NASCAR

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

gordon 24
Jó csak furcsa nekem az hogy tulajdon képpen egy két tesztet és a Gordonnal valo cserén kivûl nem igazán ült ilyen kocsiban. Szóval még versenykörlmények között nem volt NR_ben. És nekem elég érdekesnek tünik az hogy a "király kategoriában" beraknak egy amatört mert ebben még Montoya az.

Downhill!!

Egy olyan ütõkártyát a nemzetközi NASCAR-picaon, mint Montoya, nem fognak eldugni a Busch szériában. Sajnos a Busch széria még nem tart itt. Ez olyan lenne, mint bedobni az ászpárt. Nagyokat lehet bukni vele, de nemmegpróbálni hülyeség. Rossz hasonlat volt, de most már így marad. Montoya remélhetõleg és a tervek szerint idén stock car-tapasztalatot szerez és a Daytona 500 kvalifikációján ott lesz már 2007-ben.

gordon 24
Az biztos hogy pl az f1-be is jöhetne valami ilyesmi.

De végülis ha megnézed az f1-gyen kivül mindenhol próbálják egyben tartani a mezõnyt. WTCC-ben a pl az elsõ futamon az idõmérõ alapján rajtolnak a 2 dikon a beérkezési sorendet megforditják az elsõ 8-nak. És ott van még a hendikepp rendszer is. És azért ilyesmi sok helyen van.

Downhill!!

Az lenne a tragédia ha nem lenne mirol vitázni vagy ha mindenki legyintene a COT-ra hogy nekem mindegy mi lesz.

Ha Montoya arra fog vár míg a NASCAR perek megoldodnak akkor soha nem fog versenyezni <#nevetes1>

Csak ismételni tudom önmagamat, az csekély indok a COT bevezetése ellen a Cup-ba, hogy "nekem nem tetszik". Lehet fintorogni a kinézete ellen és ezzel semmi gond sincs, de a COT-ra szükség van. Gondoljatok bele, ha a NASCAR-ban szükség van egy ilyenre, akkor mennyire kívánatos lenne egy-két dögunalmas szériába is hasonló törekvés?

Nyomjátok a témát, ne csak szmájlizzunk és tömondatokat írjunk! megvan az eredménye: sokat tanulhatunk belõle.

Ez a COT mindent tud <#nevetes1>

Ezen vagyunk.

ja és a nap végére mindenki meg lesz gyõzve, hogy a COT jó (feltéve akinek nem ez volt a véleménye eddig is)

gordon 24
Állitólag jövöre a 42-es Dodge Chargerben fog teljes szezont futni. De ezt én kétlem szerintem inkább Busch series lesz ebbõl de majd meglátjuk.

Downhill!!

Szerintem elárasztották a piacot vele és a százalékos megoszlást tekintve hódít a Camry ott. Gondolom, Kambodzsában nem volt lehetõség autóhoz jutnia a lakosságnak és a Toyota ezt észrevette és betört a piacra. Tipp.

OFF: 1 nap alatt majdnem 70 hózzászólás egy versenymentes napon...
csak téma kell ide és véleménykülönbség... 😊

gordon 24
Én a multkor itt MO-n láttam egyet és kifejezetten szép autó egy nagy tank szép elegáns. Elfogadnám.
Nem a régit persze.

Downhill!!

Montoya rol hallott valaki? Mikor tudd indulni? Ha jol tudom McLaren meg mindig szerzodes alatt tartja. De talan ez is jo addig amig leul a por itt a nascar ban egy hatalmas perelessel kapcsolatban amit egy americai fekete inditott a nascar ellen. <racial incident> KKK fenyegetes nascarban
Nagyon kivancsi vagyok hogy Monty mit fog eloadni. Szemmel fogom tartani nascart csak ezert... 😊

gordon 24
Ha már csak olyan lesz kénytelen leszel. Vagy régit épitesz.

Downhill!!

"legfõképpen Kambodzsában hódít" LOL

Ez a Toyota-szakértõ most keresett rá ezekre a neten, hogy nektek leírhassa. Megelõztem vele valakit? Nem hinném. :-)

A versenyköltségek lecsökkentése vonzza majd a kisebb költségvetéssel rendelkezõket, ami több indulót jelenthet a kvalifikációkon, amely izgalmasabb szezonokat és a fiatalabb tehetségek felemelkedési lehetõségét hordozza magában. A COT-tal egyszerûen nehéz vitatkozni: kell!

ChevyG work
úgy látom 1 totoya szakértõt Tisztelhetünk körünkben!

utánozzák az audi, merci, bmw forrmavilágát és tuti nyerõ kocsi lenne az euban (MO-n biztos)!

P133@167Mhz, 16Mb EDO RAM, S3 4 Mb TRIO, 230W, 24x CD-ROM, 4,3Gb Quantum HDD Nascar->NASCAR!!! súlyból elvenni NEM LEHET!

Toyota Camry: USA-ban a Kentucky-ban található Georgetownban gyártják. 1997-tõl eltelt 9 évbõl nyolcszor a Camry-ból adták el a legtöbbet az Államokban. Az USA a legnagyobb Camry-fogyasztó. 2005-ben 432.000-et adtak el belõle az országban.

(Az általa teremtett munkahelyek számát is érdemes lenne megvizsgálni, hisze melóhely nélkül nincs NASCAR fan, anélkül meg nincs NASCAR. Jó, tudom, a Toyota miatt más gyártók meg az utcára tettek sokakat.)Olyanokat gyõzött le, mint a Honda Accord, a Mazda6, a Chevy Malibu és a Ford Fusion. Ausztráliában és számos ázsiai országban (legfõképpen Kambodzsában, ahol az autók többsége Camry) is hódít, viszon Európában és Japán-ban! nem megy neki a bolt, mert a dizájnja nem felel meg az ottaniak ízlésének.

A Camry nevet elõszõr 1980-ban használták a Toyota Celica Camry-nál, majd 1982/83-tól önállóan szerepelt.

A Camry név japám "kanmuri" szó fonetikus írása. Jelentése : korona.
Ezt már használták máshol is: Toyota Corona, Toyota Crown és Toyota Tiara.

A 2007-es Camra lesz a hatodik generációs Camry.

Az elsõ generáció ez volt: (1983-1986.)

ChevyG work
jol gondolm, hogy nem fogunk építeni COT-ot?<#smile>

P133@167Mhz, 16Mb EDO RAM, S3 4 Mb TRIO, 230W, 24x CD-ROM, 4,3Gb Quantum HDD Nascar->NASCAR!!! súlyból elvenni NEM LEHET!

Nekem is

ChevyG work
nekünk úgyis mind1<#rinya>

Azért nem egyszeru egy autot kifejleszteni.

Ja és még egy elonye lesz hogy univerzálisabb és nem kell annyifélét építeni a pályáktó fuggoen igy kevesebb pénbe fog kerulni a versenyzés.

nekem semmi bajon a COT-tal, sõt ha több side-by-side lesz, akkor még élvezetesebbek lesznek a versenyek, de mire vártak eddig?
jöjjön aminek jönnie kell...

gordon 24
Nekem kifejezetten tetszik ez az autó nagyon szép fólleg ha pl igy néz majd ki:

Downhill!!

Az én Toyota-fóbiám sokat enyhült az elmúlt 8-10 hónapban. Amióta olvastam és láttam az amerikai hozzáállást a Toyota-hoz, emgem sem zavar annyira. Az elmút években a márka teljesen beépült a köztudatba. Ma már éppen úgy bevágják magukar egy Toyota pickup-ba, mint egy Chevy-be. Szeretik, nincs mit szépíteni rajta és szinte már a magukénak érzik.

Köszi a videót!

Toyota fóbiásoknak nem ajánlott 😄Dhttp://www.toyota.com/motorsports/pitpass/media.html

gordon 24
Jó azt azért nem mondtam az nekem se tetszene. De hát csak megszokom egyszer.. Kénytelen leszek. De nekem a mostani tetszik. Mondjuk az igaz hogy nekem mindig a maradi dolgok tetszenek, ami jövõ az ellen mindig tiltakozom. Most is igy van. Majd elmúlik.

Downhill!!

Persze mindenkinek a saját ugye hogy mi tetszik és mi nem,mi a fontosabb stb 😊)

robotnyk
most nézem, ez inkább tûnik rx-8nak, mint camrynak
És pont az lenne a rossz ha ugy építenék mint az említett szériába,nyithato ajtokkal meg mittudomén,akkor lenne igazán fura,azon a képen harci díszbe jobban néz ki mint a régi,szerintem 😊)

Lehet hogy én látok rosszul de van annyira gombolyu mint a régi csak magasabb és beugrás van az orrészbe alul,a tobbi ugyan az.

Sott roadon is Riverside-ba 500 mérfold volt....a NASCAR a kitartásról is szól,olyan motrot építeni ami kibírja az 500 mérfoldet......a maratoni futást se rovidíttik le pedig a 100 méteres látványosabb,a NASCAR-ba az a szép hogy a maraton is olyan izgalmas látványos mint a 100 méter 😊)

gordon 24
Ez igy van.. Szerintem mondjuk azért is van 500 mérföld hogy az autok megbizhatósága is kijöjjön.

Downhill!!

gordon 24
Nem tudom... Ha igy van akkor biztos jó. De álltalában az versenyautókat mindig nagyon szépre bróbálják épiteni ,és persze versenyzésre alkalmasra hogy eladhatóbb legyen az utcai. Néz meg egy europai stockcar szerû autót. WTCC,BTCC,DTM stb.
És idáig a NASCAR autók is ilyenek voltak szépek formásak gömböjüek stb. Ha ezt a formát jobbnak találják a versenyekre ám legyen, de akkor egy jó formatervezõ dolgozhatna egy picit rajtuk, hogy ne csak jok szépek is legyenek.

Downhill!!

Meg még azt is hogy idén már a CTS is használt szukítot Daytona-ba de az a szo-szoros értelmébe az ugyanis a nyílások szukulnek ezért vastagabb is a lemez mint a "restrictor plate" ezért is nevezik "spacer plate"-nek,állítólag a COT-ba is ez lenne és akkor Daytona és Talladega is olyan lesz mint a CTS-be,tehát lenne valami versenyzés nem csak utazok a tomegbe aztán meglátjuk mi lesz 😊)

A Cup elõnye a tradíció és a nagyobb nevek a CTS-sel és az USAR-ra szemben. Ezt sokan felismerték és szeretnék, ha nem ezen mulna csak a népszerûsége, hanem a versenykörülményeken is.

Minél kisebb "rangú" egy NASCAR széria, annál rövidebb versenyeket futnak. A CTS-ben a rövidebb távnak a szépsége a kevesebb taktikázásban rejlik.

A Cup-ban ennek az ellenkezõjét láthatjuk. Nem elég full-gázzal végigmenni (CTS-ben sem, sarkítok), hanem tutars, fotars :-D taktikázás, stb.-re van szükség.

Az 500 mérföld nem azért van, hogy sok reklámot nyomhassanak, ezt azoknak üzenem, akik ezt hiszik. Már akkor 500 mérföldet mentek, amikor nemhogy TV-s közvetítésrõl, de még TV-rõl sem volt sok fogalmuk az embereknek.

Csak hozzáteszem hogy a versenyzok is akik a CTS-be mentek mind azt nyilatkozták hogy ott jobban lehet versenyezni és a COT is ezért ment ebbe az irányba,elégedettek is vele,eredetileg spoiler is volt de ezzel a szárnyal még jobb lett,állítólag,mert én nem próbáltam....sajnos 😊))

gordon 24
Én a CTS nagyon szeretem. Komoly versenyeket vívnak. És szerintem tök jó hogy nem mennek annyit mint a Nextelesek. Azért néha ez 4-4.5óra elég uncsi tud lenni.De hangsulyozom csak néha!!!!!

Downhill!!

A NASCAR nem a sebességrõl szól, elsõsorban. Régóta tervezgetik az autók visszafogását. Nincs szükség 300 feletti sebességre, mert a nagy tempó nagyobb különbségeket eredményez és szétszakítja a mezõnyt. Meg kell találni azt a sebességet, amely annyira gyors, hogy veszélyérzetet keltsen a közönségben, de ne produkáljon nagy különbséget az autók között. Ha csak a sebességet nézzük, akkor két csiga versenye izgalmasabb, mint két rakétáé, ha "A" versenyzõ egy százalékkal gyorsabb, mint "B".

A sebességcsökkentés egyik egyszerû módja az aerodinamika megváltoztatása. Lehetne Restrictor-Plate-et építeni a kocsikba, mint Daytona-ban és Talladega-ban, ott van side-by-side rendesen. 21000 elõzés 2 Talladega-i versenyen... Csakhogy ott a pálya felépítése miatt van az egymás melletti versenyzés, hiszen a Truck-ok Restrictor-Plate nélkül is ugyanezt produkálják ezeken a pályákon, vagyis ez az ötlet elvetve.

A truck versenyeken jelenleg is több az egymás melletti körözgetés, mint a Cup-ban, tehát ahhoz hasonló irányba kellett elmozdulni. A Cup-ban és a Busch-ban nem tudják egymas mellett tartani olyan sokáig az autókat az aero-felépítés miatt, az egyikük enged gyakran. A truck-oknál viszon a másfeles pályákon is körökön keresztül megy a side-by-side.

Az új szárnyak az aero push és loose lecsökkentésére szolgálnak. A szorosan egymás mögött haladó autók a kanyarban sokszor irányíthatatlanok lesznek. Az elsõ autónak a hátulja, míg a hátsónak az eleje mozog el oldalirányba, ami az elõzések számát csökkenti le. Az új szárnyakkal közelebb mehetnek egymáshoz és gyakrabban láthatunk elõzést, ami ismét csak a side-by-side-hoz vezet. Ezzel viszont ritkánbban láthatjuk azt, amikor a hátsó autó az elõtte lévõtõl elveszi a tapadást (szándékosan vagy véletlenül), amelynek megvolt a maga szépsége. A COT a biztonság növelése érdekében is született, így ezt a szórakozást feláldozták a biztonság oltárán.

Egyébként meg láttál már CTS verseny és azok is lassabbak mint a Cup,szerinted rossz az a verseny mert szerintem sokkal jobb

gordon 24
Azt tudom nem is irtam ilyet. Épp ezért nem tudom miért nem jó a régi?

Downhill!!

A szárny nem lassítt,sott az eddig használt spoiler jobban.

Az a mélyedés a légbeömlõ miatt lehet így. Nem fog gondot okozni, szerintem. Másik autóban nem tud megakadni. Miben akadhatna még meg, szerinted?

gordon 24
Tulajdin képpen nem azzal van a bajom ahogy az eleje és az oldala kinéz mert tulajdonképpen az nem sokat változott. Hanem én azt nem értem hogy a hátsó szárny miért nem maradt a jelegzetes NASCAR szárny. Hiszen a Truck is COT és annak is a régi fajta van. Ezért nem értem. És tulajdonképpen ha olyan lenne még jól is nézne ki.
Az hogy lassitják õket? Azzal tulajdonképpen nincs bajom, csak annyi hogy ez egy autóverseny ami a sebességrõl szól akkor minek? De ha ettõl nagyobb versenyek lesznek több lesz a küzdelem akkor ámen. Csak a szárny akkor is csunya.

Downhill!!

Akkor ez egy DNQ-nak felel meg. :-)

TheDreamingTree
"baleset-veszélyesebbnek" természetesen 😊

TheDreamingTree
Én csak azt nem értem, hogy pl az autók eleje magasabb, és alul van az a "beugrás", meg a spoiler. Nekem igy sokkal balesetveszélyesebbnek tûnik, mint a mostani... Ütközésnél "felcsúszhat" az eleje valamire, és megdobhatja a kocsit. Vagy nem. Valószinû, hogy gondoltak erre a mérnökök 😊
De az a hátsó szárny akkor is úgy ronda, ahogy van...

Az a fekete #8 pedig tiszta KITT-feeling 😊 De nekem bejönne az is. A szponzorok mondjuk biztos hülyét kapnának...