esetekről bármelyik pályával kapcsolatban a jelenlegi Cup naptárból. Elég lenne három.

Előre is köszönöm! :-)
  • TheDreamingTree
    Mivel a hétvégére elhagyom kis hazánkat (4 nap Prága), nem biztos, hogy tudok majd netezni. Igy már most leadnám a tippemet:

1. Dale Junior
    2. Jimmie Johnson
    3. Tony Stewart
    4. Jeff Gordon
    5. Matt Kenseth
    6. Kasey Kahne
    7. Mark Martin
    8. Kevin Harvick
    9. Martin Truex, Jr.
    10.Dale Jarrett

MoV: 0,121 s
  • ChevyG work
    ki az a Ernhart?
  • Tihy
    tessék megtalálni a legnagyobb blődséget a következő oldalon: http://www.sportmedia.hu/automotor/nucleus/index.php?itemid=414&catid=10
  • ChevyG work
    2 jellemző kép a NASCAR-ra:

az utolsó pillanatig a pályán tartani a kocsit! (nem úgy mint sok más versenyben...)
  • ChevyG work
    hát a honlapja elég lákjtos, viszont nadonnadon szívesen elmennék oda!!!
  • ChevyG work
    ez a 'degai átok, 1xrüen röheLYes. mintha a fokuszból lenne egy riport kivágva

minden pályánál történnek balesetek, tragédiák (ha belegondoltok, hogy hány10ezer ember zsúfolódik össze viszonyalg kis helyen, ez majdnemhogy "természetes"), tsak a 'degai negativumok fel vannak kapva.
  • ChevyG work
    ööö, igen gordon 24 állitását megerősitem
  • ChevyG work
    hmmm, lehet hogy igazat van
  • gordon 24
    Ez csak tipp: Busch Grand National Siries
  • Dietrich
    senki nem állította, hogy könnyű eltalálni, viszont elég magas is az odds cserébe.
    F1-t csak Paliknak nehéz eltalálni
  • 72TSanyi
    Egy kérdés: A BGN rövídítés milyen formában felel meg a Busch szériának? Az NNC pl. számomra logikus, de ezzel a logikával a másik rövidítés nem passzol...
  • Tihy
    Guthrie volt az első nő, aki indult Daytona 500-on, összesen 33 versenyen vett részt 1976-1980 között.

lehet, hogy a verseny azért van ilyenkor mert most lesz a szülinapja és így már mindkettőnk jól érvel :)
  • Totya000
    ok, megadom magam. Nincs több érvem. :-D (de akkor is szombaton lenne 55 éves és kész).
    Janet Guthrie nem NASCAR-os, de Wheeler igen, és nem sokat tudok róla.

A "Humpy Bumper" pl. róla kapta a nevét. Ő fejlesztett ki 2001. környékén egy biztonságosabb első lökhárítót, amely a nagy ütközések alatt (főleg a fallal való 30-40 fokos frontális találkozások alkalmával) jobban elnyeli az erőhatásokat. Jelenleg? a Lowe's Motor Speedway elnöke.
  • Tihy
    az nem lehet, hogy a Degai verseny miatt? :) mivel ott a HOF is, logikus nem? és nem csak Earnhartd, hanem másik négy emberkével közösen most kerül be (Harry Gant, Janet Guthrie, Jack Roush, Humpy Wheeler)
  • Totya000
    Én továbbra is tartom, hogy a szülinapja miatt kerül be éppen most a Hall of Fame-be. :-)
  • Totya000
    122 és a héten még nem is foglalkoztam vele :-)

A Talladega-átok folytatódik...

Meghalt két NASCAR-fan

Két NASCAR drukker halálos áramütést szenvedett egy táborhelyen a Talladega Superspeedway közelében, amikor az álltaluk felállított zászlórúd hozzáért az elektromos vezetékekhez.

A remlapi, 42 éves Donny Lynn Wright és a Birminghamből érkezett, 39 éves Keith Alan Stell hétfőn hunyt el, jelentette be a pálya szóvívője, Kristi King. A Talladega Megyei Halottkém, Jerry Castleberry mondta ki a halál beálltát a helyszínen.

Az Aaron's 499 versenyt vasárnap rendezik meg a pályán. A drukkerek általában különböző rudakat használnak, hogy a kedvenc versenyzőik zászlaját kifeszíthessék.

A semtanuk szerint Wright és Stell éppen a zászlórudat próbálták rögzíteni, amikor a szél meglengette és az út mellett futó elektromos vezetéknek csapta azt.
  • Tihy
    "Dale Earnhardt Jr. will drive a black #8 Budweiser Chevy at Talladega in the Aaron's 499 in honor of Dale Earnhardt's induction into the International Motorsports Hall of Fame this week."
  • Totya000
    Ne már! Dale Earnhardt április 29-én lenne 55 éves. Ezért van mindez, gondolom.
    hol van ilyenkor az Earnhardt-fan?
  • Tihy
    kb. ennyit tudok

amúgy még azért is Dega, mert ott van a múzeum: International Motorsport Hall of Fame
  • Dougie
    most néztem, hogy az espn-es játékba a transaction logomnál mennyi csere szerepel összesen...
    111

mondjuk szerintem én negy kicsit sokat sz@rok ezzel...
    de, mások hogy állnak ezzel?
  • gordon 24
    Szerbusztok, Visszatértem!!!!!
  • TheDreamingTree
    Jujj, ez a fekete 8-as félelmetesen jól néz ki... :)
    Köszi érte!
  • ChevyG #6426
    bővebben irnál erröl?
  • ChevyG #6425
    kösszi
  • Tihy
    azért mert most lesz az ünnepéjes beiktatása Earnhartd-nak az International Motorsports Hall of Fame-be és amúgy is Dega volt az "igazi" pályája, 10 győzelemmel
  • Tihy
    PE=Post Entry , ha a megadott határidőnél (verseny előtt 13 nap) később adják le a nevezést akkor van ilyen.
  • ChevyG work
    találtam egy érdekes result-ot!

Jeff Gordon első BGN szereplése! nem ért el pontot! a pontok helyett egy "PE" rövidités van. valami szabálytalanság történhetett?! mert nem csak Öt jutalmazták vele ezen a versenyen. egyébként azt tudom, hogy pl azok nem kapnak pontot, aki nem teljesití az elsö kört! (de itt tuti nem erröl van szó)-dén ketten is produlkáltak ilyet (Lester és Cope). biz. sportágakba az aszal alatt kell mászni ha nem sikerül pontot szereni. itt mit kell?
  • Jeff Gordon
    így már világos. Thx.