13886
  • pxxl
    hajnali 2kor alig bírtam magamban röhögni nehogy bnőm felkeljen xD
  • Bachstein
    jaja, egy igazi paraszt :D nekem még Kalkstein szinkronhangja jött be nagyon
  • pxxl
    ez volt a következő 5letem, csak este már nem mentem vissza Mikulhoz :)

am mekkora poén szinkronja van Mikulnak :D
  • tarti19
    Menj el a hídhoz Mikulért s ott lesz Kalkstein, mert egy kis bajba keveredik:P
  • IMYke2.0.0.0
    Wolfsnack:
    NEM magyar feliratosak. A Patch hivatalos magyar nyelvű (szinkron és/vagy felirat) megjelenésére várni kell!

szucsy89:
    Tudom, hogy nem vígasztal, de Nekem például egyetlen egyszer sem lépett ki a játék.
    Lehet, hogy neked nem eredeti verziód van, feljavítva a 2008. karácsonyi (legutolsó) EAX Patch-el...?
  • szucsy89
    kijött már a játékhoz olyan patch amivel megszűnik a random kilépés?
  • Wolfsnack
    az 1.5-ös peccsel kijött 5 a rajongók által írt kaland
    ezek magyar feliratosak? új helyszíneken van, vagy a meglévőkön játszódik
    valaki röviden leírná miről szólnak? thx
  • pxxl
    végre bejutottam a kriptába 3 fiola vérért, amit a fogadóban kellene leadni az alkimista csávónak, erre szőrén szálán eltünt :(
  • vegytek
    csak akkor nem kell, ha alap játék + EE patch-el játszol. (nem biztos) de ha az EE változatot telepíted, akkor kéri a korongot. nekem az elsővel van tapasztalatom.
  • pxxl
    ez egy "hüle" játék :D alig bírtam otthagyni hajnali 2kor xD
  • Zóanagyvarázsló
    Ez áltlaánosságban igaz, de egy hatodrangú mellékülldetés és egy RPG vonzatában szerintme nem áll. De hát kinek mi az elképzelése a műfajról. Azt viszont nem értem, hogy ez miként tudta elrontani a szórakozásod.

Morennek én fel sem tudtam kínálni a farkasbőröket, sem első találkozáskor, sem később. Kíváncsiságból még utána is néztem utólag fél szemmel, de bugnak tűnik, mert magyarázatot nem találtam.
  • Munszu
    Érdekes,nekem már az EE-hez se kellet dvd hogy menyen a játék... O.o
  • rotator
    Nem is logikai hibás (az akkor lenne, ha mondjuk a kovács cukorbabát és kenyeret árulna kard helyett), csak szerintem logikailag elvárható lenne egy ilyen árukapcsolás. Amiről te beszélsz, az már a realizmus elvárásának határait feszegeti, márpedig - ahogy nálam okosabb emberek azt már megállapították - egy jó játék minden elemének követni kéne a formulát: szórakozás > játékegyensúly > valósághűség. Jelen esetben valósághű, hogy elhagytam egy könyvet (hiszen pótolhatatlan mulasztások megesnek az emberrel az életben is), a játékegyensúlyra gyakorlatilag nincs hatással (lévén pár XP-t jelentő mellékküldetésről van szó), a szórakozásomat (ami a legfontosabb) viszont elrontotta. A kimaxolástól egyébiránt messze voltam (bár tény, hogy a hirdetéses mellékküldetések terén csak ez hiányzott), miután a Druidák ligetében a kislánynak sikerült úgy felajánlanom a farkasbőrt, hogy nem is volt nálam, és pár órával később szembesültem a ténnyel, hogy többször már nincs is lehetőség erre, ezzel annak rendje és módja szerint bebukva a kártyáját. :) Az elveszett gyerekkel kapcsolatban van egy másikfajta bug is: ha valamelyik másik küldetést is megcsináljuk, és Vaskával arról beszélünk először, akkor a végén "törli" a gyerekes dialógust, szóval először arról kell diskurálni vele, hehe.
  • tarti19
    Így volt, viszont akkor leszedtem, mert kevés volt a hely s most kaptam egy 500Gb-os wincsit amire kényelmesen felfért:P

Mondjuk akkor 3 nap alatt átvittem, csak rohantam előre, de most minden mellékküldetést megszeretnék csinálni újra:P
  • Zóanagyvarázsló
    Nem raktad fel egy hónapja is?
  • tarti19
    Srácok most döntöttem úgy, hogy felrakom megint a Witchert:D
  • IMYke2.0.0.0
  • pxxl
    igazad van, közben olvastam lefele is :) sry :P
  • IMYke2.0.0.0
    Valószínűleg nem olvastad el - lejjebb - és/vagy nem tudsz angolul:

"Patch 1.5 features: Modifications: - copy securities (DRM) are removed - playing the game no longer requires the game disc in the drive - patch solves problems with EAX and blur."

Azaz: az v1.5 Patch feltelepítését követően NEM KELL DVD a játékhoz.
  • pxxl
    Hali!

ma nézek szembe a játékkal először majd, és elöljáróban annyit kérdeznék, hogy az 1.5-ös pecshez is jó a FAQ-ban említett 'The Witcher [MULTI5] No-CD/Fixed Image'? Vagy az csak az 1.2-höz jó?

(aztán ha bejön a játék valszeg megveszem...)
  • IMYke2.0.0.0
    Ugyanilyen "baki", ha az Apót nem kíséred el azonnal az oltárhoz:
    - elindultam vele, de amikor rámrontottak az ellenek, elkezdtem őket üldözni, s mikor visszatértem volna az Apóhoz, ő a révnél várakozott [a mocsár vizében állva] és az Istennek se követett volna, amikor végigdumcsiztam vele ugyanazt a dialógust...
  • Zóanagyvarázsló
    Nkeem eygelőre gyanús, hogy ninc skönyv az adott fejezetben a mellékküldetéshez, de biztosan alaposan szétnéztél. Viszont én továbbra sem tartom logikailag hibásnak, lévén nem kötelező éppen akkor is árulniuk olyan könyvet, a megrendelőnek pedig hiányozhat a könyvespolcáról. Elvégre hiába olvasok a szakácskönyvben egy bizonyos gombafajról, mint alapanyagról, ha gombahatározó nélkül bajosan találom meg az erdőben. A megrendelőnek elég, ha "szakácskönyve" van.

Ellenben én valóban futottam bele fejezetváltás miatt megcsinálhatatlan, és logikai gikszert produkáló mellékküldetésbe. (1.3)

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    A mocsárban eltűnt fiú küldetését nem vettem fel a második fejezetben, viszont a harmadikban találkoztam vele, így viszont köddé vált, amikor jöttem ki a barlangból.

Egyébként pedig a gyűjtögetős küldetések tipiksuan olyanok, hogy nem jár melléjük különösebben érdekes párbeszéd, így legfeljebb kimarad egy küldetés és némi jutalom, sokat enm veszít vele az ember. De gondolom, te maximalistaként próbálod az újabb nekifutásra végigjátszani, azért zavar.
  • tarti19
    Ilyen nincs... szerintem te nézted el, mivel ezek a begyűjtős dolgok az adott fejeztben mindig teljesíthetőek, maximum 2 olyan melléküldetés van amit a következő fejezetben tudsz megcsinálni...
  • IMYke2.0.0.0
    Fel menni felmegy, de a plusz 5 küldetés teljesen angol lesz.
    S ez a lényeg.
  • rotator
    Nem kötelező, inkább csak a józan ész minimuma.

1. Mi értelme ilyennel balfék megoldással szívatni az embert? Ez nem egy - sztori szempontjából lényeges vagy lényegtelen - döntés következménye, hanem pusztán figyelmetlenségből jöhet elő.
    2. Logikailag az is nyugodtan elvárható lenne, hogy a könyvárusokon túl az is, aki feladja a hirdetést, rendelkezzen valami leírással a hirdetés tárgyát illetően.

Szerintem.
  • Zóanagyvarázsló
    Na de miért lenne kötelező minden fejezetben az adott fejezet mellékküldetéseihez meglenni minden könyvnek?
  • rage
    Nekem ez a patch szó nélkül felment a magyar Enchanced Editionre.
    A telepítéskor is lehetett magyar nyelvet választani.
    Működik is minden probléma nélkül.
  • rotator
    Garkainakármit kellett volna vinni Kalksteinnek. Namost, árul is a szentem szörnyhatározós könyveket a többi V. fejezetbeli küldihez, de valamilyen oknál fogva a szükségeset éppen nem. És _nem úgy döntöttem_, hogy direkt nem veszem meg a könyvet a III. fejezetben, hanem valószínűleg nem volt rá éppen zsé, mikor utoljára az eladónál jártam, fejezetváltás előtt pedig megfeledkeztem erről. A valódi döntési lehetőségeket üdvözlöm a játékban, de ez inkább a pályatervező figyelmetlensége, hiszen a többi küldetéshez annak rendje és módja szerint biztosították a szükséges felszerelést. Természetesen lehetséges, hogy valahol, valamelyik ház eldugott szekrény sarkában a könyv megtalálható lett volna, de ennyit viszont nem ért nekem. :)
  • Zóanagyvarázsló
    Mármint te rontottad el a tervezést vagy a megvalósítást ;)

Szerintem ez egy RPG-ben abszolút normális.
  • tarti19
    Ilyen meg nincs is... csak szólok... melyik volt az a mellékküldi?
  • Bachstein
    egyszerűen figyelmetlen voltál
  • IMYke2.0.0.0
    Nem tervezési hiba!
    Így döntöttél, ezért így jártál. A döntési lehetőségeknek kifejezetten örülni kellene: ez azt jelenti, hogy nem totál lineáris a játékmenet.

• rotator
    Micsoda szívás! Valahol a III. fejezet környékén figyelmetlenségből nem vehettem megy egy könyvet, emiatt az V. fejezetben nem tudtam megcsinálni egy mellékküldetést. Nagyon durva tervezési hiba, ennél csak az lenne gorombább, ha megakadtam volna a végigjátszásban is.
  • IMYke2.0.0.0
    Épp ez a szép az egész játékban...
  • Zóanagyvarázsló
    Ezt mondom, nem kell aggódni, nem hagytad ott sehol. Beszélgess akikkel kell, játssz a játékkal, meg fogod találni. Ha ennél többet mondanék spoiler lenne.
  • Bale123
    hát ezt most nem éretm.... Már a helyére tettem 9 szefírát és csak az az egy kell de foggalmam sincs honnan szerezzem meg.. :S
  • Zóanagyvarázsló
    Nyugi, ha követed a főszálat, meg fogod találni.
  • Bale123
    Sziasztok!
    Ott tartok a történetben hogy össze kell gyűjteni a 10 követ ahoz hogy ki tudjam nyitni a mágikus torony kapuját... Már k meg van már csak a tizedik a Maal'kad hiányzik... Ahogy olvastam ezt a 2. fejezet elején a kukorixtól kellett volna megszereznem... Én ott szerintem nem lootoltam ki.. :S Utolag honnan lehet megszerezni?
  • IMYke2.0.0.0
    Erre - mert csak 1db "EAX" Patch létezik. Voltaképp nem ez a neve, csak mi használjuk így.
  • Munszu
    Én ezt az EAX patch-t töltöm->http://www.gamershell.com/download_37458.shtml , 2008 dec.23 107mb.
    erre gondoltál vagy másikra?