NASCAR

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

ChevyG
ezt is ismerem, de nem erre gondoltam
ChevyG
GRAT!
A NASCAR fanok szándékosan vásárolnak olyan termékeket, amelyek a NASCAR-t támogatják. Kimondottan "supportálják" a kedvenc sportjukat és sportolójukat, amelyet az és õk meg is hálálnak nekik. Nem véletlenül hangoztatják a lojalitást állandóan, valóban. :-)

Szép is az a Pontiac...

Sr. is Chevy-s volt és abból a rétegbol van a Jr. bázis is 😊))
A másik meg az hogy az USA-ba nem 10 évente vesznek legalábbis eddig autót.

Azért nem adná el az uj autót (biztos akad olyan is) de ha másikat venne az Ford lenne.

huh, ez amerika kérem szépen...

meg az is lehet, hogy elõbb volt meg a Chevy-jük és aztán kezdtek el drukkolni Jr-nak (de ez a 90% (ha igaz) akkor is nagyon magas)

A NASCAR legnagyobb erénye a lojális szurkolói bázis akik kimutatottan meg is veszik a szponzorok termékeit,tehát Jr. fan Bud sort iszik,Jarret-é UPS-el kuldi a csomagot míg Hamlin-é a Fed-Ex-el stb.

és ha Jr. (tegyük fel) átmegy a Fordhoz, akkor a szurkolói hány százaléka cserélné le a kocsiját Fordra

Gondolod hogy a cégek felmérés nékul olnék bele a pénzeket......90% of Jr fans drive Chevys...ezt nemrég olvastam valahol.

12-15 évvel ezelott......A COT-nak legalább fényszóró matricái is lesznek 😊

de ezek a dolgok bizonyítottak tényleg?
azt hittem, hogy régen volt csak így, manapság már ezeregy más oka van annak, hogy milyen kocsit vesznek az emberek
(mondjuk az amerikai nép az egy külön kategória...)
de nem hinném, hogy statisztikailag a korrelációs együttható értéke az 1-hez van közelebb, valószínû, hogy inkább a 0-hoz... (szóval van összefüggés, de nem szoros)

Michigan 400 top10 tipperedmények :

1.gordon 24 : 12 pont (3 helyezés + 3 top10 találat) grat.!!
2.ChevyG, Jeff Gordon & TSanyi : 11-11-11 pont
5.Dietrich/Nicko & robotnyk : 10-10 pont
7.TheDreamingTree : 8 pont
8.Tihy : 7 pont
9.MrSpock & Totya : 6-6 pont
11.Carti, Dougie, Laffite & STF0131 : 5-5-5-5 pont
15.Dinsdale, dodgecharger, Minstrel, p3t33, Redvin, spedway & Zetterberg (nem tippeltek)

Ezzel a top10 játék állása 23 verseny után :

1.Dietrich/Nicko : 152
2.TSanyi : 148
3.Carti : 142
4.Tihy & Zetterberg : 138-138
6.Laffite : 137
7.STF0131 : 135
8.Dougie : 134
9.ChevyG & robotnyk : 133 pont
11.Totya : 131
12.Jeff Gordon : 128
13.MrSpock : 124
14.TheDreamingTree : 121
15.gordon 24 : 116
16.dodgecharger & spedway : 78-78
18.Minstrel : 51
19.p3t33 : 27
20.Dinsdale : 16
21.Redvin : 6

A top10 játék aktuális formája az utolsó 5 verseny alapján :

1.gordon 24 : 47
2.Totya : 42
3.TSanyi : 39
4.Dietrich/Nicko : 37
5.Jeff Gordon c robotnyk : 35-35
7.Carti : 34
8.Dougie & TheDreamingTree : 33-33
10.ChevyG & Tihy : 31-31
12.STF0131 : 30
13.Laffite & Zetterberg : 28-28
15.MrSpock : 26
16.spedway : 5
17.Dinsdale, dodgecharger, Minstrel, p3t33 & Redvin : 0-0-0-0-0

Richard Petty 1970. körüli Plymouth Superbird-je volt inkább.

ChevyG work
ebböl a kocsibol van Dale Earnhardt Jr edition is!!! (huuu ha nyernék a lotton...)
<álmodozik>

P133@167Mhz, 16Mb EDO RAM, S3 4 Mb TRIO, 230W, 24x CD-ROM, 4,3Gb Quantum HDD Nascar->NASCAR!!! súlyból elvenni NEM LEHET!

Az amerikaiak nagyon jól tudják, hogy melyik versenyzõ és csapat milyen autóval megy.
:-)
Nem kell nekik látni feltétlenül az autón, hogy Chevy, Dodge, Ford vagy Toyota (ennek ellenére azonnal látszik). A Camry mondjuk nagyon hasonlít majd a Monte Carlo-ra.

.. ha Kahne nyer, azonnal egy Dodge ugrik be nekik, ha Roush-ék gyõznek, tudják, hogy egy Ford vert le mindenkit. Ezenkívül a NASCAR-t követõ néhány órában azt a márkareklámot látják gyakrabban a tv-ben, szerintem. Ez tudatalatti dolog lehet leginkább, de tény, hogy régebben klasszikusabb autóformák voltak. Az utakon is ilyen formák mennek már.

2003-as Chevy Monte Carlo SS

TheDreamingTree
Mondjuk ezt már nem egészen értem. Régebben, mondjuk 12-15 éve (Most meg nem mondom a pontos dátumot, mikor) még tényleg az utcai karosszériák voltak, persze a versenyhez átalakitva. A mostaniaknál azért valamennyire még meg lehet különböztetni a kasznikat. A COT-nál viszont lényegében csak a logó a kaszni elején, meg a matricalámpa formája (most én is sarkitok) alapján lehet majd megmondani, hogy épp milyen az autó.
Szóval nem tudom, mennire lehet ezekkel már "azonosulni", amikor utcai autók közül válogat valaki, mert mostantól aztán tényleg tök más az utcai és a verseny változat. Persze lehet, hogy az amcsiknak elég a logó is az autó elején. (mondjuk ettõl még én is Monte Carlo-t vennék Jetta helyett... <#vigyor3> )

VRSDM
nem ez a kocsi volt a "cars animfilm-be a dynoco szponzorált forma " ?

u dont have to listen anybody else but me

..és nem kellet hozzá 50 pont motiváció 😊)

1990-ben kétszer megtette. :-) Daytona 500 és Dover (Budweiser) 500.

1990-es Daytona 500.

Derrike Cope 😊

Azért félreértés ne essék,a COT nem fogja forradalmian átváltoztatni a versenyeket,csak az eddigi tapasztalatok alapján bizonyos nem kívánt effekteket eliminálna és ahogy ok mondják "better racing" lesz.
Edwards a CTS-bol ment a Cup-ba és a jelenlegi Busch autónak is eltéro a viselkedése és a COT-nál se lesz nagyobb kulombség vezetés szempontjából csak olyat is meg lehet vele konnyebben csinálni amit a mostaniakkal nehezebben.

Már látom ahogy az 50 bonus pont hatására azt mondja Derrice Cope,fiuk ezentul a gyozelemért hajtunk <#nevetes1>

robotnyk
"Jusson be közösségszavazattal egy plusz versenyzõ."

ezzel tképp Jr állandó chase résztvevõ lenne <#gonosz1>
Vannak itt jó ötletek, de a NASCAR egyelõre tartja magát a "If it ain't broke, don't fix it."-hoz ("Ha nincs baja, akkor ne akarjuk megjavítani.") a Chase-zel kapcsolatban. Gyakorlatban kellene õket látni, erre például jó lenne egy kisebb széria.

A gyõzelemért 50 bonus pont járjon az egész szezonban, ezzel a megbízhatóságra hajtókat jobban ösztönöznék a gyõzelemre.

A Chase-be a top10 és a gyõzelemmel rendelkezõk jussanak be. Esetleg lehetne feltétel a 750 pont és a gyõzelem is.

Jusson be közösségszavazattal egy plusz versenyzõ.

Az elsõ 26 verseny legrosszabb egy vagy két eredményét ne vegyék figyelembe a versenyzõnek és akkor még szorosabb lenne a Chase elõtt.

A Chase-ben is csak a 9 legjobb eredmény számítson.

Ne 10, hanem 12-15 versenyzõ jusson a Chase-be.

jövõre a Toyota így fog kinézni jelen állás szerint:

#00 - Ward Burton - Michael Waltrip Racing - Burger King/Domino's Pizza
#22 - Dave Blaney - Bill Davis - Caterpillar
#23 - Jeremy Mayfield - Bill Davis - Waste Management
#55 - Michael Waltrip - Michael Waltrip Racing - NAPA
?#44, #88, #77, #28 - Dale Jarrett - Michael Waltrip Racing - UPS
#83 - Brian Vickers - Red Bull Racing - Red Bull Energy Drink
?# - ?Bill Elliott - Red Bull Racing - Red Bull Energy Drink

Nem teljes szezonos:

(a 16 COT versenyt szeretné teljesíteni)
?#30 - Todd Bodine - Germaine Racing - ?

A 4 gyártó azért kell, mert a NASCAR egyik alapmondata a "Win on Sunday, Sell on Monday". Még ma is érvényes, hogy a vasárnap gyõzelemre vitt autómárka eladási mutatói következõ héten megugranak. A NASCAR népszerûsége és a piacra gyakorolt hatása miatt nagyszerû reklám az autógyártóknak, amelyek szívesen jönnek, ha elõ tudnak állni versenyképes motorral. Akárki nem jöhet, hiszen feltétel az Államokban folyó sorozatgyártás.

Ez nem egy márkakupa, viszont a nagyon szigorú sémák és szabályok miatt nincs nagy különbség a márkák eltérésébõl adódóan. A különbségek a gazdagabb és szegényebb csapatok között alakult ki, amely megoldásán szintén dolgoznak, ha jól tudom. Igaz, az elsõ lépést csúnyán elrontották azzal, hogy nem három, hanem négy autóra maximálták a létszámot csapaton belül.

A NASCAR kicsit távolabbi célja a Busch szériát különválasztani a Cup-tól és hasonlóan erõssé felépíteni. Ezekután fokozatosan megszüntetni a közös pályán rendezett versenyeket ugyanazon a hétvégén, vagyis nem az elõzenekar szerepét szánják majd a Busch-nak. Amikor kellõképpen megerõsödött a Busch széria, akkor már nem lesz szüksége a Cup-ra és mehet egy teljesen más naptárral, ami sok Buschwhackert kizárhat majd. Jöhet a Chase for the NASCAR Busch Series. Ezt is azért halogatják, mert egy más Chase-rendszert szeretnének, nem a Cup másolatát. Jó úton haladnak, csak lassan, hiszen a nagy nevekre egyelõre szüksége van a Busch szériának és ott van még a demokrácia is, ami miatt nem lehet egyszerûen megmondani a Cup-osoknak, hogy "Nem jöhetsz a Busch-ba!". Különbözõ akadályokkal kell ezt majd elérnie a NASCAR-nak, mint például a két verseny távolsága, különbözõ autók, erõsebb versenyzõk nevelése a Busch-ban, költségcsökkentések, stb.

A feltörekvõk szerintem a COT miatt is nyugodtan jöhetnek a Cup-ba, hiszen akkora különbség nem lesz. A különbség csak arra lehet jó, hogy a közös pályán rendezett szombati Busch ne adjon gyakorlási lehetõséget a vasárnapi Cup-ra, talán.

TheDreamingTree
Szerintem pl azért, mert ha a Busch-ban nem vezetik be, akkor a Busch hogyan lesz a Cup "nevelõ-egyesülete"? Eddig ez volt az elõszoba, nem? Viszont igy, hogy lényegesen más autók futnak a két szériában, elõrefelé (tehát aki a Busch-ból szeretne fölfele lépni) is nehezebb lesz átszokni.

Plusz, ha már esély-kiegyenlités miatt vezetik be, miért marad a 4 gyártó fene tudja, hány féle motor, futómû és egyéb beállitással? Akkor ott is legyen egyféle minden. Akkor lenne egyenlõség. Szerintem, ahogy eddig is, igy is lesznek csapatok, akik sokkal jobban fognak menni, mert több rést találnak a szabályokon.

jó, hát aki immunis az észérvekre, azt tényleg nem lehet
de esetleg megpróbálhatod bizonyítani, hogy miért nem lesz jó a COT és miért nem kellene? hátha sikerült...

gordon 24
Még egy kérdés a Toyotáról.. Jövõre teljes szezonosak Waltrippel és Jarrettel igaz?

Waltrip és Jarett viszik a szponzorokat is?

Downhill!!

A COT mellett szól még az is, hogy a bevezetése a Cup-ba csökkentené a Buschwhacker-ek számát, amely szintén a feltörekvõ tehetségeknek nyújtana több lehetõséget versenyzésre a Busch szériában. Logikusan hangzik tehát, hogy a COT csak a Cup-ot érintse, ugyanis a Buschwhacker-ek ellen ezen kívül semmilyen megszorítás sem lesz jövõre sem a tervek szerint.

Egyelõre nincs döntés az ügyben, mint ahogy a "Chase for the NASCAR Busch Series"-ben sem.

ChevyG work
ez a cOTos dolog mennyire érinti a többi (NASCAR) szériát?

P133@167Mhz, 16Mb EDO RAM, S3 4 Mb TRIO, 230W, 24x CD-ROM, 4,3Gb Quantum HDD Nascar->NASCAR!!! súlyból elvenni NEM LEHET!

ChevyG work
soha

ChevyG work
és ugye nekünk mindig van véleménykülömbségünk😊

ChevyG work
régit építek

Ezt csak azért írtam mert volt olyan hogy lehet hogy Busch széria lesz,jovore biztos nincs McLaren szerzodés tehát nem tudják megakadályozni hogy elinduljon és eredetileg is ugy volt a terv hogy végigcsinálja az F1 szezont és csak utána jon.......mostmeg,hát állítólag orultek hogy megszabadultak tole és senkinek se kellett,ahhoz képest eléggé ragaszkodnak hozzá 😊))

Tudom, hogy már hivatalos #42-es, de a szerzõdésbontás még várat magára. Naprakész vagyok. :-)

Gyakorlási lehetõsége bõven lenne, csak engedje el az F1-es csapata, amely puszta szeretetbõl még nem bont vele szerzõdést.(?)

Oktober 22 után 4 "triple-header weekend "lesz tehát 12 verseny,ARCA viszont 15-en véget ér.

gordon 24
Kénytelen lesz mertha nem gyakorol nagy bukta lesz az elsõ éve...

Downhill!!

Mindenhol ahol csak lehetséges 😊)

O már hivatalosan be van jelentve a 42-be Cup-ba......ha szezon vége után jonne akkor is tudna még pár versenyt menni,a legnagyobb gond ami miatt surgosebb lenne szerintem az hogy oktober 10-en van Talladega és ott biztos elindítanák az ARCA versenyen hogy legyen RP-s tapasztalata,persze még így is marad lehetosége a 2007 ARCA Daytona-ra az 500 elott de gyakorlásból sose elég.

gordon 24
Lehet de miben fog indulni októbertõl? Buschba,Nextelbe,CTSbe,remax series? hol? Nem tudtok róla valamit?

Downhill!!

gordon 24
OFF:

Ezt nézzétek meg anyámmm:180-nál õz

Downhill!!

Amennyiben sikerül szerzõdést bontani az utolsó F1 versenyt követõen, ami kb októberben van, akkor még februárik annyi stock car tapasztalatot szerezhet, hogy meg is unja az 500-ig. :-) Sok még "ha", ez tény.

Szerintem százával indulnak ilyen perek naponta.