The Witcher

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Gideon Wieth
valaki megtudja mondani hogy azokat a köveket amiket kalkeinsteinnek kellennek hogy fogom megtalálni ??? Nem az érdekel hogy itt és itt van. //Néhányat már megtaláltam. Amit a banya adott a mocsárban a téglásoknál, amit kalki adott, A kereskedõtõl a révnél, egy barlangban ahol farkasok voltak és a védõpajzs jel, meg volt egy ötödik is de azt nem emléxem már kitõl kaptam.// Az érdekelne, hogy keresgélnem kell a mocsárban meg a városban esetleg a föld alatt a csatornában, vagy ahogy csinálom a küldiket úgy fognak elõkerülni , :)

Ez ketyeg a szobámban: Asus P5Q SE,Intel Core Quad 9550 Sapphire Radeon 4890 Vapor-X Kingston HyperX2x2048 1066MHZ Illetve egy Samsung 2333HD monitor és egy Xbox 360 és egy PS3

Gideon Wieth
Nah bejkerült a ram. Most kerek 1,5 giga ram van :) És száguldozik a játék :D Nem is akad :D Meg is nézem gyorsan a Crysis-t mert annak is a töltési idõ volt a baja csak, 1024be highon simán ment. :D

Ez ketyeg a szobámban: Asus P5Q SE,Intel Core Quad 9550 Sapphire Radeon 4890 Vapor-X Kingston HyperX2x2048 1066MHZ Illetve egy Samsung 2333HD monitor és egy Xbox 360 és egy PS3

Nem tudsz külön kaszthoz tartozni csak a hovatartozásodváltozik.A játékban szereplö npc-k hozád való viszonyulását változtatja meg.
Pl ha a rendet tegíted a rend tagjai adnak küldiket és a rendtöl vásárolgathatsz fegyvert,infot stb...

Akkor a 2. fejezetben nem lehet? Siegfrid kérdezi,de csak azzal lehet válaszolni,hogy "Nem".

Telepítettem a legújabb drivert a kártyához. Egy darabig nagyon jól ment, de végül újra beragadt, és leállt. Valakinek ötlete?

Mike at home
kicsit ha gondolkodsz
mondjuk õket támogatod

[allstars™] [TFT] [monitorvitéz] megeszem a vérzés tejet, kivazallak téged lóka komám! [A64 3200+, 2gb, 7600GT]

Igen, a kevés ram miatt tölt sokat.

fotográfik kolomp edisön :D

Gideon Wieth
nekem még is bõven jó de az is elég ha nem kell perceket várnom ::) szerdán jön a ram meglátjuk mi lesz :)

Kis spoiler!

A rendbe hogy lehet csatlakozni?

Mi az a swap ?? A virtuális lapozófájl vagy micsoda ???

Igen.
Gideon Wieth
õõ az a helyzet h alaplapom csak ddr 400mhz-és ramot bír :S:S

Szóval abból kerül be még 1 giga aztán reménykedem szeretni fogja az 512mb-set...

Mi az a swap ?? A virtuális lapozófájl vagy micsoda ???

Biztos sokat hazsnál, nekem az 1.2-es verzi már 1 GB RAM-mal (dual channel) is sokkal emészthetõbb töltési idõket produkált. Most 3 GB RAM-om van (sajnos csak dual channel asymetric), így az 1.3-as Witcher mintegy 10 másodperc alatt betölti egy teljes városrészt. Ez számomr amár bõven kielégítõ.
Az Odo-alakú "voodoo baba" Abigail házában legalábbis gyanús, egyébként neki nem adott mérget, Odo az álmában végzett testvérével.
Egyébként pedig azért is bûnös, mert jó üzletasszonyként (dílerként) pénzre váltotta mások szenvedését.

Mikul lehet, hogy idióta, de erõszaktevõ, és ezzela halálba üldözött egy lányt. Ez bûn. Az egy más kérdés, hogy ennek oka lehet az elmeállapota is, de õ inkább buta, mint a föld, semmint elmebeteg. De mindegy, õ úgysem hal meg semmiképp.

A tiszteletes is megérdemli balsorsát, de ezt le lehet írni általánosítás nélkül is.
Mike at home
nekem 3200-as AMD-m, 7600GT-m van 2 giga rammal, és ezen a konfigon, 1.3-as patch-csel, 1680x1050-ben vígan fut high-on, igaz van olyan rész ahol le kellett vennem mindent közepesre, de amint olvastam az 5k-s gépen 8800GTS-sel is akadt

ja és a 1.3-as már gyorsan tölt
szerintem tegyél bele még memóriát, fél giga ma már semmire sem elég
a swap meg legyen statikus, mondjuk 2 giga

[allstars™] [TFT] [monitorvitéz] megeszem a vérzés tejet, kivazallak téged lóka komám! [A64 3200+, 2gb, 7600GT]

Mike at home
Most nem azért, de a méregkeverõ bûnös, mert Odo eltette láb alól a testvérét? Vagy Abigél Odot is manipulálta? A tiszteletes olyan mint bármylik pap 1200-ból, simán megérdemli a halált, Migul egy idióta, õt nem is bántja senki.
De eldöntöttem hogy most második nekifutásra mindent másképp csinálok mint elsõre, tehát abigélt odadobom a prasztoknak, megölöm a tündéket, beállok a redbe, Alvint nem viszem el Tess-hez, bár szerintem a végkifejletet nem lehet megváltoztatni

Ugyanakkor m áig nem értem, miért vadászika Porf és Javed Alvinra

Gideon Wieth
Én is erre tippelek.
Most elõvettem. Viszont egy nagyon fontos kérdésem van. A gépem AMD 3100+ 512 mb ram és egy nvidia geforce 7600 GS... A játék 1024*768ban van medium beállítások mellet. A játék néha néha megakad vagy besszaggat de ez elviselhetõ.. A fõbb gond hogy rengeteget van hogy perceket tölt de a minimum 2 perc garantált.Ha beteszek még 1 giga ramot, akkor megoldódik legalább a töltési idõ ? Vagy kevesebb lesz ?

Alvin a bestia neében beszélt és felttett egy kérdést. KI HOZOTT LÉTRE. Aztán utalt egy mesére. Ezt abigél elmeséli ha kéred. A mesében egy emberfelyû oroszlán testû lény feltett egy kérdést egy csávesznek. Mi az ami reggel négylábon jár délben kettõn este hármon. A csávesz jól felelt és a lény meg gyengült. Így a csávesz megölhette.
Na ha akkor szerintünk a falusiak hozták létre akkor megvédlyük Abigélt. Ha meg Abigél hozta létre akkor hadjuk szenvedni. Ha jól választunk akkor a szörny meggyengül. Az a kérdés ha mindenki sáros akkor ki lehet a jó választás. Én eddig arra tipelek hogy a falusiak hozták létre.
Az én értelmezésemben Odo is bûnös, mert ha hatott is rá Abigail trükkje, mégiscsak õ engedett a pénz csábításának, majd a tette után gond nélkül együtt élt a bûnével, és vékhetõen a faluban történtek kapcsán sem maradt teljesen vak, inkább néma. A lánnyal erõszakoskodó Mikul pedig pláne nem ártatlan.

Tehát mindenki bûnös, az a kérdés, hogy Abigail nyakába varrod, vagy inkább megosztod a felelõsséget. De mint írtam nem feltétlenül igazságosan kell dönteni.

Vagy mire irányul a kérdésed? Az Alvin-féle párbeszédre már nem emlékszem, elég régen volt az.

Odo kutyájával (és kertjével) pedig nem lehet semmi kezdeni, csak egy utalás a történtekre.
UI:
Odo kertyében a hullát ugatja a kutya ha jól tippelek. Ezzel lehet kezdeni valamit? Mert ezen gondolkodtam régebben is de nem tudtam kezdeni vele semmit.
Én arról beszélek hogy amikor beadták Alvinak a szérumot hogy igazat mondjon akkor elmondta hogy a szörnyeteget emberi bûn hozta létre. És fell tett egy kérdés. KI HOZOTT LÉTRE? Ha erre jól válaszolok akkor meg gyengül. NA ezt elég nehéz eldönte mivel abigél az sáros mert õ mérgeket készít és ad el. A tiszteletes is sáros mert nem tetzik a képe. A kikötõben lévõ hapek is sáros mert az fegyvert ad el a másfajúaknak. És Odo is sáros mert kinyírta a testvérét. De Abigélnél vagy egy Odo formályú bábú szóval lehet hogy ODO ártatlan. Mikult meg nem értem mert hülye:D
Ebben a játékban ritkán van "jó" válasz. Szerepjáték lévén nyilván az eljátszott szerep, illetve az áltlaad értelemzett szövegek történések alapján érdemes dönteni.

A falusiak bûnei hívták életre a Bestiát, Abigail nyerészkedett ezen a helyzeten, sõt még rá is játszott. Õ is bûnös.

Azt kell eldöntened, hogy bele szólsz-e, és nem hagyod, hogy a boszorkány nyakába varrják az összes bûnt és példát statuáljanak rajta (ezzel felvállalva a falusiak elleni erõszakot is), vagy pedig hagyod, hogy a bûnösök maguk között, de a saját bûneiket szõnyeg alá söpörve rendezzék el a dolgot.

Többféle bináris kód mentén is dönthetsz az eseten való konkrét moralizáláson felül:

pl.

semlegesség vs beavatkozás
világi tekintény tisztelete vs "lázadás"

Melyik a te Geraltod?
Lenne egy kérédésem. Elvilea a bestia fel tett egy kérdést "ki hozott létre" Ha jól válaszolok akkor legyengül. Ezt akkor kell eldönteni mikor abigélt támadják a falusiak. Melyik lehet a jó válasz? (csak azért kérdem mert fogalmam sincs kinek van igaza, régebben abigélnek adtam igazat)
Ja megtanultam a képeséget. És most újraindítás után mûködik nem értem miért de mindegy. Én eddig csak anyit vettem észre a hard és a könyû közöttt hogy a hardon már fecskét és hóvihart kellet használnom. MOndjuk a végét szépen elcsesztem az 1 végigjátszásnak mert nem vittem magammal sok fõzetett és elég hamar kifogytam. De most fel fogok tankolni fõzetekkel.
Mike at home
azt minthogyha adná alapból
mentés, újraindítás, betöltés
ha még minidg nem megy, írj

jut szeembe menet közben lehet nehézséget állítani? érdekelne a hard, de nem kezdeném újra

A képességet is megtanultad hozzá?
Na baszus elakadatam. Elkezdtem a játékot nehéz szinten és kéne Abigélnek a fehér szirmos növény. De nem tudom leszedni õket valamiért pedig azt is tudo milyen bokor. A legszarabb az az hogy megvettem tõle a könyvet és el is olvastam hogy felismerjem a növényt. A másik hogya fecskefüvet már az elején is ismerte de nem tudja azt sem leszedni. Öszegezve egy növényt sem tudok leszedni a játékban hiába olvastam el a könyvet ami ahoz a növényhez van.
Gideon Wieth
sztem rossz file-lal írtam fölül az eredeti exe-t.. valaki segítsen pls :(

Gideon Wieth
elindítottam a játékot de az elején ki jön egy zöld háttér mögött két fekete kocka válasszak valami undefinied mittoménmi aztán vissza gomb van még de arra meg nem reagál. valaki valami ötlet?

Csak biztosra akartam menni :D
Milyen hoszúak ezek az újítások?
Ahogy elnézem, mindent meg is válaszoltál magadnak :)
Öszevagyok zavarodva. Ezzel a játékkal akkor játszottam uutoljára mikor megjelent de most kedvet kaptam. Fel pactheltem és amikor újy játékot kezdtem akkor ott van valami kalandok opció. Ez most valami új patchel jött? És ez most mi egyáltalá? Csak belenézni volt idõm és nem volt hang de gondolom ez azért van mert nekem magyar van és a ehez nem készült szinkron.
Dante73
Vista alatt az #5392-es hozzászólás az ami segíthet. Xp alatt fogalmam sincs. Ha ati kártya, akkor nézd meg a beálitásokat, azokban van egy opció, hogy állitsa vissza magát a kártya alaphelyzetbe, bizonyos idõközönként. Nálam ez egy órára volt állítva, és nagyon csodálkoztam, hogy egy óra után MINDIG MINDEN játék fagyott... Kikapcsoltam, ment rendesen. Mondjuk, ez rég volt, azóta kizárólag nV karit használok....

http://www.freetvmaci.info/

nvidia.com, és töltsd le a legújabb drivert a kártyádhoz.
Hogy érted azt hogy "túl volt húzva a VGA"? Fejtsd ki kérlek bõvebben. Mit lehet ilyenkor tenni?

Nekem is csinált ilyet, túl volt húzva a VGA-m.
:)

Fura, hogy csak a videók alatt....

fotográfik kolomp edisön :D

Újabb problémám van. A videók közben többször megakad a kép, és kiírja a windows, hogy a "The Witcher mûködése leállt." Valakinek volt hasonló esete? Ja és még olyat is írt ki, hogy a képernyõillesztõvel vmi baj volt, de sikeresen helyreállt. Vista van a gépen és a rendszerkövetelményeknek megfelel.

Gideon Wieth
nekem fennt van az 1.3as patch :) hogyan lehet elindítani Pro Advenced nélkül ??? :)Privibe lécci valaki küldje el :)

Angolul
Magyarul

Én nem próbáltam, így személyes tapasztalatot nem tudok megosztani. Nyilván olyan új kalandot lehet létrehozni, amilyet az 1.3-as patch is tartalmaz.
Fehercsoki
#10329 erre valaki tudna válaszolni?Néztem videót de nemigazán értem hogy mit lehet vele csinálni.

Hogyne tudnának többen játszani, bármikor kezdhetsz új játékot, a régi mentések megmaradnak. Persze ilyenkor ömlesztve látod a mentéseket, és figyelned kell, hogy melyik volt a tied.
talán ha alapból új windóz felhasználóval jelentkezel be. mert úgy látom felhasználónként külön tárolja a mentéseket.
Ebben a játékban jól látom, hogy nem lehet profilt választani? Így csak egy ember játszhat?

Mike at home
ilyenkeet nekem is csinált, de egy gép újraindítás mmindig segített

Tudna nekem segíteni valaki, nagyon fontos lenne ! Egy mentésre lenne szükségem, mert amikor megszerzem az engedélyt, hogy bemehessek Vizimába akkor a beszélgetés után sötét képernyõ van, és nem tudok utána csinálni semmit. Próbálgattam minden patcg et, de nem mûködik. Kérem valaki segítsen. Szóval ott tartok, hogy Vizima külvárosában vagyok, és mennék be a csajjal a Vizimába, ott van pár katona, én eldobom a kardot, és utána sötét képernyõ . Kérem valaki segítsen !

Mike at home
jaja, ha meg melléütött, akkor azt úgy is látod
nem szabad vadul kattingatni

Rákattitnasz az elelnfélre, ha megfelelõ harcstílusban tetted, és nem si vettek túlságosan körül, akkor a karatered harcolni kezd, neked nem kell semmit csinálod, akkor kell újra kattintanod, ha az ellenfelen a kurzor lángoló karddá válik, majd megint hagyod harcolni Geraltot.
A közepes szinten játszok, tehát lángolnia kellene. Lehet, hogy nem olvastam el pontosan a tippet, amikor megjelent. Még próbálkozok.

Milyen nehézségifokozaton játszod? Ha Hardon,akkor nem is fog lángolni...
Úgy kell,hogy rákattintasz egy ellenfélre,Geralt megüti párszor,és akkor a kurzor lángolni fog 1 másodpercre,akkor kell kattintani.

Hello! Én most kezdtem játszani a Witcherrel de sajnos az irányítás nem igazán megy. Nekem nem lángol a kard mikor kattintoké. Mikor kellene lángolnia?

bardocz
Én két oldalt megfogtam,és vártam,hogy kicsússzon,és egy picit azért rásegítettem,amikor már pár centit kilógott akkor elkezdtem kihúzogatni.De csak óvatosan,elõször egyik oldal,aztán a másik.Majd gyönyörködtem benne,és felraktam a szinkron miatt,akkor már kb a 2. vagy 3. fejezetben tarthattam:D