NASCAR

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

ChevyG
uhhh, ez makett!

dejó! Gordon 24-el feleznénk! na valyon melyik lenne az én részem?😄
Jeff Gordon
Mivel ma van Jeff Gordon 35. születésnapja, ezért gondoltam néhány kép erejéig, a karrierjéböl és a magánéletböl választok néhány képet, ahogy egy igazi fan, ahogy Totya mondaná😊

Nemtúl nagy népszerüség egyes pályákon:

Az Autó:
régi Lumina:

újabb Lumina:

régi Monte Carlo:

újabb Monte Carlo:

mostani Monte Carlo SS:

a legnagyobb ellenféllel, vs Dale Sr.:

2001:

és végül Montoyaval, az autócsere napján😞megvan videon, thx Totya!😊 )

remélem tetszik, több lett volna de az sg, csak 10 képet enged<#boxer>

The only speedometer is in your head.

Jeff Gordon
találtam egy ilyen képet a gyüjteményemben:

Jeff Gordon
Gordon holtversenyben Earnhardtal és Schumacherrel

Indianapolisi versenypályán, 2006. augusztus 1.-én a DuPont Team is megcsókolta azokat a hires téglákat amely az Indianapolis versenypálya méltán legnagyobb hiressége. A csapatok abban a reményben csókolták meg a téglákat hogy hátha szerencsét hoz nekik a vasárnapi Allstate 400on.

Gordon a négyszeres bajnok és Indianapolis gyöztesnek két 7szeres bajnok legendájával is meg kell küzdenie, Michael Schumacher Németországból, megnyerte az Amerikai GP-t ezzel már 5re növelte a pályán való gyözelmeinek számát, ami egyedülálló a pálya 90es évek utáni történetében.
„Nemhiszem hogy valóban tényleg érdemes összehasonlítani azt amit Michael tett ezen a pályán és azt amit mi csinálunk. Egyszerüen szeretek versenyezni, és nyerni itt, nemhinném hogy valóságos összehasonlitási alap lenne a forma 1es futam és azok a pilóták között akik mondjuk megcsinálnak itt egy Indy 500at.
Megnéztem a Forma1es versenyt az elmúlt idöszakban, teljesen más széria, az autók is teljesen más tipusuak, szóval nehéz igy összehasonliatni két szériát.”-meséli Gordon.
Jeff, aki a Chip Foose által tervezet „Heat Waves and Flames” custom festésü autóval megy, a hétvégén beérheti a 7szeres bajnok riválisát Dale Earnhardtot, ha vasárnap Öt intik le elsöként a futamon.
„Holt versenyben lenni Dale-lel hatalmas megtiszteltetés, bár egészen biztos vagyok benne hogy több gyözelme lenne 76nál ha még ma is velünk lehetne. Számomra Dale mindig nagyszerü versenyzö marad”-meséli Jeff.
A 2,5 mérföldes pályán Gordonnak a négy gyözelme mellett van 3pole, 7 top5 és 10top10 12rajt ból.
„Az itteni gyözelmek voltak a legcsodálatosabb pillanatok a karrierem során. Mindegy hogy egyszer vagy négyszer nyertél itt, gyözni itt mindig csodálatos.” Gordon

Tavaly a bowlingra is rávették😊

ChevyG
mért? szerinted kinek?
Vannak legendás riválisok a NASCAR-ban:

Petty vs Allison, Earnhardt vs Gordon, Stewart vs mindenki más. :-)

... és ekkor jön az örök vitatéma: ki a jobb versenyzõ?

Earnhardt 671 pontversenyen szedte össze a 76 gyõzelmét, míg Gordon 457 indulásából ért el 75 kockást.

Earnhardt az elsõ bajnoki címét 29 évesen szerezte. Gordonnak 30 éves korára már 4 címe volt a Cup-ban.

Gordon volt az elsõ, aki a Busch-ban és a Cup-ban is megnyerte az Év Újonca díjat, míg Earnhardt az egyetlen versenyzõ, aki bajnokságot tudott nyerni a Cup-ban egy évvel azután, hogy az Év Újonca lett ott.

Viszont különbözõ körülmények között, más-más ellenfelek ellen, eltérõ autóval és pályákon versenyeztek, a biztonsági felszerelésrõl nem is beszélve. Pont ezért is maradhat ez örök vitatéma. Vajon Tyson megverte volna Alit?

Igen, én is szeretem ezt a képet. Nagyon eltalálták. Lehet, hogy telefonhívásos verseny volt, de a forgatókönyvet akkor is jól megírták.

Harvick 2001-ben az év újonca lett, míg Gordon bajnoki címet szerzett. Közben Gordon már közelít Earnhardt gyõzelmi rekordjához is. Meg van ez írva rendesen, kérem szépen! :-)

Ez a Dale angyalos kép nagyon jó 😊)

Jaja, Õ is nyugati, de gyakorlatilag Õ kapta meg Earnhardt autóját 2001. második versenyén, Rockinghamben. Azt hiszem, hogy ennek ellenére inkább tényleg Junior az, aki tovább vitte az Earnhardt-fanok nagy részét.

Azután 2001. negyedik versenyén, Atlantában rendezett Cracker Barrell 500-on megtörtént a csoda: Harvick nyert, méghozzá Jeff Gordon elõtt 0,006-os marginnal.

Hááát,Harvick se nagyon illik a képbe,o is olyan "semmilyen" <#nevetes1>

Hmmm....nézzuk meg az elmult 10 év nagyon kevés említésre méltó F1-es mozzanatait,nekem az elso ami eszembe jut egy Brazil nagydíj ahol JPM szemtelenul leeloz egy piros Ferrarit,és ezt még párszor megismételte karrierje során......a piros autó soforjének szurkolói miért utálják Montoyat? <#ravasz1>

Már másoknak is feltûnt. :-)

robotnyk
jaja, ezt már láttam, és milyen igaz -.-
TheDreamingTree
Ez qrva jó 😊

Ez a Boris Said tök beleillene a System of a Down-ba is, nem? 😊

ez jó, és jellemzõ 😊

Még egy kis Earnhardt-Gordon:

... és Earnhardt kilöki hátulról... (szép volt, Dale!) (csak így tovább!)

... és Gordon kilöki hátulról... (Punk!) (Idióta!)

LOL! Boris "The Hair" Said.

Errõl jut eszembe: a kis Ryan Pocono-ban járt! (nem tudom, ki ez a kölyök, de ott járt.)

1913., Pilette - Mercedes-Knight.

1938., Indy 500

:-) Neked válaszoltam, de nem neked címeztem.

A legelsõ, 1994-es Brickyard 400 gyõztese.

Köszi szépen! Gordon Indiana-ban nõtt fel és ez extramotívációt jelenthet neki a pályán. Ugyanígy Stewartnak is ez nyújthat plusz erõt. Newman kakukktojás.

Eredetileg 3.200.000 tégla borította a pályát, melybõl ma már csak egy 36 inch-es csík látható (vagyis 91 cm, azaz 3 láb), ami pontosan 1 yard. "Yard of Bricks" A többi tégla az új burkolat alatt van.

és ezt nekem válaszolod? én veled vagyok, ezt akarom én is 😊

Ezzel csak azt szeretném, ha lenne valami konkrét is a topikban. Ilyen okokat és nyilatkozatokat látnék itt még szívesen, de jobb lenne magyarul. :-) Jó lenne, ha nem csak a tippjátékról szólna itt a dolog. Fordítson, aki képes rá és van kedve hozzá, aki meg nem tud angolul, az is próbáljon meg valamit hozzátenni a dologhoz, senki sem jött angol nyelvtudással a világra. Van szótár és rengeteg a téma is.

Egy beszúrt kép alá oda lehetne írni, hogy mit is látunk rajta, tulajdonképpen.

...ha valaki bejönne a topikba és beírná, hogy "hajrá XY, remélem Te nyersz a hétvégén!", észre sem vennénk, hogy új tag.

Tudom, kapjam be! Én csak szeretnék még egy jó NASCAR topikot az index mellé.

The purse is bigger than most races, and the trophy is awesome. But just the thought of winning there is enough of an incentive for drivers and teams. Everybody wants to win the Daytona 500, but the Allstate 400 at the Brickyard is very special to Hoosier natives Ryan Newman and Tony Stewart because it's their home track. It's also very special for Jeff Gordon, who grew up in Indiana, and has won four times at the track.

szóval megvannak az okok...

az a jó, hogy a cikkbe kb. 8 emberre írják azt, hogy "awfully good" lesz itt...

Every time I roll into a race track, I get excited, but there's something extra special about rolling into the infield of the most famous speedway in the world, the Indianapolis Motor Speedway.

Brickyard battle continues

Money wasn't the reason he wanted to win at the Indianapolis Motor Speedway. Winning at Indy is more special to some guys like Stewart than others.

Plus, Pocono has some of the same characteristics...

Gyerekek, pörögjünk már fel! :-) Miért mehet ilyen jól ott Gordonnak?
na pl. szerinted miért?

Február 20-án Juniorral repült még a Busch Szériás versenyzõje, Mark McFarland is.

A híres Blue Angels-szel próbálták meghánytatni õket, amelynek során elérték az 1,2 mach-ot (890 mph, 1425 km/h) és a 7G-t is.

"Ez az a hullámvasút, amelyet nem lehet megépíteni," - Junior. "Igaz, hogy magas G-értéknek vagyunk kitéve mi is az olyan pályákon, mint Bristol vagy Atlanta, de a repülés ezekkel a pilótákkal egy új nézõpontba helyezi az egészet. Csodálom a kondíciójukat."

ChevyG
<#nevetes1><#nevetes1><#nevetes1>
Gyerekek, pörögjünk már fel! :-) Miért mehet ilyen jól ott Gordonnak? (Kahne és Stewart átlaga jobb a pályán, de Õk nem indultak mind a 12 versenyen). Próbáljuk megfejteni! Interjúkat találni vele a témában. Ne csak a "remélem Õ nyer" és a "Go-Go-Gordon" mondatokat írjuk be! :-) Ezt bárki hozzá tudná szólni az sg-n.

Hajrá! Az ide betévedõk lássák, hogy komolyabban érdekel minket a téma!

Tihy
hmmmm Mr. Swartz mennyire hasonlít Jr.-ra 😊

Let\'s Go Racin\' Boys!!!

Jeff Gordon
😄 igy van.
én nagyon tiszteltem Dale Sr.-t szerintem pokoli jó versenyzö volt, töle már csak egy jobb van, Jeff Gordon😄 egyébként Jr valóban jó hogy itt van, nagy kár hogy Jeffnek eddig még nincs gyereke, de már nemsok esély van rá hogy együtt menjenek...

MrSpock
Jeff Gordon egyeduralkodó ezen a pályán.Valamiért nagyonmegy neki itt.
Remélem azért nemszakad meg e remek sorozat a hétvégén sem.
Én speciel a Gordon-Earnhardt párharchoz még annyit,hogy kedvelem Jr.t is,mert szükség van rá,egy remeklõ Dale-re,hogy mégnagyobb legyen a siker mikor Jeff halad át a célvonalon elõször.:-)
Go Jeff Go!

Go Jeff Go!!!!

Brickyard 400 rekordok és mérföldkövek.

Majd szólok szólok, ha lesz hír a rendelésrõl. Remélhetõleg, idén sor kerül rá.

ChevyG
miko lessz ösznépib rendelés?
Náluk biztos nem lehet kapni, de megrendelhetõ USA-ból, sztem. Nem könnyû egy ilyen könyvet elolvasni, még Dougie Kenseth könyve is okozott komoly problémákat nekem. :-) ...de ettõl függetlenül jól mutatna a polcomon.

Erre szerettem volna kilyukadni: aki Earnhardt-fan volt, annak most Harvickot vagy Juniort kellene éltetnie.
Aki viszont Gordonért van oda, annak nem illik az Intimidatort is a kedvencek közé sorolni. Elismerni és tisztelni lehet, de Gordon és Earnhardt, Sr. fanok ne legyünk már egyszerre! :-)

Persze, mindenkinek a magánügye, hogy kinek drukkol, de az UTE-Fradi drukker is viszonylag ritka.

ChevyG
1 érdekes kép
Jeff Gordon
még az is meglehet...
de remélem nembaj?😊

ilyen embert szerintem nem sokat találsz, aki mind a #3-ast, mind a #24-est is szerette... (vagy most a #8-ast és a #24-est is egyszerre...)

Jeff Gordon
nagyon jó lehet ez a könyv, gondolom (természetesen) Mo-on mint minden más ez sem elérhetö...

Jeff Gordon
én #24 mellett #3 volt a másik kedvencem, igy mostmár csak a 24es😊

ChevyG
mindenki akki a 3ast szerette most a 8asnak szurkol, ez tuti. tapasztalat...
Dietrich
IRL-ben is volt helyettesíteni..
F1-ben 4 futamon..nem valami sok 😊
megélhetési versenyzõ lett amióta nincs a CC-ben...ott indul ahol kap autót (rolex, trans-am stb)

Riberio:"Aztán létezik a V8 Supercars Ausztráliában, ahol ugyan vannak gyártók, de privát csapatok versenyeznek, és szerintem a földkerekség legjobb túraautó sorozata."

ja cbs is van, aztán lehet hogy egyszer fox is lesz

van ázsiai espn meg amerikai espn is, sõt az abc is fogható többek között (TVU Player)
itt is van némi infó

gordon 24
Na a hétvégén nem leszek ezért most tippelek. Tehát INDY tipp:

1.Tony Stewart
2.Jimmie Jhonson
3.Jeff Gordon
4.Matt. Kenseth
5.Kyle Busch
6.Dale Earnhardt Jr.
7.Danny Hamlin
8.Kevin Harvick
9.Mark Martin
10.Kurt Busch.

MOV: 1.000 sec

Downhill!!

gordon 24
De jó lenne..... ÁÁÁ Na mind1. Kár nagyon.

Downhill!!

gordon 24
Nem csak nagyon nem birom Montoyát....<#duhos2>

Downhill!!