13886
-
vegytek #11683 "The Witcher Enhanced Edition EAX/Blur Hotfix" ennek a telepítése után szűnt meg a belassulás? -
Plata #11682 Sziasztok lenne pár kérdésem,elöször is az hogy hogy lehet sokpénzre szert tenni mert mindig kevés a pénzem és még uj páncélt sem tudtam venni,Vizimában ésa mocsárban vagyok a második részben.
A mocsárban van egy fajta szúrbozót vagy mi a ragya amit nemtudok legyözni mert nagyon gyorsan lever.Találkoztam a druidákkal is.Még nem öltem meg a gólemet,a druida vagy driád csajszit hogy lehet elcsábitani?
És tudnátok mondani egy honlapot ahol van részletes végigjátszás?esetleg még térkép is? -
#11681 Hihető vagy sem, de az oknélküli belassulásaim megszűntek miután felpattintottam a patch-et, szóval ezer hála =)
És most, hogy nézem az árnyékokat... ez tényleg aurora, annyira jellegzetes, ahogy változnak a fény miatt :)
Dominic - nem tudom mi lehet a gond, de a szövegből kihámozva a witcher.ini miatt siránkozik. Vagy nincs a helyén a fájl(a játék system mappájában) vagy pedig az abban leírt elérési utak nem helyesek.
Nekem az enhanced edition-el ez van benne:
"[Alias]
HD0=.\
OVERRIDE=..\Data
SCRIPTS2=.\Scripts
SCRIPTS=.\Scripts
SCRIPTSNSS=..\Data\Scripts
MODULES=..\Data\Modules
AMBIENT=..\Data\Music
MUSIC=..\Data\Music
MOVIES=..\Data\Movies
[Game Options]
Debug Mode=1
[Djinni]
Language=FinalEnglish_Short"
Ha más nem, akkor hozz létre egy fájlt ezzel a tartalommal witcher.ini néven a játékon belül a system könyvtárba. -
Dominic901 #11680 Hali
Olyan problémám lenne hogyha elindítom a játékot egy kis ablak jön be ezzel a szöveggel:client services cannot be started.there is no witcher.ini file in startup directory or data paths set in witcher.ini are not vaild.
mi lehet a gond? -
#11679 Szívesen. "Az Úttörő ahol tud, segít." -
#11678 "a blur hiba az, amikor a beszélgetés után is megmarad a homályosság a karakter mellett/mögött a környezeten"
"a RealtekHD/Audigy/Xi-Fi-vel fellépő recsegéseket és gigszerek"
Mind a kettő erősen jelen, szóval ezer kösz a patch-ért. ;)
A gép meg szerintem is elég kell legyen, ezért is panaszkodtam az akadozás miatt.(illetve, ahogy néztem fórumokon, hasonló masinákkal prímán játszottak vele) -
#11677 A géped több, mint jó neki.
Az Enhanced Edition-re érdemes ezt feltenni: The Witcher Enhanced Edition EAX/Blur Hotfix - 107 MB
DVD kímélés okán a GameCopyWorld ajánlott.
A javítás neve ne tévesszen meg: nem csak két hibát javítottak benne, bár ez a kettő a legemlítettebb - a blur hiba az, amikor a beszélgetés után is megmarad a homályosság a karakter mellett/mögött a környezeten [a régebbi, angol kiadásoknál volt jellemző].
Az EAX hiba - nekem az öreg SB Live 5.1-el nem kapcsolható be - a RealtekHD/Audigy/Xi-Fi-vel fellépő recsegéseket és gigszereket oldja meg. -
#11676 Egyébként kétmagos 5200+, 2 giga memoár, meg egy hd3650 van a gépben.(csak az akadozásom miatt írom)
És bocs mindenkitől a multipostért xP -
#11675 "Aurora, annak a logoját látod indításkor"
Most, hogy mondod tényleg, csak nem ugrott be, hogy ez volt a never motor xD -
#11674 Hu köszönöm a kimerítő választ.
Tulképp az irányítással semmi gondom, ezt írtam is, ilyen téren egyedül az oldalazás hibádzik nálam:/
Türelemmel meg nincs gond, imádom a műfajt.(és nem a gothic féle bug-borzadalmakra, hanem igazi rpg-kre gondolok:) )
Azért az aurora-hoz képest baromi jó munkát végeztek...
Nem is igazán akadozás, hanem egyes helyszíneken lelassul, mintha kéne neki. Példa, a játék elején amikor először betörnek az erődbe. Lenézek a tömegbe, megy a csata gyors a játék, pedig sok minden történik, mégis ha a vár egyik bizonyos oldala felé nézek, akkor jelentősen lelassul.
De persze nem halok bele, hiszen tényleg jól megy, ezek kivételes esetek.(főleg beszélgetés közben van ez)
Nah igen, amit írtál a beszélgetéskre, hogy rossz helyre néz a kamera.. :D Az mókás, már én is beszéltem vállakhoz xD
Egy utolsó kérdést még. Az enhanced edition-re kell, vagy javallot feltennem patch-et, vagy az már tartalmazza a mostani javításokat? -
#11673 Sorrendben:
1. A játék egy erősen módosított Neverwinter Nights motoron fut (Aurora, annak a logoját látod indításkor). Az a motor nem mai gyerek, így, ha akadozást tapasztalsz, akkor a hiba a gépedben van.
2. A játékba (n nélkül) rengeteg újító technikai megoldást csempésztek, amit az Aurora eleve nem, vagy alig tudott. Ennek vannak gyermekbetegségei [a méretes karácsonyi javítás - v1.4.5.303 - az EAX mellett ezek egy részét is javítja].
3. Mivel ezt a játékot ezelőtt 6 évvel kezdték el fejleszteni, és nem volt divat az FPS nézet az RPG elemekkel díszitett kalandjátékokban, így örüljünk, hogy ilyen innovatívan sikerült a három irányítási módot ötvözniük - játék/mentés újraindítás nélkül váltogathatsz köztük, más játékokat megszégyenítő gyorsasággal, kézreállással.
4. A szinkron és írott szöveg tévedésére, különbözőségére még fogsz találni példát, nem is egyet - de ez legyen a legnagyobb baj!
Az már érdekesebb lesz, amikor a karakterre összpontosító álló kamera majd mondjuk úgy pozícionál, hogy annak feje búbja vagy ellenkezúleg, az alteste látszik amikor ő beszél - nálam volt példa olyanra is, hogy a karakter mellett lévő sziklával szemeztem, mikor a Törp dumcsizott...
5. Az sem mindegy, hogy TISZTA FORRÁSBÓL vagy lopott/warez változatban van-e meg a játék. Előbbi esetében sokkal kevesebb gondod lesz (tapasztalat). Arról nem is beszélve, hogy az eredeti EE változatban ott a sok finomság (a filmes DVD pl.)
6. Az irányítást - FPS múlttal - érdemes a váll feletti, egér + billentyűzet beállításra állítani: sokkal jobban beleélheti az ember magát a test-test elleni harcba.
Itt pedig érdemes jól összpontosítani a kardozásra - az ikon nem véletlenül változtatja a kinézetét, és a játék sem véletlenszerűen villogtat fel figyelmeztetéseke piros/narancs színekkel.
7. A kombinációk (a játék későbbi szakaszában, ahogy haladsz előre az Ezüst/Acél Kard fejlesztéssel) egyre hosszabbak, bonyolultabb mozgásúak lesznek, ezzel egyenes arányban egyre türelmesebbnek kell lenned - főleg, amikro egy 5 fázisból álló mozgás kombinációval harcol Geralt az ellenféllel egy kattintásodra.
Ezidő alatt a megmozgatása egyenlő a kombináció elvesztésével, és ebben a szakaszban akár egy halálos sérülés beszedésével is.
-
#11672 Én csak most szereztem meg a játékot, az enhanced-et, és nagyon tetszik, leszámítva pár szörnyűséget.
Például lehet valamit kezdeni az oldalazásssal? Tps nézetben logikus lenne, hogy normálisan tudjon a karakter oldalazni, e helyett csak sétálva teszi ezt. Apróság de nagyon idegesítő.(számomra)
Meg az optimalizálatlanság. Remekül megy a játék, de néhány helyen(ahol általában szinte nincs is semmi érdekes) lelassul, mint az állat. Például néhol beszélgetések közben. Látom a karakter arcát, a háttérben nincs semmi mégis szaggat.
Ez mitől lehet, így van megírva, vagy a rendszeremmel van valami? (ezt leszámítva nagyon jól megy, nagy csatákban is)
Amúgy irányítás/harc szokható semmi gond nincs vele, sőt kezd megtetszeni a vagdalkozás. Lényegesen jobb, mint a ráklikkelek és majd lesz valami megközelítés :D
Egyébként (SAJNOS) sikerült a magyar verziót megszereznem, és gondoltam ha már ez van, akkor megnézem milyen magyarul. Eddig kb 2x volt olyan, hogy teljesen mást mond(nem is oda illőt) és mást ír ki. Ilyennel találkozott valaki? -
#11671 Ha warez, akkor a crack(er csapat) a hibás...
Eredetivel nekem egyetlen egyszer dobott ki a játék az első végigjátszás során - köszönhetően a kaki FRAPS-nek.
-
joci1414 #11670 Szevasztok!
Elakadtam a 4. fejezetben. Megcsináltam a nap heve küldetést, és amikor felvenni a 400 orenemet Juliennél a sikeres küldetésért egyszer csak a beszélgetés közben befagy a játék. Már újratettem a játékot és feltettem az 1.3 patchet is. De még mindig nem jó!Segítsetek please!!
Előre is kössz!! -
barej #11669 Már sikerült megcsinálnom és elkezdtem az 5. fejezetet. -
#11668 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!A Tehén feláldozásával is előcsalhatod a szörnyet. -
barej #11667 Oké megpróbálom és köszönöm! -
#11666 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!akkor később mikor celinát kinyírják akkor menj vissza -
barej #11665 Oda mentem a tó úrnőjéhez, majd visszamentem Julianhoz, de akkor azt mondja, hogy most nem ér rá, mert az esküvői előkészületekkel van elfoglalva:S -
#11664 bocs nem a papnak hanem a vizek úrnőjének -
#11663 Azt mondták rá sokan, hogy igen,d e én nem hiszem:P MAximum csak részben:P -
#11662 bemutatod a vodián papnak és utána vissza mész julianhoz és elkéred az aranykarperecet.
Én azt szeretném kérdezni hogy jól értelmezem -e Alvin tulajdonképpen a nagymester?
I2K gondold el a 4xjáték elején olyat találtam most először hogy 1 öregasszony fehér sirályért oda adja a örök tűz pecsét gyűrűjét amit ellopott a paptól. -
barej #11661 sziasztok!
Tudnátok nekem segíteni? A 4. fejezetnél tartok, és elkövettem azt a hibát, hogy Julian-tól az alabástromot kértem el és nem az aranykarperecet, sajnos az oltáron írtak szerint pont fordítva kellett volna... ilyenkor mi a teendő? Továbbá hiába ölöm meg a parton lévő Dagon követőket, a vodian pap nem jön elő:S jó lenne, ha ebben is tudnátok segíteni:D köszi! -
vegytek #11660 rám az utóbbi igaz, 3K-t megért nekem az alap játék és nem volt gond letölteni a többit. -
#11659 [Nekem ez már nem kérdés, de:
- akinek (hozzám hasonlóan) nincs, vagy másnál, és plusz rettentő lassú - esetemben 0.5 MBites - netje van, az nem töltöget gigabyte-okat
- cak annak érdemes a letöltögetéssel vesződnie, aki eredeti magyar alap játékkal rendelkezik, mert warezoltnál jobban jár a teljes szett megvásárlásával [a sok finomság miatt]]
-
vegytek #11658 az EE tartalamat le lehet tölteni, ha csak az alap verziod van. -
#11657 Tegnap este megjutalmaztam magam a Bónusz DVD megtekintésével.
Jól tettem, hogy nem előbb néztem meg: számos spoilert lehet látni benne.
Olyan jelenetek vannak a beszélők háta mögött / illetve az interjúk alatt, melyeket még nem is láttam, vagy a választásaim miatt kimaradt, esetleg elfelejtettem - de ismerősek semmiképp sem voltak. [Például a várfalon futás, és a professzor számszeríjas jelenete...
A bónusz tartalom miatt is erősen ajánlott az EE megvétele.
Bizsergető élmény volt hallani a fejlesztők elhivatottságáról.
-
#11656 Azt írja ki hogy a varázslat nem sikerült.
-
#11655 Pedig már csináltam olyat, hogy maxra töltöttem, és nem engedtem el, csak 5 seccel utána, és előtte... szerintem nem ez az ok. Legközelebb frapselem, és lassítva visszajátszom, hogy mit ír ki. -
Zóanagyvarázsló #11654 Az az idegesítő marhaság az az, hogy az is időzítve van, tehát pont akkor kell elengedni, amikor végigér a csík. Neked is "koncentrálni" kell, mint Geraltnak, ennyi.
Egyébként közepes szinten tényleg elég könnyű a játék. -
#11653 Ügyes, főleg mivel shanit nem lehet megölni :D mivel fontos npc (zöld színnel jelöli ezeket), csak a kékeket lehet, és persze a pirosakat. De azt bármikor. Tegnap is megöltem kosvelőt, kék volt. Megmutassam hogy kell nem ellenséget megtámadni? Lefrapselhetem neked, HD-ban :D (megsúgom annyi kell, hogy elő van véve a fegyver, és ráklikkelsz, ezért lehet azt is véletlenül megtámadni aki bemászik a kurzor alá)
Amúgy olyan nehéz a játék, hogy 1 hét alatt, napi 2 óra játékkal, normál fokozaton a 3. fejezetnél tartok 1. végigjátszásra, pedig kb minden alküldetést megcsináltam, és mindenféle cuccot összeszedegettem :D játszottam már jóval nehezebbel, sokkal nehezebbel (uh kár ezzel a játékkal pedálozni hogy bonyolult meg húha. Bugosnak bugos, de nem bonyolult, se nehéz)
És azt tudja-e valaki hogy mi az a rendkívül idegesítő marhaság, hogy a tűz jelet maxra töltöm hogy ellőjjem, a célpontra, majd abbahagyja és felszáll egy piros üzenet, persze olyan gyorsan hogy nem lehet elovasni, majd lehet kezdeni elölről? Elég idegesítő mikor 5. próbákozásra sikerül ellőni. -
#11652 Nyilván bennem van a hiba. Én odaírányítom a vizima szegénynegyedben néha előjövő fléderre az összes gengszert, hogy mind üsse velem együtt. Beírtam a konzolba hogy attack fléder :D
A modorom meg attól függ, hogy nekem milyen modorban írnak ;) -
#11651 Akkor megnyugodtam, köszönöm.
Így már hiányérzet nélkül vághatok bele a 2. játékba.
-
#11650 Na én meg most nyomtam teljesen végig 3x hát játék így még nem kötött le de ezt lehetetlen tökéletesen végig játszani mindig kimarad vmi küldetés vagy másképp csinálom .Na indulok 4x. -
#11649 Ja és még valami:
Első mentésem - 2008.12.12
Tegnap végeztem vele - 2009.03.07
Kihagytam szinte teljes egészében másfél hónapot, és naponta olyan 1,5-3 órát játszottam vele.
Szóval, olyan 80-100 óra alatt végeztem vele, hasra ütve.
Kimaradt küldetés: a Nagyapó kísérete, illetve 2 másik, a döntéseim miatt.
-
#11648 Basszus, végigjátszottam. :(((
Mondjuk, sikerült néhány mellékküldetésnek kimaradnia.
Amit nagyon-nagyon hiányolok: részletes statisztika [pl.: ingame time]
A végén meg "ott maradtam"... az arcom leesett. Csak a Credits végefelé eszméltem.
Még egyszer biztosan végig kell játsszam. -
ezrael #11647 Na igen. Valószínűleg a stílus idegen, számomra is kicsit meglepő volt és érdekes, de az első komolyabb csata(bestia) után már nem volt gond az irányítással. -
#11646 Végül is, kicsit rosszul reagáltunk Rá, de nem ok nélkül.
Ő sem hiszem, hogy örülne, ha a csili-vili Crysis-ét kritizálnánk...
A Witcher Vault-ra csak most bukkantam. :) Finom. -
Zóanagyvarázsló #11645 Én sem értek egyet vele (de volt jogos észrevétele is), a stílusa is hagy kívánni valót maga után, de ettől még nem kell átesni a ló túloldalára. Nem kizárólag rajongók vagy rutinos (c)RPG játékosok játszhatnak a Witcherrel. Ráadásul emellett világosan leírta, hogy egyábként jónak tartja a játékot, kifejezetten bejön neki.
Inkább az baj, ha a kritika kissé "stílusidegenre" sikerül, és olyat kifogásol, ami ebebn a műfajban erény. (Ettől persze egyénileg nem kötelező ízlenie, d eegy RPG-be nem érdemes beelkötni az RPG-s mivolta miatt.) -
#11644 Remélem, senkinek sem okoz a megértése - The Witcher EE Insane Difficulty MOD PACK