1550
Autó 200.000 Ft alatt
  • kiserik
    Itt mire gondoltál? Mert ezen az oldalon elég sok autó van:D
  • DJ Skyline
    150.000
  • kiserik
    Csak hogy lezárjam a vitát. Keress, egy Suzuki Swiftet. Ültess bele egy vékonyabb fószert, és küld be egy húzósabb kanyarba tempósan, te meg mennj utána, hogy lásd. Ha nem borult fel :D, akkor ültess be a Suziba 5 jól megtermett, legalább mázsa körüli embert, és csináltasd meg velük is ugyanezt. Nézd meg a saját szemeddel a különbséget, s elmondhatod majd magadról, hogy feltaláltad a spanyol viaszt.
    (nem a Suzit akarom most bántani, csak az elég könnyű)

[ekkora lámát még nem látott]
  • Cvd
    "kerékösszetartás, kerékdőlés" - Ezek minimálisat javítanak az egyenesfutásán, még kevesebbet számítanak kanyarban. Egye fene, ennyi előnyt kapnak.:)
    "kerékaláfordulás" - Ez mi a tököm lehet? :)
    "keréknyomás" - Futóműhöz mi köze? Egyébként az ideális nyomást természetesen MINDKÉT autó esetén beállítjuk ugye.
    "csillapítás keménysége sem mindegy" - Ja, csak ez beleértendő ugye a futóműkeményítésbe.

Gyakorlatilag semmit se mondtál amitől hasra kellene esnem.
  • fifi
    Ezt miből gondolod?
  • [Walaki]D`Lair
    Pl. a kerékösszetartás, kerékdőlés, kerékaláfordulás, keréknyomás, a csillapítás keménysége sem mindegy...etc...
  • Cvd
    Én viszont már alszok. De holnap korán jövök!:)
  • Cvd
    Most tisztán csak a kanyarsebességről van szó ugye? Ha annyira vágod, akkor meg tudod mondani nekem hogy az ültetésen és a keményítésen kívül még mit csinálnak a Clio futóművével amiről én nem tudok, de ami miatt esélye sincs ellene a Golfnak?
  • [Walaki]D`Lair
    Na minnyá jövök, csak fürdök egyet...:D
  • [Walaki]D`Lair
    áá...azt nem lehet megszegni...:D

nem minden az ültetés és a keményítés ám...közel sincs annyira azokhoz az autókhoz mint hinnéd...;)
  • Cvd
    Persze, oktass ki, nekem fingon sincs a futóműről.:) Mondtam már hogy a Golf futóműve is ültetve és keményítve van. Annyira kemény hogy túlzás nélkül érezni pl. az útburkolati jeleket, és szinte 0 a kasztni dőlése kanyarban. Közelebb van ezekhez az autókhoz mint hinnéd. Másrészt én legalább érvelek az álláspontom mellet, és nem intézem el annyival hogy "kizártnak tartom" .:)

1336-ra van már valami vagy még mindig a fizika törvényeinek megszegése a magyarázat?
  • [Walaki]D`Lair
    szvsz a golfal se tudnál jobban menni, sőt még annyira sem...
  • [Walaki]D`Lair
    naná hogy nem...:)

• Cvd
    Gondolom az Astra Classic-on nem az utcait érted, habár nem jelölted meg. Nézzél meg egy ilyen versenyt, és fel fog tűnni hogy kanyarban meglehetősen komótosan mennek.
  • [Walaki]D`Lair
    a futóműbeállításon NAGYON NAGYON sokminden múlik ám...;)

ezt hidd csak el, nem a levegőbe beszélek...
  • Cvd
    Súlyra jobb a Golf (tudod, nagyobb súly-nagyobb kanyarsebesség, vagy sikerült cáfolnod az F1-es példát), szélesebb gumik vannak rajta mint amivel a Cliok mennek, ugyan nem olyan puha, de nagyon jól tapad, majdnem slick, azonfelül majdnem annyira stabil és kemény a futóműve mint azoknak a Clioknak lehet, ráadásul picit szélesebb is az autó. Szerintem KANYARBAN abszolút versenyképes lenne a Golf.
  • [Walaki]D`Lair
    kizártnak tartom, hogy megtudná közelíteni a kanyarvétele a golfnak a Clióét, vagy akár az Astra Classicot...
  • [Walaki]D`Lair
    hááát...
  • Cvd
    Egész pontosan eszembe se jutott a sofőr tényező. Azt mondtam hogy a két autó milyen viszonyban áll egymással, kizárva az emberi tényezőt.
  • Cvd
    Bocs, vezetéselmélet akart lenni, de végülis a vezetéstechnika a vezetéselmélet gyakorlati elkalmazása.:)
  • [Walaki]D`Lair
    Mert én még valszeg ugyanazzal a kocsival sem MERNÉK úgy bemenni a kanyarba mint te...
  • [Walaki]D`Lair
    Neked fogalmad nincs miket beszélsz...
  • [Walaki]D`Lair
    meg a vezetéstechnikának se sok köze van ehhez...vagy mégis? mittomén..nem olvastam a kresz könyvet idáig...
  • [Walaki]D`Lair
    Hmm...arra még nem gondoltál, hogy itt most nem a vezetési tudásról van szó? nem azon vitázunk, hogy ki az ügyesebb...

(bár ha te a golfoddal elvernéd a cliot akkor F1-ben a helyed...)
  • Cvd
    A vezetési tudásnak csak egy része a kresz ismerete vagy a járműkezelés, ott van a vezetéstechnika is, ami idevág. És azt illene ismerned, ha egyszer jogosítványod van. Mivel napok óta bizonyítod hogy fogalmad sincs alapvető dolgokról, talán nem túlzás azt hinnem hogy nem nagyon láttál vizsgabiztost.:)

Nem gyanús hogy nemcsak velem vitázol, hanem mindenki más is az ellenkezőjét mondja mint amit te, és érdekes módon a többek mögött általában több évnyi tapasztalat áll, míg te pár hónapos jogsival jösz? Most őszintén, fel sem merül benned hogy esetleg nincs igazad?
  • Cvd
    Mondtam hogy ne kavarjál bele más autókat, ha igazad van akkor az F1-es példában is igazad kell hogy legyen, elvégre a fizika TÖRVÉNYEI dolgozak mindenhol.

Akkor ha jól értem a válaszod az az 1336-ra hogy az F1-es autók megszegik a fizika törvényeit?
  • Cvd
    Igen, a legnagyobb lelki nyugalommal állnék ki egy ilyen Clio ellen kanyarban. Ugyanis a kanyarsebessége simán összevethető a kettőnek, és kb. ugyanaz is lehet, vagy inkább még a Golf nyerne. Más kérdés hogy teljes versenyen nem lenne esélye.
  • [Walaki]D`Lair
    "Mindenesetre ha a közeljövőben úgy adódna hogy érdekelne B-s jogsi feketepiaci ára akkor tudom hogy kihez forduljak..."

Ne keverjük ide a vezetési tudást a fizikai vitába...megsúgom 17 forgalmi órával vizsgáztam, egy fillér plusszt nem adtam senkinek, sőt a vizsga óra díját ki se fizettem...:D
  • [Walaki]D`Lair
    jó...de innen nézve az F1-es autók megszegik a fizikát...nézzünk egy másik példát...a lentebb említett Cliókat...azok szarabbul tapadnak egy utcai autónál, mert sokkal könnyebbek?
  • [Walaki]D`Lair
    hogy függ a súlytól
  • [Walaki]D`Lair
    Nem az hogy nem csúszik...ilyet nem állítottam...a vita onnan indult, hogy a könnyű autó jobb a kanyarban, de írtam is, hogy TÉVESEN képzeltem ezt, mert nincs köze ahhoz hogy milyen nehéz a kocsi...de ilyen alapon te kiállnál kanyarban a golfoddal egy mondjuk Renault Clio kupás autó ellen? mert az is könnyebb mint a golf...
  • RelakSfromhome
    Melyikanem?
  • [Walaki]D`Lair
    sztem nem...:D
  • RelakSfromhome
  • Cvd
    Na hagyjuk a fizkát, már mondtam. Ott az F1-es példa, az egyszerű. Igazam van a 1336-ban vagy nincs? Ha igen akkor miről vitázunk? Ha nem akkor pontosan, és a példánál maradva ird mi van, és ne gyere nekem más autókkal. Ha igazad van akkor ebben a példában is bizonyítani tudod.

Mindenesetre ha a közeljövőben úgy adódna hogy érdekelne B-s jogsi feketepiaci ára akkor tudom hogy kihez forduljak..
  • Cvd
    Erre egy dolgot ajánlanék, ha a közelben laknék. Kinéznénk egy kanyart, én mennék rajta egyet amit bír a Golf, aztán te ugyanannyival, de inkább többel (hisz a Smart könnyebb, akkor ugye szerinted nem úszik) utánam csinálnád. Oda állítod a futóművét ahova akarod, olyan gumit teszel rá amilyet akarsz, és oda rakosgatod a súlypontját ahová akarod. Soha a büdös életben nem csinálnád utánam, és akkor még nem is egy igazán nagy és nehéz cirkáló az ellenfél. No akkor megszűnne a vita, kár hogy nem megoldható.:)
  • [Walaki]D`Lair
    Drága életem nem a tömeg egyenlíti ki! A tömegtől függ a centrifugális/petális erő! a TAPADÁSI SÚRLÓDÁSI ERŐ EGYENLÍTI EZT KI! ezt ugatom mióta...
  • RelakSfromhome
    Én ott hidaltam le, mikor a lassított felvételeken látszott, hogy Cipész is tökugyanúgy csúszkál, mint a rallyautó a murván, csak kisebb mértékben, meg nagyobb sebességnél, de ugyanúgy rámolja a farát a verda
  • [Walaki]D`Lair
    Hát jó...látom ez meddő vita...
  • Cvd
    Vazzeg nem a lényeget mondod. Persze hogy kiegyenlítik egymást az erők, nem mondtam soha az ellenkezőjét. Csak épp nagyobb tömeggel nagyobb sebesség mellett is kiegyenlítik egymást.