The Witcher
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Normálon õt sem volt nehéz legyõzni, a különbözõ hatások ellen védeneka skillek, leütés és kábítás ellen pedig a Fûzfa ital 100%-os védelmet ad, de lehet védekezni a méreg ellen is (talán Arany Orioléval). Mindenesetre keményebb szituációban jó taktika lehet a Quen pajzsa alá bebújni, amíg a Fecske regenerál (és az állóképesség is töltõdik), netán kaját majszolunk, végsõ esetben Fehér Raffardot.
Feltelepítettem az Enchanted Edition változatoto és mikor el akarom indítani kidob egy Visual C++ problémát valami just-in-time debugging szarságot 😞 mit tegyek légyszi segítsetek nem indul!
egyszerûen nem lehet megõlni.ha csak a kzelében se vagyok akkor is megmérgez és veszi le az életerõt mint állat meg megse lehet támadni akkor. meg ha kettõt ütö utána leüt vagy mit csinál hogy witcher csak ott nyöszörög. faszom kivan pedig jó játék
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
http://www.gamekapocs.hu/hir/13276/Tobb+mint+egymillio+peldany+kelt+el+a+Witcherbol
Én most vettem meg a Witcert eredetiben, letöltöttem a patchet, fel is raktam, csak az a problémám, hogy a játék alatt nincsen beszédhang. (intrók alatt sincsen). Tudna valaki segíteni a probléma megoldásában? Elõre is köszi
- nem tetszett, hogy a játék vége akármelyik utat választottad nagyon depresszív
Az maximálisan érthetõ, ha valakinek ez egy játékban nem tetszik, de az ezektõl való eltérés vélhetõen nem fért volna bele a világhoz, karakterhez való hûségre.
Ehhez kapcsolódva, szerintem dicséretes, hogy ragaszkodtak a kötöttségekhez (ugye a jellemünk is kvázi készen van), ezen belül mégis remek árnyalatni különbségeket kapunk, nem a törvénytisztelõ jó/kaotikus gonosz a két választási lehetõség. És bár nagyon tetszik az eképpen jobban kidolgozott és árnyaltabb jellem, valóban kevesebb motivációt kínál egy újrajátszáshoz.
- nem tudtad semmi jó dologra elkölteni a pénzed
Én vettem páncélt, kardot, kovácsoltattam meteoritkardot és rúnakardot (mindet használtam sokat), vettem pár spéci alkoholt, virágot vagy ruhát, ha kellett valamihez, és meg nem szerzett könyveket, tekercseket is - kétízben pedig kurváztam 😊 Nem éreztem kimondottan haszontalannak a pénzt, sok más játékban annél inkább. (NWN-ben semmi értelmét nem láttam, de a csak balkézrõl idekeverhetõ Diablo 2-ben sem.)
- nem tetszett, hogy az egyetlen jó cuccot amit nagy nehezen megszereztél alig tudtad használni, mert nagyon a végén kaptad meg
Mi volt ez?
Én a negatívumok sorához annyit tennék hozzá, hogy néhány képességnek alig volt értelme mások mellett, de néhány jel is szinte csak dísznek volt.
Az Aard és az Igni nagyon jó, a Quen is hasznosnak bizonyult, az Axii-ban látok némi potenciált, de el lehet jóval hasznosabban költeni azokat a pontokat, az Yrdenre pedig ez még inkább igaznak tûnik. A kardokkal használható spéci csapásoknak nem láttam sok értelmét, a harc sûrûjében nem lehet használni õket, lévén úgyis rendre megszakítja a rákészülést az ellenfél. Érdemesebb helyettük jelet hazsnálni vagy hagyományos támadásokkal biztosra menni.
Most, hogy kijött egy ideje az EE, már sokkal jobb visszhangokat hallottam így kipróbáltam.
A véleményem:
+ a harcrendszer nagyon tetszett, rendkívül látványos, változatos, könnyed, egérkímélõ (nem kell ész nélkül nyomogatni)
+ a sztori változatos, valóban vannak következményei a választásaidnak, az elsõ játék ahol látszik, hogy valóban több szálon fut a cselekmény, és nem csak egy szlogen volt a beharangozásnál, azonban nálam ez nem szülte azt, hogy újra szeretném játszani a játékot
+ tetszett, hogy nem vagy szuperman a játékban, és az erõsebb beállításokkal valóban nehezül a játék
+ tetszett az alkímia dolog benne
+ tetszett, hogy végre felnõtteknek készül egy játék, és káromkodnak benne, és van benne szex is
- nem tetszett, hogy még az EE-ben is sok karakter nagyon hasonlított
egymásra
- nem tetszett, hogy megint ráderõszakolták a barátaid, és nem te választottad meg õket (bár mivel amnéziást alakítassz ezt a békát le lehet nyelni)
- nem tetszett, hogy a játék vége akármelyik utat választottad nagyon depresszív
- nem tetszett, hogy a videóbejátszások meggátolták, hogy ments két csata között
- nem teteszett, hogy ha kaptál, vagy találtál egy új kardot akkor a régit el kellett dobnod (bár tulajdonképpen logikus)
- nem tetszett, hogy az egyetlen jó cuccot amit nagy nehezen megszereztél alig tudtad használni, mert nagyon a végén kaptad meg
- nem tetszett, hogy nem lehetett két kezes harcmódorban harcolni, pl tõr az egyik kézben a másikban acélkard, vagy legalább el lehetett volna hajítani a tõrt
- nem tudtad semmi jó dologra elkölteni a pénzed
- a magyar szinkront úgy olvastam jónak mínõsítettétek, sõt jobbnak mint az angolt, hát ez ellen tiltakozom! A magyar szinkron, és a feliratozás kritikán aluli. A szinkront 100% hogy szójegyzék alapján csinálták. A történet alakulását nem vették figyelembe, ugyanez igaz a feliratokra is. Rendkivül zavaró és nonszensz szituk jöttek létre abból, hogy szó szerint fordítottak, a hangsúlyok nem a megfelelõ helyen voltak, többjelentésû szavak jelentése nem stimmelt, más szöveg hangzott el mint ami az eredetiben (összecserélõdött két szöveg) stb.
Összességében egy igazi RPG és nagyon ajánlom mindenkinek. Egy végigjátszásig legalább (többet nálam nem ért).
Az igazi korszakalkotó benne szerintem a többszálon futó cselekmény és a látványos, de könnyen irányítható harc.
Akkor azt talán nem egészen úgy kell keresni, mint a többit. Érdemes lenne még beszélgetni pár NPC-vel, akivel logiksunak találod.
"He who makes a beast out of himself gets rid of the pain of being a man" - Dr Johnson
Az a baj,hogy látom a Vincent-es bejátszást,széttépi a Szalamadrákat,és beszélgethetek vele. Nem ölöm meg,hagyom,hogy eltûnjön. oké. Irány az új Narakort fogadó! DE minden le van zárva szekerekkel,meg az út is el van barikádozva,este van egyébként,éjfél körül. MIT CSINÁLJAK????? Így nem jutok a fogadóba! <#wow3>#wow3><#help>#help><#nemtudom>#nemtudom>
"He who makes a beast out of himself gets rid of the pain of being a man" - Dr Johnson
Asus M3A, AMD Phenom X4 9600 2,6 GHz, CSXO DDR2 4096MB/1066MHz, ATi Radeon HD 4850 1024MB GDDR3, Seagate 500GB Sata2
http://data.hu/get/789825/TheWitcher1.4EE_EAX_fix.zip.html
(data lett, mert a rapid be van halva épp)
Asus M3A, AMD Phenom X4 9600 2,6 GHz, CSXO DDR2 4096MB/1066MHz, ATi Radeon HD 4850 1024MB GDDR3, Seagate 500GB Sata2
pill. és feldobom rapidra... kb 200 k nem nagy ügy... 😉
Itt a patch.
Be kell másolni a The Witcher/System/Miles mappába!
Régebben valaki igért a Witcher filmhez feliratot ,érdeklödnék hogy elkészült-e mér kegalább a cd1.
Nem sürgetésképp írok csak nem tom hol tart a projekt...
Notebookom van,a kov paraméterkkel:2 GHz (AMD Turion 64 X2, ATI Mobility Radeon HD 2600, 2GRam, Vista(a legújabb frissítésekkel)
Yang: Skandi- senior shao wari
Dxdiag-ban vedd vissza egyel a hanggyorsítást (directsound)
Van patch is valahol erre. Talán ebben a topikban is, ha visszaolvasol.
a lengyel író regényeire gondolsz? nem adták ki magyarul még, pedig szívesen elolvasnám
[allstars™] [TFT] [monitorvitéz] megeszem a vérzés tejet, kivazallak téged lóka komám! [A64 3200+, 2gb, 7600GT]
Most tettem fel az 1.4-es patchet azóta, ha be akarom kapcsolni az EAX támogatást kidob a játékból (A The witcher.exe szabálytalan mûveletet hajtott végre ezért leáll) hibaüzenettel. Eddig mûködött X-FI XtremeGamer Fatality Pro kártyám van Windows XP-vel szóval mennie kéne. Valaki tud a hibára valami orvoslást?
[allstars™] [TFT] [monitorvitéz] megeszem a vérzés tejet, kivazallak téged lóka komám! [A64 3200+, 2gb, 7600GT]
[ cod.magyaritasok.hu ] _____|\\_____\\o/___ Cápatámadás ಠ_ಠ
Why so serious?
Egyébként vannak hozzá új kalandok, ha updateled, akkor le kell õket tölteni külön, ha a boltban veszed meg, a bonus DVD-n rajta vannak.
Nekem ezek közül a Harwall a legszimpatikusabb, de arra szerintem ne költs, mert
- Vörös meteoritkard: Sebzés:+40 - Vérzés:30%
- Deithweni díszkard: Sebzés -30 - Lefegyverzés:60% - Precíz találat:30%
A templomnegyedben pedig ez a kard várásolható még meg:
- Harvall: Sebzés:+30 - Lefegyverzés:20% - Fájdalom: 40% - Precíz találat:20%
2 fémkardot szeretném magammal vinni, melyek legyenek azok?