NASCAR

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

ChevyG work
én két élõlénytõl kapok idegrángás:
1. 40el dönget, holott nincs elõtte senki (valszinû éberalvó v ilyesmi)

2. a robogósok. kretén 14-20év körüli taknyok, akiuk rájdernek hívják magukat. álltalában addig kemények ami, meg nem látják, hogy nyílik az ajtó. elõfordulási helyük: kizárólag városokban, egyedül, de legfõkkép csoportosan mutatkoznak

P133@167Mhz, 16Mb EDO RAM, S3 4 Mb TRIO, 230W, 24x CD-ROM, 4,3Gb Quantum HDD Nascar->NASCAR!!! súlyból elvenni NEM LEHET!

ChevyG work
ém olyankor megmutatom a féklámpát neki...

P133@167Mhz, 16Mb EDO RAM, S3 4 Mb TRIO, 230W, 24x CD-ROM, 4,3Gb Quantum HDD Nascar->NASCAR!!! súlyból elvenni NEM LEHET!

Hol találok egy olyan táblázatot, vagy listát, vagy akármit, ahol a 2007-ben (szériákra bontva) induló versenyzõk nevét megtalálom.
Az F1-ben mindig van egy teljes táblázat, amit januárban adnak ki.
Azt már megtaláltam.NASCARban van ilyen összesített lista?<#confused>

gondolom õ mégjobban sietett 😊

amúgy lehet hogy a rohanó világunkkal van a gond?

(mikor lesz már a teleportálás megoldott végre...)

Jeff Gordon
ne is mond,utállom az ilyeneket... egyszer fordult elö,hogy sietnem kellett vissza Pestre és akkor laza 160al jöttem visszafelé,nem volt gond,az autó az birta,és jómagam is ura voltam az autónak.ámde,jön mögöttem egy Passat,én megyek 160al(!) erre Ö elkezd dudálni,meg villogni,hogy menjek már elöle... hát no comment...
csak ennyit akartam hozzátenni
sry az offért

ON

The only speedometer is in your head.

ChevyG work
te wikipédia tudor, nez izmolj mert az az én dolgom

ChevyG work
biztos totoja volt😊

ChevyG work
nem

NASCAR Busch Series ketszeres bajnokja Martin Truex Jr. bocsanatot kert a viselkedese miatt. Berugott mint egy allat, es elkezdte lehugyozni a sajat autojat a parkolo garazsban, mikor egy rendor oda jott hozza es azt mondta: Remelem ez megert neked $100.00. Erre o azt valaszolta. Persze hogy meg. Itt a szazas.. Haha.

angol nyelvu hirek itt. Valaki fordithatna

\"If your not first, then your last..boy\" - Ricky Bobby

Hát szerencsére itt nem tartunk - még...
Ne haragudjatok, tobb OFF TOPICS, de hat ez a leg nepszerubb Forum itt! <#vigyor3>
"Elvagyunk kettesben, én a belsõben, a kamcsi mellettem, mikor mögémér egy hûdekurvajólvezetek f.szkalap, aki 170-nel is mer menni az autópályán, mögöttem két centire izomból villogtatja ezerrel a reflektorát, hogy neki olyan is van ám, ha még nem vettem volna észre, és õ szeretne továbbhaladni. Na ilyenkor szeretném megmutatni neki a minden nagyobb autóban megtalálható tachográfot, hogy ez így néz ki bunkókám, és utána beleverni a fejét a mûszerfalba. A sajátjába."

Voltam magyarban, es tapasztaltam ezt. El voltam remulve hogy milyen vakmeroek az emberek. Itt amerikaban ilyen nincs, mert nagy az eselyed arra, hogy a 9mm est a pofajaba nyomjak az embernek minden kulonleges izgalom nelkul... Ha Los Angelesben autozol, ott meg azt sem lehet megcsinalni, hogy at-nezzel a melletted levo autoshoz, mert soha nem tudni hogy a ficko mit fog csinalni. Van esek mikor a 'gangsta' a valasz szempontjabol at lo az autodba. Szoval csak elore nezzel, es probalsz normalisan viselkedni. Nem dudalsz, nem mutogatsz, es nem orditasz.... ha csak te is egy 9 mm est viselsz az utas ulesen. haha

Hát igen, ezek azok a dolgok, amikhez mi kevesek vagyunk... 😊
gordon 24
Ez egy nagyon jó kérdés.. Ja és ehhez még egy miért 5 centivel magassabb mint az ut?

Downhill!!

gordon 24
Hát igen az sem semmi. Na ezzekkel van a baj!! Szóval nem csak a sebesség a gond. De mind1. Ne szemeteljük tele a totyikot..
Jó éjt mindenkinek!

Downhill!!

Mégy egy off, és ígérem, befejezem: a csatornafedelet miért mindig a kerék alá tudják tervezni?
Hát igen, 25-ös táblánál mérni szemétség.
Próbáld ki a spray-t, annyira nem kerül sokba 😊
Elõrejelzés itt is van, ami arra jó, hogy ingyen a frászt lehet hozni az emberre, mert kivonulni nincs pénzük. Itthon még nem elterjedtek a fix mérõk, kocsira vagy háromlábúra szerelik.
Ja, a kell-t úgy értettem, hogy annyival szabad.
Az a szép amikor mindezt a belsõben teszi. Városban azért jellemzõbb. 80-as full (pl. M3 kivezetõ), õ meg a belsõben szépen battyog 60-nal. Aztán az OMV kútnál észreveszi, hogy mindenki jobbról elõzi, és kihúzódik - egyet.
gordon 24
Nem dehogyy. nen annyi a megengedett. A megengedett ott is 130. Csak ez a sok birka megy a középsõ sávba 110-el. Ezért nem értem miért kell ott ennyivel tökölni. Ugy hogy a jobb oldali sáv full üres.

Downhill!!

ja, hat nem akartam mondani hogy mennyivel mentem mikor megbuntettek mert nagy eges..... de hat itt van: a bel varosban, 25 mph limiten en mentem harminc-ot (35) mph.... nagy sebesseg mi? A multkor, az autopalyan a 60 mph limit nel mentem 72 mph ugy, hogy a minivan elozott meg, a noi vezetovel aki a mobile phone jan volt, es a sminket rakta fel a vissza pillanto tukorbe... engem szedtek ki a tomegbol. A megoldas elegge egyszeru: Ugyved, ami 250 eb kerul.

Amugy olyan nincs hogy "meglepes" a rendortol. Ezt el is lehet felejteni, ha csak ongyilkos gondolatai vannak az embernek. Mert itt nincs szivoskodas, lelonek mint egy kutyat es utanna kerdeznek. A rendort nagyon nagy becsuletben tartjak az emberek itt az biztos, es jogosan. Ha el is tudnal valahogy huzni az uton, akkor 50 auto uldozne, meg 20 helicopter, es a vegen ugy is lelonnenek. (Csak a hireket kell nezni)

Kozben itt talaltam egy jo weboldalt, ami egy volt-rendor csinalta. O teszteli a kulonbozo radar\laser meroket. .itt A Blinder Xtreme az ami nagyon hatasos laser ellen.
A haverom eskuszik a spay megoldashoz. Ezeket mind megrendelem, es ki fogom tesztelni. Az a jo dolog, hogy a "Traffipax" mind fel van tuntetve a GPS terkepen, szoval a jelzo elore figyelmeztet hogy hol van ez. Ilyen informaciok mind nyilvanosas.

Milyen tábla van kint? Nem a minimális sebességre gondolsz?
gordon 24
Székesfehérvártól Pestig. Onnan 3 sávos teljesen fel. Aztán ugye jobbra tartási kötelezettség van de ez nem igazán érdekli õket.

Downhill!!

Szerintem azért villognak, hogy vegyem észre, hogy ott vannak (kedvencem, amikor jobbra balra cikázik mögöttem, mert nem olyan széles az autója, mint a busz), és ne szórakozzak, hogy direkt nem megyek gyorsabban. A marhák.
Hol van ez az M7-esen?
Hát igen, zöld hullámot Pesten legfeljebb 00.00-04.00-ig lehet elkapni. Ahol meg lehet haladni napközben, ott általában úgy is 70-es tábla van.
140 belefér, és még rettegned se kell, hogy lefotóznak.
gordon 24
Ez is egy kérdés igen. Azt nem értem mire gondol attól hogy villog szárnya nõ? Vagy mi lesz vele? Viszont nekem meg azt mondja meg valaki hogy az M7-nek a 3 sávos észén miért kell középen 110-el menni? mi olyan vonzó abban a sávban? Ezt nem értem..

Aztán vége az off-nak.

Downhill!!

Megértelek, Pest-vidék transzfereket csinálunk hat autóval minden nap, úgyhogy nagyjából sejtem a dolgot. Nem ezt a kis túllépést kifogásolom (bár azért falvakban a kiszaladgáló gyerekek miatt a 70 nekem kicsit sok), hanem az értelmetlen száguldást. Azt a 2000 autóst és társait. Ennyien vannak, akik nem tudják, hogy ott biztosan mérnek???
Csak ne emeljünk. Mert ha 60-100-140, akkor már "legálisan" lehet menni 70-110-150-nel, erre pedig szerintem az emberek többsége nem alkalmas. Így is olyanok vannak az utakon, hogy az eszméletlen.
Még egy kicsit off, mert valamit már régóta szeretnék, ha megmagyarázná valaki. Megyek a busszal pályán szép békésen 100-zal, mert ugye annyival mehetek a tachográf miatt. Elõzök egy kamiont, ami 90-nel szaggatja az aszfaltot. 10 km/h a sebességkülönbség, tehát nem megy csak úgy hipp-hopp az elõzés. Elvagyunk kettesben, én a belsõben, a kamcsi mellettem, mikor mögémér egy hûdekurvajólvezetek f.szkalap, aki 170-nel is mer menni az autópályán, mögöttem két centire izomból villogtatja ezerrel a reflektorát, hogy neki olyan is van ám, ha még nem vettem volna észre, és õ szeretne továbbhaladni. Na ilyenkor szeretném megmutatni neki a minden nagyobb autóban megtalálható tachográfot, hogy ez így néz ki bunkókám, és utána beleverni a fejét a mûszerfalba. A sajátjába.
Jeff Gordon
mondjuk az igaz,(nagybátyám amerikai,Ö is mesélte) hogy amerikában nincs kecmec,ha szálguldozol menten lekapcsolnak,és ha netán jó kocsid van,a renderöket se kell félteni:azt hiszem kevesen tudnánk meglódni ettöl.

egyébként én nem hajtok gyorsan,városban fölösleges,úgyse jutok elöbb ki,mert mindig dugó van,zöld hullámot meg nehéz elkapni,ami a lámpákat illeti.
autópályán olyan 140k szoktam menni,de asszem ez még belefér.

gordon 24
Figyelj Tasi amit leírtál mindenbe egyet értek.
Miért kell gyorsan menni?
Azért mert nekem pl az a munkám hogy egész nap az országot járom. Gondold el azt hogy 50-90-130-al mennék egész nap és ezekkel a sebességekkel kell megtennem 600km-et. Szerinted mikor végeznék?
Én kb ezekkel a tempókkal megyek: autóp:150km/h országút:120km/h falvak:60-70 között. Fõváros: 80-90km/h igaz ez más itt mindenki ennyivel megy. Ha ezzel megyek egy nap a 600-km-et ugy hogy közben 9 kutra bemegyek és csinálom az egyenként 20 perces melómat. Reggel 8-tól du 5-re itthon vagyok. Ezt a szabályos keretek között nem lehet megtenni.
Az meg a másik hogy MO-n nem ebbõl van a baj hanem abból hogy nem elég hogy gyorsan megy de agressziv is és túl bátor. Ezért válalja túl az elõzéseket és ezért megy olyan közel az autópályán a másikhoz. Ebbõl van a legtöbb baleset.
Szerintem a sebbeséghatárok a mai viszonyokhoz és autókhoz képest alacsonyak legalább 10km/h emelin kéne mindegyiken.

Az pedig hogy a kitáblázott sebbeségmérõbe miért mennek bele nem értem. Akkora tábla van elõtte mint egy ház.. Kb 500méterrõl látszik. Mondjuk én már fejbõl vágom hol vannak.

Downhill!!

2003. óta Mo.-on is engedélyezik - hogy, miért, azt nem értem. Európában talán 1-2 országban szabályos a használatuk, mi köztük vagyunk. Amúgy is annyira fejlett a közlekedési kultúránk...
Nem tudom, olvastad-e valamelyik magyar lapon, de a napokban fõútvonalon(!) 248 km/h-val kaptak le egy állatot (Audi S6). De nem lõtték fõbe, mert állítólag a fõnökétõl hozott egy igazolást, hogy az õ utasítására tépett annyival, az autót tesztelendõ (kereskedésük van). Hát ez Magyarország... Mondjuk én ezt nem hiszem, bulvárinfónak tartom, dehát ez is Magyarország...
Nem foglalkoztam a kérdéssel, de úgy tudom, hogy az amerikai és az európai szabvány más. Mondjuk a te esetedben ez nem érdekes, mert kint USA-ban sokkal olcsóbbak az ilyen ketyerék, az itthoni kollégák koppantak, amikor a kintrõl hozott cucc nem vette a fordulatot. Itthon talán 100 ezer forintért lehet kapni normálisat, de ha már erre szántad rá magad, akkor blokkolót vegyél, ami a radart és a lézert is kezeli. Van belõle ezer féle, de a gagyik jelzik a fotocellás ajtókat is, ami városban kifejezetten macerás.
Még egy eset az itthoni viszonyokra. Tavaly év végén az M1-es autópályára 4 db fix traffipaxot szereltek fel, kitáblázva, beharangozva stb. Amibõl egy nap csak kettõ mûködik, mindig másik kettõ. Azóta is naponta 2000 autót fényképeznek le, úgy, hogy a limit a megengedettnél jóval feljebb van (130 a normál határ autópályán, ott 160-ra, a kivezetõn 100 helyett 130-ra van beállítva). Két hete valaki festékszóróval fújta le az egyiket.
Neked aranybánya lehet:
http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9003321
http://index.hu/totalcar/magazin/technika/traffipax
http://sebessegmeres.info/detectors.php?show=318

De most komolyan, miért kell jóval többel menni? Amúgy is, minden óra csal, ha 140-et mutat, az kb. 130-133, márkától függõen. Ráadásul itthon 10% túllépés belefér a tûrésbe. És máris megvan az érzés, hogy gyorsan mész.
Hatásos festéket még nem láttam, szerintem nem létezik. Kábé annyit ér, mint a felakasztott CD lemez... 😊
gordon 24
Nehéz dolog.. De ez a radar ügy nálunk tiltott. Tehát elvileg nem használhatsz ilyen kesresõt legalábbis itt MO-n

Downhill!!

Nem egyszerubb sajnos. Mert mikor egy Mini-Van megelozz a Soccer Mom vezetovel a kormanynal, az mar eges... Viszont, valami ok miatt mindig engem szednek ki a gyorshajtok kozul. Lehet hogy az auto szine nem tetszik nekik.

Ha sok buntetest ossze szedsz, akkor el is vehetik a jogsit, ami itt ongyilkossag lenne. Autoval mesz mindenhova, nincs busz, villamos stb.

A masik meg az, hogy nem akarsz szivoskodni az Alabama Police al 'boy'... akkor pedig megkepp nem, mikor van magyar accent'ja az embernek. Ez Alabamaban nem megy<#rinya><#fejvakaras>

Jeff Gordon
<#worship><#worship><#eljen><#hehe><#hehe><#hehe>

gordon 24
Fizesd ki és toljad neki tovább. Nekem ez a taktikam drága de jó...

Downhill!!

Jeff Gordon
de nem egyszerübb ha betartod a sebességkorlátozást?<#nyes><#nyes><#nyes>

Na ismet egy OFF TOPICS, de gondoltam megkerdezem tolletek.

Magyarban hasznaltok Radar\Laser detectort?

Ma kaptam a 2. gyorshajtasi buntetesemet egy ev alatt.. a F*cking cop adott egy $100.00 os buntetest, es ezen felul a biztositasom is fel fog menni. Mar regota mondom, de muszaj vennem egy Detector\Jammer't.

itt vanegy keszulek, ami Laser es Radart mer, es zavarja is. A haveromnak van, Alabamaban meg nem kapott gyorshajtasi jegyet, pedig mar ment 130 at az orszaguton... <#mf1>
Ezen felul gondolkozom, hogy vegyek aerosol spray 'festeket' amivel be 'fested' a rendszam tablat, es igy a fenykepezo, es laser nem ismeri fell a rendszamtablat.

Köszi, feldolgozom. :-)

Southern by the Grace of God?
na lökjed, mit tudsz errõl, csak azt ne mondd, hogy te is egy büszke amerikai vagy, aki valójában arra büszke, hogy ha rajta múlna, még mindig rabszolgaság lenne...

ja nem, egy egy másik nick... ez nem is te vagy
my bad

látom most már vissza is változtattad, helyes
te nem lehetsz redneck, max redneck eszmékkel szimpatizáló...

ChevyG work
ez nem "redneck flag" Te amatõr

Laffite
a TV2...??? Abban én nem hiszek, akkor max összefoglalókat adnak majd, azt is 1-2 hetes csúszással, de ne legyen igazam...

A F-1 csak addig tartott amíg a XX. század... Nézz igazi autóversenyt: WTCC

Laffite
Preseason tippjáték :

1. Top10 a bajnokság végén:

01. Dale Earnhardt Jr.
02. Jeff Gordon
03. Jimmie Johnson
04. Greg Biffle
05. Matt Kenseth
06. Denny Hamlin
07. Kyle Busch
08. Ryan Newman
09. Tony Stewart
10. Kurt Busch

2. Hány top10-e lesz a Toyota-nak?
7

3. Hány gyõzelme lesz Montoya-nak
1

4. Hány top10-e lesz Montoya-nak?
9

5. Ki lesz a "Rookie of the Year" (Év újonca)?
Montoya

6. Írj három olyan nevet, akik 2006-ban nem tudtak nyerni, de szerinted idén képesek lesznek a gyõzelemre!

Newman, Montoya, Edwards

redneck flag
beszarás, már zászlójuk is van a parasztoknak...

ez meg milyen zászló, valami harmadik világbeli országé? lol

egyébként ezt nézd meg

ez már fotel

robotnyk
a shootout foxon lesz, azt lehet, a duels a speeden, azt nem valószínû.
ChevyG
a TVUPlayerrel lehet majd nézni az elsõ 3 mókarudit Daytonában? (Budweiser shotout, Gatorade Dual 1,2)
Hello! Volt egy tippjáték itt, még beszállhatsz. :-)

Most írtam a TV2-nek, hátha válaszolnak rá, mi igaz abból a pletykából, hogy NASCAR-t adnak idén.

... és ha adják, szólnak-e nekünk? :-D

Laffite
Üdv Mindenkinek! Kisebb téli álom után újra aktív tagja próbálok majd lenni a topicnak, bár azt nézzétek el nekem, ha nem fogom most egy lendületbõl visszaolvasni az elmulasztott kb három hónap anyagát, mert ahogy elnézem igencsak termékenyek voltatok azóta is 😊

Csak egy gyors kérdés (bár tutira volt róla szó, csak nem voltam itt), reménykedhetünk az idén közvetítésben?

Jeff Gordon
hehe,gondoltam ám,csak megkérdeztem😊

ChevyG
ofkorsz!😊
ChevyG
tudom😛