17903
-
#9579 Welcome! -
Jeff24 #9578 Nemtudom csak egyszerűen nem szimpatikus,de sztem vagyunk így ezzel itt többen is! -
Totya000 #9577 Elárulod, hogy miért pont Stewart irritál vagy nem kérdezősködjek tovább? -
Jeff24 #9576 Őt viszont kifejezetten kedvelem!:) -
Totya000 #9575 Emiatt irritál? Edwards-ot sem szereted a szaltói miatt? -
Jeff24 #9574 Nemtudom!Biztos a kerítésmászásai miatt! -
Totya000 #9573 Miért? -
Jeff24 #9572 A legállatabb frizurája meg egyértelműen Borisnak van! -
Jeff24 #9571 Hát különösebben nem irritál senki csak Stewart valamiért! -
#9570 -
#9569 ahogy mondod. -
Jeff24 #9568 Drájv For Fájv! -
Totya000 #9567 Ők ebben verhetetlenek, ez kétségtelen. :-) -
Totya000 #9566 Pontosítás:
Legtöbb pole egy szezonban : Bobby Isaac, 20 (1969.)
Modern Era-ban : Cale Yarborough, 14 (1980.)
David Pearson 19 éven át, 1962-1981-ig szerzett pole-t minden évben.
Jeff Gordon ezen a listán a 3. Ő 13 éven keresztül szerzett legalább egy pole-t. Ez idén szakadhat meg. -
Jeff24 #9565 Persze tetszett de azért a Magyarok még mindig nem tudnak úgy közvetíteni mint Amerikai Pajtásaik! -
#9564 Óriási az a teljesitmény amit Ö csinált. bár nascar.com-on rengeteg gyözelmét és poleját nem számolják... -
Totya000 #9563 Így elsőre Richard Petty 1967-ben 18-szor indult az első helyről (48 verseny, 27 győzelem). Szerintem ez a rekord. -
#9562 hát engem is. de nem gyengén, már amikor elsöre láttam akkor se akartam nagyon elhinni.de igaz. -
#9561 LOLLL. Ez meglepett... -
#9560 úgyértem hogy nem olyan nagy edzésmenö hogy 10x vagy mégtöbbször induljon az élröl egy adott évben.Persze az 54 magáért beszél, ezt irtam is. tényleg, a modern eraban egy adott év alatt ki indult a legtöbbször az élröl? kerestem már ilyen statisztikát de nemtaláltam. neked nincs véletlenül?
én nem akarok idén semmitse kicsavarni belöle, csak egy Nextel kupát:D -
#9559 Tényleg emléxem,hogy azlett volna az utolsó.
Valami rémlik,mert Daytonaban is utoljára ment volna,és az utolsó kör..
Úgyhogy az előző hozzászólásom talán érvényét veszti,de lehet visszatért volna:-) -
#9558 Mark Martinnal lehet még elkörözgetnének:-)
Miért ne,szerintem igen,ezvolt az élete,és addig ameddig jólérezte volna magát biztosan. -
Totya000 #9557 Szerintem az utolsó éve lett volna a 2001-es, de ennek megpróbálok utána nézni.
Lori, tudsz erről valamit? -
Totya000 #9556 Hogy érted, hogy nem nagy edzésmenő, mégis 54-szer indult az első helyről?
Helyezései az átlagos rajthelyet tekintve: (full-timerek)
2006.: 2.
2005.: 2.
2004.: 2.
2003.: 2.
2002.: 4.
2001.: 1.
2000.: 3.
1999.: 1.
1998.: 1.
1997.: 2.
1996.: 1.
1995.: 1.
1994.: 2.
1993.: 6.
Mennyit szeretnél még kifacsarni szegényből? :-) -
#9555 mindenképp -
#9554 Ez is érdekes dolog.Miért pont Gordont?
Ezt még én sem tudom,hisz tényleg független itt az ember mindentől.
Bár én inkább a demokratákra szavaztam volnamindig is:-)
Dale Jr. sokkal népszerűbb,és ha Gordon nyer nemszoktak nagyon örülni neki.Főleg ha valahol Carolina kornyékén van a futam.
Jobbanszeretik a tradíciót,és a picit agresszívabb vezetési stílust.Főleg ha Earnhardt-nak hívják az illetőt.
Én bírom Dale Jr.t is,mint ahogy régebben írtam is.Mert szükség van rá,főleg ha megy is neki.A hangulat fanatikusabb,forróbb.
Tehát a kérdés adott:Miért Jeff Gordon itt a legtöbbünk favorit versenyzője?
Ez ami érdekes. -
#9553 amikor adták a futamokat sport1en mindig volt egy olyan rovat hogy "fan of the week" . vagy vmi ilyesmi volt a neve, és hát elég sokszor egy Jr. fan volt benne.
rendkivül népszerü. kiváncsi lennék, ha Dale Sr. nem hal meg és versenyezne még ma is akkor hogyan állna ez a mutató. Szerinted versenyezne még? -
Totya000 #9552 Nehogy elnézést kérj már! :-) Majd lesz egyszer Johnson wikipédia. Nem kötelező. Akkor csináld meg csak, ha van kedved hozzá. Én sem wikizem már hetek óta, mert most más tetszik jobban. -
Totya000 #9551 Ez a szavazatszám elég magas ahhoz, hogy országosan (USA) kivetíthessük. Idén is már gyűlnek a szavazatok, de még titokban tartják az állást, majd decemberben kihírdetik a végeredményt. -
#9550 igen tudom. meglesz:) és elnézésed kérem a késlekedésért:)
az a baj hogy én nem vagyok laikus és igy nehéz megválaszolni ezt a kérdést. nyilván van annyi tehetséges pilóta mindehol, elég ha pl Alosora asszociálsz. nagyon jó versenyzö mégis rengetegen utállják. miért? (elnézést hogy f1es a pl de az is autósport és néha onnan is kiragadhatunk valamit) -
Totya000 #9549 A Jimmie Johnson wikipédia még gazdira vár, azt hiszem.
Én akkor vagyok a legboldogabb, ha jó versenyt látok egy olyan győztessel, aki régen vagy egyáltalán nem nyert még.
De vajon Magyarországon miért lett ilyen népszerű Gordon? Annyi tehetséges, fiatal, harcos versenyző volt, van és lesz. Itt, ahogy MrSpock mondja, külső hatások nélkül (Redneckek, republikánusok, diversity-program, Earnhardt-heritage, korábbi eredmények) nézhető a NASCAR és bárkit kiválaszthatunk magunknak. Mégis a magyar NASCAR-fanok fele Gordont választja. -
#9548 hát ez eléggé megdöbbentö, azért finoman fogalmazva se kiegyenlitett a két szurkolótábor száma... Jr majdnem háromszor olyan népszerü lenne? -
#9547 igazából tiznél több versenyt csak egyszer nyert, 1998ban 13at. de az elötte lévö két évben is elért egy szép 10est, sztem ezt is vegyük bele nyugodtan, szóval igy 3 év alatt nyert 33versenyt 96startból és emelett illetve ebben a három évben begyüjtött 13rajtelsöséget két bajnoki cimet és egy második helyet (1996ban).
egyébként érdekes hogy Jeff nem nagy edzésmenö mégis 54x indult az élröl ami magáért beszél, a legtöbbször (8x) 1995ben várhatta a zöldet.És milyen érdekes az 1992es évet leszámitva ahol csak egy versenyen nem indult, ezt az egy évet leszámitva minden évben indulhatott az élröl. ami ezzel kapcsolatos komoly aggályom hogy idén már csak 9 verseny van és ez a mutatója idén még nulla... -
Totya000 #9546 Na, akkor mégegyszer: :-)
Junior és Gordon népszerűségéről.
Idézet a #8937-es hozzászólásból:
"...a 2005-ös "Most Popular Driver Award" eredményén is meglátszik:
1.Junior : 1.403.544
2.J.Gordon : 594.434
3.Kahne : 343.154
4.Stewart : 246.026
5.Rusty : 214.026
6.Harvick
7.M.Waltrip
8.Martin
9.Jarrett
10.Johnson" -
#9545 az szerintem elég bajos hogyha egy pilóta sikerén keresztül érzik magukat sikeresnek. ahhoz hogy sikeresek legyenek bárhol az élet területén azért keményen meg kell dolgozni, Gordon is megdolgozott (olvashattuk a szuper wikipédiában köszönjük Totya:) ) Schumacher is és Earnhardt Sr is(láthattuk a filmben). de az is igaz hogy kell egy olyan ember aki sikerét a magadénak is érezheted. Nyilvánvalóan te is jobban örülsz ha egy jó versenyen mondjuk Mayfield vagy Sadler kerül ki gyöztesen. -
Totya000 #9544 Rátok biztosan nem igaz, de gyakran jellemző, hogy az emberek olyan kedvencet választanak ki, aki gyakran nyer. Az emberek egyszerűen szeretnek győztes tipusnak drukkolni, mely által Ők is győztesnek érezhetik magukat. Nagyon érdekes téma, szerintem. - Válasz a Schumacher-kérdésre. -
#9543 Persze hogy volt sok év amikor ő volt a legjobb hiszen 4x tudott nyerni. Szerintem nagyban hozzá tartozk ez a népszerüségéhez. Mondjuk én személy szerint ezeket az embereket elitélem akik mindig az aktuális stárnak drukkolnak. És ebből a szempontból tisztelem az amerikaiakat, mert náluk Earnhardt Jr majd olyan népszerű mint Gordon. Persze valószinü hogy a nagy Earnhardt miatt. de ez most mindegy. Az embereknek mindig kell egy olyan versenyző aki különb mint a másik. Egy ideig mindenki szereti aztán egy idő után kezd unalmas lenni hogy ennyit nyer, egyre többen kezdik nem szeretni aztánn megutálják. És jön egy ujjabb ember aki akkor meginta legjobb és elkezdik azt szeretni. Na én ezt a mentalitást gyülölöm. Gordon már jó pár éve nem volt bajnok ehhez képest mi még mindig kitartunk mellette. Schumacher sem volt tavaly bajnok szintén kitartok mellette és most hogy visszavonul valószinüleg maradok a ferrarival. Szóval nem tudom az okát de én ilyenekre gondolok ezzel kapcsolatban. -
Totya000 #9542 Mivel itt csak hozzáértőbb emberek vannak, jó lenne megbeszélni, hogy melyek azok az évek, ahol Gordon több, mint 10 versenyt nyert? :-) -
#9541 offense? -
#9540 nos akkor te szerencsésnek mondhatod magad hogy a párod is szereti ezt a nagyszerü versenyautó szakágat. egyetértek veled, Gordonnak én is nagyon korán kezdtem el szurkolni,de ez pusztán azért volt az esetemben, mert fiatalosan rendkivül jól és tehetségesen versenyzik/versenyzett.
Ami azt illeti, nálam is vannak a mezönyben Gordon mellett olyan pilóták akik gyözelmének jobban tudok örülni mintha mondjuk vki más nyerne, ilyen például Newman,Kahne és Burton.
ami pedig a kitöréseket illeti, azt hiszem az teljesen normális, hiszen ök is emberekböl vannak és igazából két normális embert a politika mellett az autóvezetés tud összeugrasztani. Egyszer Totya belinkelt ezzel kapcsolatban egy videót, és abban azért már néha túl mennek a határon, egyszerübb lenne 10ig elszámolniuk és gondosan átgondolni hogy mit cselekedjenek, de ilyenkor a pillanat dühe könnyen elragadhatja az embert...