NASCAR
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Downhill!!
lehet ez a csapat mégiscsak jobb lenne😄 idén meglesz azaz 5.
The only speedometer is in your head.
Downhill!!
Ezen kívül a január 27-28-án a Rolex 24-en is rajthoz áll Daytonaban.
szerzödése van erre az évre a 42es Dodgera ami a Nextel Kupára van benevezve.
Egyébként tavaly egy versenyen már elindult a Nextelben,de kiesett emlékeim szerint.
|HALA MADRID!! |-------------------------| http://www.hackthat.net/df/ddos/48897/index.hack
#42es Dodge Chagererrel fog menni,föszponzor a Havoline lesz.
|HALA MADRID!! |-------------------------| http://www.hackthat.net/df/ddos/48897/index.hack
A Toyota Motor Corporation megtalálta azt az egyensúlyt, amivel megelõzheti a GM-et a a világ legnagyobb autógyártójának versenyében. A 2007-es eladási elõrejelzések szerint a Toyota 9,42 millió autót és teherautó fog értékesíteni, míg a GM eladása várhatóan a 2006-os 9,09 millió alatt marad majd. A General Motors uralma egészen a II. Világháború elõttig nyúlik vissza, de most megtörni látszik.
A Toyota a Camry nevû modeljével már a versenypályákon is kész megküzdeni amerikai vetélytársaival. Elsõsorban a NASCAR Nextel Cup-ra gondolunk ilyenkor. Ez az elsõ alkalom az 1950-es évek óta, amikor a Jaguar indult a NASCAR elsõ osztályában, hogy egy külföldi gyártó eljut eddig. (ha a Dodge-ot nem számoljuk annak, hiszen egy német cég alapította és 2001-ben visszatért a Cup-ba, miután 1985-ben kivonult onnan.)
Na jó, de szerintem azért más egy-két játékos, és megint más lenne, ha pl. egy német csapat akarna az NFL-ben indulni 😊
Én is ezért mondom, hogy az nem zavar, ha a japánok stock car versenyezni akarnak, de akkor csináljanak maguknak 😊
Clarkson: "Aki ismer engem, tudja, hogy nagyon szeretem az autóversenyeket és NASCAR fan vagyok."
3 Doors Down - The Road I'm On
RHCP NASCAR Commercial
Aerosmith - Back in the Saddle (NASCAR concert)
Errol RickyBobby biztos tobbet tud de arról se halottam hogy az NFL szurkolók elfordultak volna a NFL Europe miatt vagy mert a világon egyre nagyobb a nézetsége,sott ha jól tudom van európai játokosa is pedig ha valami amerikai akkor az NFL az.
Abban semmi rossz nincs ha a világon népszerusodik a NASCAR és nem utolsó sorba ez nekunk is jó mert így talán hamarabb juthatunk kozvetítéshez,abban szinte biztos vagyok hogy a Nextel Cup "soha" nem lesz világjáró,ha meg akkora lenne az érdeklodés egy másik vagy új NASCAR szériát szivesen látnák itt európába is pláne ha építenek még ovál pályákat is de ez is csak a távoli jovo zenéje lenne,talán ha ez a ASCE bejon.
A Toyota-t az ameriaki nép választotta magának, tehát amerikai dolog lett belõle és a NASCAR szabályrendszerébe beleillik. Én is hõbörögtem a Toyota miatt, amikor elõször olvastam róla, hogy elképzelhetõ, a NASCAR-ba jönnek. Azután átnézve pár cikket világossá vált, hogy ez kell az amerikaiaknak, mármint az új generációnak. A NASCAR pedig nem építhet egy 60-as években top-on lévõ generácóra. A Toyota eggyel több lábat is jelent a NASCAR-nak. Az amerikaiak az áruikkal elárasztották az egész sárgolyót, elég csak utána nézni, hogy hány Mekdönci van az USA-n kívül. Hülyék lettek volna a japánok nem bemenni Amerikába.
Montoya pedig valószínûleg tényleg egy jó fogás (a legjobb) a 42 millió lehetséges spanyolt nézve, akik potenciális NASCAR-fanokká válhatnak, vagy már azok is. ... és itt még szó sincs nemzetköziesedésrõl.
A Toyota-val, Montoya-val, stb.-vel úgy tûnhet elsõre, hogy Európa és más kontinensek felé próbálnak nyitni, de USA lakosságágát megnézve, ez már elgondolgodtató. Él ott minden féle nép és elsõ sorban õket kellene meghódítani, hiszen õk vannak tûzközelben, õk azok, akik könnyen hozzájutnak a NASCAR-os cuccokhoz és szponzortermékekhez. A redneck-ek pedig, akiknek a NASCAR-t köszönhetjük, egyre kevesebben vannak. Alkalmazkodni kell az ígényekhez, különben inkább azért halhat meg. Az NFL-hez képest még van hová fejlõdniük a határaikon belül is.
Én megint csak ismételni tudom önmagamat azzal, hogy azt mondom: a NASCAR-t tényleg amerikai sportként szeretjük, de nem attól amerikai, hogy nem engednek be külföldit, hanem a szabályrendszere miatt. Ott van az NHL, amely minden bizonnyal jobb, mint 50 évvel ezelõtt, pedig már rég nem a befagyott kanadai tavak jegén játszák csak.
Itt ha hir ha erdekel valakit. Kelly Carlson and NASCAR
\"If your not first, then your last..boy\" - Ricky Bobby
Friday, 19 Jan 2007 09:22
Japanese carmaker Toyota has recalled more than half a million vehicles in the US after a steering problem was believed to have been involved in 11 accidents.
Tehat Toyota vissza hivott tobb mint fel millio Toyotat, foleg Tundra Truck and Sequoia SUV't mivel hogy a steering ball-joint hibas volt ami 11 balesetet okozott. Ez a vissza hivas tobb mint 250 millio dollarba fog kerulni a Toyota Company nak.
A Ball-joint a kormanymu rud vegen a gomb csuklo ami hibas, es lenyegeben kanyarodas kozben a kormany az ember kezeben marad, es nem fog reagalni a kormanyzasra...
Na ez jo mi? Gondolom Ford es Chevy most reklamozni fog extran. De ez business.
Szerintem azért (viszonylag) sok amerikai autó van, persze a legtöbbje Neon, vagy régi Stratus 😊. De múltkor pont egy TAXI-ba ültem be, ami egy Chrylser 300M volt. Hát az valami döbbenet szépen siklott az úton. Pedig errefele az utak nem a legjobbak 😊
Igen,lehet azt mondani hogy a keretein belul már már nem tudott tovább terjeszkedni,mivel ez is uzlet az nem ajánlatos hogy most már ulok a babérjaimon tehát terjeszkedni kell pláne ha van rá kereslet,Montoya is elsosorban a kb 40 millós spanyol ajkút célozza meg,persze nem utolsó sorban a nemzetkozi érdeklodést is felkelti ami már csak a TV kozvetítések miatt is jó.
Sokan kovetelték hogy a Toyota-t egyszeruen nem lett volna szabad engedni holott nem változtattak miattuk szabályt hogy johessenek,ha meg megfeleltek akkor nem lehet mondani hogy ti ferdeszemuek ne gyertek és mit csinálnának akkor ami a jelenlegi helyzetet elnézve nem is lehetetlen ha az amerikai gyárak kiszálnak,tonkremennek esetleg megveszik oket a japánok,akkor menne utánuk France hogy bocs tévedtunk most már johettek.....
A NASCAR azt koveti amit a tobbseg itt Amerikaban. Diversity. Ami azt jelenti lenyegeben hogy muszaj keveredni az ebmereknek, tehat a ‘feher-sport’ ban, muszaj mexicoinak vagy fekanak lenni. Ez Diversity. Szoval ezen az uton haladnak ok is. A mostani ‘good ol’ boys’ utaljak ezt, de lassan meg fogjak szokni, mert oszinten; nincs valasztasuk. Ez mar csak megint tapasztalatbol mondom, nem csak NASCAR, de barmi sport, sot a napi eletben is lathatoak ezek… Ezzel nem sokan ertenek eggyet, de hat ez igy van.
Szoval nem tudom hogy mi a STOCK a mai NASCAR okkal, de hat igy van. Azt tudom hogy PL. Az europai GT categoriaban az autoknak 'gyarinak' kell lennie, vagyis a tobsege. Persze lehet butykolni a feket, a futomuvet stb.
Azt is figyelembe kell venni, ahogy a kozmondas alapjan: "A fu mindig zoldebb a kerites masik oldalan"
Erre a pelda hogy ti nem lattok sok Amerikai autot magyarban, es ezert nagyon kedvelitek. En, meg nem latok eggyaltalan 'igazi' europai autot mint pl. Fiat, Alfa, Renault, Opel, es meg vagyok bolondulva ezekert az autokert. Ti pedig gondolom rohogtok, mert a Fiat tenyleg nem nagy szam, de nekem az is tetszik.... <#vigyor3>#vigyor3>
Downhill!!
http://www.lvms.com/photo%5Fgalleries/construction%5Fgallery/
Downhill!!
Downhill!!
Downhill!!
A COT-nál meg azért várjunk egy kicsit,ha nem válik be biztos változtatnak rajta de ha igen lassan azt is fejleszteni fogják mint ahogy eddig is tehát változhat....a másik meg az hogy ha jobban is nézne úgy ki mint a CTS lehet hogy a kivánt eredmény miatt ezt a megoldást kellett választani,erre pontosan csak a tervezok tudnák a választ,de nem lesz ez olyan rossz látvány ha 43 ilyen autó teljes harci díszbe lesz a pályán....szerintem most hasonló folyamat játszódik le mint a 70-es évek elején amióta a modern era létezik,nem véletlenul választották szét hanem mert sok változás lett,ha jól emlékszem akkor egypár évig minden évbe más pontrendszer volt amihez képest a chase semmi,biztos hogy akkor is voltak sokan akik aggódtak.Persze lehet hogy rosszab lesz,nincs garancia semmire de az idot nem lehet megálítani és még mindig kellemesebbek ezek a gondok mintha a túlélésért kuzdenének.
Igazából n azt nem értem ha megcsinálták ezeket az autókat miért nem formázták meg normálisan. Az elejét ugy kellet volna mint egy cts-et a hátulját pedig mint egy tura autót. Szép lenne esztétikus és elérte volna a kivánt hatást. Amit egyébként még senki nem bizonyitott hogy valóban a COT meghozza. A versenyzõk sem szeretik akkor minek?
Downhill!!
Én ettõl félek. Érted? De te is kicsit ragaszkodsz a régihez. Miért van az hogy a kedvenc pályád Riverside és az Areo mod? Azért mert az a NASCAR. És nem ez a modern hülyeség. Szerintem a sport is jobban járna ha inkább kicsit visszafogna ebbõl a nagy fejlõdésbõl.
Egyébként a Turaautó vesrsenyzés amit felsoroltál (BTCC,DTM, V8) Igen ilyennek kellene lennie, régen ilyen is volt csak annyi különbséggel hogy ovalon mentek és ettõl különleges.
Downhill!!
ti azt kérdeztétek Totyával még korábban h miért vagyunk Jeff Gordon fanok? Akkor én meg azt kérdem h ti miért vagytok ennyire ellenszenvesek vele kapcsolatban? mert nem nyert 7bajnokságot? majd fog. úgylátszik tiszteletet csak az érdemel akinek min 7bajnoki cime van,vagy Earnhardtnak hivják...
Én nem gyozkodok senkit csak leírom a véleményem,ha te vagy bárki más nem nézi az engem nem érdekel meg oket se zavarja hogy Mo-n mit szeretnénk,ha olyan fog változni ami engem zavar én se nézem,csak egy dologot nem értek mégpedig az indokokat,ha pl. te ilyen kokemény redneck nézetet vallasz akkor hogy a fenébe szurkolhatsz egy Jeff gordon-nak? Aki annyira szivén viseli az amerikai hagyományokat az miért kretén amcsizik?
Nekem ez is bajom ezzel. De az a baj hogy hiába höbörgök miattam ugysem változtatják meg. Csak tudod azt szeetném ha pár év múlva nem azt mondhatnám hogy nekem lett igazam. Mertha ez lesz akkor a NASCAR elveszti amit szeretek benne.
Downhill!!
Csak attól félke, hogy amennyi spanyol vagy Toyota-mániás rajongó nyernek, annyit el is vesztenek a "redneck" rajongók közül. Plusz, így még agyon is vágják a sorozat jellegét.
Ha meg a jelenlegi vagy az elmult 20 év elfogadható akkor mi a baj a COT-al az esztétikai hibákon kívul,az épp annyira stock car mint ami most van,a COT (holnap autója) egy fejlesztési projekt elnevezése,2009-be már a jelen autója lesz és a mostani vagy a 20 évvel ezelotti autó is valamikor a holnap autója volt csak nem adtak neki ilyen megnevezést.
Azt se feledjuk hogy a jelenlegi autók Nextel Cup Series-be vannak nem Strickly Stock-ba,16 féle szériája van a NASCAR-nak kozte a Whelen Modified is ami open-wheel tehát még matricailag sincs koze az utcai autókhoz.
A pontrendszer is már átalakult egypárszor a NASCAR torténetébe,Kanada-ba is volt már verseny és kulfoldi márka,versenyzo is volt,az autógyártók is kivonultak nem is egyszer mégse halt bele.