NASCAR

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

és ide tartozik még, hogy
ha nem jött volna Montoya, akkor jött volna helyette egy Gonzalez vagy egy Rodrizuez vagy valami hasonló spanyolajkú, mert azt a réteget is "be kell rántani a gépezetbe"...
az hogy Montoya neve jól cseng, mert némiképp ismert nem Amerikaszerte az csak ráadás, mindenki jól jár...
(vagy mégse??)

ettõl félek én is, hogy nem jó irányba mennek (persze kinek mi a jó irány, de nekem úgy tûnik hogy a pénz a mozgatórugó elsõdlegesen, ami persze ésszerû, de hát mégis...)
szóval nem tudom, hogy miért kell ennyire törekedni a "nemzetközi vizekre való evezésre", amikor az egész lényege, pont az ellenkezõje lenne
ráadásul az európaiakra nem lehet ráerõltetni a NASCAR-t, Amerikában ennek már több évtizedes hagyománya van, itt meg a Formula 1-nek vannak hagyományai, és a NASCAR itt csak egy szûk réteget érdekel (és ez nem is fog változni hosszú évtizedekig, az elég valószínû)

kb. olyan ez, mint az amerikai foci és az európai foci viszonya,
Amerikában sose lesz népszerûbb a soccer mint a futball, ugyanez igaz Európára is, csak fordítva (és nincs is ezzel semmi gond, csak azzal van a gond, hogy a "nagyfejûek" szerint törekedni kell, hogy mindenki szeressen mindenféle sportot, "fertõzzünk meg" milliókat minden kontinensen és csak jöjjön a bevétel...)

(aztán lehet hogy nem így van, és csak hülyeségeket írok itt össze-vissza...)

gordon 24
Rendben akkor majd csinálok képet ha megjött és berakom!!

Downhill!!

gordon 24
Én ugy gondolom hogy mivel ez egy stock car sorozat ezért ennek stock carnak kellene lenni. Nem tartom jó ötletnek azt sem ami most van mert ezek az autók sem stock carok. De ezek legalább valamilyen szinten hasonlitanak rá. Szerintem a Redneckeknek van iagzuk ennek a sportnak olyannak kell maradni amilyen volt tehát:
Az autóknak az utcai autó az alapja és minden szempontból ezt kell követnie
A motornak ami a kocsit hajtja kaphatónak kell lennie utcai séria autóban is.
A Hajtás a régi kardántengely hátsókerék hajtás
Minden fajta elektronikai kütyü mellõzése.

Tehát STOCK CAR MARADJON. Amit most a NASCAR kitalált teljesen leviszi errõl az útról. Engem nem érdekel a Toyota olyan nagyon. Mert elég szar hogy NASCAR tag lesz de attól jó autó (nekünk is az van). De a COT a Chase és ezek a nyitások európa Canada Mexiko felé mind mind egy-egy apró döfés ennek a sportágnak amibe én ugy gondolom bele fog halni. És marad egy teljesen más elfajult sportág. És elveszik az igazi NASCAR!!!

Downhill!!

Jeff Gordon
engem érdekelne

The only speedometer is in your head.

Jeff Gordon
az utolsó mondatoddal nem értek egyet,én személy szerint nem nevezném az európai autókat hulladéknak.jó persze van egy-kettö,ami olyan h jajj,de többségében az európai (föleg német) precizitás azért az autómárkák között igen-igen csak elismert.
japán autók pedig szerintem nagyon jók,és megmondom öszintén nagyon nem zavar engem,h a Toyota vezeti az amerikai eladási listákat,hát istenem ezaz amerikai igénye mostanság,az már inkább zavar h a Toyota már ott van a NASCARban,mert az eddig vérbeli amerikai versenyág volt.eddig.
ha engem kérdeznél én azt mondanám,hogy a NASCAR követni fogja az f1et,mármi a nemzetköziséget illeti,erre most látunk egy jó példát,itt az elsö nem amerikai versenyzö/kocsi.kérdés mikor jönnek többen?Mondjuk az igaz h van aza a szabály amit Totya is írt,de nem hinném h ez komoly akadály lenne,max módositják idövel.
úgyhogy sztem,legalábbis most én úgy látom a NASCAR jövöjét,mint ilyen international stock car championship v vmi ilyesmi.Nos ez nekem se nagyon tetszene... de elképzelhetö,h jobban elérhetö lenne számunkra,magyaroknak is.

És szerinted merre kellene menni?

Halkan megjegyzem hogy a COT egyelore csak a Cup szériába lesz,aki igazán szereti az amerikai stílusú stock car versenyzést és nem egy "csúnya orron" ál vagy bukik az egész annak van alternatíva,sott egyelore még annak is akinek a Toyota okoz álmatlan éjszakákat 😊

Nagyom megható hogy itt Magyarországon ennyire fáj hogy az a szemét Toyota beférkozott az USA-ba és ráadásul most már a széria autó bajnokságukba is elindul,ugyanakkor Robby Gordon egy kretén amcsi.....az igazi NASCAR szurkolókkal is mélységesen egyetértunk mert nem tetszenek a jelenlegi autók és akkor még ráadásul jon ez a csúnya COT,ugyanakkor le vannak bunkózva,parasztozva hogy ha megdobálnak egy kocsog californiait.......hmmm,most hogy is van ez?

gordon 24
Ebbe egett értünk. Szerintem is szar hogy a mostani NASCAR gépek nem igazán hasonlítanak az utcai autókra. Persze az igaz hogy ez elég régóta igy van már. Az az igazság hogy nekem is az tetszene jobban ha látok egy ilyen gépet akkor ne csak a neve hanem a kinézete is olyan legyen. Ráadásúl most jön a COT, aminek meg végképp semmi köze egy utcai autóhoz. Szóval szerintem nagyon de nagyon rossz irányba megy a NASCAR. Nagyon nem tetszik!!!

Az amerikai autó gyártásról meg szintén ez a vélemyényem. Szerintem egy amerikai autó 6000cm3 v8 és vagy 500le. Ha nem ilyen akkor az nem amerikai autó. Az egy europai vagy japo stilusra épült hulladék.

Downhill!!

Itt nem ugy van mint magyarban: Oh...vigyazz oregem...en egy komoly Mercedest vezetek. Takarodj az utambol mert en vagyok so and so.. es en vagyok a nagy Jani"
Amerikaban senkit nem erdekli az hogy ki mit vezet, mivel az auto nem teszi az embert. Vannak itt gazdagok akik kalap kakat vezetnek, na meg persze vannak a ching-cheng dong ping pong ok, akik 30 an laknak egy lakasban es rizsat esznek minden nap, DE a legujabb Samurai Katana Harakiri Super racing bull sh*t sport autokat vezetnek.
Toyota a leg-megbizhatobb auto\truck, es a legfontosabb, hogy a customer service a leg komolyabb. A hasznalt auto eladasi arai is nagyon jok. Ezert is vesznek emberek Japan autot, mert auton mindig veszit az ember nem ugy mint hazakon, vagy telken. Ha mar veszitesrol van szo, az sem mindegy mennyi.

Igazad van hogy csak Amerikaban gyartott V8 as autok versenyezhetnek. De igazan, en nem ertek annyira a NASCAR hoz mint tobben itt a forumon. En csak Nezo vagyok... haha. <#pias>
Ha jol tudom csak Toyota gyart V8 as motors (Tundra) itt az USA ban, ha talan Nissan Titan is, de nem biztos.

\"If your not first, then your last..boy\" - Ricky Bobby

Nem biztos Honda Vagy Mazda, persze az igaz hogy Ford and Mazda szerzodest kotott hogy gyartsanak kis teherautokat eggyutt. Gyartottak is, az eggyikre Ford emblema, a masikra Mazda emblema ment... mikor kiderult hogy a 'Mazda' truck nepszerubb lett, Ford eldontotte hogy 'sh*t, ez nem jo' es a szerzodesuk abba maradt.

Kulonben az igazi Amerikai NASCAR rajongok mar azt is utaljak, hogy olyan Amerikai autok versenyezek itt, aminek semmi koze az utcai autokhon. Ezzel azt ertik, hogy a verseny autora fel teszik a 'felragaszthato' feny szorot, es ra teszik a pl Ford Taurus emblemat. Az igazi Ford Taurus Elso kerek meghajtasu, csak Automata valtoval jon ami 3 sebesseges, es oreg asszonyok vezetik.
A regi idokben, pl 60 - 70 es evekben, a Dodge Charger verseny auto nagyon hasonlitott az utcai Dodge Charger re. Szoval Vasarnap verseny, hetfon pedig 'eladas'... Ma, ki a f*sz ulne bele egy Ford Taurus ba? Mekkora szegyen lenne! Vagy a Chevy Impala ba, ami ugyanugy elso kerek hajtasu kalap sz*r. Senki nem veszi ezeket a kalap sz*rokat mar. Az az ido mar reg elment.

Talan az egyeduli Amcsi auto (nem Truck vagy SUV) ami nepszeru, az a Chysler 300. Jo draga, nem tudom hogy milyen megbizhato, de Mercedes terv. Az is igaz hogy a fekak veszik ezt nagyon, leultetik a foldre, nagy 24 colos krom kerekkel es bombol a stereobol a P-Diddy. yo'yo whadup home boy...

Igen, ezt én is így tudom, így olvastam. A Toyota Camry már 10 éve lenyomta a többi márkát az USA-ban. Utóbbi 10 évbõl kilencszer a Toyota volt a legnépszerûbb autó.

Arról itt volt szó, hogy sokan nem azért vesznek Toyota-t, mert az jobb, hanem azért, hogy ne látszódjanak bunkó redneck-nek, hanem értelmiséginek tûnjenek?

A NASCAR jelenlegi szabálya szerint csak az USA-ban sorozatban gyártó márkák léphetnek be a versenybe és azoknak is fel kell mutatniuk elõbb a megfelelõ V8 motort. Azért olyan könnyen nem megy ez.

ChevyG
köszi!
amúgy nem a toyotára értettem h menni fog, hanem a Ford v Chevy
ChevyG
ez sajnos tuti
köszi az infókat

akkor esetleg elképzelhetõ az, hogy néhány év múlva a Honda vagy a Mazda is be akar majd szállni a NASCAR-üzletbe? (remélem azért ez még messze van)

Nem nagyon ide tartozik meg off topics meg ilyesmi, de a auto marka verseny igy nez ki itt az USA ban.

Toyota nem fog elmenni. Toyota 2007 ben elso helyre kerult az auto eladassal itt az USA ban. Leverte mind Ford, es A Chevy't is. A Ford csak azert tartotta magat eddig is, mert a Truck gyartasban jol ment nekik, foleg a Ford F150. (nagyon olcso) Mivel hogy a gaz ara felment tobb mint $2.50 gallon es mar ket eve fent van, a Truck eladasa vissza esett, es (vegre) az emberek, (legalabb is az inteligensebb fajta) Kozep meretu, vagy pedig compact meretu autokat vesznek. Igy az Amerikai gyartok nem tudnak versenyezni, mert amit ok gyartanak az egy vicc. Senki nem veszi ezeket a kalap sz*rokat, csak kiveve Rent-a-Car company'k, es hasonlok.

A legnepszerubb auto (nem Truck) Amerikaban a Toyota, Honda, Mazda, es egy par Europai gepek. (sokkal dragabb persze)

A Truck eladassal kapcsolatban, a Toyota Tundra, es a Toyota Tacoma nagyon elol hellyezkedik. Amikor megveszel egy Amerikai Truck ot eggyik nap $30,000.00 ert, egy heten belul mar csak $25,000.00 ert sem tudod eladni.
Viszont ha megveszel egy Toyota Tundra't $35,000.00 ert, egy ev mulva is el tudod adni legalabb $33,000.00 ert.

Toyota ugy ismert itt, mint a Leg-megbizhatobb, es hosszu tavon leg olcsobb auto. (fentartassa)

gordon 24
Képzeljétek van egy bolt a belvárosban amiben lehet kapni övcsatokat. Én most rendeltem meg egy Gordonos csatot. Kb 7000ft és olyan 7-8 cm hosszu és 3 centi magas eredeti amcsi cucc. Van ott Nexteles meg egy csomó fajta. Legalábbis a tesom elmondása szerint. Ha megjön csinálok róla képet ha érdekel titeket..

Downhill!!

ChevyG work
sajnos úgy tudom, hogy az amcsi gyártõk tekintgetnek kifele a szériából:S

P133@167Mhz, 16Mb EDO RAM, S3 4 Mb TRIO, 230W, 24x CD-ROM, 4,3Gb Quantum HDD Nascar->NASCAR!!! súlyból elvenni NEM LEHET!

TheDreamingTree
Mondjuk ez is igaz.

Gyanítom a legjobb megoldás, ha jól legyõzik a Toyotákat. Akkor majd elmennek maguktól 😊
A pénz nem minden, lásd F1 😊

ChevyG work
a Dodge, Chevy, Ford még amerikaibb, ha ott van mellettük a totoja, mert az emberek tudnak VISZONYITANI!

P133@167Mhz, 16Mb EDO RAM, S3 4 Mb TRIO, 230W, 24x CD-ROM, 4,3Gb Quantum HDD Nascar->NASCAR!!! súlyból elvenni NEM LEHET!

ChevyG work
addig, amíg szines a gyártók palettája (van minimum 4 gyártó 1 szériába), addig nem kel aggódni a NASCAR-ért. a gyengébb autók úgyis a végén fognak kullogni.

TheDreamingTree
Hm 😊 Végül is igazad van, kicsit elragadott a hév 😊 Bár egy ponton azért még vitatkoznék 😊

A magyar szövetséget nem azért hozták létre, hogy magyar autók versenyezzenek. A NASCAR viszont tudtommal pont azért jött létre (mégha nem is írott ez a szabály), hogy az amerikai autógyártók mérjék össze a gépeiket. Namost attól, mert a Suzuki gyárt nálunk autót, még nem magyar autó, nem? 😊
De az igaz, hogy önmagában a Toyota miatt nem lett rosszabb a CTS sem...
Meg mondjuk tény, hogy ezek a mostani autõk sem igazából "stock car"-ok
már...
No ennyi asszem 😊

ChevyG
R.I.P.😞

Totya: GRAT, méltó megemlékezés!
gordon 24
Nyugodjon békében!!!

Downhill!!

robotnyk
elõbb Hamilton, most Parsons... szarul kezdõdik az év, RIP BP 😞
ChevyG
IACCAR😄
Jeff Gordon
na ne viccelj...<#wow2><#wow2>
kár szegény emberért,pedig még csak 65 volt,hát ez hihetetlen,és elszomoritó.

nyugodjon békében.

robotnyk
egyébként szerintem túl van spilázva a cot, meg a toyota téma is. a cotnak nem az a baja, hogy radikális, hanem egyszerûen annyi, hogy ronda, legalábbis a chevy gyalázatos, a dodge viszont kifejezetten jól néz ki.

toyota meg már ott van pár éve a ctsben is, és nem vált hátrányára semmilyen tekintetben a szériának.
plusz, akármit csináltok, meg akármit csinálnak az észak-karolinai redneckek, cot is lesz, meg toyota is. get used to it, or get out of it.
robotnyk
hát, elég drámai felvetés, csak éppen nem állja meg a helyét.

a national association - ez nemzeti szövetséget jelent. semmi köze ahhoz, hogy milyen eseményeket rendez, és azokon milyen gyártmányú autók versenyeznek. a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség ezekszerint azt jelentené, hogy csak magyar gyártmányú autókkal lehet versenyezni a szériáikban? 😊 btw, a toyotákat is amerikában szerelik össze, sõt bizonyos részeket szerintem ott is gyártanak, és a legtöbb típusuknak van kizárólag ott forgalmazott megfelelõje.

miért ne lenne stock car a cot? mitõl stock car a régi felépítmény, és mitõl nem az a cot? ugyanúgy gyártják, ugyanott, ugyanazok, és ugyanolyan motorokat tesznek bele, csak a forma változott.
TheDreamingTree
Én azon gondolkoztam, hogy vajon mikor lesz a szövetségnek új neve?

Mert ugye a NASCAR az a National Association for Stock Car Auto Racing.

Namost. "Association", és "Auto Racing" az stimmel.
Viszont mivel van Toyota, már nem National.
És mivel itt a COT, már nem Stock Car.

Jó, persze, a NASCAR több versenyág "gyûjtõneve", de akkor is.
Ebbõl mi lesz...? 😞

Találtam valamit az arhívumban: link <#vigyor3>

-Osztagvezető hívja Baker csoportot:Rambo,Messner,Ortega,Coletta,Jorgensen,Danforth,Berry,Krakauer. Válaszolj.Trautman ezredes beszél.Szólalj meg,Johnny! -Mind meghaltak,uram. -Rambo.Jól vagy?

Jeff Gordon
hát már nagyon kiváncsi vagyok ezekre hogy versenyben milyenek lesznek,hmm meglátjuk,mindenesetre sztem nemrossz,bár ha Monte Carlo végleg kiszáll és jönnek ezek a COT autók,akkor eleinte fura lesz,mert már elég régóta itt van a Monte Carlo.

télleg Totya! arról nincs vmi statisztikád,h a gyártók hány versenyen indultak és melyik modellel?<#wink><#hawaii>

Jó megfigyelés, de mivel ez egy COT, így nem meglepõ. A COT egyik "mássága" a légellenállás növelése a sebesség csökkentés és a side-by-side érdekében.

ChevyG
1etértek, Kollega<#integet2><#levele>
gordon 24
AtyaÚRISTEN!!! EZ MI A SZAR????? uristen. Jézusom ááááááááááááááá.....Pffffujjjjjjj.

Downhill!!

ChevyG
pfujjj pfujj kot!
Jeff Gordon
szép ezaz Impala is,bár nemtudom,mintha a Monte Carlo SS áramvonalasabb lett volna,vagy csak tévedek és rosszul látom?

Jeff Gordon COT Impala

Jamie McMurray

A 2007-es Truck

Cup draft test

Youtube-on vannak belsõ kamerás videók az ilyen száguldásokról.

"Dropped the hammer" in the Hummer. :-)

TheDreamingTree
Köszi! Azért 200-zal földúton <#wow1> Durva lehet...

TheDreamingTree
Tudja valaki, hogy a Gordon Hummerja milyen erõs? Azt tudom, hogy 6 literes V8 (mi más? <#vigyor3>), de kíváncsi lennék, hány lóerõ lehet...

ChevyG work
Azért voltam, mert +...

DE GO JR GOOOOOO

ChevyG work
én nem (kispolCkis kamikaze)

gordon 24
Igy van!!! Elég Korrekt arc szerintem. Nagyon normális.

Az meg tény én is beszarnék ha a seggemre jönne egy ekkora bazi Hummer.

Downhill!!

Szerintem ez csak játék volt Robby részérõl. Két napja segítettt nekik Gordon, majd másnap az õ autója rohadt le. Meglátta a magyarokat és megmutatta nekik, hogy újra itt van. Különben is a szakasz gyõzelemért ment éppen, ezért nem volt lassítgatás.

Az index Dakar 2007 topikba írogat Szalay navigátora (Bunkóczi, talán) és mondta, hogy be volt kulázva rendesen, de szerencsére Szalay lehúzódott hamar.

Ott olvastam, hogy Gordon tavaly is adott egy alkatrészt a kocsijából egy versenyzõnek, aki jó helyen állt és helyette õ várta be a szervízkocsit.

Jeff Gordon
és még vagy is😊 remélem.
azt elismerem h Earnhardt Sr. piszok jó versenyzö volt,gondolom voltak nagy összejövetelek amikor neki szurkoltatok.

ChevyG
nm!