NASCAR
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
The only speedometer is in your head.
Ezt azért nyilatkozta Montoya, mert Homestead-i teszten Harvick bement Montoya csapatához és elmondta neki, hogy amikor mögötte ment, úgy látta, hogy a bal oldala az autójának túlságosan lent van. Tanácsokat adott Montoya-nak. Közben Mears is odament és Õ is próbált segíteni.
Ezután Sorenson és Mears is ment Montoya autójával, hogy még többet tudjanak segíteni neki.
Kérdés: "Szerinted a sznob viselkedés miatt nem terjedt el a NASCAR Európában?"
Montoya (furcsa angolja van, de azért érthetõ): "Nem, azt inkább azért, mert nem ismerik, hiszen nem közvetítik. Lehet látni, de nem sokszor. Ha nem tudsz valamirõl eleget, akkor nem figyelsz rá és ha nem is közvetítik, akkor nem is fogod nyomon követni. Ez így nincs rendben, nem jó ez így."
"Amikor átjöttem a CART-ból a Formula 1-be, azt mondták nekem: 'Nagyszerû voltál a road course-on, de az az ovál pálya csak idõpocsékolás volt. Azok könnyûek.'
A Road Course-ok a könnyûek. Az ovál pályák a nehezek. A road pályák egy olyan embernek, mint nekem, aki road Course-on nõtt fel könnyûek, mész balra, mész jobbra, lent, fent, amerre csak akarsz. Nekem ez elég egyszerû. De az ovál az egy más történet.
A road course-on egy féktáv van. Egyféleképpen lehet bevenni csak a kanyart is. Láthatod, hogy mindenki ugyanott megy. Itt (Homestead-Miami Speedway), tegnap, gyakorlatilag négy versenyvonalon haladtunk, néha ötön. Volt, aki fent ment, van, aki ezen csak keresztül ment. Egy csoport (pack), két csoport, a csoport segítik a kanyarodást. Wow, annyi dolog van. Annyi apró részlet, amit meg kell tanulnom.
Tudod, amikor open-wheel autóval mész oválon, gyorsan tudsz haladni, hiszen a leszorító erõ ott sokkal nagyobb. Onnan sok dolog hiányzik, ami itt megvan. Beszéltek nekem a különbözõ versenyvonalak találkozásáról is. Ha oda tudod tenni az autódat, akkor könnyebben tudsz kanyarodni. Ezaz, amirõl bezsélek! Sok dolog van, ami befolyásolja, hogy az autó eleje (tight) vagy a hátulja (loose) mozdul-e ki?
Azt hiszem, hogy az egyik legkritikusabb az, ahogyan az üzemanyag mennyisége változik és ez kihat a kocsira. Azt mondták, hogy a versenyt egy (loose) hátül kitörõ autóval kell megkezdeni. A tesztelés meg is erõsített ebben. Kimész oda és van egy jó autód két-három kör erejéig, utána kezd feszessé (tight) válni. Ilyenkor egyszerûen nem akar többé befordulni. Meg kell találnod a helyes utat, hogy rábírd a kanyarodásra és lejjebb mész. Ha már nagyon feszes, akkor nagyon magasra próbálsz menni vele.
Én ezt nem csináltam még. Egyelõre csak két versenyvonalat próbáltam itt ki. Ezek a fiúk felmennek egészen a falig. Whew, majd én is kipróbálom. Amikor az autóm nem igazán jó, akkor inkább lent maradok, esetleg egy kicsit feljebb is próbálkozom, hogy tanuljam azt is. Azt gondoltam, hogy túlságosan felmentem, utána láttam Juniort, aki vagy három autónyival feljebb száguldott. Wow, nem semmi! Kemény lehet.
Meg kell bíznod az autódba ahhoz, hogy ott menj. A sebesség sokkal nagyobb, ha az autód nem feszes. Nem megyek ki a pályára és mondom, hogy majd én milyen gyors leszek. Kimegyek, de szükségem van több száz körre, amíg kényelmesen érzem magam az autómban."
Ezután Sorenson és Mears is ment Montoya autójával, hogy még többet tudjanak segíteni neki.
Kérdés: "Szerinted a sznob viselkedés miatt nem terjedt el a NASCAR Európában?"
Montoya (furcsa angolja van, de azért érthetõ): "Nem, azt inkább azért, mert nem ismerik, hiszen nem közvetítik. Lehet látni, de nem sokszor. Ha nem tudsz valamirõl eleget, akkor nem figyelsz rá és ha nem is közvetítik, akkor nem is fogod nyomon követni. Ez így nincs rendben, nem jó ez így."
"Amikor átjöttem a CART-ból a Formula 1-be, azt mondták nekem: 'Nagyszerû voltál a road course-on, de az az ovál pálya csak idõpocsékolás volt. Azok könnyûek.'
A Road Course-ok a könnyûek. Az ovál pályák a nehezek. Az ovál pályák egy olyan embernek, mint nekem, aki road Course-on nõtt fel könnyûek, mész balra, mész jobbra, lent, fent, amerre csak akarsz. Nekem ez elég egyszerû. De az ovál az egy más történet.
A road course-on egy féktáv van. Egyféleképpen lehet bevenni csak a kanyart is. Láthatod, hogy mindenki ugyanott megy. Itt (Homestead-Miami Speedway), tegnap, gyakorlatilag négy versenyvonalon haladtunk, néha ötön. Volt, aki fent ment, van, aki ezen csak keresztül ment. Egy csoport (pack), két csoport, a csoport segítik a kanyarodást. Wow, annyi dolog van. Annyi apró részlet, amit meg kell tanulnom.
Tudod, amikor open-wheel autóval mész oválon, gyorsan tudsz haladni, hiszen a leszorító erõ ott sokkal nagyobb. Onnan sok dolog hiányzik, ami itt megvan. Beszéltek nekem a különbözõ versenyvonalak találkozásáról is. Ha oda tudod tenni az autódat, akkor könnyebben tudsz kanyarodni. Ezaz, amirõl bezsélek! Sok dolog van, ami befolyásolja, hogy az autó eleje (tight) vagy a hátulja (loose) mozdul-e ki?
Azt hiszem, hogy az egyik legkritikusabb az, ahogyan az üzemanyag mennyisége változik és ez kihat a kocsira. Azt mondták, hogy a versenyt egy (loose) hátül kitörõ autóval kell megkezdeni. A tesztelés meg is erõsített ebben. Kimész oda és van egy jó autód két-három kör erejéig, utána kezd feszessé (tight) válni. Ilyenkor egyszerûen nem akar többé befordulni. Meg kell találnod a helyes utat, hogy rábírd a kanyarodásra és lejjebb mész. Ha már nagyon feszes, akkor nagyon magasra próbálsz menni vele.
Én ezt nem csináltam még. Egyelõre csak két versenyvonalat próbáltam itt ki. Ezek a fiúk felmennek egészen a falig. Whew, majd én is kipróbálom. Amikor az autóm nem igazán jó, akkor inkább lent maradok, esetleg egy kicsit feljebb is próbálkozom, hogy tanuljam azt is. Azt gondoltam, hogy túlságosan felmentem, utána láttam Juniort, aki vagy három autónyival feljebb száguldott. Wow, nem semmi! Kemény lehet.
Meg kell bíznod az autódba ahhoz, hogy ott menj. A sebesség sokkal nagyobb, ha az autód nem feszes. -Nem megyek ki a páylára és mondom, hogy majd én milyen gyors leszek. Kimegyek, de szükségem van több száz körre, amíg kényelmesen érzem magam az autómban."
Ward Burton, aki a jelenlegi elsõ helyezett, Jeff Burton testvére, valamint 2002-es Daytona 500 gyõztese, Martinsville-ben a #4 Morgan-McClure Racing Chevrolet-vel próbálja kvalifikálni magát majd a versenyre. Utolsó cup versenye 2004. november 7-én volt Phoenix-ben.
A Virginia-i versenyzõ most egy Virginia-i csapatnál versenyezhet Martinsville-ben. Martinsville Virginia-ban van. :-)
"Tudod, Európában nem így csinálják. Ha látod, hogy valakinek nem megy valami a Formula 1-ben, nem mész oda és mondod neki, hogy szerinted mit csinál rosszul. Ott csak a saját csapatodhoz mész és nekik mondod, hogy 'Látjátok, mit csinálnak rosszul?'."
:-) magyarul a NASCAR-ban segítenek egymásnak a csapatok és a versenyzõk.
P133@167Mhz, 16Mb EDO RAM, S3 4 Mb TRIO, 230W, 24x CD-ROM, 4,3Gb Quantum HDD Nascar->NASCAR!!! súlyból elvenni NEM LEHET!
P133@167Mhz, 16Mb EDO RAM, S3 4 Mb TRIO, 230W, 24x CD-ROM, 4,3Gb Quantum HDD Nascar->NASCAR!!! súlyból elvenni NEM LEHET!
"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF
"Man they are all over us. You just hit them man..that's pass interference"
"Shit they throw another flag"
ez kurva jó😄
"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF
"Szépnek nem volt szép. De nem ez a lényeg. Nyertünk, Ez alényeg. A nézük is megdobálták a gépet. De leszarom mienk a 185 p. JEAHHHHH"
:-) Fair.
Downhill!!
A kérdés persze az, hogy Vickers az elsõ gyõzelméért abban az esetben engedte-e volna, hogy Junior betolja Johnson elé?
Itt került volna elõ az a dolog, hogy Vickers-t már hetek óta nem hívják meg a Hendrick-es megbeszélésekre, hiszen jövõre kilép a csapatból. Ez nem tudom, mennyire sérti Brian önérzetét és mire lett volna képes abban a szituációban. :-)
Ebben a szóösszetételben még nem is hallottam 😊
Amúgy szerintetek Johson megelõzte volna Junior-t, ha nem lökik ki? A draft miatt lehet, hogy még Vickers is elment volna mellette...
Bár sok értelme nincs a "mi lett volna, ha" kezdetû mondatoknak, csak úgy felmerült bennen...
(katt.free, visszaszámol, beirjuk a 3 jegyût, amit kér és letöltés.)
De mint tudjuk a pillanat hevében,és ugye a chase szereplés pengeélen táncolt.
Go Jeff Go!!!!
Õk nem verik meg a bírót (NASCAR official) vagy az ellenfél játékosait. Nem rongálják tömegközlekedés jármûveit, nem kell nekik rendõrkordon.
Káromkodnak, sört isznak és odaadóan szurkolnak a kedvenceiknek. Nincs velük semmi probléma.
Én is szoktam hasonlókat mondani.Bár inkább szomorúan konstatálom
Ennél az esetnél is,mert aztszerettem volna ,hogy Jimmie elmegy Dale mellett,és szorosabb lesz a chase.
Go Jeff Go!!!!
NASCAR Fans.
2005 All-Star.
2006 Daytona 500.
2006 Chicagoland 400.
2006 Pepsi 400.
gondolom neked tetszenek ezek a redneckek, vagy tévesen itélem meg a kérdést?😊
ezekszerint Jeff Gordont nagyon utállják...
Downhill!!
Ez a fickó a redneck-ek azon szûk metszete lehet, akik miatt egyesek elõítéletesek velük szemben. A NASCAR családi sportot épített fel (káromkodásért súlyos pénzbüntetések járnak), de ez a drukker a kiskorú fia elõtt sem fogta vissza magát. Asszony sem tett sokat ez ellen, bár nem tetszett neki a dolog. A negyedik személy Vickers-t okolta, de a fatert valószínûleg errõl sosem lehet majd meggyõzni.
Szerintem ilyen viselkedést bármelyik (európai) foci meccsen láthatunk kishazánkban, több embertõl is. :-)
Mivel nem leszek hétvégén netközelben, leadom most a tippemet! (nem akarok ugy járni mint multkor)
1.Jeff Gordon
2.Jeff Burton
3.Kyle Busch
4.Jimmie Johnson
5.Kasey Kahne
6.Tony Stewart
7.Matt Kenseth
8.Greg Biffle
9.Kurt Busch
10.Dale Jr.
MoV.: 0.423 sec.
1.Dougie : 12 pont (Grat.! Második gyõzelem zsinórban. Három gyõzelem az utolsó 5 versenybõl.)
2.Dietrich/Nicko & TheDreamingTree : 9 pont
4.STF0131 & Zetterberg : 8 pont
6.Carti, MrSpock & Tihy : 7 pont
9.ChevyG, gordon 24 & Jeff Gordon : 6 pont
12.Jeff24 : 5 pont
13.KimIce, robotnyk & TSanyi : 4 pont
16.Totya : 3 pont
17.többiek : nem tippeltek
Ezzel a top10 tippjáték állása a 31. verseny után :
1.TSanyi : 199
2.Carti : 197
3.Dietrich/Nicko : 195