1550
Autó 200.000 Ft alatt
-
#1309 Mitakarsz? Nekem is csak a távolból zörög :) (rég volt NORMÁLIS fizikaórám, a főiskolai előadáson meg többet deriváltunk, mint fizikáztunk )
De akkor te jössz a Zetorr(g)al, én meg azzal a billencs-el, aminek a kereke nemtudomén négy, vag yöt méter -
[Walaki]D`Lair #1308 na lényeg, hogy alapesetben a kettő kiegyenlíti egymást, tehát független a súlytól/tömegtől... -
[Walaki]D`Lair #1307 (gy.k. nem vagyok ennyire gépészmérnök, ennyire nem értek a fizikához...) -
[Walaki]D`Lair #1306 JEEEE....Zetor formula race....:D -
#1305 -
[Walaki]D`Lair #1304 mittomén, nem értek a lovakhoz...:D -
#1303 Tegyél bele rendes motrot, oszt tapad -
#1302 A centripetális erőnek szerinted mi tart ellen? Naná, hogy a súrlódási erő. A képletét meg nem mondom, de benne van a tömeg (ha nagyon akarod, előkotorom a négyjegyű függvénytáblázatból). Szal akkor száll el a verda, ha a centripetális (vagy fugális, nekem tökmind1, bár valami különbségnek kell lenni közöttük szvsz) erő NAGYOBB, mint a súrlódási erő, egyébként meg a kettő ugyanakkora. -
[Walaki]D`Lair #1301 Hmmm...akkor mondjuk versenyezzünk pótos ifával mer' az tapad? -
#1300 Megint olyan példákkal érvelsz ami alapvetően egy hihetetlen nagy baromság... -
[Walaki]D`Lair #1299 igen? Akkor a csuklósbusz meg mehet 200-al a kanyarban mert az meg 20 tonna nemigaz? -
[Walaki]D`Lair #1298 Nemtom, akkor apám mondott faszságot (kétlem) de ezt nekem ő mondta...
valami ilyesmi, hogy a centripetális erő meg a tömeg kiejtik egymást így nem játszanak szerepet a tapadásban... -
Cvd #1297 Vazzeg a tapadás egy plusz tényező, attól függetlenül minden igaz amit mondtunk. A tapadás annyiban egészíti ki azt amit a 1218-ban írtam, hogy arra is figyelni kell és kész. Azért is írtam ott hogy "bizonyos keretek között". De hogy mindjárt bizonyítsam is hogy még mindig bunkóságot mondasz, vegyük elő az F1-es példát megint. Tehát miért is száll el az autó ha kanyarban leszakad róla a szárny? Hisz szerinted semmi sem változik, a gumit és a futóművet nem érinti a dolog. Halljuk a magyarázatot! -
#1296 Tudod, miért hülyeség ez?
Próbáld ki, hogy lenyomsz a földre egy matchboxot, úgy hogy szinte a tengelye is meghajoljon, és úgy próbáld eltolni egy ujjal, aztán ne csinálj vele semmit, majd úgy próbáld eltolni egy ujjal. Na vajon melyiket lesz könnyebb eltolni? Tehát a tömegnek lehet, hogy nincs köze, de a súlynak annál inkább. -
[Walaki]D`Lair #1295 Na közbe utánaérdeklődtem, a tömegnek SEMMI köze nincs a tapadáshoz, tehát se nem jobb ha könnyebb se nem jobb ha nehezebb, a futómű és a gumi határozza meg a tapadást...
sazlé senkinek sem volt igaza, tehát NEKEM SEM... -
#1294 nah csak ennyit akartam megyek dolgozni.
mindenkinek lehet hogy majd még visszanézek este. -
#1293 ezzel a beszólásoddal elástad magad!
tanulj némi fizikát vezzes egy pár autót (smartól a volvóig) és utánna mond azt hogy egy smart jobban megy egy kanyarban kevésbé burulékony és hogy sokkal nehezebben csúszik meg mint egy volvo vagy egy omega vagy akármelyik ilyen méretű autó.
Tapasztalatból mondom hogy a nagyautó nehezebben csúszik meg de ha megcsúszik nehezebb is megfogni. ez nem vicc ez tény! és sokkal jobban fekszi az autó az utat ha nehezebb.
a rally autó me azé könnyitett hogy jobban gyorsuljon (sokkal több időt nyernek vele mintha nehezebb lenne és jobban feküdne a kanyarban.) -
#1292 hali mindenkinek! a TRABANT tényleg nem autó! mert már rég az autók fölé emelkedet és nem azért mert olyan szupi hanem azért mert hatalmas FÍLINGJE van egy jó Trabinak! -
#1291 bazd meg! fel se tettem képet -
#1290 CSAK!! -
[Walaki]D`Lair #1289 Ilyen képekkel mint amiket feltettél... -
#1288 miért lennék mangalica??? -
#1287 loál... -
[Walaki]D`Lair #1286 Idéztem te szerencsétlen mangalica! -
#1285 + nézz magadra! -
#1284 "Törpe vagyok bazmeg? (#6902)" -
[Walaki]D`Lair #1283 Miért lennék törpe? -
#1282 Témaindító: RolSpeed -
#1281 Autó 200.000 Ft alatt
-