13886
  • TDantes
    Szerinted, valaki készített hozzá fordítást, mikor magyar szinkronnal adták ki?

És ha lenne is( minden tiszteletem a hobbi fordítóké ) de gondolod, hogy abban nem lennének hibák?

Hát haver...
  • Csibusz
    Hali!
    Nem tudjátok hogy lehet e szerezni valahonnét egy normális felirat fordítást? A szinkront egyből áttettem angolra mert jó színészek szinkronizálták, de nem kapott el hangulata.. Viszont a magyar feliratban és hatalmas hibák vannak:S
    Mint például amikor Triss-t meggyógyítottam akkor azt kérdezi magyarul Gerald hogy miért veszekedtél Vasimirrel mikor nem is ez az igazi kérdés, szóval egy hobbifordító által kreált fordítás sehonnét se elérhető? Azért kérdezem itt mert a neten sehol se találtam köszi
  • Csibusz
    oks ha majd lesz pénzem megveszem:) de most másra kell költenem ennyi:)
  • obe
    persze csak egy regényt
  • obe
    jézusmária, peccsre peccset hánynál, magad bonyolítod feleslegesen...

szerezd meg az bővített verziót (ha nincs rá 4 rugód - ezért kapsz kartontokban 3 dvd-t, regényt, komplett végigjátszást, receptek leirását, regényt, térképet, mindenzt magyar leirással, valamint a játék szinkronizált!!!),

felrakod, aztán játszod, peccseket meg hagyd, a bővített már mindent tartalmaz, én is azt játszottam, sehol nem bugzott, ennyi
  • Csibusz
    elhiszem de tényleg.. viszont most erre egyszerűen nem telik...
    szóval az enhanced editionba benne van az 1.4es patch? és azért fel lehet tenni az 1.2 1.3 1.5 is? vagy talán az 1.4 is kell? mert olvastam h az 1.4 javít az élményen a legjobban de annak a neve is volt h enhanced edition.. most akkor wassup?
  • IMYke2.0.0.0
    Eredetivel jobban járnál - arról nem is beszélve, hogy nem egy vásárlásra érdemtelen játékról van szó...
  • Csibusz
    vagy ha most letöltöm az enhanced verziót akkor abban benne lesz az 1.4ig a patch... vagy attól még feltehetem a 1.2 1.3 1.5 patcheket mert tudtommal a 1.4 maga az enhanced nem?
  • Csibusz
    hali! most töltöttem le újra a witchert nem az enchanted editiont hanem a simát és letöltöttem hozzá az enchantedet külön.. de nem engedi telepíteni mert h regisztráljam. valakinek valami ötlet?
  • NiGhTM4R3
    Köszi. Várom a 2. részt, nemsokára jön is talán ;)
  • mindero
    Szerintem a warezzel lesz a gond. Bár nekem az alappal se volt gáz, úh lehet h csak a géped nem bírja.
    Ami a kérdéseidet illeti:
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    1. Shanival (mivel Alvinról már nem kellett gondoskodni)különváltatok. A witcherek amúgy se nagyon monogám tipusok :)
    2-3. meg a 2. részből fog kiderülni. Valószinű h a Nilfgaard birodalom kavar a háttérben. A bérgyilkos meg nem witcher, maximum egy mutáns.
  • NiGhTM4R3
    Az ismertetőkben is kitértek erre, hogy mennyire sok benne a programhiba. Igaz, azt még az eredetire írták, elvileg a bővített kiadás már korrekt. Nem tudom, hogy mi lehet a baj. A gépem kifejezetten erős ehhez a játékhoz (jóval nagyobb gépigényű játékok futnak zökkenőmentesen) talán a warez verzió hátránya.
  • gabesz100
    Szia én 6X játszottam végig de nekem nem voltak lefagyásaim nem mondom olyan volt hogy nem odament néha vagy nem azt csinálja amit én szeretnék de ezt betudtam a kis gépemnnek.
  • NiGhTM4R3
    Na, végeztem a játékkal. Íme a véleményem:
    Grafika: tudtommal egy 2002-es grafikai motort tuningoltak fel, s a játék 2007-es - de szerintem még mai szemmel nézve is jó. Bár én (már) nem vagyok grafikabuzi, de szerintem korrekt. Viszont az zavart, hogy 6-7 formájú emberrel találkoztam egész játék alatt. Pl. akivel verekedtem a kocsmában, máshol őr volt, meg ő volt a hentes is, stb. Minden varázsló/druida ugyanúgy nézett ki, minden öregasszony. :/

Történet: szerintem klassz, végre egy kis változatosság. Ez a Witcher-világ szerintem elég jó, van itt minden ami kell.

Küldetések: némelyik elég fárasztó, és csak időhúzás (menj el x helyről y helyre, utána vissza / gyűjts össze x darabot ebből meg abból) de ez sem vészes, de azért lehetett volna csiszolni ezeken.

Pozitívum még a magyarítás. A szinkronnak külön örültem, egészen addig, amíg el nem kezdtem a játékot. Witcher magyarhangja borzalom, semmi átélés semmi hangsúlyozás, csupán felolvassa az előtte levő szöveget. Ez hihetetlenül illuzióromboló, ebből nem kérek. Vagy mikor egy 10 éves kislány 30 éves női hangon szólal meg. Ilyen minőségben kár volt leszinkronizálni!

A játék legnagyobb negatívuma a rengeteg BUG. Sűrűn lefagy, fekete képernyőt tölt be, vagy beáll elém egy NPC és nem tudok bemenni a kocsmába. Olyan is volt, hogy gyakorlatilag megcsináltam a küldetést, elvileg meg nem. Vagy a párbeszédablak nem töltött be, de a küldetést megkaptam. Bele sem merek gondolni, milyen volt a játék a javítások nélkül, ha javításokkal ilyen!

A sok hibája ellenére lekötött 1-2 hétre, érthető hogy sikeres volt a játék.
    Viszont remélem, hogy jobban odafigyelnek a 2. részre (bugok tekintetében mindenképp)

Kérdések:
    1, Shani volt a szerelmem, és vele mi lett a játék végén? vagy velünk mi lett? legalább valami bejátszás jöhetett volna, hogy együtt vagyunk vagy nem.
    2, A többi Witcherrel mi lett? akikkel különváltunk. Felőlük sem hallottam semmit.
    3, a legutolsó videóban, a bérgyilkos egy Wicher volt. Valamelyik társam?
  • NiGhTM4R3
    Egy ezeréves mentést kellett betöltenem, és lépkednem a párbeszéden, utána megjavult.

Viszont most megint szívok mert ez a szarszemét BUGhalmaz kitolt velem. Az Epilógusban a fagyott pusztákon követem a Nagy Mestert, és ott egy barlang bejáratában beszélünk pár szót. Youtube videókon látom, hogy elvileg tovább a barlangon kellett volna mennem, de engem kidobott a pálya elejére.
    Ami azért kellemetlen, mert lezárta a továbbhaladás útját, mert a játék úgy értelmezi, hogy én már túlhaladtam azon a ponton.

Csak én szívok ilyen baromságokkal? megint kereshetek egy régebbi mentést
  • 38tibi38
    Na végre. 3. fejezetben járok :D
  • landor00
    Nekem az a bajom hogy az leguccsó küldiben ki kell nyírni azt a csávót és utánna meg azt a kék vmit... a nevüket elfelejtettem de nem tudná valaki megmondani hogy hogy nyírjam ki a csávót és azt a sok bogarat????
    PLS HELP!!!
  • NiGhTM4R3
    Nekem lenne egy technikai problémám:
    Az 5. fejezetben, mikor beérek a kórházba beszélek Shani-val és mondja, hogy
    csókoljam meg (mert őt választottam szerelmemnek)

És elvileg van egy bejátszás, ami 2-3 mp de fekete a képernyő. Utána is fekete, de hallom a háttérzörejeket, tehát folytatódik a játék. 4-5 betöltés után ugyanez a helyzet.

Mondjuk eddig is hihetetlenül BUG-os volt a játék, de ilyet még nem tapasztaltam. Enhanced Edition-nel játszok, gépemmel semmi baj, driver is új.
    Valami ötlet?
  • NiGhTM4R3
    A végigjátszásban azt írja, hogy előbb ölj meg egy szellemet és utána találod a fogadóban.
    Óriási segítség: ha egy küldetést csinálsz akkor van olyan opció, hogy 'küldetés figyelésének bekapcsolása' (vagy ilyesmi) és akkor a térképen megjelöli mindig hogy hova kell menned, el sem lehet tévedni ;)
  • 38tibi38
    Na Wincent-el kész vagyok:D Márcsak kosvelő kell mert gondolom kalksten ártatlanságát/bünösségét a széfria gyüjtésével kel bizonyitani nem?:D
  • 38tibi38
    Oké megpróbálom:D Előbb inkább a hirdetőtáblás küldetéssekkel kezdem. Cordan-tól már megcsináltam a bor osat. nincs még valami emberke aki ad questet?
  • IMYke2.0.0.0
    A játék eléggé szabad mozgás teret ad, de ugyanakkor, ha megfelelően haladsz a fő- és mellékküldetésekkel, rá jössz majd, hogy a "The Witcher" nem olyan játék, mint a Diablo 2 pl., ahol a küldetések csak bizonyos sorrendben kerülnek elő és teljesülnek...
    Játssz, és meglátod, ki fog derülni az igazság!

• 38tibi38
    De akkor h kel bebizonyitani? Mert minden végigjátszásnál ezt irják:S
  • Zóanagyvarázsló
    Az előző fejezetben nem adtad oda Scoiatelnek a fegyvereket? Mert akkor ők bizony megölték, és erről kellett is lennie bejátszásnak. Mindenesetre Coleman nem szükséges a végigjátszáshoz.
  • 38tibi38
    Hali. Nem sziveen irok mégegyszer mert le SZARoztam a game-et mert nagyon ideges voltam és ezért elnézést is kérek. De elakadtam annál mikor össze gyüjtöttem kilenc széfriát és a 10.diket raymonddtol kapom meg. Nos igen de raymonddal nincs olyan a párbeszédpanel csak a boncolásról valami. És olvastam hogy akor kapom meg ha megcsinálom a nyomozásait. Most vincentet akarom le leplezni de nemtom holkell felvenni colemantol A patkány nevü questet mert az kell ha le akarom leplezni wincentet. Már éjjel nappal meditáltam a fogadóban de nemvolt ott. Mert azt irták hogy ott lesz.
  • gabesz100
    Azt azért hozzá fűzném ,én úgy vettem észre hogy ha sorban mindenkivel játszol a kezdetektől akkor jóval könnyebb legyőzni őket.De ez csak az én szerény észrevételem.
  • NiGhTM4R3
    Igen, érthető. Huszonkettedik nekifutáskor már sikerült nyernem :D
    Fárasztó volt, hogy volt négy 5-ösöm és neki jött öt 6-os, meg ilyenek. Érzésem szerint nem kicsit csalt a gép.
    Lényegében csak egyszer kell 2 osztást nyernem, ez könnyűnek tűnik. Akárhogy taktikáztam.
    Na mindegy kicsit ideges voltam de már vége ;)
  • ratgab
    Nem kell idegeskedni, ezt hívják szerencsejátéknak. Tudom, hogy sokak szemében cheat lehet, de ha zavar, hogy bukod a lóvét, akkor kockázás előtt ments majd töltsd vissza, ha elbukod a partit. Előbb utóbb úgyis nyersz, de mint a pókerben (mer ugye az) itt is kockáztatni kell néha.
  • NiGhTM4R3
    Készítők elmehetnek a qrva anyjukba, 18 meccs alatt nem tudtam 1x sem megverni ezt a nyomorék hoffmant a 4. fejezetben kockában.
    Mikor a pókeremre, fullomra, ver rá a gép akkor már elszáll az agyam. Könnyű szinten.
  • Petee1983
    A The Witcher rá tudom valami patch-el bírni hogy felismerje a Logitech Dual Action controller-emet? Lehet a játékot egyáltalán control paddal irányítani?
  • IMYke2.0.0.0
    Lesz lehetőség rá.
  • NiGhTM4R3
    És erre később lesz lehetőségem? mert ha most beszélek vele akkor csak azt hajtogatja, hogy beszéljek Alvinnal.

Petee1983: ha már warez, akkor szedj le egy normális verziót. Elég sok probléma van azzal a verzióval.
    Az Enhanced Edition-ben(Skidrow), abban alapból benne van az 1.4-es patch és mellette kismillió javítás/optimalizálás. És tapasztalatból írom, hogy az működik ;)
  • Petee1983
    Sziasztok. Nekem nem engedi feltelepíteni az 1.4 patch, azt írja ki hogy regisztráljam a játékot. Regisztráltam is küldte a megerősítő email-t,azt aktiváltam utánna megint indítom a 1.4 patch és megint azt az üzenetet kapom hogy regisztráljam a játékot.(a patch telepítésénél egy mappában van a twee upgrade és a twee hungarian language patck) Ilyenkor mi van? Nem eredeti játékom van egy 4.81 GB iso magyar telepítővel. Ha belépek a játékba akkor szépen lemegy az intro (magyar felírat magyar szinkron az intro alatt)utánna indítom a játékot kiválasztom hogy milyen tulajdonsággal bíró karakterrel induljak, utánna következik hogy billentyűzet vagy egér,ezt is kiválasztom, kicsit tölt aztán visszadob a játék főmenüjébe. Valaki leírná nekem lépésről lépésre hogy birom elindítani a játékot. Előre is nagyon köszi! Üdv.
  • horfe
    Xbox 360-ra is magyarul adták ki?
  • gabesz100
    most nyomtam végig 6x-ra de még mindig találtam új küldetést meg új lányt!!!
  • IMYke2.0.0.0
    Kufirc csak akkor jön, ha
    Shani-t feleségül kéred
    .
    Trissnél meg amúgy is.
  • NiGhTM4R3
    Végigjátszásban szépen leírnak mindent, mondjuk itt én is elakadtam, de más dolog miatt. A villámhárító is le van írva, és majd ha a Gólemmel harcolsz, várd meg amíg elég közel ér hozzád, akkor belé csap a villám és így tudod legyőzni. Ott az időzítésen van a hangsúly

Kérdés: Alvin-t kellett Triss-hez vagy Shani-hoz küldenem (3.fejezet) Én utóbbit választottam, és rá a végigjátszás nem tér ki, de angol végigjátszásban azt írják, hogy 'silver amber ring' kell neki. Na most ez lenne a 'borostyános ezüstgyűrű', de hiába adom neki, csak megköszöni és kész. Pedig kufircnak kellene következnie, vagy valami 'elkötelezettségnek' irányában. Erre van valakinek ötlete?
    (a gyűrű: http://i46.tinypic.com/334kzmv.jpg)
  • mindero
    Jó Dragon Age-ezést! Ez nem a te játékod úgy tűnik.
    Bele kell mélyedni, hagyni h az események vigyenek. Nincs az ember szájába rágva minden.
  • IMYke2.0.0.0
    Kiemeltem neked a lényeget:

Ezt a képet töltsd le: http://www.kephost.com/download.php?file=6lkju5wxc09jlo3nitxm.png

• 38tibi38
    Najó én most hagyom abba ezt a játékot. Nem igaz hogy azt a 10 szerfiát nem lehet megtalálni sehol de még a kőgolemeknél is ha aktiválom azt a 3 oszlopot meghalok. Pedig oda kellet volna mennem. És vivaldit se találom sehol!!! Semit se irnak le hogy mi holvan csak azzt hogy keressem meg. Könnyű mondani ha semmi informáciot nem adnak meg. Inkább huzok vissza dragon age ezni. És még valami: már minden gyanusittotal beszéltem de mindig azt irja hogy hogy juraniytom az ügyet ha több bizonyiékom lesz rá
    de mégis honnan a szarból szerezzek több bizonyitékot??? Nyugodtan szoggyatok le hogy hülye vagyok meg minden. NEM ÉRDEKEL!! Ennyi