13886
  • gabesz100
    Ha nekem szólt akkor igazad van és mindenkitől bocsi
  • IMYke2.0.0.0
    Azért egy SPOILER tagot használhatnátok, azok kedvéért, akik nem játszották végig még!

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Amúgy, erősen valószínű, hogy igen - a fél-witcherrel volt dolgunk. De vélhetően, a 2. részben - ha lesz, reméljük - már ez a szál lesz továbbgondolva...

• gabesz100
    Én is gondolkodtam szerintem az az új witcher faj amit a prof kísérletezett ki.
  • Sanyix
    na végigvittem :( az utolsó 3 fejezet elég rövid volt, azt hittem az első 3ból kiindulva, hogy hosszabb lesz a játék.

Amúgy a végén aki megtámadja a királyt az ki? witcher, az ok de ezen kívül valami ismerősnek kéne lennie?
  • vegytek
    oké, amugy a kérdés után megkaptam a tó úrnőjétől egy jobb ezüst kardot.
  • IMYke2.0.0.0
    Bőven jobbat is tudsz szerezni - a 4. fejezetben minimum.
    Egyébként, a "tuningolás" addig is ajánlott - és persze a tapasztalati pontok bölcs osztogatása az Ezüst Kard-ra és az előfeltételeire.
  • vegytek
    jobb ezüst kardot is lehet szerezni/venni, mint amit a játék elején kapok? vagy csak a rúnákkal lehet "tuningolni"?
  • bitbandita
    Természetesen! Szerintem kötelezően az Enhanced verziót toljad !!!!!
  • IMYke2.0.0.0
    Természetesen. Sokkal korábban le van írva a teljes metódus.
  • emokiller
    Hi
    Régóta megvan a játék , de még a sima verzió most kedvem támadt játszani vele. Azt szeretném kérdezni hogy a sima frissíthető enhancedre? Előre is kösz a választ
  • bitbandita
    Akkor valószínű kis téten játszol. Játssz a legmagasabb téten, és ha egyszer megverted ne hagyd abba! Kezdj vele simán egy új játékot, ha megnyerted megint játssz egy új kört, majd megint egészen addig, amíg el nem veszed az összes pénzét. Gyengébb játékosoktól nem fogsz túl sokat nyerni, de (már rég játszottam és ezért nem emlékszem pontosan) asszem csak Thalertől annyi (vagy még több) pénzt szedtem el, amennyi az össz' pénzed.
  • Zóanagyvarázsló
    Mármint honnan tűnt el? A Price of Neutrality és a Side Effects jóval korábban játszódik, Geralt halála (?) előtt, csak természetes, hogy nem feltétlen ugyanazok a képességeid.
  • IMYke2.0.0.0
    Természetesen.
    Az Arany pontokat azért nem tudod majd bőkezűen szórni, és az előfeltételekre oda kell figyelned majd.
    Én az Ezüst Gyors-ot és az Aard-ot tudtam kimaxolni 35-ös szinttel végigjátszva - első alkalommal.

Tegnap előtt kezdtem el a két Bónusz Modul közül az elsőt.
    Rettenetesen megrémültem, hogy minden fejlesztésem eltűnt.
    Még szerencse, hogy az alapjáték végigjátszását követően azonnal WinRAR, mentéseim betömörít és játékanyagok közé tesz.
    A Modul-ban külön mentést is készítettem, biztos, ami ziher.

Vélhetőleg, semmi gond nem lenne, ha az alapjátékos mentésemet visszatölteném, de megijedtem...
  • persil
    Ettől féltem én is -.-. De ez legyen a legnagyobb gond.
    Mi a tapasztalat mennyire lehet a talent pontokkal bőkezűen bánni?
    Úgy értem 2-3 skill fát azért kimaxolhatok majd?
  • Zóanagyvarázsló
    Nem törlődik magától az autosave, manuálisan kell törölni a fölöslegeseket.
  • persil
    Persze, nem egy darab annyi xD Az tényleg csúnya lenne :)
    Csak van az a rigolyám, hogy quick save-t szeretem nyomkodni(minden játékban) elég sűrűn:)
    De, ha az automentés törlődik magától, ahogy mondjátok, akkor nincs baj. Legfeljebb mindíg egy helyre mentek majd.
  • IMYke2.0.0.0
    Nem 1 mentés 500 MB...
    Egy mentés - ha csak a játék végén mentenél egy sajátot (nem automatikus mentés - azok törlődnek időközönként) akkor is - kb. 30-50 MB között csúszkál.
    Akkor érhetsz el akár 1-2 GB-nyi helyfoglalást is, ha előrelátóan minden komolyabb helyzet előtt, de legalábbis fejezetenként, KÜLÖN saját mentést készítesz (Új helyre), és összegyűl így mondjuk, 10-12 db mentésed fejezetenként = 50-60 mentés.

De, ha mindig egy mentésre mentesz, akkor lesz egy nagyobb - de nem gigás - állományod és általában 1-3 automatikus mentésed.
  • Zóanagyvarázsló
    Dehogy, az összes annyi neki.
  • Plata
    Basszus,1 mentés 500 mega?Jézus nekem vagy 50 mentés fix van,vagy több minden kockázás elött mentek,plussz átlag 5 percenként.
  • IMYke2.0.0.0
    Nekem - az elágazásoktól mindigk ülön mentettem - 1,2 GB lett a mentésem.
    WinRAR 3.7-el benyomorítottam és még a gépen van, hátha kellhet.
    Manapság, amikor már a jobb minőségű DVD-ket is olcsón hozzánk vágják, én nem cicózok 1-2 GB-tal: megy DVD-re, ha kell.
  • persil
    Uhh nem lehetne valahogy megoldani, hogy ne minden alkalommal külön helyre mentsen a játék? Egyrész elég debil megoldás, másrészről meg kicsit sok ez az apró rendszer particíómnak xD
    Csak most néztem mennyit foglal a mentés, még jó, hogy eddig mindíg töröltem a régieket, amikor betöltöttem.
    Azért mentéseknek kicsit sok az az 500 mega...:D (most épp annyi)
  • Zóanagyvarázsló
    Az a rész megőrjített engem is. Viszotn már-már reálisan visszaadta azt a kétségbe esettséget, amit egy akkor szörnnyel a nyomomban éreznék :)
  • Sanyix
    A witcher is úgy tud nehéz lenni, mint pl a kikimór királynőnél. Jött utánam, mondom ezt a plafont tuti rá lehet dönteni. Kilövöm a tartóoszlopot, pont ráesik az egész, majd keresztülmegy a romokon szellem módban és megöl... még1x megcsináltam ezt, mondom wtf miért nem döglik meg. Megnéztem egy youtube videot, és abban volt hogy 4 oszlopot kell kilőni, és csak scriptelt halála van, én akárhogy ráejthetek bármit, csak akkor hal meg ha pont ezt csinálom.
    Ez egyrészt gáz volt, másrészt nehézség annak aki logikusan gondolkozik, és azt várja nem egy script :) de sajna script...
  • Zóanagyvarázsló
    Na meg régen egy rakat stílus arról szólt, hogy kaptunk 3 életet, szívatós nehézségeket (lásd például a felsorolásban elsőként említett Contrát), hogy egy 1 óra alatt végigjátszható játékot is helyszínről helyszínre kelljen megtanulni.

Egyébkétn közepes nehézségi szinten tényleg nem nagy kihívás a Witcher, de van egy-két keményebb harc, ha nem használjuk folyamatosan a különböző löttyöket. Ugyanakkor boss is akadt olyan, aki ellen semmi ilyesmire nem volt szükség. A két új kaland kellemes kihívást jelentett legnehezebb nehézségi szinten, így már azt tartom az igazinak. Viszont legnehezebbnek az sme egy nagy szám, ha az ember tényleg hardcore-kodni akar.
  • Sanyix
    MUHAHAAAA nehéz játék a witcher? Akkor egy ofp, arma, il2, vagy orbiter mi? lehetetlen? :D
    Mondjuk tény hogy ezek a "játékok" se véletlenül csak szűk rétegnek szólnak.
  • Sanyix
    egyébként nekem akkor lassult egy szépet, mikor a 8.11-es catalystot 9.2-re frissítettem... pedig 43423 játékban gyorsabbnak kéne lennie, nem lassabbnak.
  • lammaer
    Hat, ez EOB azert nem volt olyan ultimate durva :)
    Szerintem nem feltetlenul a jatekok lettek sokkal konnyebbek - vegyuk figyelembe, anno nem volt net. Ha megszorult az ember valahol, sajat maga kellett hogy kuzdjon, esetleg megvarni amig kijott az az egy ujsag (Cov), ami foglalkozott reszletesbb leirasokkal es remenykedni hogy hatha a kovetkezo szamban benne lesz.
    Most is vannak boven komplex jatekok, de mivel az FPS a nagyon nepszeru (abbol meg nem lehet hude bonyolultat csinalni), az agytekeros jatekok nem kapnak akkra hirverest.

Nekem pl eleg megnezni a kulonbseget a Civilisation 1 meg a mostani 4. resz kozott... messze nagyobb komplexitasa van az ujnak.
  • persil
    Tény, hogy egyre könnyebbek a játékok(sajnos).
    De valszeg erre van igény.. vagyis úgy értem, mikor pl kijött a fallout 3, ami egy rpg, és azért aki szerette az 1-2őt az a 3al is jól szórakozik. Sok helyen azt olvastam, hogy mekkora szar játék mert sokat kell beszélgetni, mert a vats, és miért nem lehet csak menni és lőni... no comment.
    Ha már egy játékban 1-2 kulcsfontosságú dolognál(pl xp-t is kapsz meg lőni is lehet) több van, akkor már "bonyolult".(persze csak mai viszonylatban)
    Nem tudom ki emlékszik még az eye of the beholder-es, meg lands of lore-os időkre:)

De azért hozzáteszem, ma már nagyon is örülök, ha pl witcher "bonyolultságú" játékot kapok a kezembe:)
  • IMYke2.0.0.0

A HellForge-os srácok vizsgálata szerint az elmúlt időszak játéktermés a nevetségesen könnyű trendet követi, majd felsorolnak 10 játékot, mely mostanában - valamiképp - nehéznek minősül. A CD Projekt "The Witcher"-je így kerül szóba:
  • IMYke2.0.0.0
    Ten Games That Will Kick Your Ass

The guys at HellForge have taken a closer look at the recent trend to make video games ridiculously easy, then follow up their analysis by listing ten games that are actually somewhat difficult. CD Projekt's The Witcher scores a mention:

Are games getting easier?

It’s a legitimate question that has been asked by many old school gamers over the past few years, and sadly the answer seems to be “Yes!” With each new release, games seem to be getting dumbed down more and more, to the point where “Press X to win!” almost sounds like work.

Take the most recent Prince of Persia game. Yes, it was beautiful and fun, but a wheelchair-bound burn victim could play it with his mouth and beat it! It was that easy, you barely needed to think… or even look at the screen! Just push the “jump” key at equal intervals. All the acrobatics felt more like Dance Dance Revolution on a keyboard then a challenging puzzle game with combat.

Then we go to the opposite end of things: The Witcher. An awesome game, but many people deemed it “too complicated”. Why? Because it had two different sword types – one for humans, one for monsters – and then three different styles within them: fast, strong and group style? Maybe it’s the part where you actually need to read books or talk to people in order to learn about plants and animals parts, which you can then collect to make into potions that are useful in battle? OMG CONFUSING! FOUR BUTTONZ ONLY PLZ! GIB ME ITEMZ WUG!

When did gamers; the “brains” of society, become so thick? Are we all degenerating into the computer equivalent of football players? How did this come about, and why? Perhaps it was about the same time internet gaming took off, and any old jock could pick up a mouse, pwn a few actual people, and think he’s 1337est player on the webz?

ANGOLUL NEM ÉRTŐKNEK, lefordítottam (IMYke2.0.0.0):
    =======================================================

"Tíz játék, mely megizzaszt"

A [URLhttp://hellforge.gameriot.com/blogs/Random-Ravings/Ten-Games-That-Will-Kick-Your-Butt]HellForge-os srácok vizsgálata[/URL] szerint az elmúlt időszak játéktermés a nevetségesen könnyű trendet követi, majd felsorolnak 10 játékot, mely mostanában - valamiképp - nehéznek minősül. A CD Projekt "The Witcher"-je így kerül szóba:

'A játékok egyre könnyebbek lesznek?

Indokolt a kérdés, amit sok régivágású játékos feltesz/tett az elmúlt években, és szomorú, hogy a válasz minduntalan "Igen" volt! Minden egyes új játék egyre idiótább és idiótább, szinte már csak a "Nyomd meg az X gombot a gyözelemhez" irány felé mutatnak.

Vegyük szemügyre a legújabb Prince of Persia játékot! Igen, gyönyörű volt és jó, de még egy lángoló ház megégett, tolószékhez kötött áldozata is végigjátszhatta a szájával irányítva! Olyan könnyű volt, hogy alig kellett gondolkodnod... vagy a képernyőre nézned! Csak az "ugrás" gomb megnyomásának idejére. Minden akrobatikus mozdulat olyan volt, mintha a Dance Dance Revolution-t nyomnád egy billentyűzeten, egy keményebb kirakós játék egy kis harccal.

Aztán nézzük meg az ellenkezőjét: The Witcher. Egy csodálatos játék, de sokan azt állítják róla, hogy "túl bonyolult". Miért is? Mert két, külöböző kard típusa van - egy az Emberek, egy a Szörnyek ellen - és három mindegyik esetében 3 különböző harcstílus: Gyors, Erős és Csoportos stílus? Talán az, hogy könyveket kell olvasgatni, vagy beszélgetni az emberekkel, hogy megtudj valamit a növényekről és az állatokról, melyek révén később italokat hozhatsz létre a harcokhoz? Ó, Istenem, milyen zavaros! CSAK NÉGY GOMBOT, KÉREK! ADJ NEKEM TÁRGYAKAT DE GYORSAN! (ironizálnak)

Mikor lettek a játékosok, a társadalom "elméi" ilyen ostobák? Mindannyian olyan degeneráltak leszünk a számítógépek világában, mint a futbalisták a valós életben? Hogy jutottunk el idáig és miért? Talán akkor kezdődött, amikor az internetes játék belbukkant, és minden öreg pacák egeret rántott, és elkezdte hinni, hogy ő a legmenőbb játékos a neten?
  • persil
    Pedig a 3850 combosabb. A proc meg itt jobb. De az a fura, hogy amúgy nagyon szépen megy... Vadi új játékok mennek high-on, ez meg ezt csinálja velem -.-"
    Hozzáteszem, hogy apró monitorom van, szóval csak 1024ben játszok:)
  • persil
    Igen erre gondoltam DE azóta rájöttem, hogy tévedtem :/ Először úgy tűnt, de "azokon" a helyeken továbbra is csinálja. Pl a játék legelején ha ránézek arra a köcsög sáskára. Mellette ezer ember harcol, akkor 50 fps, ha ránézek a sáska "felhőjére" akkor szaggat...
    Meg a bargeszt kutyák. Gagyi zöld füst és szaggat. És hiába veszem le a grafot nem gyorsul azokon a részeken -.-" Fel vagyok háborodva :/
  • IMYke2.0.0.0
    Plata:

[...] hogy hogy lehet sokpénzre szert tenni mert mindig kevés a pénzem [...]:
    * Mint minden menedzselős játékban, a "The Witcher"-ben is van lehetőséged pénzt szerezni:
    - talált tárgyak eladásával
    - mellékküldetések teljesítésével
    - póker kockázással
    - tárolók kinyitásával (hordók, szekrények, hullák)

A mocsárban van egy fajta szúrbozót vagy mi a ragya amit nemtudok legyözni mert nagyon gyorsan lever.
    * A szúrbozót ellen:
    - Fecske ital + Aard
    - Gyors Ezüst Kard

[...]a druida vagy driád csajszit hogy lehet elcsábitani?
    * Először is, kérdezd ki! Az életéről kérdezd, és meglátod, rögvest más lesz a helyzet. Előtte érdemes megölni 3 Farkast, a szőrükért...

És tudnátok mondani egy honlapot ahol van részletes végigjátszás?esetleg még térkép is?
    * Magyarul akadna egy [www.witcher.hu], de mivel azt is fordításból csinálják, és nem kész, nem ajánlom.
    Ezt azonban
    jó szívvel - angol nyelvű. Térképekkel.

• Plata
    Mindenkit megverek pókerben de hiába 2400 körüli oren-em van.
  • Plata
    Nekemcsak 2 giga ram-om van de maxolva sem szokott szaggatni.
  • Sanyix
    Én a 4. fejezetnél tartok, a tóparton, és még mindig alap páncélom van, mivel vizimában minden tetű mindenfélével lehúz (erre adjál pénzt arra adjál, stb). Most már van sok pénzem, viszont nincs olyan ember aki adna el a tópart közelében jobb páncélt. Csak a küldetés van, de ott elakadtam, hogy menj le a kriptába és nézz körül szövegénél (a környéken kettő van, egyikbe sem volt semmi egy páncéldarabon kívül, de még egy feljegyzés is kéne), de lehet ez is olyan mint a farkasember átok megszüntetős, amit egy idő után sehogy se lehet folytatni, csak úgy ha tovább mész a fő küldetésekben, mert abban van a folytatás.
  • Sanyix
    pff és még nem is jártál a kereskedőnegyedben vizimában nappal. Tele van kecisok emberrel, és már zavaróan szaggat nekem is 4400+-al, és hd3850-el, meg 6gb memoárral, mondjuk igaz hogy max grafikán (kivéve az élsimítás).
    Mondjuk az is vicces, hogy a tóparton a tó felé nézve is belassul kicsit, pedig pont arrafelé nincs semmi. Ellenben rohadt szép.
  • vegytek
    én mikor beértem a templomnegyedbe kb 3000 aranyam volt.
  • vegytek
    Ha feltettem a patchet, akkor működnek a régi (EE-s) mentéseim, vagy újra kell kezdeni az egészet.
  • vegytek
    pokerrel sokat lehet nyerni. én előtte mindig elmentem a játékot és mindig a max téteken játszok.