17903
  • Jeff Gordon
    rendben. beszélgessünk erröl. valóban voltak olyan évek ahol Gordon több mint 10versenyt nyert, de én nem hinném hogy ez lenne az oka, persze ez is elképzelhetö olyannál aki a nyilatkozatainak nem jár utánna, nem érdekli maga a versenyzö csak szereti az elsö helyen látni mert jól néz ki a kocsija.

no most szeretném leszögezni, hogy én természetesen NEM ebbe a táborba tartozok és az hogy Gordon mellett Earnhardtot nem utálltam tiszta szivemböl sztem az nem olyan probléma.

de kérdésed mellett fel lehet tenni egy párhuzamos kérdést is: Miért népszerü Schumacher szinte minden országban? (talán USAban nem annyira) hát én nemtudom:S

Egyékbként én azt az elvet osztom hogyha a NASCARnak is egyszer lesz egy olyan nézökönösége (mert azért valljuk be az f1nek azért több van világszerte) és TV közvetitésekben is meg fog nyilvánulni, akkor minden bizonnyal az laikus emberek jobban megismerik a pilótákat, a reakciójukat, a vezetési stilusukat, az ünneplési szokásaikat.

Természetesen most a laikusokról beszéltem, tehát e forum tagjai természetesen kivételek ezek alól, és én úgy gondolom hogy az itten publikáló emberek nem véletlenül választották azt a pilótát kedvencüknek akiket választottak. éppen ezért szerintem mindannyiunknak el kell fogadni a másik kedvencét, és szerintem mivel kultur normális emberek vagyunk ez meg is történt.
  • MrSpock
    Jéé dobogón vagyok,de ahogy elnézem ezekből az awardokból nemsokat viszek el.:-)
    De mégis valahogy csak ottvoltam az élen:-)
  • MrSpock
    Lehet benne valami,de amikor én láttam először nemnyert,sőt mostanában sem(sajnos).De lehet a stílusa,vagy nemtudom,maga az ember.Bár ugye ki mennyire ismeri a versenyzők hátterét,életét.
    Sok győzelem talán ami ismertté teszi.Nameg az autója festése:-)
    Valahogy eléggé feltűnő,nemmintha a többi nemlenne az.:-)
  • Totya000
    Az ESPN "King of New Hampshire Award" győztese:

1.B.Lori : 1430
    2.Totya : 1423
    3.MrSpock : 1331
    4.Tihy : 1330
    5.Zetterberg : 1322
    6.robotnyk : 1249
    7.Jupi : 1217
    8.TSanyi : 1181
    9.STF0131 : 1180
    10.Dinsdale : 1097
    11.Dougie : 1076
    12.sajtosrud : 1065
    13.TheDreamingTree : 1013
    14.Laffite : 644
    15.Jeff Gordon : 546
    16.Dietrich/Nicko : 525
    17.Laci : 522
    18.ChevyG : 512
    19.Carti : 477
    20.Tasi : 457
    21.Gordon24 : 420
    22.spedway : 308
    23.Banki & Derooy : 0
  • MrSpock
    Érdekes ez az ismertség,hisz aki nemszereti,nemnézi a NASCAR-t,nemtudja ki kicsoda.Aki meg esetleg újonnan fedezi fel mi alapján választ versenyzőt.
    Én már sokéve nézem,figyelem.Szinte mikor Jeff színrelépett,és valahogy egyből nekikkezdtem szurkolni.Ez olyanmint anno Senna volt az F1-ben.Ki ez a srác,honnan jött?Látszott rajta,hogy nagy tehetség,szép jövő áll előtte.
    Persze mindig jönnek,jönnek a fiatalok.Jimmie is ahogy bejött,(ő a kedvesem versenyzője),egy csapatban evezünk:-)
    És az utóbbi években nekem Kasey Kahne lett még akinek nagyon szurkolok.
    Persze sok szimpi versenyző van,és soxor szorítok másnak is,főleg ha már régen nyert,és ráférne.Newman,Mayfield,Sadler,lehetne sorolni.
    Bajom nincs senkivel sem,néha vanank roszabb pillanatok,kisebb dühkitörések,ami soyor azért érthető.De ez a versenyszellemnek tudható be.Aztán ha lehiggadnak már jókatnevetgélnek.
    Ez a jó ebben a szakákban.A pályán lévők nem ellenségek kívül.
  • Dougie
    bevallom, de gyanítom, hogy vagy egyszerű vagy elb.szott oka lehet...
  • Totya000
    Nem baj, csak érdekes. Mitől olyan ismert Gordon Magyarországon? Szerintem az is közbe játszhat, hogy sokan azt választják kedvencnek, akit győzni látnak az első versenyen, amit látnak. Volt pár év, amikor igen magas volt az esélye annak, hogy Gordont lássuk a kockással. Lehet, hogy rossz elmélet, de vitaindítónak megteszi.
  • gordon 24
    Nem tudom miért van ez.. Talán azért mert ő a legismertebb pilota Earnhardt után valószinüleg ezért szurkol neki ennyi ember. Én amióta a NASCAR-t ismerem Gordon fan vok. Szóval tényleg nem tudom. De ez nem baj szerintem.
  • Totya000
    Valld be, érdekel Tédeg is, hogy lehet ilyen magas a Gordon-fanok aránya? :-)
  • Jeff Gordon
    tuti van, én hivtam egy Kenseth fant, úgyhogy már te sem vagy egyedül;)
  • Jeff Gordon
    remélem novemberben már five time champion lesz a csodagyerek:) ...
  • Dougie
    szervusz, de mindegy,
    amúgy az összes Gordon fan itt van már?, vagy vannak még az országban... (biztos vannak még... az sg-s arány lassan eléri az 50%-os Gordon-fan-arányt, vagy már elérte?...)
  • gordon 24
    Szerbusz... Ugylátom még egy Gordon fan üdv a csapatban... Hányadik bajnoki cimet szerezzük meg idén?
  • Jeff Gordon
    mi vagyunk a legnépszerübbek :)
  • Totya000
    Az ESPN aktuális formája az utolsó 5 verseny alapján:

1.Tihy : 3474
    2.Totya : 3339
    3.B.Lori : 3330
    4.Dinsdale : 3229
    5.STF0131 & Zetterberg : 3227
    7.Jupi : 3202
    8.MrSpock : 3186
    9.Dougie : 3181
    10.TSanyi : 3167
    11.robotnyk : 3128
    12.sajtosrud : 3059
    13.TheDreamingTree : 3046
    14.ChevyG : 2973
    15.Tasi : 2738
    16.Jeff Gordon : 2645
    17.Dietrich/Nicko : 2487
    18.Laci : 2388
    19.Laffite : 2241 (rég láttalak itt)
    20.Carti : 2232
    21.gordon 24 : 1541
    22.spedway : 1423
    23.Banki : 1204
    24.Derooy : 1178
  • Totya000
    Egyszer már beillesztettem. :-) Akkor nem olvastad el, gondolom. Unser-ről olvastál itt valamit?
  • ChevyG work
    köszi (ennyi erövel be is illeszthetted volna:D)
  • Totya000
    #8581-es hozzászólás.
  • ChevyG work
    priusz???
  • B Lori
    Így jár aki priuszos
  • Totya000
    Vagy csak rákeresett a google-val a magyar oldalakon a "NASCAR"-ra. Nem ez a lényeg, ChevyG! Az információtartalom. Az, hogy ma milyen új dolgokat tudunk meg a NASCAR-ról?
  • ChevyG work
    1. 18 Wheels of Steel Haulin
    2. GTR 2 - FIA GT Racing Game
    3. NASCAR
    4. SilkRoad Online
    5. Battlefield 2
    6. FIFA 07
    7. Football Manager
    8. Counter-Strike:Source
    9. SG: Eger Connection
    10. Ki van fent legtovább?
  • ChevyG work
    1. 18 Wheels of Steel Haulin
    2. GTR 2 - FIA GT Racing Game
    3. SilkRoad Online
    4. NASCAR
    5. Battlefield 2
    6. FIFA 07
    7. Counter-Strike:Source
    8. Football Manager
    9. Need For Speed: Carbon
    10. Ki van fent legtovább?

ÉS NINCS IS HÉTVÉGE!!!

ez igenis fontos (de CSAK ennél a topiknál)! Fogadni mernék, hogy Jeff24 ennek köszönhetően talált közénk!!!
  • ChevyG work
    köszi, most már vágom
  • ChevyG work
    akkor is az volt
  • Totya000
    Megbeszéljük majd, de csak billentyűzetem van.
  • Totya000
    #9028-as hozzászólás itt.

Redneck sztereotípiák.

Ők azok, akik megteremtették és életbentartották a NASCAR-t. Elsősorban az Appalanchia-ban és a déli államokban élnek. A nevűket (vörös nyakúak) onnak kapták, hogy rendszerint a szabadban dolgoztak a tűző napon. Az évek múlásával ráncos és foltos lett a bőrük nyaktájékon.

A Hatfield-klán.
  • ChevyG work
    nascar.lap.hu:

"Akik a Winston kupáért küzdenek":D
  • ChevyG work
    törném kézét, lábát az ijjennek!
  • Totya000
    A hír cáfolva: Harvick és J.Burton autójával nem volt semmi gond, csak egy újságíró terjesztett álhíreket. Happy Harvick happy maradhat.
  • ChevyG work
    dehogy fogom vuissza magam:D

ha lessz kis idöm (idönk) mit szolsz 1 barátságos kis körözéshez nosztalgia képpen (nekem nagyon hiányzik)
  • ChevyG work
    mi is az a redneck? (déliek?!)

(tuidooomtudooom totya már szóóóvooolt róla)
  • Totya000
    Fel tudod dobni szöveggel is, hiszen ezt havonta 1-2 alkalommal bizonyítod is. A maradék időkben viszont visszafogod magad, sajnos. :-)
  • ChevyG work
    hát igen, kb olyan, mintha fradis és mtk-ás is vagy (asszem jol mondtam, nem értek a focihoz)
  • B Lori
    Meg pár 100 ezer redneck szerint is
  • ChevyG work
    Jeff24: tudjuk, hogy kit szeretsz (én már az elején sejtettem:D), de én arra lennék kivancsi, hogy kit, kiket nem annyira? és miért? foglalkoztatnak a versenyben lévő autó márkák is, v csak a pilóták, csapatok?
  • Totya000
    Csak logikátlan. Két teljesen különböző helyről származó (Gordon az ismeretlen Kaliforniából, míg Earnhardt a NASCAR szülőhelyéről, Észak-Karolinából) versenyző, akiknek teljesen más szurkolóbázisa van, de erről már tényleg beszéltünk. :-) Nem is a logikáról szól ez az egész, hanem arról, hogy itt ezt megtehetjük, de USA-ban egy ilyen kijelentésre felkapnák a fejüket.
  • ChevyG work
    rémlik valami de nem jut eszembe, meljik is?
  • ChevyG work
    hüje kérdés
  • ChevyG work
    szerintem se