NASCAR

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Jeff Gordon
hát ez nagyon komoly videó, kis srác is hogy fel van háborodva, és Johnsont hibáztatják végig, pedig nem is Ö tehetett róla...
ezek vérbeli Earnhardt fanok, valószinüleg nem szeretik Gordont se😊

télleg Totya! létezik olyan pálya, ahol a Earnhardtokat nem nagyon szeretik viszont, mindenki (vagy majdnem mindenki) Jeff Gordon fan.?

The only speedometer is in your head.

Szerintem itt csak két nevet használnak és a "Pablo" esett áldozatul ennek, de lehet, hogy tévedek. Majd utána nézek.

TheDreamingTree
Jók a képek. A kedvencem a gombáspörkölt. Vagy mi... 😊
Amúgy mióta nem használja a srác a Pablo-t? Vagy az csak az F1-be kellett, mondván, jobban hagzik?

Ha a CTS-be Ford-al fog menni Roush-nál,akkor miért ne.

Jó a kérdés. Jövõre part time-os Chevy-s versenyzõ és Ford tulaj is lenne. A kettõ megfér egymás mellett?

Errol jut eszembe,marad a 17-es owner-e ként?

Vannak videók Montoya második ARCA versenyérõl:

Montoya interjú a verseny elõtt:
http://www.youtube.com/watch?v=cb9XA2uh5NY

Harc az elsõ helyért Steve Wallace-szal:
http://www.youtube.com/watch?v=2gMQqCNnvEk

Montoya balesete:
http://www.youtube.com/watch?v=lPG27zi0xNE

Szerelik az autóját:
http://www.youtube.com/watch?v=qN0ACfVeWJ0

Baleset a verseny végén (nem Montoya):
http://www.youtube.com/watch?v=eghofv-hX-8

A verseny végeredménye:
http://i95.photobucket.com/albums/l158/gabm ors/uvs061015-002-1.jpg

Köszönet Gabornak!

Jeff Gordon
hát most még ezt mondjuk, de kérdem én mit mondunk 10 év múlva ha ez a kölyök jól fog menni és megérdemelten kapta meg a #6ost. azt hogy Martin helyére sikerült találni egy hozzá hasonló pilótát, és rászolgált arra h utódjaként beszéljünk róla.
persze ez még messze van, de egyszer mindennek vége szakad, igy a Martin Roush kapcsolatnak is. nekem is hiányozni fog a #6osból legalább annyira mint Wallace a #2esböl.

gordon 24
Oké köszi, (na mek melózni<#duhos2>)

Downhill!!

Jeff Gordon
nézd végig azt a jó kis táblázatot, #10423asban megtalálod, vannak benne érdekességek, többek között ez is😊

gordon 24
Jah akkor megint faszán figyeltem!!! SRY<#fejvakaras>

Downhill!!

Jeff Gordon
nem, elvileg Nemechek a #13as autóban lesz jövöre és Martin 22versenyen indulna a maradék 14en pedig Regan Smith, legalábbis Totya táblázata szerint amit belinkelt.

gordon 24
Na ezt én is igy gondolom. Nem lesz méltó utodja senki...

Downhill!!

gordon 24
01-ben? Nemechek? Õ is visszavonul? Vagy csapathoz megy? És full seasonba megy vele Martin vagy csak pár futamon?

Downhill!!

Tihy
Martin nem csak versenyzõje (volt) Roush-nak, hanem társa és barátja, gyakorlatilag közösen építették fel a Roush Racing-et. Nem véletlenül nem merült fel egyszer sem az elmúlt 19 év alatt, hogy Roush kitegye a #6-ból Martint és Martin sem akart egyszer sem elmenni onnan. A Roush-Martin-#6 hármas egy egységet képvisel, ennek novemberben vége szakad. Ki lenne méltó Martin helyére? senki, attól függetlenül, milyen eredményt is produkál az illetõ, az már egy teljesen más #6 lesz.

Let\'s Go Racin\' Boys!!!

Akkor ha Vilinek jól sikerul a pár Busch verseny mehet a helyére 😊

Martint még látjuk jövõre a #01-ben versenyezni, de tény, hogy hiányozni fog a #6-ból, hiszen egy volt azzal az autóval. Ragan talán méltó utódja lesz, de az is lehet, hogy nem jön ki neki majd a lépés.

Montrealban ott lesz, ez 100%. :-)

Hiába a sok eredmény, ha azokat nem a stock carban szerezte. A NASCAR abban a helyzetben van, hogy válogathat. Montoya-nak is nagy szerencséje volt az, hogy spanyol ajkú és jókor volt jó helyen, ráadásul Ganassi már régi ismerõse. Az USA-ban több, mint 42 millió spanyol él és ezek jó része Montoya fan (ezt is írtam már korábban). Nem Montoya tudása volt az, ami cup ride-hoz jutatta, hanem a fent említett okok. Villeneuve is nagy fegyver lenne a nemzetközi piacon, de ez még kevés. Kell szponzor, szabad autó, egy csapat, amelyik bevállalja, kapcsolatok... Ez most nincs meg, de még bõven van idõ februárig. Addig még szerezhetnek neki egy full-time autót valahol.

Azért azt ne feldjuk hogy ez USA széria,a szponzorok is az USA-ra koncentrálnak,Montoya is elsosorban a spanyol ajkuak miatt van ott és lehet hogy az AAA nem kanadaival akar hirdetni,Ganassi-nak is meg kellett kérdezni a szponzort hogy áldását adja-e Montoya-ra,tehát Villeneuve valószinuleg ott lesz Montreal-ba mert az érdek megkivánja,de a tobbihez nem elég csak a név,szponzor is kell,és az se garancia hogy jól menne eloszor ki kéne próbálni és már o se fiatal.

gordon 24
Olvastam persze... Azt tudom hogy Martin sem volt bajnok csak valahogy nem tudom szóval õ a MARTIN. Elég rosz lesz ha szóval mindegy végülis bárki beleül rosz lesz. Na mindegy ugyis kiderül mi lesz belõle. Egy két év és megtudjuk.

Downhill!!

Néhány hozzászólással elõbb írtam le Ragan legnagyobb eredményeit! Olvastad? Még csak 20 éves. 2 éve indulhat csak a NASCAR-ban, még nem kell bajnoknak lennie. Ezen kívül a stock car-ban nem csak a bajnokok számítanak. Martin sem volt egyik nemzeti NASCAR Széria bajnoka sem, mégis vitte a #6-ot. Martin és Roush már kiszemelte magának Ragant régebben, végigjárta a szamárlétrát és valószínûleg a szponzorok is rákaptak. Villeneuve nem biztos, hogy képes szponzort hozni magával.
Roush feltehetõen hosszú idõre szeretne berendezkedni a #6-tal.

A jövõje megjósolhatatlan, mint bárki másé. Ha megértik egymást a csapattal és olyan autót tudnak neki adni, amiben jól érzi magát, akkor hamarosan hozhatja a top5-öket. A tehetsége vitathatatlan.

Jeff Gordon
háthogy méltó-e az majd elválik, de énis azért mondtam Totyának, hogy inkább JV-t szerzödtettem volna. lehet h nincs anniy Cup tapasztalata, de viszont számos kategóriában indult, és mindehol nyerni tudott. ez eléggé jó ajánlólevél lenne... én sajnálom h nem igy lett.
viszont kiváncsi leszek erre a srácra, elvileg Ö is mehet majd a ROTYért.
hát a jövöje képlékeny, elsö évben sztem nem lesz nagy szám,de lehet belöle valami, Roush autók azért elég jók a mezönyben...

gordon 24
érdekes hogy pont õt választották Martin helyre. Azért a 6-os autó az egy elég komoly feladatot ró a következõ pilotára. Nem tudom hogy ez a srác mennyire jó, de azért lehet hogy valami öregebb jobb embert szerzõdtettem volna le. Ez a srác mennyire profi a kategóriába? Volt már cts vagy busch bajnok?

Szerinted milyen jövõje lehet? Méltó Martin helyére?

Downhill!!

Montoya 2. ARCA versenyén már nem járt olyan sikerrel, mint az elsõn. Igazából ez volt a mélyvíz neki és el is süllyedt. A hírek szerint 39 körös hátrányba került, miután a pole tulajdonosával, Steve Wallace-szal (Rusty, a pálya tervezõjének fia) összeötközött és a falnak csapódott. Steve kivülrõl elõzte volna meg Montoya-t, de egy állítólagos félreértés miatt, ami Montoya és a spottere között volt, a kolumbiai feljött az ívre és a jobb hátuljával hozzáért Wallace bal elejéhez. Montoya ekkor csapódott a falnak.

Egyelõre csak 3 kép van:

David Ragan (Unadilla, Georgia. 1985. december 24.)

A volt Cup versenyzõ, Ken Ragan (1983. és 1990. között 50 Cup rajt) fia.

1997.: Bandolero Series, Atlanta Motor Speedway,
1998.: Bandolero Bandits division nemzeti bajnoka (12 gyõzelem),
1999.: Bandolero Y-Guns division nemzeti bajnoka, valamint gyõzelem a Wendy's Summer Shootout-on a Lowes Motor Speedway-en (19 gyõzelem),
2000.: a Legends Cars széria (17 gyõzelem) Young Lions divíziójának állami bajnoka, valamint Semi-Pro bjnoki cím az Atlanta Motor Speedway-en,
2001.: Legends Cars Pro Division és Allison Legacy Car nemzeti versenyek, valamint a nyarat Észak-Karolina-ban töltötte egy NASCAR Shop-ban, hogy felkészüljön a NASCAR-ra,

2002.: 7 NASCAR Late Model verseny Észak-Karolina-ban és 10 Legends verseny Charlotte-ban (ezt már a TV is közvetítette),
2003.: két ARCA verseny. Elsõ versenyén a 2. helyre kvalifikált a Lake Erie Speedway-en, majd Mark Martin!! Pro-Division autójával indult el Charlotte-ban, ahol év végén a 4. helyen végzett 60 indulóból,
2004.: elég idõs lett a NASCAR-hoz és az ARCA/ReMax-hez. A 2004-es Daytona Speedweeks legfiatalabb indulója volt. Legjobb ARCA eredménye a szezonban egy 2. hely Kentucky-ban. Top25-ös eredmény a Daytona 200-on. Tíz rajt a Craftsman-ban.
2005.: három Busch Szériás rajt, valamint megszerezte elsõ ARCA/ReMax pole-ját és gyõzelmét is. 12 top10 az ARCA-ban. Résztvett Roush "Gong Show"-jában is.
2006.: 15 indulás a Craftsman-ban, 2 pole, 6 top5. 3 Busch és 1 Cup rajt.
2007.: teljes szezon a Cup-ban.

Jeff Gordon
köszi,végignéztem és tényleg nemsok lehetösége van. max egy olyan kocsiba, ahol csak 2007van pilótának szerzödése. pl: RCR: #31es kocsi Jeff Burton, 2007ig van szerzödése, és lehet hogy utánna már nem versenyzik, persze ez csak egy spekuláció, semmiféle valós alapja nincsen.

Jeff Gordon
jah, ezt nemtudtam:S
köszi az infot.
hát akkor ezvan, bár én sztem Villeneuvevel jobban járt volna, lehet h nincs akkora Cup tapasztalata mint Ragannak, de én jobb versenyöznek tartom annál, minthogy ne tanulta volna meg ezt a szériát, pályákat. de ez csak az én véleményem.

Miért nem haboznál Roush helyében?

Már négy napja bejelentették, hogy 20 éves David Ragan viszi a #6-ot 2007-tõl.

Villeneuve-nek még a Yatesnél lenne esélye, ha hoz magával egy 20 milliós szponzorszerzõdést. Egyre kevesebb esélye van egy teljes szezonos Cup ride-ra. Hezitáltak, ezért lehet, hogy lemaradtak a lehetõségrõl.

Jeff Gordon
F1ben már nem sok esélye van normális csapathoz kerülni, gyakorlatilag a McLarennél lenne egy hely még, de ott sem számolnak vele. Azt hogy egy tesztpilótai állást vagy egy nagyon gyenge autóval versenyezzen a 18.helyen azt nemtudom róla elképzelni. remélem jön a NASCARba és akkor lesz még egy kedvenc😊

"Villeneuve mindazonáltal azt sem zárja ki, hogy Montoya után Õ is a NASCAR-ban folytatja pályafutását. Ennek esélye éppen akkora, mint, hogy az F1-ben maradjon." 2006.08.10.
Akkor ezt honnan szedte JV?
Ilyeneket csak akkor mondana, ha már elõrehaladottabb tárgyalások folynának a sorozatba kerülése érdekében. kkor valamelyik fél visszamondta a dolgot?

Jeff Gordon
ez egyenest az ellentetje amit én irtam, azt azért nemértem hogy miért nem tudják bejelenteni. vagy nemtom Jack mitöl fél, de én egy percig sem haboznék és beültetném JV-t jövöre a 6os Fordba.

robotnyk
Roush finalizing plans with Villeneuve: Roush Racing appears to be finalizing plans to put former Indy 500 champion and F-1 star Jacques Villeneuve in a Ford for several Busch Series races next year. Although the schedule isn�t set, it�ll almost certainly include the Saturday afternoon, Aug. 4 road race at Circuit Gilles Villeneuve in his hometown of Montreal.(Ford Racing)(10-13-2006)
Jeff Gordon
Villeneuve mégsem kell a NASCAR-ba

Korábban felröppentek olyan hírek, miszerint a BMW-Sauber istállótól szezon közben elbocsátott Jacques Villeneuve a NASCAR sorozatban, a Roush csapatnál versenyez majd. A gárda azonban bejelentette, hogy nem tudják foglalkoztatni a kanadait.

A legfrissebb információk szerint ugyanis a Roush-Ford istállónál már más pilóták betöltötték a 2007-es versenyzõi állásokat, így Villeneuve létszámfelettivé vált.

Jelen állás szerint tehát 1997 Forma-1-es világbajnoka nem követi a szintén a szezon közben lapátra tett Juan-Pablo Montoyát. A kolumbiai ugyanis már megállapodott a Chip Ganassi Racinggel, sõt már tesztversenyen is részt vett, õ egészen biztosan versenyez jövõre.

Villeneuve további tervei nem ismertek. Vagy másik csapat után néz, vagy pedig a családapa szerepre koncentrál, hiszen hamarosan megszületik elsõ gyermeke.

Forrás: f1hirek.hu

Az ESPN tippjátékának állása a 31. verseny után.

Gratulálok Jupinak, aki megszerezte elsõ gyõzelmét!

Aktuális forma az utolsó 5 verseny alapján (megegyezik a Chase-ben szerzett pontokkal).

MrSpock
Mostmár szinte minden chase résztvevõvel történt valami.Van akinek a rosszból többször iskijutott.
Még a fele hátravan.Izgalmas lesz a vége.
Múltheti Johnson,Dale pontok most hiányoznak.
Írtó szoros lesz a vége.Jimmie jön fel,bár Burton egyenletesen nyomja.
Érdekes itt micsoda liftezések vannak,soxor a sírból jönnek vissza.
És persze a szerencse is kell.
Martin baleseténél hogyjött vissza a mezõny.11-en voltak csak körön belül.Így megmenekült Burton is,akkor nemnagyon akaródzott az autó indulni.
Jön Martinsville,itt a Hendrickesek nagyon jók szoktak lenni.
Jeffnek egy gyõzelem gyógyír lenne a gondjaira.
Szerintem Kahne,és Johnson is még odaérhet az elsõhelyre.Kasey ebben az évben nagyonjólmegy,és az autója is gyors.

Go Jeff Go!!!!

Jeff Gordon
grt Kaseynek, ez már biztosan eddigi karrierje legsikeresebb éve.

Jeff Gordon
Robotnyk! egyetértek veled, ha már Gordon nem nyerheti meg(azért ehhez már mázli kellene, és hát abból neki nincsen idén, természetesen) akkor már nyerje meg Burton. sztem nagyon megérdemelné, és most kiválóan megy.

Jeff Gordon
hát igen, egy lényegesen komolyabb sport!

gordon 24
Nem kell temetni a srácotz. Figyeld meg az utolsó 5 futamot megyneri aztán kéyz. (ja hogy ez nem f1) Mindegy.

Downhill!!

robotnyk
szép a második hely Johnsontól a sok szívás után, de a pontverseny szemponjából sokat nem ért. (szvsz) Burton, Kenseth, Harvick trióból kerül ki idén bajnok, ha már így alakult, akkor legyen Burton a befutó.
MrSpock
Kasey Kahne megnyerte!<#taps>
Bejött a várt gyõzelem.
Jimmie 2.Jeff Burton 3.
Huh kicsit(nagyon)felhúztammagam..30 körrel a vége elõtt reklámból vissza és mitmutatnak?..Jeff Gordon autója elfüstöl!
Vége a bajnoki reményeknek.
Nemvolt szerencséje idén sem,mert ide már az is kell.
Sajnálta,de mondta õ is.Jóvolt az autó,de sajnos ez van.

Go Jeff Go!!!!

Bobby Labonte és Tony Raines az est két hõse. :-)

MrSpock
Martin csúnyán nekiment a falnak,de jól van megtapsolta a közönség.
Figyelmetlen volt õ is meg Yeley is,utóbbi hajtott volna le a pitbe,Martin megnagysebességgel súrolt,õ gyorskörében volt már.
Burtonnek alig indult be az autója.
A 2 éllovas megint pontokat vesztett,bár Jeff még visszajöhet.
Jimmienagyon erõs,de Gordon is jó,és Kahne.
Bár Edwards nagyon rákapcsolt,és Kyle Busch is.
Valszeg közölük kerül ki a gyõztes.

Go Jeff Go!!!!

MrSpock
Kahne,Johnson,Dale Jr.,Gordon,Burton,Martin szépen követikegymást.
Ha igymarad a végéig mekkorameccs lesz!
De még sok van hátra!
Jeffnek jó most az autója..csak el ne kiabáljam!
GoGoGo!

Go Jeff Go!!!!

MrSpock
Ha így haladunk reggel 6-ig eltart.
Gordon feljött top 10-be!:-)
Kensethnek kicsit igazitani kell az autóján.Nehéz lesz visszajönnie.

Go Jeff Go!!!!