The Witcher

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Köszi, most nagyon elszomorodtam! <#sir> Én akkor ezek szerint nem vettem meg mindent, ugyanis nekem két szörny is van, amit a játék szerint még nem ismerek. Az egyik az alp (a másik most nem jut eszembe) amihez épp kapcsolódik küldi is! A romoknál én is találkoztam vele, de a fene se gondolta hogy utólag nem lehet beszerezni a hozzá kapcsolódó ismereteket! <#sniffles> Egy így szerintem elég nagy hiba a játékban! <#szomoru2> És a garkain sem ismerõs? <#nemtudom> A két könyv, amit választhatok melyik küldiknél van??? Esetleg azokban benne van az alp? <#help><#help><#help>
Sir Quno Jedi
A varázsló csak báb és nem õ az igazi fõellenfél. Az igazi jóval durvább és van egy még nála is durvább...

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

rotator: a prológusban a varázsló. Lossantos: a játék mappájában, a Data/The Witcher/savesben, ha patchelted, akkor c:/documents and settings/neved/dokumentumok/The Witcher/saves.
krisztajo: ha midnen könyvet megvettél a harmadik fejezetben ami kellett, akkor nincs gond, mert ugyebár milyen szörnyek is vannak ott? fléderek. na ezt nem biztos hogy emgvetted, az a vámpíros könyvben van. óriás százlábú, a kikimóros könyvben van. alp, bruksza (csak pár van) és garkain (abból pont egy van) szintén a vámpíros könyvben. alp már a csatornában a tünde romoknál is volt. ezért lehet szidni egyébként azt, hogy a fléder fog szedéséhez nem kell könyv, mert sokan emiatt nem veszik meg a vámpíros könyvet. baziliszkuszok is vannak, vivernes-kukorixos könyv. déllidércek: Vadak Királyáról szóló könyv. éhínek, cemetaurok: alghoulos könyv. egyébként talán Juliannek van pár könyve, ami szörnyekrõl szól, de inkább más típusú irományokat árul.

negyedik fejezetben? senkitõl. küldetések során 1x választhatsz vámpíros könyvet, 1x meg lidérceset. a harmadik fejezetben vehettél minden könyvet ami szükséges.

rotator
Milyen néger?

Ne már! PLEASE!!! <#rinya> Valaki segítsen nekem könyvvásárlás ügyben!!! (A negyedik fejezetben hol és kitõl lehet szörnyismertetõ könyveket venni???) <#help><#help><#help>
Prince23
Egyébként nagyon bírom a történetét a Witchernek. Amit meglátsz az elején az lesz a történet végén a fõütõereje, tehát a néger boss... És maga a fõszállt meg csorbitsák a következõ részig, tiszta Lost xD

Szasztok!
Tudom, kicsit gyökér a kérdés (már mint, miért nem tudom a választ) de muszáj feltennem: hol vannak a save file-k?

Persze én is tudom, hogy mellék küldik. De eddig mindet megcsináltam és szeretném tovább is, ha lehet! <#oooo> Ezért szívesen fogadnék minden segítséget! <#help> Nem hiszem el hogy ebben az egész fejezetben sehol ne lehetne venni szörnyismertetõ könyveket!!! <#wow3>
Sir Quno Jedi
Pisztos van megoldás. Amúgy ezek általában csak mellék quest-ek.

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

Hát én elkövettem az a hibát hogy Vizimában csak azokat a könyveket vettem meg, amik akkor kellettek. <#sniffles> De ez csak nem lehet annyira gáz, hogy emiatt ne lehessen folyatni??? <#rinya>
Sir Quno Jedi
Hmmm. Nekem már megvolt szinte minden elõbbrõl (városban szinte minden van/volt), így tippem sincs.

Jó volt neked én nem voltam ilyen szerencsés! <#sniffles> És a könyv vásárlási gondomban nem tudsz segíteni??? <#help><#help><#help>
Sir Quno Jedi
A kikirályõ nekem megvolt elsõre is, de másodjára volt az igazi.

Végre legyõztem a Kikimor királynõt! <#oooo> Már bocsánat a kifejezésért, de ilyen elcseszett fõellenség harcot még nem láttam!!! <#levele> Hihetetlenül frusztráló volt, két lötyit is elhasználtam még is több mint fél óráig kínlódtam! Vagy elkapott már a szûk folyosóban, vagy a többiektõl nem tudtam idõben tovább menni, vagy ha nagy nehezen be tudtam vergõdni az utolsó nagy terembe azt magamra is sikerül ráomlasztani! De a legszebb az volt, amikor végre elõször sikerül úgy ráomlasztani, hogy én túléltem, de akkor meg túl messze volt a hulla, hogy kifosszam!!! <#wow3> Kezdhettem elõröl az egészet! <#falbav> Remélem több ilyen nem lesz, szerintem ez volt a legrosszabb rész az egész játékban! <#szomoru2>
Kérlek, újra segítsetek! A negyedik fejezetben hol lehet szörnyismertetõ könyveket venni???
(Julian-nál és Abigal-nél nem találtam.) Nekem több új ellenség is van, amirõl még nem tudok semmit (pl. alp). Így viszont nem tudom a felhívásokat teljesíteni! <#help><#help>
panther112
Az elsõ három fejezetet gyakorlatilag minden mellékszál teljesítésével játszottam végig. A rend-elf/törpe/gnóm-semleges, ill. Triss-Shani választáson kívül nekem nem sok ilyen lehetõség körvonalazódott. (van még néhány karakter, akiknek az életbenhagyásáról dönteni lehet, gondolom ez is beleszól a végkifejletbe valamilyen szinten)

Sir Quno Jedi
Pedig szól. Nem is kicsit. Elég szoros sztorija van, de te is beleavatkozhatsz eléggé ahhoz, hogy számítson. Bár a magasabb sziten zajló folyamatokra úgysem tud senki komolyabb hatást gyakorolni (még az õsi istenek sem).

A vége felé minden a helyére kerül szépen. Persze attól függ, ki hogy figyelt, kikkel beszélt és minek nyomozott utána.

Shiwo
a soul reaver 1-nek sincs normális vége, mégis jó a története, a 2. résszel és a legacy of kain: defiance-szel karöltve meg pláne..

RPG, Photoshop, \../, `;,,;´ ,\../

panther112
Köszi, végképp megerõsítettél abban a hitemben, hogy ez a játék gyakorlatilag nem szól semmirõl (én az elsõ 3 fejezetet végigjátszva erre jutottam, ami akárhogy is nézzük, több, mint a fele, ha ugyanez a helyzet a 4. 5. fejezettel is, akkor az már tényleg több, mint elkeserítõ). Na mindegy azt hittem a végére kialakul valami történet is, de ezek szerint mégse😞

Shiwo
azt nem leltem így hirtelenjében, csak egy ilyet:

"This is the end of the game, but not of the story."

szóval kiegészítõ vagy 2. rész várható..

panther112
Miért is itt kérdeztem meg? Mert sg.hu-n mi mást is kaphat az ember, mint okoskodó megjegyzéseket. Én vagyok a hülye, hogy járok még erre a fórumra.

Szerintem neked csak jobban szét kellett volna nézned, a történet is jó(bár a 3. fejezetnél még nem).

Killers, Shiwo, Prince23! Hát köszi! <#worship>
Lehet hogy második fejezetben ott van de a harmadikban már nem!!! <#ejnye1><#sir> Én már a bankrablás után vagyok ahol a tündéket választottam! Azóta Yaevin bujkál Vivaldinál és Zoltán nincs sehol! Így viszont nem tudok sehogy profivá válni úgyhogy ennek a küldinek annyi! <#sniffles> Már feladtam, napokig kerestem mindenhol Zoltánt inkább megyek tovább a negyedik fejezetbe. Úgy tûnik azzal hogy a második fejezetben nem foglalkoztam a pókerrel elszúrtam és így utólag sajnos már nem lehet ezt a küldit megcsinálni! <#szomoru2>
panther112
Valaki egy rövid leírást, vagy arra mutató linket tudna adni a 4-5-befejezésrõl? Angol, vagy magyar egyaránt jó.

Shiwo
az

Prince23
Vivaldi

Shiwo
töltési idõ: nekem nem tölt sokat..vagy a géped gyenge, vagy nem patchelted a játékot..állítólag az sokat gyorsít a töltögetésen..persze megoldhatták volna töltögetés nélkül is, van rá sok jó példa, de hát ez van..

irányítás: nem tom mi bajjod vele, nekem semmi..felsõ nézetben (vagy minek hijják) tolom, ahova kattintok, oda megy, nincs benne semmi ördöngõség..

sztori..hát..a chapter 2-ig tényleg nem különleges, a késöbbiekben meg még nem tom,hogy elõnyére vagy hátrányára változik-e..

kommunikáció: nah ez tényleg elég silány, gyakran mûize van a dolognak (vagy csak a magyar verzió ilyen gáz?), engem speciel zavar, mikor nagyban "beszélgetnek" valami fontos dologról, közben a fõhõs jobbra-balra leseget, mintha unatkozna..

invertory: volt már rosszabb is, amugy van valami mod, ami javít valamelyest rajta..

amúgy 1 oldallal ezelött írtak a fórumban a "The Witcher Enhanced Edition"-ról, amiben várhatóan ilyesmiket kijavítanak...kiváncsian várom..

Shiwo
én többnyire a kovács melletti ex-bankár törpénél szoktam megtalálni...valami V betüs neve van..vival vagy ilyesmi

Kockapoker az kell, az jó. Végigkísér teljesen a játék végéig. Abból lesz sok pénzed, meg xp-d. Zoltán általában a másfajúak negyedében van, az öreg törp bankár házában.
Narxis
Skacok!

Magyarítani akartam a játékot, úgy ahogy a FAQ-ban van de a pálya betöltésénél a szokásos Windows hibával kidob. A Witcher.exe leállt stb. Win XP SP2-öm van. Angolul jól mûködik a játék, de ezzel nem vagyok elõrébb.

Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.

panther112
Itt nem arról van szó, hogy az irányítás könnyû vagy sem, hanem arról, hogy ócska alagútrendszeres irányítással szúrták ki az emberek szemét. A kommunikáció primitív fa-struktúrát mutat (beszélgess el a hentessel trade quarter-ben és meg fogod érteni mire gondolok, abból világosan látszódik, hogy még azok közül is egy valami kõkorszaki változat van ebben a játékban). Én megkockáztatom, hogy ebben a játékban nincs is ai, egy 100%-ban trigger-elõs rpg pedig mit keres 2007-ben a piacon?

A sztori természetesen érthetõ, csak nagyon lapos. Legalábbis a 3. fejezet végéig az volt, és ez azt jelenti, hogy a játék elsõ fele, sõt kicsit talán több egy harmatgyenge történetet ad elõ, ez még akkor is bukás, ha a folytatásban megtáltosodik a lengyel író.

Na végre rájöttem hogyan kell kockapókerezni. <#nevetes2> De most bajban vagyok! <#rinya> Már sem Carmen sem Vaska sem Thaler nem akar velem játszani. <#szomoru2> Oda mentem a Szõrös Medvében Munno-hoz de Ö meg még nem akar velem játszani mert nem vagyok profi és Carment meg Zoltán ajánlotta hogy gyakoroljak! Így szûk keresztmetszetként maradt Zoltán de Öt meg sehol sem találom!!! <#nemtudom> Pedig már mindenhol jártam mind a két negyedben! Hol találom Zoltán??? <#help><#help> Rajta kívûl kivel játszhatnék még hogy profi legyek? <#fejvakaras> (Vagy hagyjam a fenébe az egészet?)
tarti19
pedig van oylan hogy mi hiányzik egy adott kenõcshöz vagy "potihoz"
Továbbá akkor úgy látszik nem érted a sztorit vagy átsiklasz felette, mert itt minden szépen kiarjzolódik vágyik az ember arra, hogy felfedje a további sztorikat😊
Beszélgetés meg szintén jó elég változatos s ráadásul könnyen érthetõ.
irányítás meg szerintem nagyon könnyû, persze az elejéna kamrea mozgási sebessége biztos bezavart egyeseknél

w77d
szerintem pedig brutálisan jó a játék

panther112
Hú, elég sok dolog. A rettentõ hosszú, és hangulatölõ töltési idõk, a nagyon rosszul kitalált inventory, a számomra megszokhatatlan irányítási módok (fõleg a mocsár résznél volt zavaró, de városban is). De ezeken felül nem voltam elragadtatva a sztoritól sem (azt lehetett mindenhol olvasni, hogy ez lesz a játék erõssége, mert egy lengyel író találta ki, ehhez képest alaposan elmaradt mondjuk a w3/tft sztorijától is, ami pedig egy sima rts játék volt). Rosszul oldották meg a karakterekkel való kommunikációt is, sokszor kell ugyanazt végighallgatni, ugyanazokat a válaszokat adni, ha meg akarsz kérdezni még valamit az adott karaktertõl (ennek volt a csúcsa a hentes...). 10 éves játékokban van ilyen kommunikáció, az ember elvárná, hogy ezen a téren is legyen fejlõdés, ne csak a grafikában.
Összességéban nem volt élõ az egész, nagyon pc játék íze volt mindennek. A harc rendszer viszont nem lett volna rossz, csak a nagyon elrontott inventory megkeserítette a potion készítést, ami pedig a hrac alapja lenne. Nem találtam arra sem opciót, hogyan lehet azt megnézni, hogy egy adott potion-höz, kenõcshöz... mi hiányzik még, meditációt nem bekapcsolva - igaz ezt nem is nagyon kerestem.
Nagyon elõjött, a játékmenet fa szerkezetû felépítése, azt hiszem ez utóbbi volt a legrosszabb.

haj!
Még az elején járok, a demo-t végigtoltam, azután a demo elmentéseivel csináltam tovább a telj. verzioban... nah szoval már bejutnék vizima városba de miután beszélek mikullal és az õrök lefegyvereznek egyszerüen lefagy a jatek... nem tudom mi lehet a gond, Aki tud segitsen már! (1.2 pecs van fönt + russian exe crack)
panther112
Ha tudnám mi lesz a vége, nem kérdeztem volna meg abban a hsz-ben, amire válaszoltál. Na mindegy, ma már az emberek nagy része képtelen értelmezni egy 3 szónál hosszabb üzenetet...

tarti19
ha te a 3. fejezetben megmondod mi lesz a vége akkor nagy mágus lehetsz...

Miért nem tetszett?

panther112
A link lehet angol, vagy magyar.

panther112
Sajnos hatalmas csalódás volt ez a játék, pedig nagyon vártam. (tudom nem most jelent meg, de most volt idõm vele komolyabban játszani) Ha valakinek van kedve/ideje nagyon röviden leírhatná, hogy mi lesz a vége (3. fejezet után mi fog történni; eddig játszottam vele, gondolom mindhárom út másképp végzõdik), vagy adhatna egy linket, ahol ez tömören le van írva- nem végigjátszásra gondolok, hanem egy rövid leírásra. Elõre is köszönöm.

Prince23
Ja, fõleg már aa játék közepétõl fogva ételmetlen, sajna.

tarti19
a pénznek igazából nincs nagy szerepe a játékban... max mókázni

Nos ezek érdekes új infok voltak. Köszi! <#worship> 6000 orent? <#wow1> Ez azt jelenti hogy ha valakit legyõztél még hajlandó veled utána is játszani?
De azt még mindig nem monda el senki ami nekem kellene!!! <#rinya> Hogyan lehet tétet rakni és emelni??? Illetve a második körben tétet rakni??? Lehet, hogy én nem voltam világos de nekem ez a gondom! Ezt kéne tudnom pontosan!!! <#help><#help>
Egyébként én a második fejezetben senkivel sem kockáztam. Azokkal akikkel akkor lehetet volna, pl. Thaler-rel a harmadikban is lehet még? <#confused>
A verekedés inkább az poén miatt érdekelne! Mindenkit le lehet gyõzni? És a gyõzelmekért kapok xp-t?<#kerdes> Talán a kockázásért is vagy az csak pénzt jelent?
Persze szerintem sem baj hogy nem lehet farmolni és sosem szoktam. <#ejnye1> Tegnap csak az itt lezajlott régebbi beszélgetés miatt próbáltam ki. Nagyon jó ez így !!! <#eljen> Max. lemaradunk arról hogy nézne ki Geralt über brutál ötvenes szinten! Ezt azért egyszer megnéztem volna!!! <#hehe>
Szevasztok!

Van már a játékhoz magyar felirat?

Shiwo
hát jah, szerintem direkt készült el úgy, hogy ne legyen értelme farmolni különösebben, és fõleg a questekért kapsz xp-t... a kockázás jó dolog, én tegnap a 2. fejezetben (chapter 2.) Thalerrel kockáztam valamivel több mint egy órát filmnézés mellett.. 6k-t szedtem össze...és a késõbbiekben gondolom még több pénzt lehet majd nyerni másoktól, mert vele csak 110-es téttel lehet kezdeni, s ritkán emel rá nagyot..

verekedésbe nincs olyan nagy pénz szerintem..

minijátékok leírása..

Reloadezés??? Nem tudom a pókerben mit értesz ez alatt??? <#nemtudom> Én azt nem tudom hogy lehet tétet tenni a pókerben a játék elõtt!!! <#sniffles> És a Királytól még nagyon messze vagyok! Úgyhogy továbbra is <#help><#help> !!! Ja és a harmadik fejezet végén vagyok itt már nem érdemes farmolni annyira sok xp kell egy szintlépéshez hogy sima henteléssel esély sincs elérni! <#ejnye1><#szomoru2>
Prince23
Ha szeretnél pókerezni a Királlyal, akkor csak pókerezzél.
A fogadós bunyók mindig mellékküldetések, mintahogy a pókerezés is. No meg elõbbin könnyebb a pénz gyûjtése. nincs reloadezés😄D
Az elején még van értelme farmolni... tehát öldösni, kapni xp-ket...

Egy kis segítség kéne! <#help> Valaki eltudná magyarázni nekem hogy mûködik a kockapóker??? Hogyan lehet tétet tenni? Egyszer már kipróbáltam és nyertem de a második menetnél már nem tudtam hogyan válasszak tétet. Ezért nulla maradt. Így viszont már nem akartak velem játszani! <#sniffles><#help>
Egyébként érdemes pókerezni? <#nemtudom> Mert én ezek után többet nem is próbáltam.
Még egy kérdés. A fogadókban érdemes verekedni? <#fejvakaras> Van valami taktika amit ilyenkor érdemes használni? Minden infot szívesen fogadok, mert én ezekkel a mini játékokkal eddig nem foglalkoztam.
A farmolásra illetve tápolásra visszatérve határozottan meg kellett változtatnom a véleményemet! Ma kipróbáltam és ez nem az a játék ahol ezt lehet! <#ejnye1> A mocsárban az igazán tápos szörnyek egy idõ után már nem termelõdnek újra a sima alapszörnyek viszont nevetségesen kevés xp-t érnek. Egyszóval bárki beleõszülne amire így összeszedné azt a több tízezer (vagy akár százezer) pontot ami egy szintlépésre elég!
<#levele><#szomoru2>
wesker24
Nekem az tetszett a legjobban a Witcherben amikor a gyerek mindig kiadta a taccsot !! <#hehe><#nyes>