17903
  • Totya000
    *Ez a végleges, azt hiszem:

Ezt azért nyilatkozta Montoya, mert Homestead-i teszten Harvick bement Montoya csapatához és elmondta neki, hogy amikor mögötte ment, úgy látta, hogy a bal oldala az autójának túlságosan lent van. Tanácsokat adott Montoya-nak. Közben Mears is odament és Ő is próbált segíteni.

Ezután Sorenson és Mears is ment Montoya autójával, hogy még többet tudjanak segíteni neki.

Kérdés: "Szerinted a sznob viselkedés miatt nem terjedt el a NASCAR Európában?"

Montoya (furcsa angolja van, de azért érthető): "Nem, azt inkább azért, mert nem ismerik, hiszen nem közvetítik. Lehet látni, de nem sokszor. Ha nem tudsz valamiről eleget, akkor nem figyelsz rá és ha nem is közvetítik, akkor nem is fogod nyomon követni. Ez így nincs rendben, nem jó ez így."

"Amikor átjöttem a CART-ból a Formula 1-be, azt mondták nekem: 'Nagyszerű voltál a road course-on, de az az ovál pálya csak időpocsékolás volt. Azok könnyűek.'

A Road Course-ok a könnyűek. Az ovál pályák a nehezek. A road pályák egy olyan embernek, mint nekem, aki road Course-on nőtt fel könnyűek, mész balra, mész jobbra, lent, fent, amerre csak akarsz. Nekem ez elég egyszerű. De az ovál az egy más történet.

A road course-on egy féktáv van. Egyféleképpen lehet bevenni csak a kanyart is. Láthatod, hogy mindenki ugyanott megy. Itt (Homestead-Miami Speedway), tegnap, gyakorlatilag négy versenyvonalon haladtunk, néha ötön. Volt, aki fent ment, van, aki ezen csak keresztül ment. Egy csoport (pack), két csoport, a csoport segítik a kanyarodást. Wow, annyi dolog van. Annyi apró részlet, amit meg kell tanulnom.

Tudod, amikor open-wheel autóval mész oválon, gyorsan tudsz haladni, hiszen a leszorító erő ott sokkal nagyobb. Onnan sok dolog hiányzik, ami itt megvan. Beszéltek nekem a különböző versenyvonalak találkozásáról is. Ha oda tudod tenni az autódat, akkor könnyebben tudsz kanyarodni. Ezaz, amiről bezsélek! Sok dolog van, ami befolyásolja, hogy az autó eleje (tight) vagy a hátulja (loose) mozdul-e ki?

Azt hiszem, hogy az egyik legkritikusabb az, ahogyan az üzemanyag mennyisége változik és ez kihat a kocsira. Azt mondták, hogy a versenyt egy (loose) hátül kitörő autóval kell megkezdeni. A tesztelés meg is erősített ebben. Kimész oda és van egy jó autód két-három kör erejéig, utána kezd feszessé (tight) válni. Ilyenkor egyszerűen nem akar többé befordulni. Meg kell találnod a helyes utat, hogy rábírd a kanyarodásra és lejjebb mész. Ha már nagyon feszes, akkor nagyon magasra próbálsz menni vele.

Én ezt nem csináltam még. Egyelőre csak két versenyvonalat próbáltam itt ki. Ezek a fiúk felmennek egészen a falig. Whew, majd én is kipróbálom. Amikor az autóm nem igazán jó, akkor inkább lent maradok, esetleg egy kicsit feljebb is próbálkozom, hogy tanuljam azt is. Azt gondoltam, hogy túlságosan felmentem, utána láttam Juniort, aki vagy három autónyival feljebb száguldott. Wow, nem semmi! Kemény lehet.

Meg kell bíznod az autódba ahhoz, hogy ott menj. A sebesség sokkal nagyobb, ha az autód nem feszes. Nem megyek ki a pályára és mondom, hogy majd én milyen gyors leszek. Kimegyek, de szükségem van több száz körre, amíg kényelmesen érzem magam az autómban."
  • Totya000
    Ezt azért nyilatkozta Montoya, mert Homestead-i teszten Harvick bement Montoya csapatához és elmondta neki, hogy amikor mögötte ment, úgy látta, hogy a bal oldala az autójának túlságosan lent van. Tanácsokat adott Montoya-nak. Közben Mears is odament és Ő is próbált segíteni.

Ezután Sorenson és Mears is ment Montoya autójával, hogy még többet tudjanak segíteni neki.

Kérdés: "Szerinted a sznob viselkedés miatt nem terjedt el a NASCAR Európában?"

Montoya (furcsa angolja van, de azért érthető): "Nem, azt inkább azért, mert nem ismerik, hiszen nem közvetítik. Lehet látni, de nem sokszor. Ha nem tudsz valamiről eleget, akkor nem figyelsz rá és ha nem is közvetítik, akkor nem is fogod nyomon követni. Ez így nincs rendben, nem jó ez így."

"Amikor átjöttem a CART-ból a Formula 1-be, azt mondták nekem: 'Nagyszerű voltál a road course-on, de az az ovál pálya csak időpocsékolás volt. Azok könnyűek.'

A Road Course-ok a könnyűek. Az ovál pályák a nehezek. Az ovál pályák egy olyan embernek, mint nekem, aki road Course-on nőtt fel könnyűek, mész balra, mész jobbra, lent, fent, amerre csak akarsz. Nekem ez elég egyszerű. De az ovál az egy más történet.

A road course-on egy féktáv van. Egyféleképpen lehet bevenni csak a kanyart is. Láthatod, hogy mindenki ugyanott megy. Itt (Homestead-Miami Speedway), tegnap, gyakorlatilag négy versenyvonalon haladtunk, néha ötön. Volt, aki fent ment, van, aki ezen csak keresztül ment. Egy csoport (pack), két csoport, a csoport segítik a kanyarodást. Wow, annyi dolog van. Annyi apró részlet, amit meg kell tanulnom.

Tudod, amikor open-wheel autóval mész oválon, gyorsan tudsz haladni, hiszen a leszorító erő ott sokkal nagyobb. Onnan sok dolog hiányzik, ami itt megvan. Beszéltek nekem a különböző versenyvonalak találkozásáról is. Ha oda tudod tenni az autódat, akkor könnyebben tudsz kanyarodni. Ezaz, amiről bezsélek! Sok dolog van, ami befolyásolja, hogy az autó eleje (tight) vagy a hátulja (loose) mozdul-e ki?

Azt hiszem, hogy az egyik legkritikusabb az, ahogyan az üzemanyag mennyisége változik és ez kihat a kocsira. Azt mondták, hogy a versenyt egy (loose) hátül kitörő autóval kell megkezdeni. A tesztelés meg is erősített ebben. Kimész oda és van egy jó autód két-három kör erejéig, utána kezd feszessé (tight) válni. Ilyenkor egyszerűen nem akar többé befordulni. Meg kell találnod a helyes utat, hogy rábírd a kanyarodásra és lejjebb mész. Ha már nagyon feszes, akkor nagyon magasra próbálsz menni vele.

Én ezt nem csináltam még. Egyelőre csak két versenyvonalat próbáltam itt ki. Ezek a fiúk felmennek egészen a falig. Whew, majd én is kipróbálom. Amikor az autóm nem igazán jó, akkor inkább lent maradok, esetleg egy kicsit feljebb is próbálkozom, hogy tanuljam azt is. Azt gondoltam, hogy túlságosan felmentem, utána láttam Juniort, aki vagy három autónyival feljebb száguldott. Wow, nem semmi! Kemény lehet.

Meg kell bíznod az autódba ahhoz, hogy ott menj. A sebesség sokkal nagyobb, ha az autód nem feszes. -Nem megyek ki a páylára és mondom, hogy majd én milyen gyors leszek. Kimegyek, de szükségem van több száz körre, amíg kényelmesen érzem magam az autómban."
  • Totya000
    Ward Burton (356 rajt, 5 győzelem, 82 top10, 7 pole) újra a Cup-ban.

Ward Burton, aki a jelenlegi első helyezett, Jeff Burton testvére, valamint 2002-es Daytona 500 győztese, Martinsville-ben a #4 Morgan-McClure Racing Chevrolet-vel próbálja kvalifikálni magát majd a versenyre. Utolsó cup versenye 2004. november 7-én volt Phoenix-ben.

A Virginia-i versenyző most egy Virginia-i csapatnál versenyezhet Martinsville-ben. Martinsville Virginia-ban van. :-)
  • Totya000
    Montoya:

"Tudod, Európában nem így csinálják. Ha látod, hogy valakinek nem megy valami a Formula 1-ben, nem mész oda és mondod neki, hogy szerinted mit csinál rosszul. Ott csak a saját csapatodhoz mész és nekik mondod, hogy 'Látjátok, mit csinálnak rosszul?'."

:-) magyarul a NASCAR-ban segítenek egymásnak a csapatok és a versenyzők.
  • Totya000
    Kurt Busch és csapata megkapta a 25.000 dolláros büntetést, valamint a csapat főnököt, Roy McCauley-t november 1-ig eltiltottak minden NASCAR-rendezvénytől (plusz próbaidő december 31-ig.). Ezen kívül még Busch-tól és Penske-től is levontak 50-50 pontot. Az ok, mint ismeretes, a szabálytalan jobb hátsó lengéscsillapító volt.
  • Totya000
    A két eset között másfél hónap különbség volt. A lényeg egyébként az, hogy bárki hibázhat, még az utolsó körben is. Név nélkül. Mindegy, hogy ki az.
  • ChevyG work
    elő=első
  • ChevyG work
    én a Redneck-ekben azt birom, hogy szög-1xü emberek. tudják kit (kiket) szeretnek, és miért! Dale Earnhardt-ot nem csak a származása miatt szeretik, vagy a pálya miatt, hanem azért is mert tipikus olyan versenyző volt aki nem a pontokat számolgatta, nem a pitbe akarta eldönteni a versenyt, hanem a pályán! Tehát ki a gyorsabb!!! Ha pedig valaki elötte taktikázott, okoskodott, azt odébb tette! Tehát ha nem volt elég a gáz pedál, akkor ott van még a lökős! Nem véletlen származik Tőle ez az idézet: "a 2. elő a vesztesek között" -tehát MINDENT vagy SEMMIT!
  • Jeff Gordon
    csak annyira lökte meg mint Kensenth Bristolban Öt...
  • Jeff Gordon
    "nem kicsit, nagyon" :DD
  • Bucser
    Nos Igen ezért imáűdom az amccsi tévét:D Ők tudnak reklámokat csinálni nem kicsit:)
  • Bucser
    A Martin reklám kurva jó:D

"Man they are all over us. You just hit them man..that's pass interference"

"Shit they throw another flag"

ez kurva jó:D
  • ChevyG #10488
    (robotos)
  • Totya000
    Idevágó hozzászólások:

"Szépnek nem volt szép. De nem ez a lényeg. Nyertünk, Ez alényeg. A nézük is megdobálták a gépet. De leszarom mienk a 185 p. JEAHHHHH"

:-) Fair.
  • Totya000
    Itt van a szenvedő fél, aki állítólag robot.
    Ez meg az eset, amiről B.Lori beszél.
  • Totya000
    Csak úgy keresgéltem:

Richmond 400.
    Earnhardt reklám.
    Martin reklám.
    Petty reklám.
    Így festik ki az autókat.
    A közönség ünnepli Vickers-t.
    Montage Vickers első Cup győzelméről.
    Johnson pit stop.
    G.Bodine 2000 Daytona.
    Amiért szeretjük a short track-et.
  • B Lori
    Ha jól emlékszem volt egy Chicagoland Speedway-en rendezett Cup verseny ahol az egyik versenyzo kilokte az elotte lévot aki az 1 helyen tartózkodott,aki nekiment beismerte hogy bizony torlesztés szagú az eset mégis napokig az ment hogy az elso picit belassult ezért a hátsó nem tudott idoben reagálni így nem hibás,pedig ott nagyobb volt a 2 autó kozotti kulombség mint itt........
  • gordon 24
    Lehet hogy csak rosszul jött akor össze. De szerintem akkor sem volt ez igy fair. Nagyon nem tetszett.
  • Totya000
    Azt csak Vickers tudja, de az interjúk szerint barátjának tekinti Johnsont és ez az utolsó dolog, ami megtenne a csapattársával és Juniorral. Ez egy versenybaleset volt, amit a körülmények más megvilágításba helyeztek: Chase, Talladega, Earnhardt fanok, Chase-es Junior, Vickers jövőre elhagyja a Hendrick-et, utolsó kör, Chase-es Johnson, csapattársak. Jó volt a forgatókönyv.
  • gordon 24
    Ok...
  • gordon 24
    Akkor lehet ez is benne volt ebbe a lökdösésbe? Magyarul leszarja a csapatát?
  • Totya000
    Szerintem, ha jól jön be mögé Vickers, akkor Johnson megnyerte volna. Esetleg alakulhatott volna úgy is, hogy Junior ezután beáll Vickers mögé és még a cél előtt a Junior-Vickers páros lenyomja Johnsont.

A kérdés persze az, hogy Vickers az első győzelméért abban az esetben engedte-e volna, hogy Junior betolja Johnson elé?

Itt került volna elő az a dolog, hogy Vickers-t már hetek óta nem hívják meg a Hendrick-es megbeszélésekre, hiszen jövőre kilép a csapatból. Ez nem tudom, mennyire sérti Brian önérzetét és mire lett volna képes abban a szituációban. :-)
  • ChevyG #10478
    szerintem meg nem
  • gordon 24
    Szerintem Johnson megnyerte volna.
  • TheDreamingTree
    Hát ez a video un-f*?kin'-beliveable volt! :)
    Ebben a szóösszetételben még nem is hallottam :)
    Amúgy szerintetek Johson megelőzte volna Junior-t, ha nem lökik ki? A draft miatt lehet, hogy még Vickers is elment volna mellette...
    Bár sok értelme nincs a "mi lett volna, ha" kezdetű mondatoknak, csak úgy felmerült bennen...
  • Totya000
    A szombati Busch verseny utolsó két köre.

(katt.free, visszaszámol, beirjuk a 3 jegyűt, amit kér és letöltés.)
  • ChevyG #10474
    méfrt? láttál nála kapát?
  • MrSpock
    Igen akkor Matt nemvolt sokunk kedvence..azóta már békésebb a helyzet.
    De mint tudjuk a pillanat hevében,és ugye a chase szereplés pengeélen táncolt.
  • Totya000
    Az Ő szüleiknek és nagyszüleiknek köszönhetjük a stock car versenyzést, majd a NASCAR-t. Most pedig ők azok, akik bizonyos döntések miatt mellőzve érzik magukat. Együttérzek velük, már amennyire ezt innen tenni lehet.

Ők nem verik meg a bírót (NASCAR official) vagy az ellenfél játékosait. Nem rongálják tömegközlekedés járműveit, nem kell nekik rendőrkordon.

Káromkodnak, sört isznak és odaadóan szurkolnak a kedvenceiknek. Nincs velük semmi probléma.
  • MrSpock
    Kicsit heves volt az fater.LOL
    Én is szoktam hasonlókat mondani.Bár inkább szomorúan konstatálom
    Ennél az esetnél is,mert aztszerettem volna ,hogy Jimmie elmegy Dale mellett,és szorosabb lesz a chase.
  • Jeff Gordon
    ha belegondolsz azért Matt Kenseth is kapott rendesen itt a forumon tölünk Bristol után, múltkor visszanéztem...
  • Totya000
    NASCAR a fanok szemével:

NASCAR Fans.
    2005 All-Star.
    2006 Daytona 500.
    2006 Chicagoland 400.
    2006 Pepsi 400.
  • Jeff Gordon
    :)
    gondolom neked tetszenek ezek a redneckek, vagy tévesen itélem meg a kérdést?:)
    ezekszerint Jeff Gordont nagyon utállják...
  • gordon 24
    ez komoly. Én nem ilyen durván de szoktam mondani én is.... Sajna az utöbbi idbe elég gyakran.
  • Totya000
    A verseny helyszínét, a szituációt, az éppen vezető versenyzőt és a bevitt alkohol szintjét nézve, nem is volt meglepő a reakciója, így belegondolva. Ha J.Gordon lett volt Johnson helyén, akkor még egy TV-t is láthattunk volna repülni.

Ez a fickó a redneck-ek azon szűk metszete lehet, akik miatt egyesek előítéletesek velük szemben. A NASCAR családi sportot épített fel (káromkodásért súlyos pénzbüntetések járnak), de ez a drukker a kiskorú fia előtt sem fogta vissza magát. Asszony sem tett sokat ez ellen, bár nem tetszett neki a dolog. A negyedik személy Vickers-t okolta, de a fatert valószínűleg erről sosem lehet majd meggyőzni.

Szerintem ilyen viselkedést bármelyik (európai) foci meccsen láthatunk kishazánkban, több embertől is. :-)
  • Zetterberg
    természetesen Martinsville:)
  • Zetterberg
    Üdv!
    Mivel nem leszek hétvégén netközelben, leadom most a tippemet! (nem akarok ugy járni mint multkor)

1.Jeff Gordon
    2.Jeff Burton
    3.Kyle Busch
    4.Jimmie Johnson
    5.Kasey Kahne
    6.Tony Stewart
    7.Matt Kenseth
    8.Greg Biffle
    9.Kurt Busch
    10.Dale Jr.

MoV.: 0.423 sec.
  • B Lori
    Kiváncsi lennék az SG-s házi videokra
  • Dougie
    csak mázlim volt mostanában a tippekkel
  • Dougie
    vajon a kissrác is ekkora paraszt lesz majd mint az apja?