17903
  • B Lori
  • B Lori
    Erre csak azt tudom mondani hogy itt véletlenul még senki nem lett és nem is tud bajnok lenni,vagy te tudsz ilyen pilótáról? Már egyszer említettem hogy a bajnokságot pontokra játszák és a feltételek mindenkinek egyformák a baleseti lehetoségek is,ha meg a sokat emlegetett "megérdemelné" oldalról nézzuk (amivel nem értek egyett) akkor megint csak azt tudom mondani hogy az egész mezonybol pont Martin az akit ilyen jogon megilletne a bajnoki cim,Kahne-nek és másnak is ahhoz még nagyon sokat kell pedáloznia hogy csak a kozelébe érjen érdemileg.....szerintem! :)
  • Totya000
    Egybeolvastam és felcsillant a szemem. :-)
  • Dougie
    törölt hozzászólás
  • MrSpock
    Ez igaz,de épp erre írtam elég 2 vétlen baleset,és oda a termés,meggebedhetsz akkor sem fogsz esteleg olyan átlagot menni mondjuk hogy chases legyél.
    Persze ez benne van ebben a szériában.De vallja be mindenki őszintén,örülne e úgy egy bajnoki címnek,hogy egész évben közünk nemvolt egy győzelemhez sem,de a végén nyertünk.:-)
  • MrSpock
    Nem azért,mert Kahne a 2. kedvenc versenyzőm ha úgynézzük,és engedtessen mármeg ha lehet,hogy szurkoljak,és szeretném a chaseben látni:-)
    És mikor ne nyerjen ha most,kiemelkedően ment.
    Nekem nincs bajom Sorenson-nel,szimpi is,bevállaltak egy taktikai húzást,és nemjött be.
  • ChevyG #9053
    rekordgyanus az espn-es átlagunk!
  • B Lori
    Ja,gyozelemért plusszba ott dicsoség a publicitás a pontok meg a bajnokságba számítanak és az a statisztika is csalóka mert Kahne 5 gyozelme a 8 top 5 része és az meg a 13 top 10-é.De Martin average finish-e 13.5 míg Kahne-é 15.6.
  • Totya000
    Azért az sem semmi, hogy inkább Kahne-nek drukkoltál Sorenson helyett. :-) A négyszer már első helyen végzőnek az első győzelméért hajtó helyett. Ugye, nem fontosabb neked az ESPN-eredményed egy új Cup győztesnél? :-)
  • Totya000
    Ja, és ne nyerjen már senki 10 versenyt, légyszíves! :-) A három is sok.
  • Totya000
    A NASCAR-nak ez az egyik különlegessége. Nem elég 4-5 versenyre összehozni egy jó autót, hanem az egész szezonban megbízható eredményekkel kell előállni a végső siker érdekében. 4 győzelem és 4 top5 között nem sok különbség van. Pont annyi, amennyit az értük kapott pontok is mutatnak.

Véletlenek pedig minden sportágban ott vannak. Ezt nehéz kivédeni és nem is kell. Milyen lenne a verseny, ha XY bejelentené a kockás után, hogy "Ennek a helyezésnek nem kérem a pontjai, mert ártatlan voltam a balesetnél, szerintem. A mai verseny nélkül számoljátok az átlagomat." :-)
  • Totya000
    Vezetett körök idén :

1.Stewart : 930
    2.Biffle : 872
    3.Kenseth : 853
    4.J.Burton : 560
    5.Kahne : 499

Vezetett mérföldek idén (24 verseny után):

1.Biffle : 1237,51
    2.Kenseth : 1127,06
    3.Stewart : 1010,10
    4.Hamlin : 726,61
    5.J.Burton : 684,37
  • Dougie
    ja, 800 körül lett volna nálam az espn, ha nem cserélem le Jr.-t Kurt-ra 1 nappal zárás előtt...
  • Dougie
    azt is meg lehetne nézni, hogy Biffle hány kört vezetett idén (gyanítom hogy sokkal többet mint egyes chase-esek) --> sokra megy vele...
  • ChevyG work
    22 -1 Reed Sorenson* 2384 -1115 24 0 0 1 5 $2,446,330
    23 -- Martin Truex Jr.* 2384 -1115 24 0 0 0 2 $2,805,650
  • ChevyG work
    nézd meg Sorenson-t, és Truex-ét a standingsban (24 verseny után)
  • B Lori
    Látom neked ez a vesszofutásod :)))
    Szerinted 5x nyerni csak kemény munkával lehet de 10x másodiknak vagy tizediknek lenni az csak mázli? Másik ha a gyozelmet nagyon kiemelnék akkor elszaporodhatnának a "bump to win" esetek ezért jó ez a pontozás hogy két helyezett kozott minimális a kulombség ezért nincs kisértés az ilyen megmozdulásokra.
  • MrSpock
    Ez érdekes,de ez a NASCAR.

Martin: 0-pole,0-győzelem, 5-top5, 11-top10 3181pont
    Kahne : 4-pole,5-győzelem, 8-top5, 13-top10 3149pont

Mondjuk Burton sem rendelkezik jobb mutatóval.
    Érdekes lesz ha Kahne nemjut be..ilyen eredményekkel.
    Persze ezmegbízhatósági verseny,de azért valaki 5.győzelemmel kieshet..hmm..
    Lehetne mondjuk változtatni a szabályon.Mert esetleg hiába nnyer 10 versenyt,ha mondjuk 5-ön az önhibáján kívül esetleg kiesik,mondjuk falrakenik,vagy előtte gombáznak 1 méterrel,és szarrátörik az autója.Veszít úgy 600 pontot.
    Mindez egy kis elgondolgodtató dolog,de várjuk majd meg az utolsó versenyt,aztán lehet ezen elmélkedni.
  • Jeff Gordon
    nekem is jól sikerült 5pilótámból 4 top10es lett.
  • ChevyG work
    pfff

sose hallottam róla
  • MrSpock
    ESPN-játékban sokan jól teljesítettek!Sajnos én már nemannyira,Vickers ha nemszáll el akkor jobblehettem volna.
    Az alapszakaszt valszeg megfogom nyerni,hacsak nem betlizik az összes versenyzőm az utolsó futamon.Aztán jöhet a chase!
    Go Jeff Go!
  • MrSpock
    Gratula Kasey-nek!Hozta a kötelezőt,ő mindent megtesz a chase-ért,hajt is rendesen,de lehet nemlesz elég.
    Most is mit hozott vissza,a bünti után,bár egyértelmű volt,hogyma ő volt a leggyorsabb.
    A végén izgultam,hogy nehogymá Sorenson nyerjen,el is fogyott az "ereje".
    Jeff is jóvolt,ha neki sincs a bünti,de végre biztos chase-s mostmár.
    Dal volt még nagyszerű,az év végére igencsak belelendült.
    Többiek inkább csak úsztak.Martin nagyon tartotta a pozíciót,akárcsak Burton,minél kisebb hárányban lenni Kahne-nel szemben.
    Lesz izgalom még a következő futamon!
  • Totya000
    Jól van, látom mindhárom új ESPN játékosnak sikerült a csapatösszeállítás. Ennek örülök. Csak így tovább, ne adjátok fel! Egymás ellen még nagyot csatázhattok és versenyt is nyerhettek még. Jövőre pedig Ti indultok a ROTY-ért. Hajrá!

STF0131 beállította a ponrekordot. Szép volt!!

Szerintem ez a verseny volt a legkönnyebb a játék szempontjából, de estére ezt számokkal is alátámasztom. Kevés esélyes végzett rossz helyen és a logikusnak tűnő 5. ember, Bowyer is hozta az eredményt.
  • Dougie
    egyébkén Mark Martin nagyon mentett a versenyen most
    Martin moves up despite radio problem
  • Dougie
    hát hiába, Hollywood nincs messze...

(Desperate Housewives star Marcia Cross)
  • Dougie
    én meg azt hittem az elején :PPP
  • Totya000
    Egy kis Cup statisztika:

Az összes versenyen elindultak közül csak Johnson, Harvick és Martin ért célba mindig.

A Chase-esek közül Jeff Burton és Martin nem tudott versenyt nyerni.

A rajthelyéhez képest a legtöbbet Paul Menard javított átlagban : +14,5
    Full-timerek közül ebben a kategóriában Junior a legjobb : +7,8
    A leggyengébb P.J.Jones: -21,0
    Full-timerek közül KuB : -10,8
    (24. verseny utáni adatok)

Az eddigi 13 California Speedway-en rendezett versenyen még nem nyertek az első sorból.

Az utolsó 10 versenyből ezen a pályán hétszer a top15-ön kívülről rajtolt a győztes.

Kenseth februárban, az idei első versenyen ezen a pályán, a 31. helyről győzött, ami eddig rekord.

Jeff Gordon háromszor nyert itt, más még duplázni sem tudott.

7 Ford, 5 Chevy és 1 Dodge győzelem a pályán.

Az utolsó 10 versenyen 10 különböző győztes volt.
  • Totya000
    Schwarzenegger is teker a kaliforniai NASCAR fanok szvazataiért.
  • ChevyG work
    "a végén kell vezetni"
  • Totya000
    ez is megvan: :-D

Johnson 13 hete vezette a ponttáblázatot.
  • Totya000
    Őszintén, nem tudnám megmondani, hogy mikor volt ez. Legalább 18-20 versenyhéttel ezelőtt. Ezek szerint Kenseth 3-szor, míg Johnson 22-szer vezette a bajnokságot.
  • Totya000
    Redneck sztereotípiák.

Várom a Seattle-i fórumtárs hozzászólását (is). :-)
  • Dougie
    amikoris Kenseth vezetett...
  • Totya000
    Ebben az az érdekes, hogy Hamlin a 6. lett. A két Hamlinre csak 1 pontot tudok adni. Ez így rendben lesz?
  • Totya000
    Meg is van: Johnson idén már két hetet nem az első helyen töltött.
  • Totya000
    Én is kiváncsi leszek rá, de az offszezonban lesz idő ilyenekkel tökölni majd. :-) Tervezek egy csomó statisztikát december és február között a tippekről és a versenyekről.

Kahne és a Dodge hétvégéje telefonhívásos volt. :-) Ő maradt már csak, aki bejuthat a Chase-be, de ehhez ki kell ütni valakit és kezdek aggódni Burton miatt.

Johnson idén előszőr nem vezet, azt hiszem, mert a Daytona 500-at Ő nyerte és utána nem ment elé senki.
  • Dougie
    erre a bizonyításra azért kiváncsi leszek majd
    most is pl. Kahne-nek nyerni kellett --> nyert is

lehet hogy a bizonyításnál az ellenkezője fog kijönni...
  • 72TSanyi
    Bakker! Hát nem balfékül adtam le a tippjeimet! (4. és 6. helyezettre)
  • Dougie
    Kenseth volt az egyik tutira, Michiganben tavaly (ott Detroit környékén zabálnak az emberek a legtöbbet és szemetelnek...)
  • B Lori
    Nem emlékszem pontosan de tobb ilyen eset is volt talán Kahne és Kenseth is így szedte le.