17903
  • B Lori
    A versenyzok itt is leszerzodnek pénzért a csapathoz,szponzori szerzodéseket kotnek,a versenyen nyert pénzbol ha jól tudom csak az 1/3-át kapja meg tehát nem az a oszes keresetuk......ha jól emlékszem az USA legjobban kereso top 10 sportolói kozott Dale Jr. és Jeff Gordon is benne van 50 milló dollár koruli éves bevétellel.
  • B Lori
    én úgy emlékszem hogy az emlékezetes 2003-as Darlington-i Bush-Craven befutónál egy Tide Pontiac is jelen volt :)
  • Bucser
    Úgy tudom itt minden nagydíjnál van egy pénznyeremény ami osztódik a helyezettek között a helyezettek pedig a szerződésben meghatározott mértékben osztoznak a csapattal a pénzen. + A Szponzorpénzeken is. külön meghatározott mértékben részesülnek a tévés pénzekből is, de ezekbe pályáknak nagyon nagy beleszólása van lévén ők az ottani merchandise árulásból és a tévés bevételből van pénze.

Mellesleg az eddigi nyereményeket a nascar honlapján összesítve versenyzőkre lebontva megtekintheted.
  • joshyba
    Nem semmi...ez tényleg teljesen más világ, mint az F1, vagy a rally.
    Köszönöm!
    Amikor belecsöppentem a "rallys életérzésbe", sokan mondták, hogy innen már nincs kiút.
    Meglátni, megszeretni, ottragadni.
    De egyre jobban ezt érzem a NASCAR-ral kapcsolatban is...kezdem nagyon szeretni
    Ja, még annyit, hogy a pilóták bérezéséről nem lehet valamit tudni?
    Összehasonlítva mondjuk egy F1-es nem élmenő pilóta fizetésével.
  • Tihy
    a teljesítmény szempontjából szinte azonosnak tekinthetők az autók vannak különbségek motor és motor között, de minimálisak, több fő részegységnek azonosnak is kell lennie, egy gyártóhoz tartózó összes csapatnál.

A csapatok anyagi helyzetében igencsak nagy eltérések vannak, pl van aki (Roush) magán légiflottával rendelkezik és azzal furikáztatja a csapattagokat mindenfelé, másoknak meg még állandó pit-csapata sincs, úgy szedi össze az egyes alkalmakra. De a lényeg, magába az autóba, ha belegebednek sem tudnak kb 250 000 dollárnál többet beleölni, meg nagyon kevesebbet sem lehet.
  • ChevyG work
    nm
  • joshyba
    Köszönöm!
  • ChevyG work
    a Pontiac 2002ben kilépett (mert GM-hez tartozik, mint a CHEVY)
    jvőre bent lessz teljesen a Toyota is, így négy gyártó lessz: Ford, Chevy, Dodge, Toyota
    A CTS sorozatban már rég aktiv a Toyota a Tundrával!

a másodikra elég összetett a válasz. ezt igazábol a csapatok tudnánkak válaszolni. De a f1-ez képest biztosan azonosak a technikát illetőpen.

anyagi szempontból nem igazán követem az eseményeket
  • joshyba
    Megint volna néhány kérdésem...
    Úgy tudtam, hogy a Dodge, a Ford, és a Pontiac versenyautói vesznek részt a futamokon.
    Valóban így van?
    A másik kérdésem: a teljesítmény és a műszaki/anyagi háttér a csapatoknál nagyjából azonos, vagy esetleg létezik jelentősebb eltérés?

• Totya000
    Szép volt! Az egyik legszebb találat az idén, azt hiszem! Grat.!
  • B Lori
    Montoya már le van szerzodve a 42-es Cup csapathoz,most arra készul ezekkel a versenyekkel és ha valami nagy dolog nem torténik akkor felkerul.
  • Bucser
    Kíváncsi vagyok felkerül-e a Nextel Cup Series-be és ha igen mikor:) A pedigréje megvan hozzá:) Ott jobban bírják a lökdösődést meg bumper to bumper dolgokat mint a F-1-ben ahol "jajj megsúrolta az autómat.... Vegyék el a pozíciót" mutogatás megy..

Legjobb példa amit a verseny után Junior Crew chiefje mondott: " Ez benne van a nascarban"
  • joshyba
    Mekkora igazság, ez tényleg így van, főleg ami a drukkerekre vonatkozik...
    Majdnem minden Magyar Nagydíjon kint voltam, és a lelátón helyet foglalók nagy részének halvány fingja nem volt arról, hogy ki kicsoda, és mi miért történik a pályán.
    Döbbenet...
    Ha nagyon sok pénzem lenne mindent elkövetnék azért, hogy reklámot csináljak a NASCARnak, de egyelőre "csak" annyit tudok tenni, hogy megpróbálok mindent megtanulni és sokaknak beszélni erről a világról.
  • Totya000
    Ez egy más világ. Interjú Montoya édesapjával.
  • ChevyG #10286
    HBD Jr!!!
  • TheDreamingTree
    Aha. Köszi!
    Mondjuk nem konkrétan Junior miatt kérdeztem, nyilván hasonló helyzetben ő is pont ezt tette volna (nem is tudom, kitől tanulhatott ilyesmit... )
  • MrSpock
    Hétvégén javíthatnak!
    Sajnos ez most rosszul sült el.
    De ez a szép ebben,hogy bármi megtörténhet(bár Gordon crash nemkelettvolna)
    Mostmenek "haza",Lowe's-re!
    A lényeg,legyenmégszorosabb a chase!
  • Totya000
    Például a restrictor-plate pályákon a kanyarban szabálytalan a bumping.

Vickers most a hátsó egyenesben próbálta ezt meg, de túl korán akart bemenni Johnson mögé. Semmi szabálytalanság nem történt. Különben is nehéz állástfoglalni az ilyen eseteknél. Johnson és Vickers közös rádión volt a végén és Johnson mondta be, hogy "most", de balul sült el. Begurulhattak volna Junior mögött, de szerencsére a NASCAR-ban nem szokás megelégedni a második hellyel.

Egyszer a galamb vagy, máskor meg a szobor. Junior másfél körrel a vége előtt intézte el Edwardsot Michiganben augusztus 19-én és nyerte meg a versenyta Busch Szériában.

Videó.
  • Totya000
    Junebug ma ünnepli 32. születésnapját.

- kétszeres bajnoka a Busch Szériának (1998., 1999.)
    - 2000-ben indult a Cup-ban előszőr teljes szezont, de a ROTY címet Kenseth szerezte meg előtte.
    - a 2004-es Daytona 500-as győzelmére a legbüszkébb

Érdekességek:

- 1980-ban leégett a házuk, ezután költözött Dale Earnhardthoz és a mostohaanyjához,
    - 18 éves koráig négyszer büntették meg gyorshajtás miatt, de azóta egyszer sem. A négy büntetést négy különböző rendőrtől kapta, de mind azt állította, hogy Ő adta Earnhardt, Sr.-nak az első hasonló büntetést. Valószínűleg a hírnévre hajtottak, de minimum hárman nem mondtak igazat,
    - ha születik egy fia, a Ralph Lee Earnhardt nevet adja neki majd,
    - (2001-es adat): elmondása szerint, ha a top10-ben végez, akkor a nyeremény 45%-át kapja meg, ha a top10-en kívül, akkor csak a 30%-át tarthatja meg a pénznek, amit nyer.

• B Lori
    milyen lokés? hozzá se ért csak súrolta és az belefér a versenybe
  • TheDreamingTree
    Ez a Vickers-féle "kilökésre" vonatkozott, természetesen :)
  • TheDreamingTree
    Bennem az merült fel, mint kérdés, hogy vajon mi az ami még szabályos, és mi az ami már nem? Hogy dönti ezt el a NASCAR?
    Tud erről valaki valmi konkrétat?
  • ChevyG work
  • gordon 24
    Nascar=NASCAR
  • Jeff Gordon
    Jeff24! erre majd figyelj, mert Chevy mindketi kijavit

én már tudom, h nemszereti h igy irod a: "Nascart" :D
  • ChevyG #10275
    igen futni fog! az ea-seket ne is probáld.
  • ChevyG #10274
  • ChevyG #10273
    1 Nascar->NASCAR
    2 PC-röl volt szó
  • Totya000
    Junior rendesen bepörgött. Már magáénak érezte a győzelmet.
  • Jeff Gordon
    az Ö szempontjából pozitivan történtek a dolgok. csak nem igy szoktak versenyt nyerni...
  • TheDreamingTree
    Vickers meg mit művelt??? Egy csomó pontom bánta.... Bár gondolom Earnhardt-nak nem az én pontjaim fájnak a legjobban :)

Bár ha úgy veszem, zseniálisan csinálta. Eltakaritotta mindkettőt egy csapásra.
  • Jeff24
    Persze de nem árt hozzá kormányt szerezni vagy legalább analogos gamepad ot!:)
  • gordon 24
    Simán mind kettő. Talán vid kártya picit kevés a simracinghez de az nr 2003 hoz elég
  • Jeff24
    Hát ezt nem itt kéne kérdezned de azér válaszolok:)
    Azthiszem a Nascar Simracing a legújjabb PC-re:)
    Sokan a NASCAR RACING 2003 SEASON-Ra esküsznek:)
    Xbox-ra és PS2 re viszont megjelent a NASCAR 07!
  • gergobaby
    elindul a gépe,men?
    ott a leirásban
  • gordon 24
    Azthiszem az Ea-nak a Sims Racing. De ez is EA s játék nem a legjobb.

Ha az iagzi szimulátor mellet vagy használd arégi NR 2003 seasont ez a legjobb ilyen gém.
  • gergobaby
    Melyik Nascar a legujabb?
    Mi a gépigénye?
  • Dougie
    "There is so much grip here, my mom could drive these cars. So there wasn't no way I was going to spin anybody out. But I guess it makes Jeff Gordon a little nervous," Junior said.

"I pushed (him) into the lead five times and every time I do that he complains that I'm bump-drafting him in the corners and blah, blah, blah. So I'm just not going to push him any more."

teljes cikk itt
  • Jeff24
  • gordon 24
    Pedig jobb... DDDDDDDDD