NASCAR
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A F-1 csak addig tartott amíg a XX. század... Nézz igazi autóversenyt: WTCC
mondjuk sehol nem lesznek az amerikaiakkal szemben
dehát a pénz nagy úr...
Ha a saját véleményemet kérdezed, talán egyedül vagyok vele, de én pl. örülnék annak, ha be tudna lépni a Toyota. Szerintem nem kell félni tõle, hogy a japcsik itt egyhamar kupát fognak nyerni és megváltják a világot, mert a NASCAR mindíg is amerikai marad, az amcsiknak meg jól jön ha a hazai nézõk azt látják, ahogy az amerikai autók legázolják a japánokat, mert nekik az a legjobb reklám az import autók ellen.
+ami nekünk esetleg még jó lehet, hogy valszeg a Toyota megszponzorálja majdan az európai közvetítéseket is, legalábbis amikor még a valamikori Indycar-ban elkezdtek nyomulni, akkor így volt. Meglátjuk mi lesz, de nekem egyelõre nincsenek elõítéleteim velük kapcsolatban.
Year Winners Name Wins Poles
2005 Tony Stewart 5 4
2004 Kurt Busch 3 1
2003 Matt Kenseth 1 2
2002 Tony Stewart 3 2
2001 Jeff Gordon 6 6
2000 Bobby Labonte 4 3
1999 Dale Jarrett 4 0
1998 Jeff Gordon 13 7
1997 Jeff Gordon 10 1
1996 Terry Labonte 4 2
1995 Jeff Gordon 7 7
1994 Dale Earnhardt 4
1993 Dale Earnhardt 6 2
1992 Alan Kulwicki 2 6
1991 Dale Earnhardt 4 0
1990 Dale Earnhardt 9 4
1989 Rusty Wallace 6 4
1988 Bill Elliott 6 6
1987 Dale Earnhardt 11 1
1986 Dale Earnhardt 5 1
1985 Darrell Waltrip 3 4
1984 Terry Labonte 2 2
1983 Bobby Allison 6 0
1982 Darrell Waltrip 12 7
1981 Darrell Waltrip 12 11
1980 Dale Earnhardt 5 0
1979 Richard Petty 5 1
1978 Cale Yarborough 10 8
1977 Cale Yarborough 9 3
1976 Cale Yarborough 9 2
1975 Richard Petty 13 3
1974 Richard Petty 10 7
1973 Benny Parsons 1 0
1972 Richard Petty 8 3
1971 Richard Petty 21 9
1970 Bobby Issac 11 13
1969 David Pearson 11 14
1968 David Pearson 16 12
1967 Richard Petty 27 18
1966 David Pearson 14 7
1965 Ned Jarrett 13 9
1964 Richard Petty 9 8
1963 Joe Weatherly 3 6
1962 Joe Weatherly 9 6
1961 Ned Jarrett 1 4
1960 Rex White 6 3
1959 Lee Petty 10 2
1958 Lee Petty 7 4
1957 Buck Baker 10 5
1956 Buck Baker 14 12
1955 Tim Flock 18 19
1954 Lee Petty 7 3
1953 Herb Thomas 11 10
1952 Tim Flock 8 4
1951 Herb Thomas 7 4
1950 Bill Rexford 1 0
1949 Red Byron 2 1
Ha már volt akkor bocsi!
The only speedometer is in your head.
Csak a Nextelbe nemkellenek,maradjon így ahogy van.
Még 20 nap és Go!
Végre beindul a szezon,sok jó verseny,új remények!
Go Jeff Go!!!!
Ez a sport jól van így ahogy most van, nem kellenek ide a japánok. Én se utálom a japán kocsikat...
Reméljük számithatunk Gordonékra, és jól felpaszirozzák az összes Toyotát a falra az elsõ körökben, attól talán majd elmegy a kedvük <#vigyor3>#vigyor3> a Nexteltõl.
Go Chevy Go!
Junior - Teljes gázzal elõre
Kvalifikáció a Daytona 500-ra (a kedvencem, sok meló volt vele:-D)
Ennyit mára az önreklámból! Vegyen Ön is Totya Fitness Reggelit családjának és jól indul a napja!
Szerény személyem is fog oda írni majd a tervek szerint.
A másik NASCAR fórumra is szoktam írni, ahonnan átmásoltam már ide is párat.
Tudtál követni? <#vigyor2>#vigyor2>
Ez az utolsó remekmûvem:
Az elátkozott Talladega (3/1. rész)
Matt McLaughlin, SpeedFX. 2000. április 11.
Az igazság a talladegai átokról lassan az idõ és az emlékezet homályába vész, de még mindig történik éppen elég váratlan és végzetes baleset a pályán ahhoz, hogy az ember egy pillanatra szünetet tartson és elgondolkozzon.
A történet szerint akadt néhány család, akik nem voltak túl lelkesek Big Bill France döntése miatt, miszerint azon a helyen építi meg a versenypályáját. Voltak közöttük helyi vadászok is, akik szerint ez a birtok volt a legjobb rókavadász terület az egész világon.
Továbbá a legenda szerint a helyi amerikai õslakos törzs elküldte a kuruzslóját France-hoz, hogy arra kérje õt, ne a szent földjükön építse meg a pályát.
France elutasította a kérelmét, ezért – a történet szerint – a kuruzsló megátkozta az új versenypályát.
Természetesen még ott volt az aljas Profi Versenyzõk Egyesülete is, amely bojkottálta az elsõ talladegai versenyt, ami ugyan nagy show volt a drukkereknek, de ugyanakkor, ez az idõszak volt messze a legrosszabb a pálya történelmében.
Az 1973. májusi Winston 500 mutatta meg a pálya valódi nagyságát azzal, hogy könnyen helyet tudott adni egy 60 autós mezõnynek. Azonban a létszám a rajt után nem sokkal a jobban kezelhetõ 39 fõre csökkent, mert sajnos a tizedik körben egy 21 autós súlyos tömegkarambol történt, amit a veterán Buddy Baker mind a mai napig a legdurvább balesetnek tartja, amit valaha látott. Nyolc autó borult fel és a hátsó egyenesen végig szétszóródott alkatrészek, motorok és váltók voltak. Az veterán harcos és az afro-amerikai versenyzõk úttörõje, Wendell Scott járt a legrosszabbul, mert a súlyos medencesérülése, három törött bordája és összezúzott karja a karrierje végét jelentette számára.
Ugyanannak az évnek augusztusában a Talladega 500-on az újoncversenyzõ, Larry Smith halálos balesetet szenvedett a 13. körben. Elvesztette az irányítást a Mercury-ja felett, ami a falnak csapódott a jobb oldalával. A pályán mindenki döbbenten hallotta, hogy meghalt, hiszen az autón nem volt túl komoly a sérülés, sõt a szerelõk össze is rakták a kocsit annyira, hogy újra versenyezhessen vele, amikor értesültek a hírrõl. Állítólag Smith kivágta a bukósisakjából a betétet, hogy elférjen a hosszú haja.
Szokás szerint, a többi versenyzõnek nem mondták el a rossz hírt a leintésig, de a 90. körben az 1970-es Grand National bajnok, Bobby Isaac azt mondta, hogy egy hangot hallott a fejében, ami azt súgta neki, fejezze be a versenyt, mert különben meghal egy balesetben. Isaac kiszólt rádión a pitbe, hogy kimegy. Kiszállt az autójából és soha többet nem versenyzett a NASCAR top szériájában. Bobby Isaac valójában egy versenyautóban halt meg, amikor szívrohamot kapott egy Sportsman versenyen, röviddel a befejezése után.
1975-ös esztendõ tavaszi versenyén újabb megmagyarázhatatlan tragédia történt. Richard Petty, aki a legtöbb kört vetette addig, a 141. körben kiviharzott a pitbe vörösen izzó kerékcsapágyakkal. Petty sógora és egyben csapat tagja, a mindössze 20 éves Randy Owens átlépett a falon egy túlnyomásos vizes tartállyal, hogy lehûtse az izzó alkatrészt, azonban amikor kinyitotta a szelepet a kartács felrobbant és 10 méter magasra repítette õt. A pálya belsõ részére esett vissza, de akkor már halott volt. A balesetben Benny Parson szerelõje, Gary Rogers is megsérült a szomszédos pitben.
Egyéb felhasznált oldalak:
http://sportsillustrated.cnn.com/features/1997/nascar/nsstall.html
http://heymabelblacklabel.com/id37.htm
http://premium.nascar.com/2001/NEWS/12/16/owens_truck/
képekkel együtt...
Így van ez, már kb.2éve követem a Nascart(ahol lehet) és mindig Gordonnak szurkoltam, ha 8, ha 1, ha 19. Igazából egy sztem Jeffnek van még esélye a jelenlegi mezõnybõl befogni a nagy dúót (Dale Earnhardt, Richard Petty). De jó is lenne... Gordon mint 7szeres bajnok!
Egyébként ez a 7es egy bûvös szám, mert Rossi és Schumacher is ennyiszer nyert...
Ugyanakkor Jimmie is megérdemelne egy bajnoki címet...
(ja igen, nemtudtok olyan oldalt ahol NASCAR híreket lehet olvasni magyarul?)
Ahogy elnézem egyértelmûsítetted ki a favorit versenyzõd.
Ehhez csatlakozni tudok!
Go Gordon,az idén megnyerjük végre a kupát!
Ha esetleg mégsem akkor végre Jimmie gyõzzön!

Go Jeff Go!!!!
Neked ki a kedvenced?
1. Jeff Gordon
2. Jimmie Johnson
3. Tony Stewart
4. Ryan Newman
5. Mark Martin
Játsz velünk te is! Kezdhetnéd a Bud Shootout top 5 megtippelésével.
Jan.31-ig tippelhetsz erre.
A sport tv-s közvetítésekrõl nincs hír, egyelõre. Nem tudunk semmit sem.
én új vagyok még, de ezentúl résztveszek majd a fórum életében! Nemtudjátok hogy láthatjuk e nagyszerû szériát a Sport1 képernyõjén idén is?
Nekem ez a kocsi tetszik nagyon, de én is elfogult vok. <#wink>#wink>
...gondolok itt a további képekre a motorsport.com-on

1.E.Sadler
2.Ky.Busch
3.D.Earnhardt, Jr.
4.T.Stewart
5.J.Gordon
1.Jimmie Johnson
2.Ryan Newman
3.Jeff Gordon
4.Tony Stewart
5.Dale Jarrett
Elsõ körben ezt ajánlanám neked.
A jövõben, ha rászánjuk magunkat ismét a rendelésre, beírom ide is és a nagy csomagba 1-2 cucc neked is befér majd. Ez még csak terv, egyelõre, de az idén még jó lenne egy ilyen kör.
...ha most lenne tõkém, akkor azt mondanám, vágjunk bele egy ilyen üzletbe, hiszen az USA sportok most kezdenek terjedni igazán itthon a tv-s közvetítések jóvoltából és nagy biznisznek ígérkezne ilyen ruhák behozatala.
A weboldalra lennék kiváncsi, amin keresztül rendelted. Ha publikus 😊
és az USÁból van
1.Tony Stewart
2.Mark Martin
3.Jimmie Johnson
4.Kyle Busch
5.Jeff Gordon
Utólagos engedélyeddel megmutattam a borítóját és is a másik fórumon.
Elvileg, ma hozzájutok egy minõségi fényképezõgéphez. Megengeded, hogy lefényképezzem az oldalakat?:-)
Nem rakom fel publikus helyre, csak ha érdeklne 1-2 NASCAR fant, privátban belenézhetnének.
Hülye ötlet? :-) Maradjon csak meg könyvként? Érthetõ lenne az is.