The Witcher

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Hali!
Eddíg az alap játékkal játszottam, most megvettem az EE-t. A mentéseket át tudom tenni, és mûködnek is??
IMYke2.0.0.0
Ugyanilyen kombók kellenek majd a Látóköveknél is! Ne feledd!

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

IMYke2.0.0.0
A fogadóban ténfereg pedig. A lantja nélkül sápitozik majd neked.

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

Dandelionhoz nem mentem oda mikor elõször betértem a fogadóba (act III)
Most meg nem találom sehol... pedig már a lantját is megszereztem... De így elég nehéz lesz odaadnom...
Hol szokott lenni Dandelion???
<#help>

http://www.kettlebelledzes.hu/

köszi a segítséget, de betörni nem lehet, amugy a gyenge angol tudásommal utána néztem a gamefaq-on és ott ajánlott kombóval sikerült: 2x arad, 1x igni

gigabyte ep35-ds3 ³ intel e5200 ³ 2x2gb geil ³ gainward gts250 512mb ³ corsair vx450W ³ coolermaster cm690 pure /\\ ps3 /\\

IMYke2.0.0.0
Gyûjtögesd azokat (is)! Szükség lesz rájuk. Csak miután letudtad az összeesküvést lesz értelme eladni õket.
Másrészt:
- a játékban majd' minden gyûjthetõ tárgy eladható, hiszen mindig találsz belõlük eleget
- kivételt képeznek a Tó Úrnõje küldetéssel kapcsolatos küldetés tárgyak

A szalamandra medálokat el lehet adni? Vagy tök feleslegesen gyûjtöm...

http://www.kettlebelledzes.hu/

IMYke2.0.0.0
Emlékezetbõl: Aard-dal törd be a falat a piros pontnál! Mögötte lesz a kripta többi része, és ott megtalálod a feladatod tárgyát is.

IMYke2.0.0.0
Direkt nem címeztem senkinek - a topiklakóknak szólt, a beszélgetésetek apropóján. :)

kéne egy kis segítség. a küldetés a páncél megszerzése.
már csak Szt. Gergely litániája van hátra. de a küldetés nyomon követése a striga kriptájába küld, ahol van egy "utikalauz" vagy micsoda. a piros pont a beomlott részre mutat. A küldetés leírásában az van, h ez egy rejtvény és olvassam el szt. Gergely történetét, ami a batyumba van, de ott nem találok semmi ehhez hasonlót. mit tudok tenni?

gigabyte ep35-ds3 ³ intel e5200 ³ 2x2gb geil ³ gainward gts250 512mb ³ corsair vx450W ³ coolermaster cm690 pure /\\ ps3 /\\

gabesz100
Ha nekem szólt akkor igazad van és mindenkitõl bocsi

p4 2.8 1gb ram 9600pro256mb

IMYke2.0.0.0
Azért egy SPOILER tagot használhatnátok, azok kedvéért, akik nem játszották végig még! <#whatever>

Amúgy, erõsen valószínû, hogy igen - a fél-witcherrel volt dolgunk. De vélhetõen, a 2. részben - ha lesz, reméljük - már ez a szál lesz továbbgondolva...

gabesz100
Én is gondolkodtam szerintem az az új witcher faj amit a prof kísérletezett ki.

p4 2.8 1gb ram 9600pro256mb

Sanyix
na végigvittem :( az utolsó 3 fejezet elég rövid volt, azt hittem az elsõ 3ból kiindulva, hogy hosszabb lesz a játék.

Amúgy a végén aki megtámadja a királyt az ki? witcher, az ok de ezen kívül valami ismerõsnek kéne lennie?

Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)

oké, amugy a kérdés után megkaptam a tó úrnõjétõl egy jobb ezüst kardot.

IMYke2.0.0.0
Bõven jobbat is tudsz szerezni - a 4. fejezetben minimum.
Egyébként, a "tuningolás" addig is ajánlott - és persze a tapasztalati pontok bölcs osztogatása az Ezüst Kard-ra és az elõfeltételeire.

jobb ezüst kardot is lehet szerezni/venni, mint amit a játék elején kapok? vagy csak a rúnákkal lehet "tuningolni"?

Természetesen! Szerintem kötelezõen az Enhanced verziót toljad <#nezze> !!!!!
IMYke2.0.0.0
Természetesen. Sokkal korábban le van írva a teljes metódus.

Hi
Régóta megvan a játék , de még a sima verzió most kedvem támadt játszani vele. Azt szeretném kérdezni hogy a sima frissíthetõ enhancedre? Elõre is kösz a választ

Nothin\' lasts forever ,And we both know hearts can change And it\'s hard to hold a candle ,In the cold November rain

Akkor valószínû kis téten játszol. Játssz a legmagasabb téten, és ha egyszer megverted ne hagyd abba! Kezdj vele simán egy új játékot, ha megnyerted megint játssz egy új kört, majd megint egészen addig, amíg el nem veszed az összes pénzét. Gyengébb játékosoktól nem fogsz túl sokat nyerni, de (már rég játszottam és ezért nem emlékszem pontosan) asszem csak Thalertõl annyi (vagy még több) pénzt szedtem el, amennyi az össz' pénzed.
Mármint honnan tûnt el? A Price of Neutrality és a Side Effects jóval korábban játszódik, Geralt halála (?) elõtt, csak természetes, hogy nem feltétlen ugyanazok a képességeid.
IMYke2.0.0.0
Természetesen.
Az Arany pontokat azért nem tudod majd bõkezûen szórni, és az elõfeltételekre oda kell figyelned majd.
Én az Ezüst Gyors-ot és az Aard-ot tudtam kimaxolni 35-ös szinttel végigjátszva - elsõ alkalommal.

Tegnap elõtt kezdtem el a két Bónusz Modul közül az elsõt.
Rettenetesen megrémültem, hogy minden fejlesztésem eltûnt.
Még szerencse, hogy az alapjáték végigjátszását követõen azonnal WinRAR, mentéseim betömörít és játékanyagok közé tesz.
A Modul-ban külön mentést is készítettem, biztos, ami ziher.

Vélhetõleg, semmi gond nem lenne, ha az alapjátékos mentésemet visszatölteném, de megijedtem...

persil
Ettõl féltem én is -.-. De ez legyen a legnagyobb gond.
Mi a tapasztalat mennyire lehet a talent pontokkal bõkezûen bánni?
Úgy értem 2-3 skill fát azért kimaxolhatok majd?

Szigorú vagyok, de igazságtalan... Már ötvenezerszer megmondtam, hogy ne túlozz!

Nem törlõdik magától az autosave, manuálisan kell törölni a fölöslegeseket.
persil
Persze, nem egy darab annyi xD Az tényleg csúnya lenne :)
Csak van az a rigolyám, hogy quick save-t szeretem nyomkodni(minden játékban) elég sûrûn:)
De, ha az automentés törlõdik magától, ahogy mondjátok, akkor nincs baj. Legfeljebb mindíg egy helyre mentek majd.

Szigorú vagyok, de igazságtalan... Már ötvenezerszer megmondtam, hogy ne túlozz!

IMYke2.0.0.0
Nem 1 mentés 500 MB...
Egy mentés - ha csak a játék végén mentenél egy sajátot (nem automatikus mentés - azok törlõdnek idõközönként) akkor is - kb. 30-50 MB között csúszkál.
Akkor érhetsz el akár 1-2 GB-nyi helyfoglalást is, ha elõrelátóan minden komolyabb helyzet elõtt, de legalábbis fejezetenként, KÜLÖN saját mentést készítesz (Új helyre), és összegyûl így mondjuk, 10-12 db mentésed fejezetenként = 50-60 mentés.

De, ha mindig egy mentésre mentesz, akkor lesz egy nagyobb - de nem gigás - állományod és általában 1-3 automatikus mentésed.

Dehogy, az összes annyi neki.
Basszus,1 mentés 500 mega?Jézus nekem vagy 50 mentés fix van,vagy több minden kockázás elött mentek,plussz átlag 5 percenként.

IMYke2.0.0.0
Nekem - az elágazásoktól mindigk ülön mentettem - 1,2 GB lett a mentésem.
WinRAR 3.7-el benyomorítottam és még a gépen van, hátha kellhet.
Manapság, amikor már a jobb minõségû DVD-ket is olcsón hozzánk vágják, én nem cicózok 1-2 GB-tal: megy DVD-re, ha kell.

persil
Uhh nem lehetne valahogy megoldani, hogy ne minden alkalommal külön helyre mentsen a játék? Egyrész elég debil megoldás, másrészrõl meg kicsit sok ez az apró rendszer particíómnak xD
Csak most néztem mennyit foglal a mentés, még jó, hogy eddig mindíg töröltem a régieket, amikor betöltöttem.
Azért mentéseknek kicsit sok az az 500 mega...:D (most épp annyi)

Az a rész megõrjített engem is. Viszotn már-már reálisan visszaadta azt a kétségbe esettséget, amit egy akkor szörnnyel a nyomomban éreznék :)
Sanyix
A witcher is úgy tud nehéz lenni, mint pl a kikimór királynõnél. Jött utánam, mondom ezt a plafont tuti rá lehet dönteni. Kilövöm a tartóoszlopot, pont ráesik az egész, majd keresztülmegy a romokon szellem módban és megöl... még1x megcsináltam ezt, mondom wtf miért nem döglik meg. Megnéztem egy youtube videot, és abban volt hogy 4 oszlopot kell kilõni, és csak scriptelt halála van, én akárhogy ráejthetek bármit, csak akkor hal meg ha pont ezt csinálom.
Ez egyrészt gáz volt, másrészt nehézség annak aki logikusan gondolkozik, és azt várja nem egy script :) de sajna script...

Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)

Na meg régen egy rakat stílus arról szólt, hogy kaptunk 3 életet, szívatós nehézségeket (lásd például a felsorolásban elsõként említett Contrát), hogy egy 1 óra alatt végigjátszható játékot is helyszínrõl helyszínre kelljen megtanulni.

Egyébkétn közepes nehézségi szinten tényleg nem nagy kihívás a Witcher, de van egy-két keményebb harc, ha nem használjuk folyamatosan a különbözõ löttyöket. Ugyanakkor boss is akadt olyan, aki ellen semmi ilyesmire nem volt szükség. A két új kaland kellemes kihívást jelentett legnehezebb nehézségi szinten, így már azt tartom az igazinak. Viszont legnehezebbnek az sme egy nagy szám, ha az ember tényleg hardcore-kodni akar.
Sanyix
MUHAHAAAA nehéz játék a witcher? Akkor egy ofp, arma, il2, vagy orbiter mi? lehetetlen? :D
Mondjuk tény hogy ezek a "játékok" se véletlenül csak szûk rétegnek szólnak.

Sanyix
egyébként nekem akkor lassult egy szépet, mikor a 8.11-es catalystot 9.2-re frissítettem... pedig 43423 játékban gyorsabbnak kéne lennie, nem lassabbnak.

Hat, ez EOB azert nem volt olyan ultimate durva :)
Szerintem nem feltetlenul a jatekok lettek sokkal konnyebbek - vegyuk figyelembe, anno nem volt net. Ha megszorult az ember valahol, sajat maga kellett hogy kuzdjon, esetleg megvarni amig kijott az az egy ujsag (Cov), ami foglalkozott reszletesbb leirasokkal es remenykedni hogy hatha a kovetkezo szamban benne lesz.
Most is vannak boven komplex jatekok, de mivel az FPS a nagyon nepszeru (abbol meg nem lehet hude bonyolultat csinalni), az agytekeros jatekok nem kapnak akkra hirverest.

Nekem pl eleg megnezni a kulonbseget a Civilisation 1 meg a mostani 4. resz kozott... messze nagyobb komplexitasa van az ujnak.

persil
Tény, hogy egyre könnyebbek a játékok(sajnos).
De valszeg erre van igény.. vagyis úgy értem, mikor pl kijött a fallout 3, ami egy rpg, és azért aki szerette az 1-2õt az a 3al is jól szórakozik. Sok helyen azt olvastam, hogy mekkora szar játék mert sokat kell beszélgetni, mert a vats, és miért nem lehet csak menni és lõni... no comment.
Ha már egy játékban 1-2 kulcsfontosságú dolognál(pl xp-t is kapsz meg lõni is lehet) több van, akkor már "bonyolult".(persze csak mai viszonylatban)
Nem tudom ki emlékszik még az eye of the beholder-es, meg lands of lore-os idõkre:)

De azért hozzáteszem, ma már nagyon is örülök, ha pl witcher "bonyolultságú" játékot kapok a kezembe:)

IMYke2.0.0.0

A HellForge-os srácok vizsgálata szerint az elmúlt idõszak játéktermés a nevetségesen könnyû trendet követi, majd felsorolnak 10 játékot, mely mostanában - valamiképp - nehéznek minõsül. A CD Projekt "The Witcher"-je így kerül szóba:

IMYke2.0.0.0
Ten Games That Will Kick Your Ass

The guys at HellForge have taken a closer look at the recent trend to make video games ridiculously easy, then follow up their analysis by listing ten games that are actually somewhat difficult. CD Projekt's The Witcher scores a mention:

Are games getting easier?

It’s a legitimate question that has been asked by many old school gamers over the past few years, and sadly the answer seems to be “Yes!” With each new release, games seem to be getting dumbed down more and more, to the point where “Press X to win!” almost sounds like work.

Take the most recent Prince of Persia game. Yes, it was beautiful and fun, but a wheelchair-bound burn victim could play it with his mouth and beat it! It was that easy, you barely needed to think… or even look at the screen! Just push the “jump” key at equal intervals. All the acrobatics felt more like Dance Dance Revolution on a keyboard then a challenging puzzle game with combat.

Then we go to the opposite end of things: The Witcher. An awesome game, but many people deemed it “too complicated”. Why? Because it had two different sword types – one for humans, one for monsters – and then three different styles within them: fast, strong and group style? Maybe it’s the part where you actually need to read books or talk to people in order to learn about plants and animals parts, which you can then collect to make into potions that are useful in battle? OMG CONFUSING! FOUR BUTTONZ ONLY PLZ! GIB ME ITEMZ WUG!

When did gamers; the “brains” of society, become so thick? Are we all degenerating into the computer equivalent of football players? How did this come about, and why? Perhaps it was about the same time internet gaming took off, and any old jock could pick up a mouse, pwn a few actual people, and think he’s 1337est player on the webz?

ANGOLUL NEM ÉRTÕKNEK, lefordítottam (IMYke2.0.0.0):
=======================================================

"Tíz játék, mely megizzaszt"

A HellForge-os srácok vizsgálata[/url] szerint az elmúlt idõszak játéktermés a nevetségesen könnyû trendet követi, majd felsorolnak 10 játékot, mely mostanában - valamiképp - nehéznek minõsül. A CD Projekt "The Witcher"-je így kerül szóba:

'A játékok egyre könnyebbek lesznek?

Indokolt a kérdés, amit sok régivágású játékos feltesz/tett az elmúlt években, és szomorú, hogy a válasz minduntalan "Igen" volt! Minden egyes új játék egyre idiótább és idiótább, szinte már csak a "Nyomd meg az X gombot a gyözelemhez" irány felé mutatnak.

Vegyük szemügyre a legújabb Prince of Persia játékot! Igen, gyönyörû volt és jó, de még egy lángoló ház megégett, tolószékhez kötött áldozata is végigjátszhatta a szájával irányítva! Olyan könnyû volt, hogy alig kellett gondolkodnod... vagy a képernyõre nézned! Csak az "ugrás" gomb megnyomásának idejére. Minden akrobatikus mozdulat olyan volt, mintha a Dance Dance Revolution-t nyomnád egy billentyûzeten, egy keményebb kirakós játék egy kis harccal.

Aztán nézzük meg az ellenkezõjét: The Witcher. Egy csodálatos játék, de sokan azt állítják róla, hogy "túl bonyolult". Miért is? Mert két, külöbözõ kard típusa van - egy az Emberek, egy a Szörnyek ellen - és három mindegyik esetében 3 különbözõ harcstílus: Gyors, Erõs és Csoportos stílus? Talán az, hogy könyveket kell olvasgatni, vagy beszélgetni az emberekkel, hogy megtudj valamit a növényekrõl és az állatokról, melyek révén késõbb italokat hozhatsz létre a harcokhoz? Ó, Istenem, milyen zavaros! CSAK NÉGY GOMBOT, KÉREK! ADJ NEKEM TÁRGYAKAT DE GYORSAN! (ironizálnak)

Mikor lettek a játékosok, a társadalom "elméi" ilyen ostobák? Mindannyian olyan degeneráltak leszünk a számítógépek világában, mint a futbalisták a valós életben? Hogy jutottunk el idáig és miért? Talán akkor kezdõdött, amikor az internetes játék belbukkant, és minden öreg pacák egeret rántott, és elkezdte hinni, hogy õ a legmenõbb játékos a neten?

persil
Pedig a 3850 combosabb. A proc meg itt jobb. De az a fura, hogy amúgy nagyon szépen megy... Vadi új játékok mennek high-on, ez meg ezt csinálja velem -.-"
Hozzáteszem, hogy apró monitorom van, szóval csak 1024ben játszok:)

persil
Igen erre gondoltam DE azóta rájöttem, hogy tévedtem :/ Elõször úgy tûnt, de "azokon" a helyeken továbbra is csinálja. Pl a játék legelején ha ránézek arra a köcsög sáskára. Mellette ezer ember harcol, akkor 50 fps, ha ránézek a sáska "felhõjére" akkor szaggat...
Meg a bargeszt kutyák. Gagyi zöld füst és szaggat. És hiába veszem le a grafot nem gyorsul azokon a részeken -.-" Fel vagyok háborodva :/

IMYke2.0.0.0
Plata:

<...> hogy hogy lehet sokpénzre szert tenni mert mindig kevés a pénzem <...>:
* Mint minden menedzselõs játékban, a "The Witcher"-ben is van lehetõséged pénzt szerezni:
- talált tárgyak eladásával
- mellékküldetések teljesítésével
- póker kockázással
- tárolók kinyitásával (hordók, szekrények, hullák)

A mocsárban van egy fajta szúrbozót vagy mi a ragya amit nemtudok legyözni mert nagyon gyorsan lever.
* A szúrbozót ellen:
- Fecske ital + Aard
- Gyors Ezüst Kard

<...>a druida vagy driád csajszit hogy lehet elcsábitani?
* Elõször is, kérdezd ki! Az életérõl kérdezd, és meglátod, rögvest más lesz a helyzet. Elõtte érdemes megölni 3 Farkast, a szõrükért...

És tudnátok mondani egy honlapot ahol van részletes végigjátszás?esetleg még térkép is?
* Magyarul akadna egy , de mivel azt is fordításból csinálják, és nem kész, nem ajánlom.
Ezt azonban
jó szívvel - angol nyelvû. Térképekkel.

Mindenkit megverek pókerben de hiába 2400 körüli oren-em van.

Nekemcsak 2 giga ram-om van de maxolva sem szokott szaggatni.

Sanyix
Én a 4. fejezetnél tartok, a tóparton, és még mindig alap páncélom van, mivel vizimában minden tetû mindenfélével lehúz (erre adjál pénzt arra adjál, stb). Most már van sok pénzem, viszont nincs olyan ember aki adna el a tópart közelében jobb páncélt. Csak a küldetés van, de ott elakadtam, hogy menj le a kriptába és nézz körül szövegénél (a környéken kettõ van, egyikbe sem volt semmi egy páncéldarabon kívül, de még egy feljegyzés is kéne), de lehet ez is olyan mint a farkasember átok megszüntetõs, amit egy idõ után sehogy se lehet folytatni, csak úgy ha tovább mész a fõ küldetésekben, mert abban van a folytatás.

Sanyix
pff és még nem is jártál a kereskedõnegyedben vizimában nappal. Tele van kecisok emberrel, és már zavaróan szaggat nekem is 4400+-al, és hd3850-el, meg 6gb memoárral, mondjuk igaz hogy max grafikán (kivéve az élsimítás).
Mondjuk az is vicces, hogy a tóparton a tó felé nézve is belassul kicsit, pedig pont arrafelé nincs semmi. Ellenben rohadt szép.

én mikor beértem a templomnegyedbe kb 3000 aranyam volt.

Ha feltettem a patchet, akkor mûködnek a régi (EE-s) mentéseim, vagy újra kell kezdeni az egészet.

pokerrel sokat lehet nyerni. én elõtte mindig elmentem a játékot és mindig a max téteken játszok.