13886
-
#11643 Így van, és - sajnos - ezt már az eső hozzászólása alapján tudni lehetett. Semmi alázat/tisztelet/rajongás a játék iránt - elég beszédes volt.
Sajnos, mindjárt végzek az első végigjátszásommal.
Csak azért is végigjátszom még vagy 2x, mert érdekel, "mi lett volna, ha" mondjuk a másik női ágat választom, ha nem teszem azt a Mocsár Temetőben, amit stb. :)
Szerencsére, az elmúlt évben (2008) számos nagyon jó játékra tudtam szert tenni. Erre az évre is kitartanak.
-
#11642 40 évesen háromszor végig toltam mindegyik oldalon.Ha nekem ment az nem lehet hogy v.ki képtelen rá legfeljebb csak nem érdekli vagy nem az ő stílusa ez a játék,de akkor meg felesleges erőltetni. -
#11641 Ez a gyerek olyan, mint a fonokom, elmondom neki mivan es o csak a mult hetr eemlekszik, abbol is 1 szora es feszt azt hajtogatja, kibaxott idegesito tud lenni!! Mellesleg en is jatszottam fel eve jatekkal kicsit, felbahagytam es soe talalkoztam olyan problemakkal amivel o, pedig nem surun jatszok ilyen jatekokkal! -
#11640 :)
Mondjuk akkor ne erőltesse a játékot, vagy ne szitkozódjon...Több mint 150 órám van benne szóval biztosan csak neki jöhetett össze az NPC legyilkolás skill:P -
#11639 Természetesen, nem a Te letorkollásodra íródott a HSZ-m. Csak az első mondat szól neked.
-
#11638 Én a modora miatt már nem is erőlködök - végig hajtogatja a hülyeséget, és nem akarja elfogadni azt, amit írok / írunk neki.
Én is váll feletti nézetben nyomom [5. fejezet], és eddig egyetlen NJK-t nem öltem meg - még Shani-t sem, amikor ránkrontottak a katonák, pedig 6-an vettek körbe minket.
De úgy látszik, neki "NPC Killer Edition"-je van.
Ráadásul, harc közben a NJK-k meg sem halnak - átütsz rajtuk.
Még egyszer, utoljára: A támadás elindítása után Geralt végrehajtja a kombót! De ha fölöslgesen klikkelgetsz közben, akkor GERALT szakítja meg a támadást - és nem elakad, emellett a játék ki is írja PIROSSAL: "Túl gyors!".
Már ha vette az ember a fáradtságot, és rendesen beállította a játékot.
-
#11637 azért dobálgassál fel frissítést... semleges? hmm meccs közbe nem nagyon volt körülöttem ilyen NPC... pedig nem 1-2 végigjátszásom van benne... lehet benned van a hiba... nem gondolod?
Modoroddal pedig kezdj valamit mert ez itt nem járja... -
#11636 Már az ókorban is ismerték a pontos idő fogalmát, egy egyszerű dologgal: napóra, sőt van aki csak a napra nézve annak az állásából is megmondja kb hány óra. Ha nem lenne drótleadás, a játék nagy részérúé lemaradnál, mert ritkán lennél jó időben jó helyen.
Jó játék persze, csak az irányítása gyenge (asszem úgy általánosságban mindenhol ezt találták a legnagyobb negatívumnak). -
#11635 Az lesz, bár akkor meg kapcsolgatni kell, mert mozogni viszont a vállfölöttiben lehet jobban. -
#11634 Te félnótás, kezdettől arról volt szó hogy 1 ellenséget egy rakás nem ellenség vesz körül, és az korlátozás hiánya miatt, megüti azt is aki barát, ha a kurzor alá meg éppen a klikknél.
Gondolod hogy csoportos harc ésszerűbb lenne? Hogy akkor tutira minden semlegest megüssek? Ügyes vagy. -
Celebrau #11633 Az idős témához:
Én legszívesebben még azt a lehetőséget is kivenném a játékból, hogy ha a Nap/Hold állása fölé viszed a kurzort akkor kiírja, hogy 12:30. A Witcher világában ugyanis tudtommal nincs óra, mint időmérő eszköz, így a pontos időt, mint fogalmat sem ismerhetik. Arról nem is beszélve, hogy pl. mobiltelefon sincs, hogy leadjuk a drótot az örömlánynak, hogy a madame 21:30-ra odaküldi a megmentőt (bár ez azért más csatornákon megoldható). Az meg ugye még abszurdabb, hogy a rablóknak is megadjuk az időpontot...
A csoportos harchoz:
Én egyszer ütöttem meg olyat akit nem akartam, de akkor konkrétan rákattintottam. Máskor nem volt semmi gondom a harccal.
A Witcher egy nagyon jó játék, amibe bele kell élnie magát az embernek (lévén szerepjáték, vagy mi), nem pedig Diablo 2,5 vagy Dark Messiah of Might and Magic, idegesítően sok párbeszéddel...
(Mellesleg az említett másik két játékot is örömmel játszottam, pár hete pl. Diablo I-et...)
-
#11632 akkor fogalmazd át a mondandód, mert barátom ha valaki mögéd s eléd kerül akkor ott már csoportos támadást kell bevinni... persze nem szükséges annak aki nem tud ésszel, okosan játszani:) -
#11631 Rakd madárperspektívába a kamerát,máris jobban fog menni -
#11630 De tudok, ha már elő van véve a kard.
A csoportos támadásodról meg annyit, hogy olvassál mielőtt hülyeséget írsz. -
#11629 baráti NPC-t nem tudsz megtámadni... ez egy dolog:)
A másik, hogy azért van a csoportos támadás Geralt birtokában, hogy használja is, nem csak dísz... -
#11628 Látom, még mindig nem értesz semmit.
1. MEGSZAKÍTJA a támadást, ha mást jelölsz.
2. Ha ütök valamit, és közben mögém megy valaki, úgy hogy a kurzor még mindig az eredeti ellenfél fölött van, de mivel ez mögém jön és a kurzor elé kerül, azt fogja kijelölni, sőt sokszor a 2 között vibrál a kijelölés, mert nem tudja eldönteni most melyik az. Mindig ez van, ha 2 karakter van a kurzor alatt. Mozgassam a kamerát? És honnan tudnám hogy mikor merre fog mozogni az npc és mikor mászik be a kurzor és az ellenség elé? Hát sehonnan nem lehet tudni.
Mit nem értesz azon, hogy SZAR a harc közbeni irányítás ha sok ellenfél van? És hogy ha valaki tesztelte volna észrevette volna, hogy be kéne még egy gombot rakni, a baráti npc megtámadásának megerősítésére, ezzel az egyszerű dologgal minden meg lenne oldva.
Az óra kérdésnél igen, azt vártam. Minden más megoldás, szar. Bár ezt nem bírod felfogni, mert 5x szörre leírva sem érted, hogy NEM LEHET TUDNI PONTOSAN MIKOR történik valami, így nem lehet pont annyit meditálni, hogy ne kelljen sokat várni, mert a játékban olyan lazán adják meg az időintervallumokat, hogy akár 8 óra is lehet. 8 óra a játékban a valós időben is sok. Rohadt idegesítő ott több percet üldögélni, és várni. -
#11627 Még egyszer, röviden, betűzve is ha kell leírom:
A kijelölést TE adod meg: azaz, ha kijelölsz (tudod, egérrel rámutatsz ellenfél, majd jobb/bal kéz mutató ujjal kattintasz bal egérgomb] egy ellenfelet, akkor azzal indítod el a támadást. Geralt NEM SZAKÍTJA meg a támadási folyamatot egy másik ellenféllel.
Azaz: ha 3-5 ellenfél veszi körbe (majd találkozol ilyennel, amikor a Kikomore Királynőt kell hűvösre tenned, szerintem vegyél be előtte nyugtatót!), akkor is csak a kijelölt kikimorra összpontosít, azt támadja [még a "csoportos" támadási mód esetében is azzal néz szembe!]
Mit nem lehet ezen érteni?
Az óra kérdés:
- csak nem azt vártad, hogy felgyorsított tempóban [mint mondjuk egy rögzített kamera állással felvett 24 órás felvétel 20 mp alatti lejátszásakor] lepörög minden mp a képernyődön???
- jobb felső mini animáció megmondja mennyi az idő, elmész és meditálsz egyet és annyi órára állítod be a meditálást, hogy az pont úgy jöjjön ki, mire odaérsz a célodhoz ne sokat kelljen várni!
Ezen is, mit nem lehet érteni?
-
#11626 Mit nem értesz? Mondom olyan időgyorsítás amiben mindent látok! Meditálásnál elmegyek valahova, és eltelik x idő. Attól még nem látom hogy mikor történt valami ha nem tudom meddig kell várni.
És ezért probléma, hogy NEM írja le hogy pont mikor, hanem sok órás intervallumokat ad meg.
A kijelölés ugrál ha túl közel van üt valakit, 1 mm-t mozdítod az egeret, vagy mert közelebb jön, kijelöli a másikat, és azt kezdi ütni. Egyszerűen szar a harc irányítás. Nem bonyolult, hanem szar, mert ilyenkor vagy azt kellene megcsinálni, hogy NE jelölgessen át, vagy azt hogy nem ellenséget ne tudjon megtámadni. Attól hogy te nem harcoltál egy olyan szörnnyel amit 6 ember vesz körül, és gyakran belédmásznak, még van ilyen. -
#11625 Látszik, hogy belevágtál minden olvasás nélkül a játékba - mész előre, mint egy tank és fújsz a sok infóra, amit el kellene olvasnod a Naplódban - karakterek, küldetések, receptek stb.
Ha mindent elolvasnál rendesen, tudnád, hogy a meditálás[ során megadhatod, mennyi időt "ugorjon" előre az idő - egy tábortűz, máglya, vagy fogadó területén, a fogadóssal beszéd után ezt megteheted.
Az időt pedig ugye látod, ha ráviszed a kis egerincédet a fent jelképesen a nap járását mutató képecskére.
A többi matematika.
Azaz: ha neked éjfélkor kell egy bizonyos helyen lenned, de nappal délután 2 van, akkor nem kolbászolsz a városban, mint gólyafos a levegőben - bár simán teheted, mert sok fő/mellékküldetés belefér addig -, hanem fogod magad, elmégy egy fentebb említett helyre, és szépen elpihengetsz a megfelelő ideig.
Majd odamész és elintézed a küldetést.
A kijelölés pedig nem ugrál, valamit nagyon benézel - vagy esetleg (csodálkoznék, mert a játék nem támogatja) kontrollerrel nyomod?
A harc ennél egyszerűbb nem is lehetne: óvodásoknak van kitalálva.
Egér ellenfélre - kurzor karddá - bal klikk - Geralt akciót/kombót végrehajt [a játék elején a megfelelő időzítés végrehajtása gyerekjáték, tüzes kard miatt].
-
#11624 Őröket nem ütöttem meg, a gengszterek mikor nekem támadtak és visszatámadtam, akkor támadtak meg. Nem csak csoportos stílusban lehet másba is beleütni, mert ha közel van összevissza ugrál rajtuk a kijelölés, és a kombónál nagy eséllyel a másikra üt. Igazából semmivel se lehet harcolni ha üti közben melletted más is aki még nem ellenség, mert bármikor kijelölheti és rácsaphat. Ha nem sikerült megcsinálni normálisan a harcot, legalább "friendly" fire ne lenne. Ez bizonyos mmo-ban ezt úgy oldották meg, hogy a pvp-ben gombot kell nyomni, különben nem támad, így nem lehet véletlenül megütni másikat. Így kéne itt is, hogy semleges npc-t csak gombbal lehessen megütni.
Azt már észrevettem, hogy nem mindent kell szó szerint érteni, pl az alkonyat után a játékban épphogy éjfél előttött jelent... sztem ez nem szépséget ad neki, hanem unalmat, hogy ott kell szobrozni, mert nem lehet tudni mikor lesz mi, és persze idő gyorsítás sincs, úgy hogy közben mindent látsz(jó hogy nem azt írja melyik évben fog történni...). Más játékban is időhöz kötötten történnek a dolgok(már az a ritka amiben nem), de vagy pontosan le van írva a küldetésnél hogy mikor, vagy van időgyorsítás. -
Zóanagyvarázsló #11623 Érdekes, nekem véletlenül nem sikerült megtámadnom az őröket. De ha véletlenül őket jelölted ki, vagy csoportos stílusban adtál nekik is, akkor még szép, hogy morcosak lettek, az lett volna a hiba, ha nem tettek volna így.
Nem elég éjszaka a hajnal 3?
Szó nem volt arról, hogy egész éjszaka, addigra már lehet, hogy ügyféllel voltak, vagy a már korábban - nem hajnalban, hanem még tényleg éjszaka - összegyűjtött zúzódásokat borogatták. Ez mind csak képzelőerő kérdése. Számos időhöz kötött apróság van a játékban, melyet észre sem veszel, ha máskor jársz arra. Ez adja a szépségét. Legalábbis egy szerepjátékos számára. -
#11622 Na tegnap viszont igencsak felbaszott, mikor a kukorixel harcolás közben állandóan megáltt mint egy fasz, nem óhajtott ütögetni, csak néha belekezdett, majd a felénél visszaállt alapállásba. Így úgy kellett megölnöm hogy rohangálok, tűz jelet varázsolgatok rá, miközben a rend lovagja szétcsapja.
Aztán vizimában a szegénynegyedben jött egy szörny, amit még vagy 4 gengszer ütött. Elkezdtem én is ütni, kicsit közelebb állt a gengszter, hát persze hogy erre azt kezdte ütni. Elfutottam, de később is megtámadtak, így visszatámadtam, mire az összes őr is rámjön...
Na meg ott az a küldetés a madame-nak :D hogy a lányait megtámadják a banditák, 3 lehetséges helyen, éjszaka... hajnal 3-kor SENKI nincs egyik helyen sem. Nem elég éjszaka a hajnal 3? -
#11621 Vállfeletti nézetben, harcok után, csak egy bizonyos szögben alakul át az ikon "felvétel"-lé.
Engem csak ez zavar az egész játékban - a többi hiányosság számomra elhalványul az ÉLMÉNY (így, nagybetűsen) mellett.
Nyugi, semmi spoiler...
Tegnapelőtt jutottam el oda, hogy döntenem kellett.
Készítettem egy mentést, majd döntöttem. S miután eljutottam a döntést megerősítő állapotig, mentettem és folytattam az előző mentéstől - két szálon futtattam a sztorit.
ESZMÉLETLEN.
Igaz, semmi komoly hatása nincs a végeredményre, de nekem jól esik.
Nőkkel kapcsolatos, ennyi a lényeg... :)
-
Zóanagyvarázsló #11620 Mint minden játéknak a Witchernek is vannak hibái, de a felsoroltak nem feltétlenül azok.
pl hogy úgy mondja hogy megkapok valamit ha ezt csinálom, és mégsemhogy -előre kell ismerned a történetet, hogy mindent megcsinálhass, különben kimaradsz
Ez ebben a formában eleve erős, de ez valóban nem oylan, mint egy WoW, hogy a 'quest reward' már a küldetés elvállalásakor kőbe van vésve. Itt akár át is verhetnek.
néha érdekesen viselkedik az irányítás (olyanokat csinál amit nem kéne, vagy nem csinál olyat amit kéne)
Nyilván nem alaptalanul írod, de én nem találkoztam ilyesmivel, konkrétum nélkül nem egyértelmű, hogy te néztél be valamit, vagy netán tényleg belefutottál egy hibába.
bossok előtt (bestia), minden előzőleg felvett buffot leszed
Egy boss alapján nem érdemes általánosítani, nem ez lesz a gyakorlat. Most is csak arról van szó, hogy automatikusan eltelik némi idő a játékban, ezért olyan rövid hatóidejű ital, mint a Fecske, lejár addig.
fáklyát idegesítő módon randomban elrakosgatja
Más fegyvert is, de a világító funkciója miatt nyilván a fáklyánál zavaró ez. Na ez engem is idegesített.
Az automatikus fegyverelrakás oka egyébként az, hogy több helyszínen csak harc esetén ránthatunk fegyvert, de ha nem rakatja el velünka játék, akkor a kezünkben marad, és visszaélhetünk vele. Persze erre találhattak volna más megoldást is. Gyakorlati jelentősége úgysincs túl sok, a sötétség ellen pedig egy varázsital lesz a legjobb ellenszer. -
#11619 HL2-ben próbáld leölni azt aki nem ellenség :)
De az én játékom, mert tetszik, néhány kisebb dolgot leszámítva
-pl hogy úgy mondja hogy megkapok valamit ha ezt csinálom, és mégsemhogy -előre kell ismerned a történetet, hogy mindent megcsinálhass, különben kimaradsz
-néha érdekesen viselkedik az irányítás (olyanokat csinál amit nem kéne, vagy nem csinál olyat amit kéne)
-bossok előtt (bestia), minden előzőleg felvett buffot leszed
-fáklyát idegesítő módon randomban elrakosgatja. -
#11618 Ja, persze... nem ölhetsz le bárkit egy FPS-ben.
De amúgy nem a Te játékod a "The Witcher", erősen ténynek tűnik, az alapján, ahogy írtál róla.
Persze, mindezt csak az előítéletességem mondatja velem.
Az is lehet, hogy Te leszel a legnagyobb Witcher-függő, csak kicsit bele kell mélyülnöd. Szívesen olvasnám amúgy ezt a későbbiekben...
-
#11617 Hülyeség, mert nem így van :) -
#11616 Ez nem a te játékod. Szerintem most hagyd abba.
Ha már az elején így beszélsz róla, mi lesz később, amikor vagy 8x kell visszatérned ugyanoda...
Inkább tölts be egy FPS-t, abban minden baráti NJK (Nem Játékos Karakter = NPC)-t leölhetsz...
-
Zóanagyvarázsló #11615 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Abigail csak elájul, ha a kutyák elkapják, a harc után felkel. -
#11614 igen azt mondtam hogy megcsináltam. Csak a bestia előtt akartam bemenni, mert ott kint már semmit se lehetett venni, mert semelyik értelmes npc nem volt a helyén.
Aztán így is sikerült megölnöm a bestiát 5 perc szaladgálós csapkodós varázslós harccal, mivel állandóan bestunnolt, és ott kakilt geralt fél percig :D
Persze megöltem a papot is, meg a csajt is hagytam nekik (úgyis meghalt volna, mert amikor jön velem a bestiához, a kutyák tutira kinyírják. -
#11613 majd igen:)ha azt az utat választod:P
amúgy 3 tagnak kell kivívnia tiszteletét:D
Írja is a küldetésnél -
#11612 bazeg ezt a kva átverős játékot, állandóan csak ígérgetnek benne.
Hogy a rákba juthatok be vizimába? Annak a sötét barom mikulnak, és a másik két hülyének is megcsináltam a küldetést, de az a buzi tiszteletes azt mondja, hogy nem adja az engedélyt egy idegennek. Nem lehet véletlenül megölni valahogy? -
vegytek #11611 használtat 3K-ért már lehet találni a neten (persze az alap verziót.) -
#11610 Nah, újra feltenném a kérdést..
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!A játék tört és hiába raknám fel az 1.4-es patchet, nem engedi, azt a képet dobja ki, amit már 1x linkeltem. Valakinek valamilyen ötlete van?
Köszi. -
#11609 S még valamire nagyon-nagyon jók ezek a küzdelmek: olyan rutinra tehettem szert általuk, hogy a játék adta segítség nélkül is megfelelő időzítéssel tudok végrehajtani 2 szintes kombókat.
-
#11608 Aard + kivégzéssel még mindig +60 TP-t kapok a "Vízbefulltak", "Nadályok" és társaik által.
Ja, és még nem aktiváltam a "Vízbefulltak"-kal kapcsolatos melléküldetést, így nem kaphatok értük emelt TP-t.
-
ezrael #11607 Értem én:) A mocsárban csináltam ezt, ott volt bőven monszta, de aztán később szinte minden lény 1TP-t vagy az aktuálishoz TP igényhez képest jelentéktelen mennyiséget ad. Idővel a küldetések által adott TP dominál. Én inkább az alkímiai összetevőkért "farmolgattam". Szerintem a maximálisan megszerezhető szintet ezzel max. +1-2-vel tolod el. -
#11606 Így már értem.
Én meg direkt húzom a játékidőt. Egy helyen a kelleténél is többet vagyok, meditálok és az "újratermelődő" szörnyikéket - kis TP-büntetés mellett - gyilkolászom.
-
ezrael #11605 :D Bizony holnaptól dolgozok, de most toltam végig éppen 36. szinten végeztem. A Holló páncél nagyon penge, de simán végigtolható nélküle is. A farkasember főzetet nem tudtam elkészíteni, mivel életben hagytam Vincentet...
Összességében nagyon-nagyon jó a játék, utoljára hasonlóval a G3-al nyomtam, mindkettő elnyerte a tetszésemet. Apró, elviselhető hibák pedig mindenütt előfordulnak. -
#11604 Nagyon sietsz.
Én még mindig csak a 2. fejezetben vagyok. Geralt 15-ös szintű.