The Witcher
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
gigabyte ep35-ds3 ³ intel e5200 ³ 2x2gb geil ³ gainward gts250 512mb ³ corsair vx450W ³ coolermaster cm690 pure /\\ ps3 /\\
A mocsárban van egy fajta szúrbozót vagy mi a ragya amit nemtudok legyözni mert nagyon gyorsan lever.Találkoztam a druidákkal is.Még nem öltem meg a gólemet,a druida vagy driád csajszit hogy lehet elcsábitani?
És tudnátok mondani egy honlapot ahol van részletes végigjátszás?esetleg még térkép is?
És most, hogy nézem az árnyékokat... ez tényleg aurora, annyira jellegzetes, ahogy változnak a fény miatt :)
Dominic - nem tudom mi lehet a gond, de a szövegbõl kihámozva a witcher.ini miatt siránkozik. Vagy nincs a helyén a fájl(a játék system mappájában) vagy pedig az abban leírt elérési utak nem helyesek.
Nekem az enhanced edition-el ez van benne:
"
HD0=.\
OVERRIDE=..\Data
SCRIPTS2=.\Scripts
SCRIPTS=.\Scripts
SCRIPTSNSS=..\Data\Scripts
MODULES=..\Data\Modules
AMBIENT=..\Data\Music
MUSIC=..\Data\Music
MOVIES=..\Data\Movies
Debug Mode=1
Language=FinalEnglish_Short"
Ha más nem, akkor hozz létre egy fájlt ezzel a tartalommal witcher.ini néven a játékon belül a system könyvtárba.
Szigorú vagyok, de igazságtalan... Már ötvenezerszer megmondtam, hogy ne túlozz!
Olyan problémám lenne hogyha elindítom a játékot egy kis ablak jön be ezzel a szöveggel:client services cannot be started.there is no witcher.ini file in startup directory or data paths set in witcher.ini are not vaild.
mi lehet a gond?
Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.
"a RealtekHD/Audigy/Xi-Fi-vel fellépõ recsegéseket és gigszerek"
Mind a kettõ erõsen jelen, szóval ezer kösz a patch-ért. ;)
A gép meg szerintem is elég kell legyen, ezért is panaszkodtam az akadozás miatt.(illetve, ahogy néztem fórumokon, hasonló masinákkal prímán játszottak vele)
Szigorú vagyok, de igazságtalan... Már ötvenezerszer megmondtam, hogy ne túlozz!
Az Enhanced Edition-re érdemes ezt feltenni: The Witcher Enhanced Edition EAX/Blur Hotfix - 107 MB
DVD kímélés okán a GameCopyWorld ajánlott.
A javítás neve ne tévesszen meg: nem csak két hibát javítottak benne, bár ez a kettõ a legemlítettebb - a blur hiba az, amikor a beszélgetés után is megmarad a homályosság a karakter mellett/mögött a környezeten .
Az EAX hiba - nekem az öreg SB Live 5.1-el nem kapcsolható be - a RealtekHD/Audigy/Xi-Fi-vel fellépõ recsegéseket és gigszereket oldja meg.
Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.
És bocs mindenkitõl a multipostért xP
Most, hogy mondod tényleg, csak nem ugrott be, hogy ez volt a never motor xD
Tulképp az irányítással semmi gondom, ezt írtam is, ilyen téren egyedül az oldalazás hibádzik nálam:/
Türelemmel meg nincs gond, imádom a mûfajt.(és nem a gothic féle bug-borzadalmakra, hanem igazi rpg-kre gondolok:) )
Azért az aurora-hoz képest baromi jó munkát végeztek...
Nem is igazán akadozás, hanem egyes helyszíneken lelassul, mintha kéne neki. Példa, a játék elején amikor elõször betörnek az erõdbe. Lenézek a tömegbe, megy a csata gyors a játék, pedig sok minden történik, mégis ha a vár egyik bizonyos oldala felé nézek, akkor jelentõsen lelassul.
De persze nem halok bele, hiszen tényleg jól megy, ezek kivételes esetek.(fõleg beszélgetés közben van ez)
Nah igen, amit írtál a beszélgetéskre, hogy rossz helyre néz a kamera.. :D Az mókás, már én is beszéltem vállakhoz xD
Egy utolsó kérdést még. Az enhanced edition-re kell, vagy javallot feltennem patch-et, vagy az már tartalmazza a mostani javításokat?
1. A játék egy erõsen módosított Neverwinter Nights motoron fut (Aurora, annak a logoját látod indításkor). Az a motor nem mai gyerek, így, ha akadozást tapasztalsz, akkor a hiba a gépedben van.
2. A játékba (n nélkül) rengeteg újító technikai megoldást csempésztek, amit az Aurora eleve nem, vagy alig tudott. Ennek vannak gyermekbetegségei .
3. Mivel ezt a játékot ezelõtt 6 évvel kezdték el fejleszteni, és nem volt divat az FPS nézet az RPG elemekkel díszitett kalandjátékokban, így örüljünk, hogy ilyen innovatívan sikerült a három irányítási módot ötvözniük - játék/mentés újraindítás nélkül váltogathatsz köztük, más játékokat megszégyenítõ gyorsasággal, kézreállással.
4. A szinkron és írott szöveg tévedésére, különbözõségére még fogsz találni példát, nem is egyet - de ez legyen a legnagyobb baj!
Az már érdekesebb lesz, amikor a karakterre összpontosító álló kamera majd mondjuk úgy pozícionál, hogy annak feje búbja vagy ellenkezúleg, az alteste látszik amikor õ beszél - nálam volt példa olyanra is, hogy a karakter mellett lévõ sziklával szemeztem, mikor a Törp dumcsizott...
5. Az sem mindegy, hogy TISZTA FORRÁSBÓL vagy lopott/warez változatban van-e meg a játék. Elõbbi esetében sokkal kevesebb gondod lesz (tapasztalat). Arról nem is beszélve, hogy az eredeti EE változatban ott a sok finomság (a filmes DVD pl.)
6. Az irányítást - FPS múlttal - érdemes a váll feletti, egér + billentyûzet beállításra állítani: sokkal jobban beleélheti az ember magát a test-test elleni harcba.
Itt pedig érdemes jól összpontosítani a kardozásra - az ikon nem véletlenül változtatja a kinézetét, és a játék sem véletlenszerûen villogtat fel figyelmeztetéseke piros/narancs színekkel.
7. A kombinációk (a játék késõbbi szakaszában, ahogy haladsz elõre az Ezüst/Acél Kard fejlesztéssel) egyre hosszabbak, bonyolultabb mozgásúak lesznek, ezzel egyenes arányban egyre türelmesebbnek kell lenned - fõleg, amikro egy 5 fázisból álló mozgás kombinációval harcol Geralt az ellenféllel egy kattintásodra.
Ezidõ alatt a megmozgatása egyenlõ a kombináció elvesztésével, és ebben a szakaszban akár egy halálos sérülés beszedésével is.
Például lehet valamit kezdeni az oldalazásssal? Tps nézetben logikus lenne, hogy normálisan tudjon a karakter oldalazni, e helyett csak sétálva teszi ezt. Apróság de nagyon idegesítõ.(számomra)
Meg az optimalizálatlanság. Remekül megy a játék, de néhány helyen(ahol általában szinte nincs is semmi érdekes) lelassul, mint az állat. Például néhol beszélgetések közben. Látom a karakter arcát, a háttérben nincs semmi mégis szaggat.
Ez mitõl lehet, így van megírva, vagy a rendszeremmel van valami? (ezt leszámítva nagyon jól megy, nagy csatákban is)
Amúgy irányítás/harc szokható semmi gond nincs vele, sõt kezd megtetszeni a vagdalkozás. Lényegesen jobb, mint a ráklikkelek és majd lesz valami megközelítés :D
Egyébként (SAJNOS) sikerült a magyar verziót megszereznem, és gondoltam ha már ez van, akkor megnézem milyen magyarul. Eddig kb 2x volt olyan, hogy teljesen mást mond(nem is oda illõt) és mást ír ki. Ilyennel találkozott valaki?
Eredetivel nekem egyetlen egyszer dobott ki a játék az elsõ végigjátszás során - köszönhetõen a kaki FRAPS-nek.
Elakadtam a 4. fejezetben. Megcsináltam a nap heve küldetést, és amikor felvenni a 400 orenemet Juliennél a sikeres küldetésért egyszer csak a beszélgetés közben befagy a játék. Már újratettem a játékot és feltettem az 1.3 patchet is. De még mindig nem jó!Segítsetek please!!
Elõre is kössz!!
Én azt szeretném kérdezni hogy jól értelmezem -e Alvin tulajdonképpen a nagymester?
I2K gondold el a 4xjáték elején olyat találtam most elõször hogy 1 öregasszony fehér sirályért oda adja a örök tûz pecsét gyûrûjét amit ellopott a paptól.
p4 2.8 1gb ram 9600pro256mb
Tudnátok nekem segíteni? A 4. fejezetnél tartok, és elkövettem azt a hibát, hogy Julian-tól az alabástromot kértem el és nem az aranykarperecet, sajnos az oltáron írtak szerint pont fordítva kellett volna... ilyenkor mi a teendõ? Továbbá hiába ölöm meg a parton lévõ Dagon követõket, a vodian pap nem jön elõ:S jó lenne, ha ebben is tudnátok segíteni:D köszi!
gigabyte ep35-ds3 ³ intel e5200 ³ 2x2gb geil ³ gainward gts250 512mb ³ corsair vx450W ³ coolermaster cm690 pure /\\ ps3 /\\
- akinek (hozzám hasonlóan) nincs, vagy másnál, és plusz rettentõ lassú - esetemben 0.5 MBites - netje van, az nem töltöget gigabyte-okat
- cak annak érdemes a letöltögetéssel veszõdnie, aki eredeti magyar alap játékkal rendelkezik, mert warezoltnál jobban jár a teljes szett megvásárlásával ]
Jól tettem, hogy nem elõbb néztem meg: számos spoilert lehet látni benne.
Olyan jelenetek vannak a beszélõk háta mögött / illetve az interjúk alatt, melyeket még nem is láttam, vagy a választásaim miatt kimaradt, esetleg elfelejtettem - de ismerõsek semmiképp sem voltak. [Például a várfalon futás, és a professzor számszeríjas jelenete...
A bónusz tartalom miatt is erõsen ajánlott az EE megvétele.
Bizsergetõ élmény volt hallani a fejlesztõk elhivatottságáról.
Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)
Egyébként közepes szinten tényleg elég könnyû a játék.
Amúgy olyan nehéz a játék, hogy 1 hét alatt, napi 2 óra játékkal, normál fokozaton a 3. fejezetnél tartok 1. végigjátszásra, pedig kb minden alküldetést megcsináltam, és mindenféle cuccot összeszedegettem :D játszottam már jóval nehezebbel, sokkal nehezebbel (uh kár ezzel a játékkal pedálozni hogy bonyolult meg húha. Bugosnak bugos, de nem bonyolult, se nehéz)
És azt tudja-e valaki hogy mi az a rendkívül idegesítõ marhaság, hogy a tûz jelet maxra töltöm hogy ellõjjem, a célpontra, majd abbahagyja és felszáll egy piros üzenet, persze olyan gyorsan hogy nem lehet elovasni, majd lehet kezdeni elölrõl? Elég idegesítõ mikor 5. próbákozásra sikerül ellõni.
Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)
A modorom meg attól függ, hogy nekem milyen modorban írnak ;)
Így már hiányérzet nélkül vághatok bele a 2. játékba.
Elsõ mentésem - 2008.12.12
Tegnap végeztem vele - 2009.03.07
Kihagytam szinte teljes egészében másfél hónapot, és naponta olyan 1,5-3 órát játszottam vele.
Szóval, olyan 80-100 óra alatt végeztem vele, hasra ütve.
Kimaradt küldetés: a Nagyapó kísérete, illetve 2 másik, a döntéseim miatt.
Mondjuk, sikerült néhány mellékküldetésnek kimaradnia.
Amit nagyon-nagyon hiányolok: részletes statisztika
A végén meg "ott maradtam"... az arcom leesett. Csak a Credits végefelé eszméltem.
Még egyszer biztosan végig kell játsszam.
www.vitaminszabadság.com, www.zeitgeistmovie.com, www.korszellem.hu
Õ sem hiszem, hogy örülne, ha a csili-vili Crysis-ét kritizálnánk... <#gun>#gun><#violent>#violent>
A Witcher Vault-ra csak most bukkantam. :) Finom.
Inkább az baj, ha a kritika kissé "stílusidegenre" sikerül, és olyat kifogásol, ami ebebn a mûfajban erény. (Ettõl persze egyénileg nem kötelezõ ízlenie, d eegy RPG-be nem érdemes beelkötni az RPG-s mivolta miatt.)
Sajnos, mindjárt végzek az elsõ végigjátszásommal.
Csak azért is végigjátszom még vagy 2x, mert érdekel, "mi lett volna, ha" mondjuk a másik nõi ágat választom, ha nem teszem azt a Mocsár Temetõben, amit stb. :)
Szerencsére, az elmúlt évben (2008) számos nagyon jó játékra tudtam szert tenni. Erre az évre is kitartanak.
Mondjuk akkor ne erõltesse a játékot, vagy ne szitkozódjon...Több mint 150 órám van benne szóval biztosan csak neki jöhetett össze az NPC legyilkolás skill:P
Én is váll feletti nézetben nyomom <5. fejezet>5. fejezet>, és eddig egyetlen NJK-t nem öltem meg - még Shani-t sem, amikor ránkrontottak a katonák, pedig 6-an vettek körbe minket.
De úgy látszik, neki "NPC Killer Edition"-je van.
Ráadásul, harc közben a NJK-k meg sem halnak - átütsz rajtuk.
Még egyszer, utoljára: A támadás elindítása után Geralt végrehajtja a kombót! De ha fölöslgesen klikkelgetsz közben, akkor GERALT szakítja meg a támadást - és nem elakad, emellett a játék ki is írja PIROSSAL: "Túl gyors!".
Már ha vette az ember a fáradtságot, és rendesen beállította a játékot.
Modoroddal pedig kezdj valamit mert ez itt nem járja...
Jó játék persze, csak az irányítása gyenge (asszem úgy általánosságban mindenhol ezt találták a legnagyobb negatívumnak).
Gondolod hogy csoportos harc ésszerûbb lenne? Hogy akkor tutira minden semlegest megüssek? Ügyes vagy.