13886
  • Tokmag20
    Helló! Tudtok ajánlani a Witcherhez hasonló játékot pc-re?
  • hendry93
    Hi!
    Lenne egy fontos kérdésem a II fejezet végén az az elveszet fiut holtalálom ugy értem mikőzelébe pl: agyaggődőr druidák vagy hol?:( akiért kapom majd a kővet a torony kinyitásához?:( Pls fontos:) Előre is ty
  • rosti
    A gyűrűt el lehet adni már nem kel mejd kapsz Vinszentöl jobbat:)
  • IMYke2.0.0.0
    Hát igen, a falakon átlátás a legtipikusabb... sajnos.
  • SG
    Az örök tűz gyűrűjét(amit a tiszteletestől kaptam az 1. fejezetben) őrizgessem még, vagy eladhatom már ? A második fejezetben járok.

A KotOR-ok motorjával csak egy gond volt, mégpedig az, hogy a készítői nem gondoltak arra, jó pár év elteltével is sokan végigjátszanák, új modernebb alkatrészekkel felszerelt gépekkel, ami miatt nagyon sok hardverbug előjött, ami a korabeli gépeken nem jelentkezett. Bár ezek nem is tekinthetők bugnak igazán, csak egyszerű kompabilitási hiányosságnak.
  • Zóanagyvarázsló
    A pontosság kedvéért a KotOR-ok Odyssey Engine-t használnak, ez is továbbfejlesztett Aurora. Tehát inkább testvére, s nem szülője a Witcher alatt használt módosított Aurorának.

Egyébként a majdani konzolos Witcher már új, frissen licenszelt engine-t használ (DaVinci). Vélhetően nem egy játék miatt fizettek érte.
  • IMYke2.0.0.0
    ...és a NWN-k alatt sem.
  • IMYke2.0.0.0
    Főképp, hogy szénné tuningolták az eredeti Aurora Engine-t... amivel amúgy se voltak gondok a KoTOR-ok alatt...
  • Zóanagyvarázsló
    A harcrendszer ízlés dolga, de egy solo RPG-hez szerintem kifejezetten passzol, inkább, mint egy akcióorientált irányítás. (A DMoMM nem is RPG, de demó alapján nekem si határozottan szimpatikus volt.)

A grafikával szembeni fenntartásod viszont már inkább furcsállom, elvégre műfajon belül technikaialg nem túl sok jobbról tudok. Talán egyről sem.
  • steweee
    a harcrendszere, és a grafikkája se volt jó
    bár a graf nálam másodlagos, a harc is elment volna, de a kamerakezelése és az irányítása betette a kulcsot. de maga a dark fantasy feeling az amit hiányolok sok játékból, és ebben megvan. kap még egy esélyt nálam

a dark messiah of mm is szuper szuper játék. végig fogom tolni még1x
  • Zóanagyvarázsló
    Mennek. Bugokat is javítottak, de nekem nléküle sem nagyon jött elő semmi. Nálad mi jött elő, ami annyira zavart?

Egyébként ha maga a játék korábban sem tetszett, akkor valószínűleg most sem fog. Persze ettől függeltenül szerintem olyan kaliberű játék, hogy érdemes adni neki még egy esélyt.
  • steweee
    még csak az alapjátékkal próbáltam. úgy nem jött be, de tele is volt buggal. az enhanced editiont akarom telepíteni majd. hátha úgy. azzal is mennek a modok?
  • Zóanagyvarázsló
    Ez már nekem külön macera lenne. Én csak backupolni szoktam a mentéseket másik partícióra. Éljen a paranoia! :)

Mindenesetre ha régebbi mentett álláson akartam valamit ügyködni, akkor gyakran percekig kellett kutatnom, innentől kezdve én nem tudom átláthatónak nevezni a rendszert. Nem mintha ez valami óriási hiba lenne, ez csak olyan pozitív apróság, mint amikor az installer a célkönyvtárban alapértelmezetten segít új könyvtárt csinálnia játéknak, nem kell Ctrl+C-Ctrl+V.

Néhány lehetőséget én is kipróbáltam több szemszögből, de nem a túlzott kíváncsiságom miatt. Pontosabban nem magát a cselekményt kívántam felgöngyölíteni, hanem kipróbálni, hogy mi mindenre gondoltak a készítők. A lényegi eltérések majd második-harmadik végigjátszásra jönnek elő nálam, de hogy mikor lesz erre időm, arról elképzelésem nincs.
  • IMYke2.0.0.0
    Átlátható.
    Én azért mentem el az aznapi mentéseimet RAR-ban, külön helyre, mert ha el****ok valamit, akkor nincs gond azzal, hogy rámentettem.
    A The Witcher esetében ráadásul a két Hölgy közötti választáskor két szálra bontottam a mentéseimet és így tudom felgöngyölíteni később a sztorit.
    [Tudom, nem sok változás lesz, de a lehetőségeket szeretem kiélvezni.]
  • Zóanagyvarázsló
    Tehát annyira mégsem látható ár? ;)

Személy szerint engem is zavart ez néha, egyébként is gyakran mentek, korábban az áramszolgáltató rászoktatott.
  • IMYke2.0.0.0
    Én úgy szoktam csinálni - évek óta - hogy az adott nap mentését RAR-ban, elteszem egy MENTÉSEIM könyvtárban.
    Sokszor, tényleg sokszor segített rajtam, hogy az előző napi mentés megvolt...
    A RAR-olás előnye még, hogy a nevét, vagy info.txt-be beleírhatom, hogy mit és miért.
  • Coradiel
    Akkor jól sejtettem :( Sajnos amikor egy nap csinálok 3-4 mentést, és van hogy egyszerre próbálok két szálat játszani akkor már elég nehéz ez alapján figyelni :) pláne ha kihagyok egy-két hetet :)

Köszönöm a segítséget :)

Üdv! Coradiel
  • IMYke2.0.0.0
    Meglepően egyszerű a megoldás: ránézel a dátumra :)
    Egyébiránt, nekem nem is jutott eszembe az átnevezés, tökéletesen átlátható.
  • Coradiel
    Sziasztok!

Tudom, hogy nagyon láma kérdés, de van valami mód arra, hogy átnevezzem a mentéseket? Mert elég nehéz tudni, a sok azonos nevű mentés közül melyik az amelyik éppen kell.

Üdv! Coradiel
  • IMYke2.0.0.0
    Nézegesd a Public Community MOD-okat. A Wedding szép próbálkozás.
    S egyre több jó lesz.
    A D'jinni használatát pedig én is elkezdtem tanulmányozni...
  • bardocz
    Pár hónap,de inkább megjelenés utáni fél év óta történt valami lényeges változás,amiért érdemes újra elkezdeni?
  • IMYke2.0.0.0
    Cheater... :))))
  • killer111
    Én aljas belekukkantottam a questekbe a D'jinni -vel és megtaláltam mi az előkövetelménye annak h (itt javítok) az 5. fejezetben Zoltan a semlegeseknek járó küldit adja. Így megoldódott, de azért köszi.
  • IMYke2.0.0.0
    Egyszerűbben: döntened kell.
  • IMYke2.0.0.0
    Nem tudsz semleges maradni végig. A sztori így van megírva.
  • killer111
    Sziasztok, lehet hülyének néztek a kérdés miatt, de sajna épp nemelég fickós a netem , hogy az össszes postot átolvassam.
    A problémám csupán annyi lenne,(EE-m van eredeti felpatch-elve) a 3. fejeztet hogyan vigyem át , hogy a 4 edikben semleges állapotom legyen?
    Mert ugye döntenem kell kinek az oldalán állok, de a 4 edikben ha semleges vagyok más küldit kapok Zoltan tól.(Semleges szeretnék lenni végig) Plíz help.
  • gaspijoci
    Melyiken??? Ami a Szalamandra búvóhelyen van ott nem enged ilyet.
  • Sanyix
    tükrön kell átmenni
  • gaspijoci
    A harmadik pályán járok. Minden küldetést megcsináltam és nem jutok tovább. Triss megjelölt egy ajtót, ezen viszont nem tudok bemenni, mert zárva van. Segítsen valaki ha lehet!!! Gyári EE-vel játszom.
  • Zóanagyvarázsló
    Igen.
  • gaspijoci
    Hali!
    Eddíg az alap játékkal játszottam, most megvettem az EE-t. A mentéseket át tudom tenni, és működnek is??
  • IMYke2.0.0.0
    Ugyanilyen kombók kellenek majd a Látóköveknél is! Ne feledd!
  • IMYke2.0.0.0
    A fogadóban ténfereg pedig. A lantja nélkül sápitozik majd neked.
  • stern
    Dandelionhoz nem mentem oda mikor először betértem a fogadóba (act III)
    Most meg nem találom sehol... pedig már a lantját is megszereztem... De így elég nehéz lesz odaadnom...
    Hol szokott lenni Dandelion???
  • vegytek
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    köszi a segítséget, de betörni nem lehet, amugy a gyenge angol tudásommal utána néztem a gamefaq-on és ott ajánlott kombóval sikerült: 2x arad, 1x igni
  • IMYke2.0.0.0
    Gyűjtögesd azokat (is)! Szükség lesz rájuk. Csak miután letudtad az összeesküvést lesz értelme eladni őket.
    Másrészt:
    - a játékban majd' minden gyűjthető tárgy eladható, hiszen mindig találsz belőlük eleget
    - kivételt képeznek a Tó Úrnője küldetéssel kapcsolatos küldetés tárgyak
  • stern
    A szalamandra medálokat el lehet adni? Vagy tök feleslegesen gyűjtöm...
  • IMYke2.0.0.0
    Emlékezetből: Aard-dal törd be a falat a piros pontnál! Mögötte lesz a kripta többi része, és ott megtalálod a feladatod tárgyát is.
  • IMYke2.0.0.0
    Direkt nem címeztem senkinek - a topiklakóknak szólt, a beszélgetésetek apropóján. :)
  • vegytek
    kéne egy kis segítség. a küldetés a páncél megszerzése.
    már csak Szt. Gergely litániája van hátra. de a küldetés nyomon követése a striga kriptájába küld, ahol van egy "utikalauz" vagy micsoda. a piros pont a beomlott részre mutat. A küldetés leírásában az van, h ez egy rejtvény és olvassam el szt. Gergely történetét, ami a batyumba van, de ott nem találok semmi ehhez hasonlót. mit tudok tenni?