13886
  • ezrael
    Na a Tó Királynője adott egy olyan kardot, hogy az ezüst rúnakardom rögtön ki is dobtam Dagon oltára elé:D
    Egyébként a skillek összeadódnak ;), tehát érdemes kimaxolni végig.
    Az 5. fejezetben nyomom, alig várom, hogy elkapjam Azar-t!!!
  • IMYke2.0.0.0
    A kovácsoltatás - kevés kivétellel - nem nyom annyit a latba, mint más képessége Geralt-nak. A sebzés növeléseket elérheted a Jelek + Italok + Witcher Kard kombinációval.
    Értelemszerűen: a 3 közül legalább 2 minél erősebb, a 3. már elhanyagolható.
  • ezrael
    Mindegy, nem jött válasz....beleraktam:D
  • ezrael
    Sziasztok!

Na mostanra jó kis "wicsert" csináltam, simán lenyom mindenkit:)
    Annyit kérdeznék, hogy érdemes vajh a 3. fejezetnél(most fogom kinyírni a professzort...) 2 föld és 1 naprúnát az ezüstkardba kovácsoltatni, vagy majd a játék későbbi részében inkább?
  • Zol77
    Mivel eddig a Gothic3 volt az első rpg stílusú játék amivel játszottam,nincs sok hasonlítási alapom,ezután telepítettem a Witchert , és kicsit furcsa volt elsőre,de majd barátkozok vele,meg magával a stílussal is,eddig csak figyelgettem messziről,most meg egyszerre belecsöppentem és tetszik :)
  • IMYke2.0.0.0
    Imádok pl. kifordulni a támadások elől [dupla iránygombok]...
    Jó ez a harcrendszer.
  • Zóanagyvarázsló
    Én a Gothic széria nagy rajongója vagyok, de a G3-énál kínosabb közelharcot nem tudnék mondani. Az említett sorozat harcrendszere akcióorientáltabb, ha ez áll az igényeid köpontjában, akkor a Witcher nem a te játékod.

Ellenben RPG-ként elég korrekt harcrendszere - persze nem épppen túl hardcore, nem is körökre soztott, de nagyon is jól működik, könnyen megtanulható, látványos és pörgős emellett taktikát és odafigyelést igényel.
  • Zol77
    Oké,köszi.
    Sejtettem,hogy így lesz,viszont nem ész nélkül kattingattam(az fps sem az én műfajom)csak arra várva,hogy mikor lesz tüzes nyíl és elkapni a pillanatot,olyan mintha ott se lennék a harcban ,na de majd barátkozok még vele,mert a történet jónak ígérkezik,meg a grafika is nagyon jó.
  • Prince23
    Azért a szűrbozótokat elég sokszor kell gyepálni a legelején is, és nem kis sebzést okoznak.
  • IMYke2.0.0.0
    Saját véleményemet osztom meg veled, és NEM LESZÚRÁSNAK SZÁNOM:

Ez a harc mód, SOKKAL jobb, mint bármely eddigiben látott. Szerintem enélkül tucathentelős RPG lenne.
    A Gothic 3 ehhez képest kismiska.

Szokd meg azt, hogy amikor tűzes karddá válik az az egérikon, akkor viheted be a következő támadássorozatot ne kattintgass mint az esezeveszett - ez nem FPS.
    Meglátod, ha rájössz a tempójára (emellett a játék is rettenetesen sokat segít!), akkor nem lesz ellenfeled, és közben érzed hogy harcolsz...
  • Zol77
    Üdv!

Lenne egy kérdésem a játékkal kapcsolatban:
    Olyan beállítás létezik,hogy amikor a irányítom a csókát,és megnyomom az egérgombot,akkor üt a kardjával? Mert a Gothic3 után kicsit furcsa volt a harc,hogy idióta kattingatásból állt az egész,meg arról szól,hogy milyen ütemben sikerül kattingatnom,ez nekem így elég béna egy megoldás,főleg a fent említett játék után. Hirtelen nem láttam a beállításokban erre megoldást,ezért kérdezem itt.
  • barej
    megoldódott. köszönöm!
  • barej
    igen, tudtam is főzni, de csináltam kb 5-t aztán szürkévé vált és nem bírom kijelölni, és az említett szöveget írja ki, de mondom megvan hozzá mindenem. sajnálom, ha kellemetlenséget okozok és köszönöm a válaszokat:D
  • Zóanagyvarázsló
    A főzetalapnak 4 alapanyagot kell "elbírnia" - 1 vitriolt, 1 étert és 2 rebist.

Ha ki tudod választani a Fecskét a megfelelő menüben, az azt jelenti, hogy már megtanultad. A formulát a sztori szerint automatikusan megkapjuk, nálad kell(ett) lennie.
  • barej
    De megvan hozzá mindenem... csak a zöld kis üvegcsénél van egy x, és ha ráviszem az egeret akkor ezt írja ki. Nem főzetalap hiány az oka szerintem, hanem alkímiai könyvet kéne szereznem...? mondom, minden alapanyag megvan hozzá.
  • Zóanagyvarázsló
    Alant #11581-ben adtam már tippet ugyanerre a problémára.
  • barej
    Zóanagyvarázsló esetleg az én problémámra nem tudod a választ?bocsi, csak sürgős lenne és hiába keresgetek... #11583
  • Zóanagyvarázsló
    A lényeg az, hogy ha szintlépés után elsztottad a potnokat, utána újra megnyitva a talentfát jobb klikkel vissza tudod nyerni a pontokat (ezt egy hangeffekt is jelzi), és így többszöt eloszthatod őket. Bár felelősséget a kivantért nem vállalok, régen tanultam németül.
  • IMYke2.0.0.0
    A www.gambanshee.com/thewitcher sokkal jobb - átláthatóbb, és angol :)
  • Plata
    Találtam egy német honlapot ahol a Witcher-röl sokmindent leirnak,sajna nemtok németül,de taláéltam valami érdekeset.
    Egy csalás vagy mi.
    Nachdem man ein Stufe aufgestiegen ist und seine Talentpunkte im "Meditations-Modus" verteilt hat, muss man nur den Talentbaum erneut öffnen und alle neuen, gerade erlenten Talente "rechtsklicken". Bei erfolg ertönt ein Sound. Nun kann man bei erneuter Meditation die Punkte erneut vergeben.
    de egyszót sem értek belöle.
  • barej
    Sziasztok!
    Olyan problémám lenne, hogy nem tudok már fecske főzetet csinálni, mert azt írja h jobb minőségű alkímiai alapra van szükség. Hol tudnék rá szert tenni? 3. fejezetnél tartok.
    előre is köszönöm!
  • ezrael
    :)
    Köszönöm a gyors választ, neki is ugrok menten
  • Zóanagyvarázsló
    Az erszényed elsősorban kockázással és ökölvívással lehet megvastagítani. Persze a küldetések jutalmazása, a tárgyak eladása is fontos, de ez magától értetődik.

Rúnát kovácsoltatni? Szeritnem a második fejezet elején még nem is angyon akadt rúna. Egyébként ha tetszik a végeredmény, miért is ne? De a legjobb kardokat találjuk/vesszük/kapjuk, kovácsoltatni csak átementi időre érdemes. Acélkardot is találhatsz erősebbet, az első fejezetben talán jobban megérte volna meteoritkardot kovácsoltatni.

Szerintem csak olyan fegyvereket éri meg használni, melyek használhatók witcher harcstílusokban.

Ha osztok egy kard képesség első szintű +20% sebzést adó alképességére, akkor a második szintű, szintén +20%-ot adó skillel már +40% lesz, vagy mindíg a nagyobb érvényesül?

Jó kérdés, de valószínűleg az utóbbi.

érdemes ezt így csinálni,

Érdemes, bronzpont szinte jut mindenre, jól el lehet lenni sokoldalú karakterrel, közepes szinten amúgy sem túl nehéz a játék.

Hol lehet sok, jó minőségű főzetalapot szerezni(fecskéhez)???

Kocsmában vagy alkimistánál. Illetve a gyengébb minőségű alapanyagból az elkészíthető Fehér Sirály igazán jó főzetalap.

Kaját van értelme használni???? Annyira lassú...

Az. Ha túl lassúnak találod, akkor nem érdemes, én néha azért használtam. Az biztos, hogy rázós helyzetben nem a falánkságod fog kihúzni a bajból :)
  • Zóanagyvarázsló
    Sajnálom a helyzetet, de engem nagyon meglep, hogy Fecske nélkül vágtál neki a végjátéknak. Én igyekeztem minél ütősebb felszereléssel felkészülni, elvégre egy witcher nem csupán a mágikus jeleire és karja erejére alapozza a taktikáit.
  • ezrael
    Sziasztok!

Most kezdtem a játékot, normál nehézségen a mocsárban vagyok. Van egy-két problémám, amiben segítséget szeretnék kérni.
    Először is kevés pénzem van... van arra vmi mód, hogy gyarapítsam ezt az összeget? Egy alap bőrpáncél 5000 oren, nekem meg van 1600. Aztán: Witcher kardba lehet rúnát kovácsolni? Érdemes más fegyvereket használni? (sokkal nagyobbat sebeznek) Érdemes herbalizmusra "gyúrni"
    Ha osztok egy kard képesség első szintű +20% sebzést adó alképességére, akkor a második szintű, szintén +20%-ot adó skillel már +40% lesz, vagy mindíg a nagyobb érvényesül?
    Eddig megpróbáltam egyenletesen fejleszteni a karit, hogy mindent növelek...k.b. 2-en van minden, lég és tűz jelek is... érdemes ezt így csinálni, vagy inkább koncentráltan csak közelharcra mondjuk..?
    Hol lehet sok, jó minőségű főzetalapot szerezni(fecskéhez)???
    Kaját van értelme használni???? Annyira lassú...

Egyelőre elég ennyi is

• Tokmag20
    Azt kell, hogy mondjam innen nem lehet tovább jutni. Ha nem vagyok elég magas szinten lehetlen legyőzni a Zeugl-t. Szinte rögtön végem van. Az eddigi ellenségeknél legalább lehetett körözni, hogy addig is töltődjön az állóképesség. Itt viszont a zeugl mindenhol ott van. Semmi esélyem ellene.
  • Tokmag20
    Fecském nincsen sajna:( A Quen-t se nagyon használtam még, mivel alacsony szinten van, de azért megpróbálom még. Köszi
  • Zóanagyvarázsló
    Csak ezt találtam még.

Tokmag20:

Pl. Rőtbagoly+Fecske, ha már halálodon vagy, lehet egy Quen mögött regenerálódni, egyébként pedig Igni kifulladásig, ha elfogy az állóképesség, akkor pedig pár kardcsapás is beleférhet. Ez egy elég általános és jól működő taktika.
  • Tokmag20
    A Zeugl ellen lehet esélyem 27-es szinten??? Eddig a legjobb eredményem az, hogy sikerült kb az 1/4 életét elvennem. Van rőtbagoly főzetem, de nem sokat segít. Gyorsan fogy az életem. Nektek hogyan sikerült?
  • blackfire001
    Köszi!
    ööö, magyar végigjátszás nincsen? :)
  • Zóanagyvarázsló
    1. Adventures Installation Manual
    2. Djinni Wikia - én nem próbáltam, tehát többet nem tudok segíteni
    3. Van.

Egyébként van, ami nem stimmel ebben a végigjátszásban.

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Azt írják, hogy a Riviai nem segített nekik, ha hagyták győzni. Én kipróbáltam minden lehetőséget, és nekem segített, ha elvileg kellett volna. Talán bug lehet.
  • blackfire001
    Sziasztok!
    Azt tudjátok, ha letöltök egy "új, mások által szerkesztett kalandot", akkor azt hogyan tudnám kipróbálni?
    Na meg hogyan tudok saját kalandot csinálni ezzel a dijinni! -vel.
    Egy uccsó kérdés: a 2 új fejezethez van végigjátszás? :)
  • IMYke2.0.0.0
    Én semmilyen hibára nem figyeltem fel. Én is először alap verzióval játszottam, majd azt látva, tapasztalva úgy döntöttem, áttérek a jobb EE-re.
    Nem bántam meg.
  • Zóanagyvarázsló
    Elvileg igen, Sajnos tételes changelogot éppen 1.4-hez nem találok, akorábbiakat megtalálod itt.

Nálam korábban sem volt bugos, igaz, folyamatosan patcheltem, és EE-kétn fejeztem be a játékot. Egy bug jött elő az EE után, amikor dialógusok után megmaradt a blur a háttéren. Az 1.4 (EE) után felteendő EAX hotfix viszont orvosolja ezt is.
  • steweee
    az enchanced edition már jó?
    mármint bugmentes azon kívül hogy szebb a graf?
    mert az alapjáték nekem felejtős volt
    viszont mivel érdekes a sztori, az e-editiont lehet megvenném akkor
  • Tokmag20
    Valaki segítsen! Ezt a koskát nem lehet megölni. Nincs hollópáncélom. Ráadásul nem látni az életét sem, hogy mennyi van még hátra, egyáltalán haladtam már??? Nektek hogy sikerült?
  • IMYke2.0.0.0
    Fel van cserélve igen, de ez legyen a legnagyobb baj.
    [Mondjuk, megrögzött "jó játék" gyűjtőként, engem azért zavar, de nem fogok nekimenni a Drávának miatta.]
  • Zóanagyvarázsló
    Nem lehet a zárakat feltörni, az ajtókat betörni, majd találsz kulcsot, vagy a megfelelő időben kinyitja valaki az ajtót.
  • tarti19
    Bizony , nagyon-nagyon megérte... Mondjuk az extra tartalmakat le is lehet tölteni, szóval nagyon korrekt az egész...
    Mondjuk amit nem vágtam, hogy 1 termékazonosító kóddal vagy 5 embernek tudtam segíteni... ennek meg nagyon örültem:P
  • FragStaR
    Csak én haluzok vagy tényleg fel van cserélve a bővített kiadásban a PC DVD - bónusz játéktartalom és a Video DVD - A színfalak mögött ? :)
    Egyébként elég pöpec a végigjátszás a kiskönyvben amit adnak hozzá még térkép is van benne szal ha akrasz se tudsz elakadni benne megérte áldozni rá egy kis extra zsetont