The Witcher

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Fantusz
KOTOR2 is egy jól felépített játék, vannak benne utalások a KOTOR1 eseményeire, akkor érthetõ igazán a sztori, ha elõtte az elsõ részt is végigjátszottuk.
Mindkét részrõl el lehet mondani, hogy igazán sikeres karaktert legalább második végigjátszásra, illetve utánolvasás után lehet megalkotni - picit csalás, mert elémegyünk a történetnek, amit elvileg nem ismerhetünk.

Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Az elsõ részben csak 8. szint után lettünk Jedik, de ha addig nem léptünk meg minden szintet, azokat a szinteket is jediként léphettük meg, több erõalkalmazást megismerve így.
A második részben a 15. szinten elérhetõ presztizs osztályra lehetett hasonlóan rágyúrni, sõt itt már a társakkal is csak akkor volt érdemes szintet lépni, ha azok Jedik lettek. (nem egyszerû feladvány némelyiket meggyõzni)

Én a NWN2-vel nem játszottam, de a Kotor1 története fantasztikus! Szerintem jobb, mint a 2.részé(Kotor2). Ilyen jól megformált sztorival még azóta sem találkoztam! Szóval ha a sztori a lényeg én a Kotor1-et ajánlom!

BattleTag: zydar#2910

Qwerty4
Már értem. 😊
Utánanéztem a teljes cím tudatában neten ennek, látom ez nem számítógépes RPG, hanem egy társasjáték. 😊

Qwerty4

- Dungeons & Dragons, gyakorlatilag az elsõ sikeres szerepjáték, és mint ilyen ennek a stílusnak a védjegye (zanzásítva és pontatlanul)

\"Nyelvében él a nemzet\" | \"Ha nem érdekel hol vagy, nem tévedhetsz el\" | gw2: Szilva Lee | Lenovo G580AH i3, GT635M, 8Gb RAM

Qwerty4
Aha, sokan ajánlották már nekem ilyen címen ha igazán jó sztorit szeretnék akkor a NWN2-nek kezdjek neki vagy a KotOR1-nek. 😊
A NWN2 meg is van, a másik nincs úgyhogy lehet erre esik a választás még akkor is ha nem éppen Witcher stílusú.
Amúgy nem vágom mi az a D&D.Valaki felvilágosítana?<#conf>

Qwerty4

Sir Quno Jedi
Hja, kérem, csak én melózok itten?!??!? 😄

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

tarti19
csak nem😊 Voldemort pálcájába?😊 vagy netán a sith nagyúr fénysusogójába😛
majd segítek mindenkin😊 vagy nem😄 na irány a móka

Sir Quno Jedi
Én azon buktam ki, mikor azzal traktált az egyik kovács a nemeseknél, hogy ha szerzek menõ ékkövet, ami illik egy olyan neeeemes lovag kardjába, mint tudjuk melyik kisköcsög (és azt õ majd jól belekovácsolja neki), akkor hûderendes lesz velem a kovi. Mondta, hogy a jó édes ***. Kár hogy nem lehet valami jó kis átkozott ékkövet szerválni és azt belekovácsoltatni a kecsege kardjába! Meeekkora poén lenne már!!! Fõeg, ha csatában ott szívna miatta, vagy elég nekem egy kis cutscene is, ahol lehet látni azt a bamba ábrázatát, ahogy rájön, hogy valaki megfingatta!!! 😄DDDDD LOÁL!

Szal. mehetett vón több poén a gammába, de így se rossz. Tuc-tuc!

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

tarti19
bûnösök megvoltak😛
sebaj majd használok szörnycsapdát😛

Sir Quno Jedi
Nem szép dolog megölni a strigát! <#ejnye1>

Szegény királyjány nem tehet róla, hogy megátkozták és felhasználják (õ nem is tud semmirõl közben, még ember formájában sem). Meg kék gyógyítani és megkeresni a bûnösöket.

tarti19
nekem ott volt para mikor a temetõben már a striga kriptája elõtt 3 ilyen fenevad is rámtört😊 Na mondom hullanak itt a trófeák😛
igaz mots a strigát nem fogom megölni, hanem megtöröm az átköt de ismét Shani mellett maradok😛

Sir Quno Jedi
Jaja, még szerencse. De ha elfeledted, hogy hol hagytad õket, kellemetlen tud ám lenni.

tarti19
nah jah 😊 igaz azért ezeknek "különleges "nevük van de legalább ottmarad a megszerzett testrészük ahol összestek😛

Sir Quno Jedi
Nem. 1xrre egy trófea lehet nálad, az ott is fityeg az oldaladon a kampón (látszik Geralt cuccai közt kívülrõl). Meg invynél alul látszik is. Ez mondjuk egy faszság, mert így lehet mindig visszamászkálni, ha több trófeás csülökzabálót küldtél egy füst alatt a másvilágra.

tarti19
jaja nekem is csak most unalomból kedvet kaptam még egy végigjátszásnak és 100%-ra akarom kitolni😛 már csak ez van az elsõ fejezetbõl😛
de akkor még dumázok vele hátha eltévednek kincset keresni😛
jah meg még valami trófeákat inventoriba is tudunk tárolni? mert erre mrá nem emlékszem

Sir Quno Jedi
Neki kell. Ha elmennek utána kincskeresni, már mehetsz is utánuk. (ámbár lehet, hogy van még valami küldi a kettõ között, baromi rég volt az elsõ csapi)

tarti19
Értelek, tehát az õröknek jelentsem😊
Mikulnak jelentetttem de az be volt parázva és csak hálálkodott😊

Sir Quno Jedi
Ott asszem, ha már az õrök elmentek oda kincskeresni (merthogy jelentetted nekik, hogy kitakarítottad az általuk rettegett élõholtakat onnan), akkor lesz egy megtisztított átjáró, amin tovább tudsz menni és megtalálod õket (vagyis ami maradt belõlük). Szal. csak türelem.

tarti19
Sziazstok a kérdésem az volna , hogy az 1 fejezetbe😛 a kriptábana folyósóra hogy megyek tovább? Mert sehol sem tudtam szétardoznia falat😛 vagy a köveket, az elsõ végigjátszásom során tuti kimaradt ez😛

rotator
Direkt nem írtam, mert az inkább parti alapú rpg, szóval szerintem eléggé messze van már a Witchertõl.

Neverwinter Nights 2. Nemtom miért nem írta még senki... Kedvenc rpg-m. Rendszerét tekintve tökéletesen ugyanolyan, mint a kotor2 (ugyanaz a fejlesztõcsapat), csak fantasy világban, a Forgotten Realms világában játszódik. Überjó története van, szuper karakterekkel, és sok benne a D&D. Persze nem kell vágni a D&D szabályait ahhoz, hogy játszani tudjál vele. Egyetlen hátránya, hogy sokat kell patch-elni. És patch nélkül túl bugos meg gépigényes. Ja, és van már kiegészítõje is, a Mask of the betrayar. 2006-ös az alap, a kieg 2007-es.
Qwerty4
Ja egy fejezet van a IV. után és még egy epilgus a végére...legzsniálisabb játékbefejezés ami létezik sztem.

Qwerty4

Prince23
Dettó

Qwerty4
A Fable túl lineáris és kevésbé RPG.Hangulata van, de a játékmenet nekem nem nagyon tetszett, csak egy ideig.

Qwerty4

Nekem a fable olyan volt mint amikor a gyûrûk ura után megnéztem a narnia krónikáit...Gyermeteg mesecucc az egész,nem bejövõs,sokan az egyik legjobb konzolos rpg-nek is tartják...Nem tudom akik annak tartják a final fantasykat nem ismerhetik,mert a közelükbe nem ér a fable,ha már a mesés szerü rpg-nél tartunk...

LiveId: HUNRa1n PsnId: HUNKa1n

Prince23
Még egy chapter van, a király chaptere. Az a Chapter már lineárisabb.
ha jól emléxem

bélanéni
(#9540)

Gigabyte B450 Aorus Elite, Ryzen 3600X, 32GB DDR4 3200MHz, PowerColor 5700XT Red Devil, 256GB + 2TB M.2 SSD

bélanéni
Valaki erre? <#szomoru1><#wilting>

Gigabyte B450 Aorus Elite, Ryzen 3600X, 32GB DDR4 3200MHz, PowerColor 5700XT Red Devil, 256GB + 2TB M.2 SSD

Prince23
Pedig a JE is jó. Witcher után az a favoritom... természetesen (c)RPG terén.

tarti19
Nekem a Jade empire nagyon nem jött be😞 valahogy nem volt benne akora hangulat mint a kotor (mûvek) vagy fable esetleg Witcher stuffokba😛
Bár elõtte a angy Baldurs Gate részeket is megnéztem de valahoyg azok sem jöttek be😞 bár lehet, hogy ez az idõ miatt van.
Noha most elkezdtem még1szer a witchert hátha találok új dolgokat benne😛 ( biztos fogok -hehe😛)

Abban meg azért kételkednék, hoyg karaketrfejlesztés során, miond elütia Witchert😊
Össze sem lehet hasoníltani a kettõt... mi már kész "hõsök" vagyunk épp csak a múltbéli események tûntek el s idõvel jobban idézi kardunk mivultunkat mintsem a történetek😛

Qwerty4
Ja, ez egy egyedi játék. 😄

Qwerty4

Qwerty4
Kösz. 😊

Amúgy a Fable-t próbáltam, de sztem jó is, de kiábrándító is.Inkább abbahagytam.Nem tetszett, igazából kevés szabadságérzet, rossz save rendszer.

Qwerty4

bélanéni
Ehhez hasonló nincs, épp ez benne a szép 😊
Én elsõsorban a Fable-t ajánlom, mint kiemelkedõ kaland/akció RPG. Igaz, teljesen más megközelítésû játék, és meseszerû grafikája. Ha ez nem zavar, nyugodtan ülj neki, magyar felirattal forgalmazza a CD-Projekt.

rotator
2004 utáni hasonló játékokból túl nagy választék nincs, de nézzünk egy kis ízelítõt.

A KotOR2 és Jade Empire történet-orientált, lineáris játékok, nagyon jó karakterekkel, jól megkomponált átvezetõkkel, kellemes zenével, 20-25 óra játékidõvel, 2-3 végigjátszási lehetõséggel.

A Gothic 3 és Oblivion brutális grafikával, epikus zenékkel és óriási, szabadon barangolható játéktérrel igyekeznek hódítani, cserébe szinte nulla a sztori. 50-80 óra körül lehet egy átlag végigjátszás, 2-3 alkalommal nyugodtan neki lehet látni. A Two Worlds gyakorlatilag ezeknek a kisöccsének tekinthetõ (habár annyira nem is kicsi az).

A Fable egy eléggé elvarázsolt játék, alapvetõen lineáris, elég rövid, de nagyon jópofa. Elsõre nem tûnik valami összetettnek, de vannak benne rejtett erõtartalékok, érdemes birkózni vele.

Zeneileg bármelyik felveszi a versenyt a Witcherrel, karakterfejlesztésben pedig szerintem mind simán felülmúlja.

Csak a 2-3 fejezet kozott van ez a lehetoseged, mashol nincs.
Vail: nem
Üdv az lenne a kérdésem, hogy miután átmegyek a 2. fejezetbe vissza tudok jönni az elsõbe a mellék küldiket befejezni?

Üdv az lenne a kérdésem, hogy miután átmegyek a 2. fejezetbe onnan vissza tudok jönni az elsõbe befejezni a küldiket?

Qwerty4
Sztori, karakterek sokszínûsége, kisfilmek, zene, fejlõdési rendszer, hangulat, látvány, nem túl nagy terület, de azért elégséges...

Qwerty4

rotator
Attól függ, melyik része ragadott meg a játéknak téged.

Qwerty4
jav.:fantasztikus

Ma nem ment az írás nekem 😞

Qwerty4

Qwerty4
Tudtok ajánlani nekem egy ilyen faszntasztikus RPG-t mint a Witcher.
Minimum 2004-2005-ös legyen, magyarítása is legyen. 😊
Tehát egy ehhez hasonló játékot.

Qwerty4

rotator
Nincs róla hír, esetleg valaki megérdeklõdhetné CD Projektéktõl. 😊

bélanéni
Lenne egy kérdésem. Eljutottam a IV. chapterbe, most a legelején vagyok, itt még nem csináltam semmit. A kérdés pedig az, hogy tartok-e már a játék felénél, ugyanis, feltûnt hogy (szerintem) igen kevés helyszínen, illetve kis méretû világban játszódik a program. Más ezzel kapcsolatban még nem panaszkodott és ezt furcsállom. Remélem nem SPOILER téma, ha igen, akkor úgy válaszoljatok. Az igaz, hogy sokat kell futkározni, de szinte mindig egyik ismert helyszínrõl a másikra és nagyon ritkán új felfedezendõ helyre.

Ettõl függetlenül, vagy ezzel együtt is életem (talán) legjobb játéka, a hangulata eszméletlen. Nemsokkal mielõtt átjutottam a 4. fejezetbe a mocsárban jártam, és akkor elõször teljesen tiszta, köd- és esõmentes idõben. A grafika, hangok és a belõlük áradó hangulat már-már olyan érzést keltett bennem, amilyet még egy játékban sem éreztem. Egyszerûen néha csak sétálgatok a kikötõben is naplementekor vagy felkeltekor, annyira felemelõ érzés. <#eljen><#worship>

A kérdés viszont továbbra is áll. <#idiota>

Erre én is nagyon kíváncsi lennék.
Igazából nem csak az új küldiket érinti szerintem a változás. Olyanokat is igérnek, hogy sokkal jobb, emberibb lesz az arc és test mimika. Sokkal jobban fog illeni a szituációkhoz. (mondjuk elég fapofával társalogtak a karakterek) De viszont ehhez úgy gondolom más szinkron szükséges. angol/lengyel/magyar nyelvbe máshol van a hangsúly a hangszín stb. Szerintem itt az lesz a megoldás, hogy angol szinkron magyar szöveg.

Dante73
Üdv urak!
Egy ideje nem tolom a gammát, és a topik is kimarad, úgyhogy, ha láma a kérdés, nézzétek el nekem!
Hírek szerint nemsoká jön egy kiegészítés a gémhez, uj npc-k, küldetések, egyebek. Az, hogy az új arcok a régi, többször is felhasználtak helyére kerülnek, világos. Viszont az új küldik nem, hiszen ahhoz ugye új mondatok, szövegek kellenek, akár Geralt, akár a küldetés adója szájából. Ugye a gondom a szinkrom. Azt nem hinném, hogy ujra összetrombitálják a szinkronszínészeket, tehát marad Lengyel /Angol a szövegelés? Nem lessz kissé zavaró, ha kedvenc Geráltom, hol ilyen, hol olyan hangon szólal meg, különbözõ nyelveken, vagy erre valami ficsõrt talállnak ki? (Mondjuk ellátogat valami másik királyságba)
Van errõl valami hír?

Dante.

http://www.freetvmaci.info/

bélanéni
Az volt a probléma, hogy nem mindig jelentkezik a probléma, csak egy idõ után. Múltkor amikor írtam, hogy megjavult, utána nem sokkal már megint szaggatott. Most direkt játszottam kb. 1 - 1,5 órát mielõtt megint elkiabálom magam. Most úgy tûnik tényleg ez volt a ludas, mert azóta nem csinálta.

rotator
Hmm... Akkor mégse a mini-image lehet a ludas?

bélanéni
NEM javaslom a /3GB kapcsoló bekapcsolását, mert más játéknál is tapasztaltam már furcsaságokat. Ritkán de fagyogatott több minden is.

bélanéni
Mindenki figyelmébe: ha másnál is jelentkezik olyan probléma, hogy a játék elkezd oltári módon szaggatni (1-2fps), azt a BOOT.INI /3GB kapcsolója okozza! Én bekapcsoltam ezt a kapcsolót kb. 2 hete (mert 3GB RAM van a gépemben, és csak így használ egy program 2GB-nál többet), és azóta játszhatatlan volt a játék. Azért nem gondoltam hogy az okozza, mert nem mindig jelentkezik ez a szaggatás, csak bizonyos játékban eltöltött idõ után. Nem gyanakodtam rá, mert eszembe sem jutott, de átgondoltam, mi változott azóta a gépemben, amióta elkezdõdött a szaggatás, és így már egybõl beugrott. 😊