17903
-
B Lori #10300 A versenyzok itt is leszerzodnek pénzért a csapathoz,szponzori szerzodéseket kotnek,a versenyen nyert pénzbol ha jól tudom csak az 1/3-át kapja meg tehát nem az a oszes keresetuk......ha jól emlékszem az USA legjobban kereso top 10 sportolói kozott Dale Jr. és Jeff Gordon is benne van 50 milló dollár koruli éves bevétellel. -
B Lori #10299 én úgy emlékszem hogy az emlékezetes 2003-as Darlington-i Bush-Craven befutónál egy Tide Pontiac is jelen volt :) -
#10298 Úgy tudom itt minden nagydíjnál van egy pénznyeremény ami osztódik a helyezettek között a helyezettek pedig a szerződésben meghatározott mértékben osztoznak a csapattal a pénzen. + A Szponzorpénzeken is. külön meghatározott mértékben részesülnek a tévés pénzekből is, de ezekbe pályáknak nagyon nagy beleszólása van lévén ők az ottani merchandise árulásból és a tévés bevételből van pénze.
Mellesleg az eddigi nyereményeket a nascar honlapján összesítve versenyzőkre lebontva megtekintheted. -
joshyba #10297 Nem semmi...ez tényleg teljesen más világ, mint az F1, vagy a rally.
Köszönöm!
Amikor belecsöppentem a "rallys életérzésbe", sokan mondták, hogy innen már nincs kiút.
Meglátni, megszeretni, ottragadni.
De egyre jobban ezt érzem a NASCAR-ral kapcsolatban is...kezdem nagyon szeretni
Ja, még annyit, hogy a pilóták bérezéséről nem lehet valamit tudni?
Összehasonlítva mondjuk egy F1-es nem élmenő pilóta fizetésével. -
#10296 a teljesítmény szempontjából szinte azonosnak tekinthetők az autók vannak különbségek motor és motor között, de minimálisak, több fő részegységnek azonosnak is kell lennie, egy gyártóhoz tartózó összes csapatnál.
A csapatok anyagi helyzetében igencsak nagy eltérések vannak, pl van aki (Roush) magán légiflottával rendelkezik és azzal furikáztatja a csapattagokat mindenfelé, másoknak meg még állandó pit-csapata sincs, úgy szedi össze az egyes alkalmakra. De a lényeg, magába az autóba, ha belegebednek sem tudnak kb 250 000 dollárnál többet beleölni, meg nagyon kevesebbet sem lehet.
-
#10295 nm -
joshyba #10294 Köszönöm! -
#10293 a Pontiac 2002ben kilépett (mert GM-hez tartozik, mint a CHEVY)
jvőre bent lessz teljesen a Toyota is, így négy gyártó lessz: Ford, Chevy, Dodge, Toyota
A CTS sorozatban már rég aktiv a Toyota a Tundrával!
a másodikra elég összetett a válasz. ezt igazábol a csapatok tudnánkak válaszolni. De a f1-ez képest biztosan azonosak a technikát illetőpen.
anyagi szempontból nem igazán követem az eseményeket -
joshyba #10292 Megint volna néhány kérdésem...
Úgy tudtam, hogy a Dodge, a Ford, és a Pontiac versenyautói vesznek részt a futamokon.
Valóban így van?
A másik kérdésem: a teljesítmény és a műszaki/anyagi háttér a csapatoknál nagyjából azonos, vagy esetleg létezik jelentősebb eltérés?
-
Totya000 #10291 Szép volt! Az egyik legszebb találat az idén, azt hiszem! Grat.! -
B Lori #10290 Montoya már le van szerzodve a 42-es Cup csapathoz,most arra készul ezekkel a versenyekkel és ha valami nagy dolog nem torténik akkor felkerul. -
#10289 Kíváncsi vagyok felkerül-e a Nextel Cup Series-be és ha igen mikor:) A pedigréje megvan hozzá:) Ott jobban bírják a lökdösődést meg bumper to bumper dolgokat mint a F-1-ben ahol "jajj megsúrolta az autómat.... Vegyék el a pozíciót" mutogatás megy..
Legjobb példa amit a verseny után Junior Crew chiefje mondott: " Ez benne van a nascarban" -
joshyba #10288 Mekkora igazság, ez tényleg így van, főleg ami a drukkerekre vonatkozik...
Majdnem minden Magyar Nagydíjon kint voltam, és a lelátón helyet foglalók nagy részének halvány fingja nem volt arról, hogy ki kicsoda, és mi miért történik a pályán.
Döbbenet...
Ha nagyon sok pénzem lenne mindent elkövetnék azért, hogy reklámot csináljak a NASCARnak, de egyelőre "csak" annyit tudok tenni, hogy megpróbálok mindent megtanulni és sokaknak beszélni erről a világról. -
Totya000 #10287 Ez egy más világ. Interjú Montoya édesapjával. -
#10286 HBD Jr!!!
-
#10285 Aha. Köszi!
Mondjuk nem konkrétan Junior miatt kérdeztem, nyilván hasonló helyzetben ő is pont ezt tette volna (nem is tudom, kitől tanulhatott ilyesmit... ) -
#10284 Hétvégén javíthatnak!
Sajnos ez most rosszul sült el.
De ez a szép ebben,hogy bármi megtörténhet(bár Gordon crash nemkelettvolna)
Mostmenek "haza",Lowe's-re!
A lényeg,legyenmégszorosabb a chase! -
Totya000 #10283 Például a restrictor-plate pályákon a kanyarban szabálytalan a bumping.
Vickers most a hátsó egyenesben próbálta ezt meg, de túl korán akart bemenni Johnson mögé. Semmi szabálytalanság nem történt. Különben is nehéz állástfoglalni az ilyen eseteknél. Johnson és Vickers közös rádión volt a végén és Johnson mondta be, hogy "most", de balul sült el. Begurulhattak volna Junior mögött, de szerencsére a NASCAR-ban nem szokás megelégedni a második hellyel.
Egyszer a galamb vagy, máskor meg a szobor. Junior másfél körrel a vége előtt intézte el Edwardsot Michiganben augusztus 19-én és nyerte meg a versenyta Busch Szériában.
Videó. -
Totya000 #10282 Junebug ma ünnepli 32. születésnapját.
- kétszeres bajnoka a Busch Szériának (1998., 1999.)
- 2000-ben indult a Cup-ban előszőr teljes szezont, de a ROTY címet Kenseth szerezte meg előtte.
- a 2004-es Daytona 500-as győzelmére a legbüszkébb
Érdekességek:
- 1980-ban leégett a házuk, ezután költözött Dale Earnhardthoz és a mostohaanyjához,
- 18 éves koráig négyszer büntették meg gyorshajtás miatt, de azóta egyszer sem. A négy büntetést négy különböző rendőrtől kapta, de mind azt állította, hogy Ő adta Earnhardt, Sr.-nak az első hasonló büntetést. Valószínűleg a hírnévre hajtottak, de minimum hárman nem mondtak igazat,
- ha születik egy fia, a Ralph Lee Earnhardt nevet adja neki majd,
- (2001-es adat): elmondása szerint, ha a top10-ben végez, akkor a nyeremény 45%-át kapja meg, ha a top10-en kívül, akkor csak a 30%-át tarthatja meg a pénznek, amit nyer.
-
B Lori #10281 milyen lokés? hozzá se ért csak súrolta és az belefér a versenybe -
#10280 Ez a Vickers-féle "kilökésre" vonatkozott, természetesen :) -
#10279 Bennem az merült fel, mint kérdés, hogy vajon mi az ami még szabályos, és mi az ami már nem? Hogy dönti ezt el a NASCAR?
Tud erről valaki valmi konkrétat? -
#10278 -
#10277 Nascar=NASCAR -
#10276 Jeff24! erre majd figyelj, mert Chevy mindketi kijavit
én már tudom, h nemszereti h igy irod a: "Nascart" :D -
#10275 igen futni fog! az ea-seket ne is probáld. -
#10274 -
#10273 1 Nascar->NASCAR
2 PC-röl volt szó -
Totya000 #10272 Junior rendesen bepörgött. Már magáénak érezte a győzelmet. -
#10271 az Ö szempontjából pozitivan történtek a dolgok. csak nem igy szoktak versenyt nyerni... -
#10270 Vickers meg mit művelt??? Egy csomó pontom bánta.... Bár gondolom Earnhardt-nak nem az én pontjaim fájnak a legjobban :)
Bár ha úgy veszem, zseniálisan csinálta. Eltakaritotta mindkettőt egy csapásra. -
Jeff24 #10269 Persze de nem árt hozzá kormányt szerezni vagy legalább analogos gamepad ot!:) -
#10268 Simán mind kettő. Talán vid kártya picit kevés a simracinghez de az nr 2003 hoz elég -
Jeff24 #10267 Hát ezt nem itt kéne kérdezned de azér válaszolok:)
Azthiszem a Nascar Simracing a legújjabb PC-re:)
Sokan a NASCAR RACING 2003 SEASON-Ra esküsznek:)
Xbox-ra és PS2 re viszont megjelent a NASCAR 07! -
#10266 elindul a gépe,men?
ott a leirásban
-
#10265 Azthiszem az Ea-nak a Sims Racing. De ez is EA s játék nem a legjobb.
Ha az iagzi szimulátor mellet vagy használd arégi NR 2003 seasont ez a legjobb ilyen gém. -
#10264 Melyik Nascar a legujabb?
Mi a gépigénye? -
Dougie #10263 "There is so much grip here, my mom could drive these cars. So there wasn't no way I was going to spin anybody out. But I guess it makes Jeff Gordon a little nervous," Junior said.
"I pushed (him) into the lead five times and every time I do that he complains that I'm bump-drafting him in the corners and blah, blah, blah. So I'm just not going to push him any more."
teljes cikk itt -
Jeff24 #10262 -
#10261 Pedig jobb... DDDDDDDDD