The Witcher

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Az idõs témához:
Én legszívesebben még azt a lehetõséget is kivenném a játékból, hogy ha a Nap/Hold állása fölé viszed a kurzort akkor kiírja, hogy 12:30. A Witcher világában ugyanis tudtommal nincs óra, mint idõmérõ eszköz, így a pontos idõt, mint fogalmat sem ismerhetik. Arról nem is beszélve, hogy pl. mobiltelefon sincs, hogy leadjuk a drótot az örömlánynak, hogy a madame 21:30-ra odaküldi a megmentõt (bár ez azért más csatornákon megoldható). Az meg ugye még abszurdabb, hogy a rablóknak is megadjuk az idõpontot...

A csoportos harchoz:
Én egyszer ütöttem meg olyat akit nem akartam, de akkor konkrétan rákattintottam. Máskor nem volt semmi gondom a harccal.

A Witcher egy nagyon jó játék, amibe bele kell élnie magát az embernek (lévén szerepjáték, vagy mi), nem pedig Diablo 2,5 vagy Dark Messiah of Might and Magic, idegesítõen sok párbeszéddel...
(Mellesleg az említett másik két játékot is örömmel játszottam, pár hete pl. Diablo I-et...)
tarti19
akkor fogalmazd át a mondandód, mert barátom ha valaki mögéd s eléd kerül akkor ott már csoportos támadást kell bevinni... persze nem szükséges annak aki nem tud ésszel, okosan játszani:)

Seth
Rakd madárperspektívába a kamerát,máris jobban fog menni

PSN ID.: Beegabor

Sanyix
De tudok, ha már elõ van véve a kard.
A csoportos támadásodról meg annyit, hogy olvassál mielõtt hülyeséget írsz.

Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)

tarti19
baráti NPC-t nem tudsz megtámadni... ez egy dolog:)
A másik, hogy azért van a csoportos támadás Geralt birtokában, hogy használja is, nem csak dísz...

Sanyix
Látom, még mindig nem értesz semmit.

1. MEGSZAKÍTJA a támadást, ha mást jelölsz.
2. Ha ütök valamit, és közben mögém megy valaki, úgy hogy a kurzor még mindig az eredeti ellenfél fölött van, de mivel ez mögém jön és a kurzor elé kerül, azt fogja kijelölni, sõt sokszor a 2 között vibrál a kijelölés, mert nem tudja eldönteni most melyik az. Mindig ez van, ha 2 karakter van a kurzor alatt. Mozgassam a kamerát? És honnan tudnám hogy mikor merre fog mozogni az npc és mikor mászik be a kurzor és az ellenség elé? Hát sehonnan nem lehet tudni.

Mit nem értesz azon, hogy SZAR a harc közbeni irányítás ha sok ellenfél van? És hogy ha valaki tesztelte volna észrevette volna, hogy be kéne még egy gombot rakni, a baráti npc megtámadásának megerõsítésére, ezzel az egyszerû dologgal minden meg lenne oldva.

Az óra kérdésnél igen, azt vártam. Minden más megoldás, szar. Bár ezt nem bírod felfogni, mert 5x szörre leírva sem érted, hogy NEM LEHET TUDNI PONTOSAN MIKOR történik valami, így nem lehet pont annyit meditálni, hogy ne kelljen sokat várni, mert a játékban olyan lazán adják meg az idõintervallumokat, hogy akár 8 óra is lehet. 8 óra a játékban a valós idõben is sok. Rohadt idegesítõ ott több percet üldögélni, és várni.

Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)

IMYke2.0.0.0
Még egyszer, röviden, betûzve is ha kell leírom:

A kijelölést TE adod meg: azaz, ha kijelölsz (tudod, egérrel rámutatsz ellenfél, majd jobb/bal kéz mutató ujjal kattintasz bal egérgomb] egy ellenfelet, akkor azzal indítod el a támadást. Geralt NEM SZAKÍTJA meg a támadási folyamatot egy másik ellenféllel.
Azaz: ha 3-5 ellenfél veszi körbe (majd találkozol ilyennel, amikor a Kikomore Királynõt kell hûvösre tenned, szerintem vegyél be elõtte nyugtatót!), akkor is csak a kijelölt kikimorra összpontosít, azt támadja
Mit nem lehet ezen érteni?

Az óra kérdés:
- csak nem azt vártad, hogy felgyorsított tempóban lepörög minden mp a képernyõdön???
- jobb felsõ mini animáció megmondja mennyi az idõ, elmész és meditálsz egyet és annyi órára állítod be a meditálást, hogy az pont úgy jöjjön ki, mire odaérsz a célodhoz ne sokat kelljen várni!
Ezen is, mit nem lehet érteni?

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

Sanyix
Mit nem értesz? Mondom olyan idõgyorsítás amiben mindent látok! Meditálásnál elmegyek valahova, és eltelik x idõ. Attól még nem látom hogy mikor történt valami ha nem tudom meddig kell várni.
És ezért probléma, hogy NEM írja le hogy pont mikor, hanem sok órás intervallumokat ad meg.

A kijelölés ugrál ha túl közel van üt valakit, 1 mm-t mozdítod az egeret, vagy mert közelebb jön, kijelöli a másikat, és azt kezdi ütni. Egyszerûen szar a harc irányítás. Nem bonyolult, hanem szar, mert ilyenkor vagy azt kellene megcsinálni, hogy NE jelölgessen át, vagy azt hogy nem ellenséget ne tudjon megtámadni. Attól hogy te nem harcoltál egy olyan szörnnyel amit 6 ember vesz körül, és gyakran belédmásznak, még van ilyen.

IMYke2.0.0.0
Látszik, hogy belevágtál minden olvasás nélkül a játékba - mész elõre, mint egy tank és fújsz a sok infóra, amit el kellene olvasnod a Naplódban - karakterek, küldetések, receptek stb.
Ha mindent elolvasnál rendesen, tudnád, hogy a meditálás[ során megadhatod, mennyi idõt "ugorjon" elõre az idõ - egy tábortûz, máglya, vagy fogadó területén, a fogadóssal beszéd után ezt megteheted.
Az idõt pedig ugye látod, ha ráviszed a kis egerincédet a fent jelképesen a nap járását mutató képecskére.
A többi matematika.
Azaz: ha neked éjfélkor kell egy bizonyos helyen lenned, de nappal délután 2 van, akkor nem kolbászolsz a városban, mint gólyafos a levegõben - bár simán teheted, mert sok fõ/mellékküldetés belefér addig -, hanem fogod magad, elmégy egy fentebb említett helyre, és szépen elpihengetsz a megfelelõ ideig.
Majd odamész és elintézed a küldetést.

A kijelölés pedig nem ugrál, valamit nagyon benézel - vagy esetleg (csodálkoznék, mert a játék nem támogatja) kontrollerrel nyomod?
A harc ennél egyszerûbb nem is lehetne: óvodásoknak van kitalálva.
Egér ellenfélre - kurzor karddá - bal klikk - Geralt akciót/kombót végrehajt .

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

Sanyix
Õröket nem ütöttem meg, a gengszterek mikor nekem támadtak és visszatámadtam, akkor támadtak meg. Nem csak csoportos stílusban lehet másba is beleütni, mert ha közel van összevissza ugrál rajtuk a kijelölés, és a kombónál nagy eséllyel a másikra üt. Igazából semmivel se lehet harcolni ha üti közben melletted más is aki még nem ellenség, mert bármikor kijelölheti és rácsaphat. Ha nem sikerült megcsinálni normálisan a harcot, legalább "friendly" fire ne lenne. Ez bizonyos mmo-ban ezt úgy oldották meg, hogy a pvp-ben gombot kell nyomni, különben nem támad, így nem lehet véletlenül megütni másikat. Így kéne itt is, hogy semleges npc-t csak gombbal lehessen megütni.

Azt már észrevettem, hogy nem mindent kell szó szerint érteni, pl az alkonyat után a játékban épphogy éjfél elõttött jelent... sztem ez nem szépséget ad neki, hanem unalmat, hogy ott kell szobrozni, mert nem lehet tudni mikor lesz mi, és persze idõ gyorsítás sincs, úgy hogy közben mindent látsz(jó hogy nem azt írja melyik évben fog történni...). Más játékban is idõhöz kötötten történnek a dolgok(már az a ritka amiben nem), de vagy pontosan le van írva a küldetésnél hogy mikor, vagy van idõgyorsítás.

Érdekes, nekem véletlenül nem sikerült megtámadnom az õröket. De ha véletlenül õket jelölted ki, vagy csoportos stílusban adtál nekik is, akkor még szép, hogy morcosak lettek, az lett volna a hiba, ha nem tettek volna így.

Nem elég éjszaka a hajnal 3?

Szó nem volt arról, hogy egész éjszaka, addigra már lehet, hogy ügyféllel voltak, vagy a már korábban - nem hajnalban, hanem még tényleg éjszaka - összegyûjtött zúzódásokat borogatták. Ez mind csak képzelõerõ kérdése. Számos idõhöz kötött apróság van a játékban, melyet észre sem veszel, ha máskor jársz arra. Ez adja a szépségét. Legalábbis egy szerepjátékos számára.
Sanyix
Na tegnap viszont igencsak felbaszott, mikor a kukorixel harcolás közben állandóan megáltt mint egy fasz, nem óhajtott ütögetni, csak néha belekezdett, majd a felénél visszaállt alapállásba. Így úgy kellett megölnöm hogy rohangálok, tûz jelet varázsolgatok rá, miközben a rend lovagja szétcsapja.
Aztán vizimában a szegénynegyedben jött egy szörny, amit még vagy 4 gengszer ütött. Elkezdtem én is ütni, kicsit közelebb állt a gengszter, hát persze hogy erre azt kezdte ütni. Elfutottam, de késõbb is megtámadtak, így visszatámadtam, mire az összes õr is rámjön...

Na meg ott az a küldetés a madame-nak :D hogy a lányait megtámadják a banditák, 3 lehetséges helyen, éjszaka... hajnal 3-kor SENKI nincs egyik helyen sem. Nem elég éjszaka a hajnal 3?

IMYke2.0.0.0
Vállfeletti nézetben, harcok után, csak egy bizonyos szögben alakul át az ikon "felvétel"-lé.
Engem csak ez zavar az egész játékban - a többi hiányosság számomra elhalványul az ÉLMÉNY (így, nagybetûsen) mellett.

Nyugi, semmi spoiler...
Tegnapelõtt jutottam el oda, hogy döntenem kellett.
Készítettem egy mentést, majd döntöttem. S miután eljutottam a döntést megerõsítõ állapotig, mentettem és folytattam az elõzõ mentéstõl - két szálon futtattam a sztorit.
ESZMÉLETLEN.

Igaz, semmi komoly hatása nincs a végeredményre, de nekem jól esik.
Nõkkel kapcsolatos, ennyi a lényeg... :)

Mint minden játéknak a Witchernek is vannak hibái, de a felsoroltak nem feltétlenül azok.

pl hogy úgy mondja hogy megkapok valamit ha ezt csinálom, és mégsemhogy -elõre kell ismerned a történetet, hogy mindent megcsinálhass, különben kimaradsz

Ez ebben a formában eleve erõs, de ez valóban nem oylan, mint egy WoW, hogy a 'quest reward' már a küldetés elvállalásakor kõbe van vésve. Itt akár át is verhetnek.

néha érdekesen viselkedik az irányítás (olyanokat csinál amit nem kéne, vagy nem csinál olyat amit kéne)

Nyilván nem alaptalanul írod, de én nem találkoztam ilyesmivel, konkrétum nélkül nem egyértelmû, hogy te néztél be valamit, vagy netán tényleg belefutottál egy hibába.

bossok elõtt (bestia), minden elõzõleg felvett buffot leszed

Egy boss alapján nem érdemes általánosítani, nem ez lesz a gyakorlat. Most is csak arról van szó, hogy automatikusan eltelik némi idõ a játékban, ezért olyan rövid hatóidejû ital, mint a Fecske, lejár addig.

fáklyát idegesítõ módon randomban elrakosgatja

Más fegyvert is, de a világító funkciója miatt nyilván a fáklyánál zavaró ez. Na ez engem is idegesített.

Az automatikus fegyverelrakás oka egyébként az, hogy több helyszínen csak harc esetén ránthatunk fegyvert, de ha nem rakatja el velünka játék, akkor a kezünkben marad, és visszaélhetünk vele. Persze erre találhattak volna más megoldást is. Gyakorlati jelentõsége úgysincs túl sok, a sötétség ellen pedig egy varázsital lesz a legjobb ellenszer.
Sanyix
HL2-ben próbáld leölni azt aki nem ellenség :)
De az én játékom, mert tetszik, néhány kisebb dolgot leszámítva
-pl hogy úgy mondja hogy megkapok valamit ha ezt csinálom, és mégsemhogy -elõre kell ismerned a történetet, hogy mindent megcsinálhass, különben kimaradsz
-néha érdekesen viselkedik az irányítás (olyanokat csinál amit nem kéne, vagy nem csinál olyat amit kéne)
-bossok elõtt (bestia), minden elõzõleg felvett buffot leszed
-fáklyát idegesítõ módon randomban elrakosgatja.

IMYke2.0.0.0
Ja, persze... nem ölhetsz le bárkit egy FPS-ben.
De amúgy nem a Te játékod a "The Witcher", erõsen ténynek tûnik, az alapján, ahogy írtál róla.
Persze, mindezt csak az elõítéletességem mondatja velem.
Az is lehet, hogy Te leszel a legnagyobb Witcher-függõ, csak kicsit bele kell mélyülnöd. Szívesen olvasnám amúgy ezt a késõbbiekben...

Sanyix
Hülyeség, mert nem így van :)

IMYke2.0.0.0
Ez nem a te játékod. Szerintem most hagyd abba.
Ha már az elején így beszélsz róla, mi lesz késõbb, amikor vagy 8x kell visszatérned ugyanoda...
Inkább tölts be egy FPS-t, abban minden baráti NJK (Nem Játékos Karakter = NPC)-t leölhetsz...

Abigail csak elájul, ha a kutyák elkapják, a harc után felkel.
Sanyix
igen azt mondtam hogy megcsináltam. Csak a bestia elõtt akartam bemenni, mert ott kint már semmit se lehetett venni, mert semelyik értelmes npc nem volt a helyén.
Aztán így is sikerült megölnöm a bestiát 5 perc szaladgálós csapkodós varázslós harccal, mivel állandóan bestunnolt, és ott kakilt geralt fél percig :D
Persze megöltem a papot is, meg a csajt is hagytam nekik (úgyis meghalt volna, mert amikor jön velem a bestiához, a kutyák tutira kinyírják.

tarti19
majd igen:)ha azt az utat választod:P
amúgy 3 tagnak kell kivívnia tiszteletét:D
Írja is a küldetésnél

Sanyix
bazeg ezt a kva átverõs játékot, állandóan csak ígérgetnek benne.

Hogy a rákba juthatok be vizimába? Annak a sötét barom mikulnak, és a másik két hülyének is megcsináltam a küldetést, de az a buzi tiszteletes azt mondja, hogy nem adja az engedélyt egy idegennek. Nem lehet véletlenül megölni valahogy?

használtat 3K-ért már lehet találni a neten (persze az alap verziót.) <#wow1><#wow1>

gigabyte ep35-ds3 ³ intel e5200 ³ 2x2gb geil ³ gainward gts250 512mb ³ corsair vx450W ³ coolermaster cm690 pure /\\ ps3 /\\

dragon11
Nah, újra feltenném a kérdést..

A játék tört és hiába raknám fel az 1.4-es patchet, nem engedi, azt a képet dobja ki, amit már 1x linkeltem. Valakinek valamilyen ötlete van?

Köszi.

IMYke2.0.0.0
S még valamire nagyon-nagyon jók ezek a küzdelmek: olyan rutinra tehettem szert általuk, hogy a játék adta segítség nélkül is megfelelõ idõzítéssel tudok végrehajtani 2 szintes kombókat.

IMYke2.0.0.0
Aard + kivégzéssel még mindig +60 TP-t kapok a "Vízbefulltak", "Nadályok" és társaik által.
Ja, és még nem aktiváltam a "Vízbefulltak"-kal kapcsolatos melléküldetést, így nem kaphatok értük emelt TP-t.

Értem én:) A mocsárban csináltam ezt, ott volt bõven monszta, de aztán késõbb szinte minden lény 1TP-t vagy az aktuálishoz TP igényhez képest jelentéktelen mennyiséget ad. Idõvel a küldetések által adott TP dominál. Én inkább az alkímiai összetevõkért "farmolgattam". Szerintem a maximálisan megszerezhetõ szintet ezzel max. +1-2-vel tolod el.

www.vitaminszabadság.com, www.zeitgeistmovie.com, www.korszellem.hu

IMYke2.0.0.0
Így már értem.
Én meg direkt húzom a játékidõt. Egy helyen a kelleténél is többet vagyok, meditálok és az "újratermelõdõ" szörnyikéket - kis TP-büntetés mellett - gyilkolászom.

:D Bizony holnaptól dolgozok, de most toltam végig éppen 36. szinten végeztem. A Holló páncél nagyon penge, de simán végigtolható nélküle is. A farkasember fõzetet nem tudtam elkészíteni, mivel életben hagytam Vincentet...

Összességében nagyon-nagyon jó a játék, utoljára hasonlóval a G3-al nyomtam, mindkettõ elnyerte a tetszésemet. Apró, elviselhetõ hibák pedig mindenütt elõfordulnak.<#taps>

IMYke2.0.0.0
Nagyon sietsz.
Én még mindig csak a 2. fejezetben vagyok. Geralt 15-ös szintû.

Na a Tó Királynõje adott egy olyan kardot, hogy az ezüst rúnakardom rögtön ki is dobtam Dagon oltára elé:D
Egyébként a skillek összeadódnak ;), tehát érdemes kimaxolni végig.
Az 5. fejezetben nyomom, alig várom, hogy elkapjam Azar-t!!!<#vigyor2>

IMYke2.0.0.0
A kovácsoltatás - kevés kivétellel - nem nyom annyit a latba, mint más képessége Geralt-nak. A sebzés növeléseket elérheted a Jelek + Italok + Witcher Kard kombinációval.
Értelemszerûen: a 3 közül legalább 2 minél erõsebb, a 3. már elhanyagolható.

Mindegy, nem jött válasz....beleraktam:D

Sziasztok!

Na mostanra jó kis "wicsert" csináltam, simán lenyom mindenkit:)
Annyit kérdeznék, hogy érdemes vajh a 3. fejezetnél(most fogom kinyírni a professzort...) 2 föld és 1 naprúnát az ezüstkardba kovácsoltatni, vagy majd a játék késõbbi részében inkább?

Mivel eddig a Gothic3 volt az elsõ rpg stílusú játék amivel játszottam,nincs sok hasonlítási alapom,ezután telepítettem a Witchert , és kicsit furcsa volt elsõre,de majd barátkozok vele,meg magával a stílussal is,eddig csak figyelgettem messzirõl,most meg egyszerre belecsöppentem és tetszik :)

IMYke2.0.0.0
Imádok pl. kifordulni a támadások elõl ...
Jó ez a harcrendszer.

Én a Gothic széria nagy rajongója vagyok, de a G3-énál kínosabb közelharcot nem tudnék mondani. Az említett sorozat harcrendszere akcióorientáltabb, ha ez áll az igényeid köpontjában, akkor a Witcher nem a te játékod.

Ellenben RPG-ként elég korrekt harcrendszere - persze nem épppen túl hardcore, nem is körökre soztott, de nagyon is jól mûködik, könnyen megtanulható, látványos és pörgõs emellett taktikát és odafigyelést igényel.
Oké,köszi.
Sejtettem,hogy így lesz,viszont nem ész nélkül kattingattam(az fps sem az én mûfajom)csak arra várva,hogy mikor lesz tüzes nyíl és elkapni a pillanatot,olyan mintha ott se lennék a harcban ,na de majd barátkozok még vele,mert a történet jónak ígérkezik,meg a grafika is nagyon jó.

Prince23
Azért a szûrbozótokat elég sokszor kell gyepálni a legelején is, és nem kis sebzést okoznak.

IMYke2.0.0.0
Saját véleményemet osztom meg veled, és NEM LESZÚRÁSNAK SZÁNOM:

Ez a harc mód, SOKKAL jobb, mint bármely eddigiben látott. Szerintem enélkül tucathentelõs RPG lenne.
A Gothic 3 ehhez képest kismiska.

Szokd meg azt, hogy amikor tûzes karddá válik az az egérikon, akkor viheted be a következõ támadássorozatot ne kattintgass mint az esezeveszett - ez nem FPS.
Meglátod, ha rájössz a tempójára (emellett a játék is rettenetesen sokat segít!), akkor nem lesz ellenfeled, és közben érzed hogy harcolsz...

Üdv!

Lenne egy kérdésem a játékkal kapcsolatban:
Olyan beállítás létezik,hogy amikor a irányítom a csókát,és megnyomom az egérgombot,akkor üt a kardjával? Mert a Gothic3 után kicsit furcsa volt a harc,hogy idióta kattingatásból állt az egész,meg arról szól,hogy milyen ütemben sikerül kattingatnom,ez nekem így elég béna egy megoldás,fõleg a fent említett játék után. Hirtelen nem láttam a beállításokban erre megoldást,ezért kérdezem itt.

megoldódott. köszönöm!
igen, tudtam is fõzni, de csináltam kb 5-t aztán szürkévé vált és nem bírom kijelölni, és az említett szöveget írja ki, de mondom megvan hozzá mindenem. sajnálom, ha kellemetlenséget okozok és köszönöm a válaszokat:D
A fõzetalapnak 4 alapanyagot kell "elbírnia" - 1 vitriolt, 1 étert és 2 rebist.

Ha ki tudod választani a Fecskét a megfelelõ menüben, az azt jelenti, hogy már megtanultad. A formulát a sztori szerint automatikusan megkapjuk, nálad kell(ett) lennie.
De megvan hozzá mindenem... csak a zöld kis üvegcsénél van egy x, és ha ráviszem az egeret akkor ezt írja ki. Nem fõzetalap hiány az oka szerintem, hanem alkímiai könyvet kéne szereznem...? mondom, minden alapanyag megvan hozzá.
Alant #11581-ben adtam már tippet ugyanerre a problémára.
Zóanagyvarázsló esetleg az én problémámra nem tudod a választ?bocsi, csak sürgõs lenne és hiába keresgetek... #11583
A lényeg az, hogy ha szintlépés után elsztottad a potnokat, utána újra megnyitva a talentfát jobb klikkel vissza tudod nyerni a pontokat (ezt egy hangeffekt is jelzi), és így többszöt eloszthatod õket. Bár felelõsséget a kivantért nem vállalok, régen tanultam németül.
IMYke2.0.0.0
A www.gambanshee.com/thewitcher sokkal jobb - átláthatóbb, és angol :)

Találtam egy német honlapot ahol a Witcher-röl sokmindent leirnak,sajna nemtok németül,de taláéltam valami érdekeset.
Egy csalás vagy mi.
Nachdem man ein Stufe aufgestiegen ist und seine Talentpunkte im "Meditations-Modus" verteilt hat, muss man nur den Talentbaum erneut öffnen und alle neuen, gerade erlenten Talente "rechtsklicken". Bei erfolg ertönt ein Sound. Nun kann man bei erneuter Meditation die Punkte erneut vergeben.
de egyszót sem értek belöle.