NASCAR

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

robotnyk
fotosoppolt 😊
gordon 24
Ebbe én is bizom persze ehhez még 36 futamon kell túl lenni. Legalább 4 futam gyõzelemmel+ egy adag szerencsével. Ha mindez megvan akkor meglehet. De asszem ebbe a mezõnyben elég nehéz dolga lesz bárkinek bajnokságot nyerni. Már van legalább 15 versenyzõ aki közül bármelyik megnyerheti. Na mind1 2007 November végén kiderül.

Downhill!!

Jeff Gordon
és fel is vennéd?😄

The only speedometer is in your head.

ChevyG
Huuuu!!! Kell I L Y E N sapi!!!😊
ChevyG
Jeff Gordon
azért az a Chevy mellé én is odaálnék,söt szivesen kiprobálnám😊

lehet ez a csapat mégiscsak jobb lenne😄 idén meglesz azaz 5.

gordon 24
Ez kemény!!! Ha ezek fognak szerelni idén sem lesz bajnok!!! DD:

Downhill!!

Egy másik Gordon, Jeff Gordon új csapata a 2007-es Cup szezonra :
:-)

gordon 24
Ha minden jól megy és a holnapi utolsó napot is befejezi. Robby Gordon 8-dik lesz a Dakaron. Ez a 3-dik dakarja és 8-dik helyezés ez nagyon jó ilyen iramba fejlõdik akár gyõzhet is.. Go Go Robby!!!

Downhill!!

A Busch Szériában is indul majd Montoya 26 versenyen (A Cup-pal közös hétvégéseken), szintén a #42-vel. A Cup-ban pedig a 36-ból 16-szor Dodge Avenger-rel megy majd.

Ezen kívül a január 27-28-án a Rolex 24-en is rajthoz áll Daytonaban.

Jeff Gordon
Buschban csak tapasztalatszerzés céljából indult/indul.
szerzödése van erre az évre a 42es Dodgera ami a Nextel Kupára van benevezve.
Egyébként tavaly egy versenyen már elindult a Nextelben,de kiesett emlékeim szerint.

akkor már fellép a Bush-ból? köszi

|HALA MADRID!! |-------------------------| http://www.hackthat.net/df/ddos/48897/index.hack

Jeff Gordon
NASCAR Nextel Cup Series
#42es Dodge Chagererrel fog menni,föszponzor a Havoline lesz.

Montoya melyik szériában is nyomul?

|HALA MADRID!! |-------------------------| http://www.hackthat.net/df/ddos/48897/index.hack

Én nem tudok Toyota csapatról a NASCAR-ba <#ravasz1>

A Toyota megelõzi a General Motors-t

A Toyota Motor Corporation megtalálta azt az egyensúlyt, amivel megelõzheti a GM-et a a világ legnagyobb autógyártójának versenyében. A 2007-es eladási elõrejelzések szerint a Toyota 9,42 millió autót és teherautó fog értékesíteni, míg a GM eladása várhatóan a 2006-os 9,09 millió alatt marad majd. A General Motors uralma egészen a II. Világháború elõttig nyúlik vissza, de most megtörni látszik.

A Toyota a Camry nevû modeljével már a versenypályákon is kész megküzdeni amerikai vetélytársaival. Elsõsorban a NASCAR Nextel Cup-ra gondolunk ilyenkor. Ez az elsõ alkalom az 1950-es évek óta, amikor a Jaguar indult a NASCAR elsõ osztályában, hogy egy külföldi gyártó eljut eddig. (ha a Dodge-ot nem számoljuk annak, hiszen egy német cég alapította és 2001-ben visszatért a Cup-ba, miután 1985-ben kivonult onnan.)

TheDreamingTree
NFL-hez:
Na jó, de szerintem azért más egy-két játékos, és megint más lenne, ha pl. egy német csapat akarna az NFL-ben indulni 😊

Én is ezért mondom, hogy az nem zavar, ha a japánok stock car versenyezni akarnak, de akkor csináljanak maguknak 😊

Hirtelen nem is jut eszembe olyan sport, amelynek ártott volna az, hogy kilépett a szülõhazájából, de még gondolkozom rajta.

Én nem vagyok Earnhardt fan. Mindenkinek drukkolok, de fõleg azoknak, akik évente csak 1-2 top5-öt tudnak összehozni. Én az "Earnhardt heritage" fan-ja vagyok maximum.

Szoktak zenészek együtt mûködni a NASCAR-ral. A Red Hot Chili Peppers, a 3 Doors Down és az Aerosmith is ilyenek. Clarkson az elsõ, 2002-es American Idol gyõztese, valamint Grammy-díjas énekes is. Most jelenik meg a harmadik albuma és kell neki a reklám a NASCAR-on keresztül és a NASCAR-nak pedig kellenek az új fanok a fiatal, népszerû énekesnõ által.

Clarkson: "Aki ismer engem, tudja, hogy nagyon szeretem az autóversenyeket és NASCAR fan vagyok."

3 Doors Down - The Road I'm On
RHCP NASCAR Commercial
Aerosmith - Back in the Saddle (NASCAR concert)

....és annak ellenére National Hockey League maradt hogy már a fele játékos kulfoldi, a lényeg hogy nott a szinvonala,jók a meccsek,teli vannak a stadionok.

Errol RickyBobby biztos tobbet tud de arról se halottam hogy az NFL szurkolók elfordultak volna a NFL Europe miatt vagy mert a világon egyre nagyobb a nézetsége,sott ha jól tudom van európai játokosa is pedig ha valami amerikai akkor az NFL az.

Abban semmi rossz nincs ha a világon népszerusodik a NASCAR és nem utolsó sorba ez nekunk is jó mert így talán hamarabb juthatunk kozvetítéshez,abban szinte biztos vagyok hogy a Nextel Cup "soha" nem lesz világjáró,ha meg akkora lenne az érdeklodés egy másik vagy új NASCAR szériát szivesen látnák itt európába is pláne ha építenek még ovál pályákat is de ez is csak a távoli jovo zenéje lenne,talán ha ez a ASCE bejon.

Nagyszerû vita, ezekbõl lehet sokat tanulni. :-)

A Toyota-t az ameriaki nép választotta magának, tehát amerikai dolog lett belõle és a NASCAR szabályrendszerébe beleillik. Én is hõbörögtem a Toyota miatt, amikor elõször olvastam róla, hogy elképzelhetõ, a NASCAR-ba jönnek. Azután átnézve pár cikket világossá vált, hogy ez kell az amerikaiaknak, mármint az új generációnak. A NASCAR pedig nem építhet egy 60-as években top-on lévõ generácóra. A Toyota eggyel több lábat is jelent a NASCAR-nak. Az amerikaiak az áruikkal elárasztották az egész sárgolyót, elég csak utána nézni, hogy hány Mekdönci van az USA-n kívül. Hülyék lettek volna a japánok nem bemenni Amerikába.

Montoya pedig valószínûleg tényleg egy jó fogás (a legjobb) a 42 millió lehetséges spanyolt nézve, akik potenciális NASCAR-fanokká válhatnak, vagy már azok is. ... és itt még szó sincs nemzetköziesedésrõl.

A Toyota-val, Montoya-val, stb.-vel úgy tûnhet elsõre, hogy Európa és más kontinensek felé próbálnak nyitni, de USA lakosságágát megnézve, ez már elgondolgodtató. Él ott minden féle nép és elsõ sorban õket kellene meghódítani, hiszen õk vannak tûzközelben, õk azok, akik könnyen hozzájutnak a NASCAR-os cuccokhoz és szponzortermékekhez. A redneck-ek pedig, akiknek a NASCAR-t köszönhetjük, egyre kevesebben vannak. Alkalmazkodni kell az ígényekhez, különben inkább azért halhat meg. Az NFL-hez képest még van hová fejlõdniük a határaikon belül is.

Én megint csak ismételni tudom önmagamat azzal, hogy azt mondom: a NASCAR-t tényleg amerikai sportként szeretjük, de nem attól amerikai, hogy nem engednek be külföldit, hanem a szabályrendszere miatt. Ott van az NHL, amely minden bizonnyal jobb, mint 50 évvel ezelõtt, pedig már rég nem a befagyott kanadai tavak jegén játszák csak.

nem tom ki a Kelly Carlson, (jol nez ki a no) de NASCAR al partnershipet csinalt. Gondolom valami Country singer.

Itt ha hir ha erdekel valakit. Kelly Carlson and NASCAR

\"If your not first, then your last..boy\" - Ricky Bobby

na en nagy Toyota tamogato vagyok, de hogy legyek FAIR, Muszaj ezt a hireket ide kitennem: (Diversity at work ha-ha)

Friday, 19 Jan 2007 09:22
Japanese carmaker Toyota has recalled more than half a million vehicles in the US after a steering problem was believed to have been involved in 11 accidents.

Tehat Toyota vissza hivott tobb mint fel millio Toyotat, foleg Tundra Truck and Sequoia SUV't mivel hogy a steering ball-joint hibas volt ami 11 balesetet okozott. Ez a vissza hivas tobb mint 250 millio dollarba fog kerulni a Toyota Company nak.

A Ball-joint a kormanymu rud vegen a gomb csuklo ami hibas, es lenyegeben kanyarodas kozben a kormany az ember kezeben marad, es nem fog reagalni a kormanyzasra...

Na ez jo mi? Gondolom Ford es Chevy most reklamozni fog extran. De ez business.

TheDreamingTree
Azért amikor néha a Deák-térnél, ahol dolgozom, elgurul az a tûzpiros Chrysler Prowler.... hát az szívmegállás egy pillanatra 😊

Szerintem azért (viszonylag) sok amerikai autó van, persze a legtöbbje Neon, vagy régi Stratus 😊. De múltkor pont egy TAXI-ba ültem be, ami egy Chrylser 300M volt. Hát az valami döbbenet szépen siklott az úton. Pedig errefele az utak nem a legjobbak 😊

http://www.nascar.com/2005/kyn/02/22/nascar_diversity/
Igen,lehet azt mondani hogy a keretein belul már már nem tudott tovább terjeszkedni,mivel ez is uzlet az nem ajánlatos hogy most már ulok a babérjaimon tehát terjeszkedni kell pláne ha van rá kereslet,Montoya is elsosorban a kb 40 millós spanyol ajkút célozza meg,persze nem utolsó sorban a nemzetkozi érdeklodést is felkelti ami már csak a TV kozvetítések miatt is jó.
Sokan kovetelték hogy a Toyota-t egyszeruen nem lett volna szabad engedni holott nem változtattak miattuk szabályt hogy johessenek,ha meg megfeleltek akkor nem lehet mondani hogy ti ferdeszemuek ne gyertek és mit csinálnának akkor ami a jelenlegi helyzetet elnézve nem is lehetetlen ha az amerikai gyárak kiszálnak,tonkremennek esetleg megveszik oket a japánok,akkor menne utánuk France hogy bocs tévedtunk most már johettek.....

gordon 24
Olyasmit hogy hülye, idióta vagy ilyesmi.

Downhill!!

Mit jelent az hogy Kreten?

A NASCAR azt koveti amit a tobbseg itt Amerikaban. Diversity. Ami azt jelenti lenyegeben hogy muszaj keveredni az ebmereknek, tehat a ‘feher-sport’ ban, muszaj mexicoinak vagy fekanak lenni. Ez Diversity. Szoval ezen az uton haladnak ok is. A mostani ‘good ol’ boys’ utaljak ezt, de lassan meg fogjak szokni, mert oszinten; nincs valasztasuk. Ez mar csak megint tapasztalatbol mondom, nem csak NASCAR, de barmi sport, sot a napi eletben is lathatoak ezek… Ezzel nem sokan ertenek eggyet, de hat ez igy van.

Ja. STOCK jelentese magyarul az hogy "gyari" vagyis az ellentete a 'modified' nak.

Szoval nem tudom hogy mi a STOCK a mai NASCAR okkal, de hat igy van. Azt tudom hogy PL. Az europai GT categoriaban az autoknak 'gyarinak' kell lennie, vagyis a tobsege. Persze lehet butykolni a feket, a futomuvet stb.

Ezzel nagyon eggyet ertek! <#eljen>

Azt is figyelembe kell venni, ahogy a kozmondas alapjan: "A fu mindig zoldebb a kerites masik oldalan"

Erre a pelda hogy ti nem lattok sok Amerikai autot magyarban, es ezert nagyon kedvelitek. En, meg nem latok eggyaltalan 'igazi' europai autot mint pl. Fiat, Alfa, Renault, Opel, es meg vagyok bolondulva ezekert az autokert. Ti pedig gondolom rohogtok, mert a Fiat tenyleg nem nagy szam, de nekem az is tetszik.... <#vigyor3>

gordon 24
Jaja kerestem képeket róla igaz nem látszik az egész pálya de látszik hogy keskenyebb és hogy meredekebbek a kanyarok.:

Downhill!!

300 milliót koltottek az átépítésre 😊

Ez nem igazság kérdése,senki nem lát a jovobe,én csak az eddigi tények,tapasztalatok alapján próbálok kovetkeztetni vagy rávilágítani bizonyos dolgokra,nem szeretem a hurráoptimizmust-pesszimizmust 😊

gordon 24
Nem sajnos. Átépitették? Ez nagyon komoly változás. De elég jó lett. Sokkal gyorsabb is, Gondolom ez a lényeg. Kiváncsi leszek a versenyekre milyen lesz.

Downhill!!

Persze,nem láttad a CTS versenyt osszel?

gordon 24
Mit tudtok a Las Wegasi pályáról? Miben módositották az elmult évben? A NASCAR gamehoz leszedtük az ujjat és szerintem nagyon keskeny és meredekebb a kanyar dölésszöge. Ezen változtattak?

Downhill!!

gordon 24
Ebbe igazad van!! Hát figyi legyen neked igazad én azt mondom, mertha ugy lesz ahogy mondod semmi gond nem lesz. Legyen úgy. Én egy kicsit borúsabbnak látom a dolgot de majd kiderül.

Downhill!!

Pont az elobb fejtette ki az eggyik szurkolótársad hogy más is létezik nem csak a X-es bajnokok,ugyan ez érvényes a szériákra is,olyan nincs hogy kell,persze én is nézem a Cup-ot csak nincs az elso helyen,ezzel azt akarom mondani ha elo kozvetítés lenne egyszerre és választani kellene a Cup helyett CTS-t vagy USAR-t néznék,utobbi ketto kozott viszont baromi nehéz lenne dontenem.

A COT-nál meg azért várjunk egy kicsit,ha nem válik be biztos változtatnak rajta de ha igen lassan azt is fejleszteni fogják mint ahogy eddig is tehát változhat....a másik meg az hogy ha jobban is nézne úgy ki mint a CTS lehet hogy a kivánt eredmény miatt ezt a megoldást kellett választani,erre pontosan csak a tervezok tudnák a választ,de nem lesz ez olyan rossz látvány ha 43 ilyen autó teljes harci díszbe lesz a pályán....szerintem most hasonló folyamat játszódik le mint a 70-es évek elején amióta a modern era létezik,nem véletlenul választották szét hanem mert sok változás lett,ha jól emlékszem akkor egypár évig minden évbe más pontrendszer volt amihez képest a chase semmi,biztos hogy akkor is voltak sokan akik aggódtak.Persze lehet hogy rosszab lesz,nincs garancia semmire de az idot nem lehet megálítani és még mindig kellemesebbek ezek a gondok mintha a túlélésért kuzdenének.

gordon 24
Persze hogy örölni fogunk neki, azért mert a kedvenc teljesen mindegy miben ül ha kedvenc és nyer az ember örül. Egyébként a CTS-t én is nagyon szeretem. És ha ezek a dolgok jönnek még jobban fogom. De a Cupot mindenképp nézni kell hiszen az a Király kategória. Ez pont olyan minth a MOTOGP-nél nem néznéd meg csak a 125,250 a MOTOGP-t meg nem.
Igazából n azt nem értem ha megcsinálták ezeket az autókat miért nem formázták meg normálisan. Az elejét ugy kellet volna mint egy cts-et a hátulját pedig mint egy tura autót. Szép lenne esztétikus és elérte volna a kivánt hatást. Amit egyébként még senki nem bizonyitott hogy valóban a COT meghozza. A versenyzõk sem szeretik akkor minek?

Downhill!!

Igen az a kedvenc idoszakom,vizuálisan is de a 80-as évekbe is már nem sok koze volt az utcai autókhoz,viszont azt is lehet tudni hogy nálam a jelenlegi Cup széria nincs már jó ideje az elso helyen,ha a NASCAR-t nézzuk akkor a CTS amúgy a USAR ami jelenleg igazán tetszik,foleg az utóbbi idezi a 20-30 évvel ezelotti "redneck" idoszakot de érdekes módon amikor szóba hozom a kutyát nem érdekli és mindenki a jelenlegi Cup-ot élteti és szurkol ezerrel,és most hogy a COT ellen sok kritika fogalmazódott meg "mindenki" okádik de ha 2009-be amikor valakinek a kedvence bajnok lesz a csúnya holnap autóval itt fog úszni a boldogságban.....kicsit érdekes hogy pont én "védelmezem" a COT-ot aminek az orra nekem se tetszik,nem is értem miért nem csinálták meg úgy mint a CTS-nél mert az meg jól néz ki vele,de amit mondani akarok én elsosorban nem az esztétikai élmény miatt kedvelem ezt a versenyformát de nem orulnék neki ha ilyen DTM stílusu szépautók lennének,nekem bejonnek ezek az egyedi építéso,maszív robusztus versenygépek,mondhatnám hogy olyan rondák hogy attól szépek,a régiek is azért tetszenek mert akkor gyárilag volt ilyen,de ezzel a mostani legombolyített dizájnal kimenne a pályára olyan selyemautónak tunne 😊)

Itt valami félreértés van,ilyet sehol nem írtam hogy Jeff kretén,a másik én nem vagyok Earnhardt fan se,én elsosarban az amerikai stílusu stock car versenyformát szeretem és olyan versenyzoket kedvelek akinek nemhogy 7 bajnoki de még 7 verseny gyozelmuk sincs,már ami a Cup-ot illetti........

gordon 24
Értem amit mondasz.. Nincs is ezzel baj. Gordon sem egy tökéletes ember ez is igaz. De én nekem meg ez a véleményem. Nem szeretem ezt a nagy nyitottságot és kész. Tudom hogy eddig fejlõdött és hogy nézett és hogy minden 2-dik amcsi háztartásban jelen van és a többi, csak szerintem jobb lenne ha inkább nem fejlõdne ennyire. A Pénz minden sportot tönkre tesz. Elöször kevés van azért nem megy aztán már nagyon sok van, müködik, aztán eljön egy pont amikor a sok pénz és a kapzsiság megfojtja. Ezért hasonlitom az f1-hez az ugyan igy kezdõdött. Elöször csak jó hiszemüen fjlesztgették hogy jobb lesz meg izgalmassabb meg ugyan az amit mos hallunk aztán meg lehet nézni mi lett belõle.
Én ettõl félek. Érted? De te is kicsit ragaszkodsz a régihez. Miért van az hogy a kedvenc pályád Riverside és az Areo mod? Azért mert az a NASCAR. És nem ez a modern hülyeség. Szerintem a sport is jobban járna ha inkább kicsit visszafogna ebbõl a nagy fejlõdésbõl.

Egyébként a Turaautó vesrsenyzés amit felsoroltál (BTCC,DTM, V8) Igen ilyennek kellene lennie, régen ilyen is volt csak annyi különbséggel hogy ovalon mentek és ettõl különleges.

Downhill!!

Jeff Gordon
akkor én már csak azt nem értem h Jeff Gordon miért kretén amcsi? mert amit irtál abból egyenesen ez jön le,egyébként nemtudom,de biztosan olvastad a Totya féle Jeff Gordon wikipédiát...

ti azt kérdeztétek Totyával még korábban h miért vagyunk Jeff Gordon fanok? Akkor én meg azt kérdem h ti miért vagytok ennyire ellenszenvesek vele kapcsolatban? mert nem nyert 7bajnokságot? majd fog. úgylátszik tiszteletet csak az érdemel akinek min 7bajnoki cime van,vagy Earnhardtnak hivják...

Még annyit hogy egy DTM versenyautónak annak ellenére hogy kivulrol részletekben jobban hasonlít semmivel sincs tobb koze a szériában gyártotthoz mint a NASCAR-ban,a másik meg az hogy a NASCAR pont azért egyedi mert ilyen autók mennek ovál pályákon,ezért amerikai stílusú,ha nem ilyen lenne akkor besorolhatnád a BTCC,DTM,V8 meg mittudomén hány túraautó bajnokság kozé.

Elolvastad a NASCAR torténetét amit Totya fordított? Az ami most van annak semmi koze a régen volthoz és azt se feledd hogy a NASCAR egy sport ami 2000-be még a 4-ik míg most a második legnézettebb az NFL után és elsosorba nem is az autómárkákról szól,Jeff nem egy Chevy vel nyer amit egy Dupont is szponzorál hanem egy Dupont autóval nyer ami egy Chevy is.

Én nem gyozkodok senkit csak leírom a véleményem,ha te vagy bárki más nem nézi az engem nem érdekel meg oket se zavarja hogy Mo-n mit szeretnénk,ha olyan fog változni ami engem zavar én se nézem,csak egy dologot nem értek mégpedig az indokokat,ha pl. te ilyen kokemény redneck nézetet vallasz akkor hogy a fenébe szurkolhatsz egy Jeff gordon-nak? Aki annyira szivén viseli az amerikai hagyományokat az miért kretén amcsizik?

gordon 24
Jó te igy gondolod. Szerintem ez a hátrányára vállik ennek a sportnak. Nem szeretem a változást. Hiába gyözködsz errõl nem tántorittok. Szerintem a NASCAR az az ami most és régen volt. Amerikai versenyzõkkel amerikai gyárakkal. Stock Car versenyzés. Én ezért szeretem. És igen ugy kellene ahogy mondod bele a Bukócsövet egy Chargerbe és had szoljon. Ezt jelenti a Stock Car. És ha megnézed ez régen igy is volt. Rosszabb volt töle? Nem Kevessebb autót adtak el? Nem. Csak az autógyártok rájöttek arra hogyha nem egy olyan autót reklámoz ami egy utcai sport autó hanem elkezdik reklámozni a Limuzinokat meg a családi gépeket még több fogy. Ezért kellett építeni új kasztnikat. Persze rá lehet fogni a bitonságra, de ez csak egy szempont. A másik pedig az hogy egy épitett autót annak nevezel aminek akarsz. lehet akár Fusion is Taurus is amit akarsz. De ez nem STOCK CAR. Ha megnézed az európai FIA bajnokságot ott még mindi az atalakított utcai gépekkel mennek. Ezek az autók eléri ugyan ezt a tempót. Biztonságosak? Gyorsak ? Igen. És az tényleg egy Ferarri és nem egy kitalát kasztnin egy matrica.

Nekem ez is bajom ezzel. De az a baj hogy hiába höbörgök miattam ugysem változtatják meg. Csak tudod azt szeetném ha pár év múlva nem azt mondhatnám hogy nekem lett igazam. Mertha ez lesz akkor a NASCAR elveszti amit szeretek benne.

Downhill!!

Bevallom sokszor nem tudom kovetni a dolgokat mert sokan a NASCAR alatt csak a Cup szériát értik,na most te is arra gondoltál akkor honnan veszed hogy európába akarnak jonni mikor még mindig az USA határain belul vannak és jelenleg nincs tervbe még egy szomszéd ország se, ha viszont a tobbi széria mellett alakítanának egy World Series-t és járná a világot az miért lenne rossz?

TheDreamingTree
Pont ezt nem értem én sem... van 75 millió fix rajongójuk, valami 2 milliárd USD-os piacuk, mi kell még?! Jó tudom, még 75 millió rajongó, meg még 2 milliárd, és így tovább.

Csak attól félke, hogy amennyi spanyol vagy Toyota-mániás rajongó nyernek, annyit el is vesztenek a "redneck" rajongók közül. Plusz, így még agyon is vágják a sorozat jellegét.

Akkor tegyenek egypár merevitocsovet a Fusion-ba és mehet a verseny az istállók korul?<#ravasz1>

Ha meg a jelenlegi vagy az elmult 20 év elfogadható akkor mi a baj a COT-al az esztétikai hibákon kívul,az épp annyira stock car mint ami most van,a COT (holnap autója) egy fejlesztési projekt elnevezése,2009-be már a jelen autója lesz és a mostani vagy a 20 évvel ezelotti autó is valamikor a holnap autója volt csak nem adtak neki ilyen megnevezést.
Azt se feledjuk hogy a jelenlegi autók Nextel Cup Series-be vannak nem Strickly Stock-ba,16 féle szériája van a NASCAR-nak kozte a Whelen Modified is ami open-wheel tehát még matricailag sincs koze az utcai autókhoz.
A pontrendszer is már átalakult egypárszor a NASCAR torténetébe,Kanada-ba is volt már verseny és kulfoldi márka,versenyzo is volt,az autógyártók is kivonultak nem is egyszer mégse halt bele.