The Witcher

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Hi

Tegnap megvettema Witchert, nagyon szép játék, de rengeteg a hiba benne! A szinkron az tényleg elég gyerekes lett, kb olyan mint a Barátok közt😄
Ami viszont jobban idegesít, az a pixeleken való átjárás, kinyírtam a sákûát és utána vígan átjártam a testén úgy, hogy beleolvsdt a witcherem😄 és még sok hasnolót tapasztalok!
A történet nekem tetszik, viszont a videójelenetek közti vágások egyáltalán nincsenek eldolgozva, csak úgy megszakad és jön a következõ jelenet!

Összeségében nagyon jó játék, csak bosszantóak ezek a hibák...
üdv!
a szefirakeresésnél azt a gyõzelem-neh'tza szefirát (amirõl azt írja, a torony õrénél keressdem) hol találhatom meg?

ASUS M2N4-SLI/RADEON HD2900XT GDDR3 512 MB/AMD ATHLON X2 4800+/2X1 GB DDR2 RAM 800 MHZ

Üdv

Megvan már valakinek a magyar witcher?
tudna valamki küldeni egy torrent linket?
Igen itt a hogyan szón van a hangsúj. Mert vettem runát vagy minek nevezik, de senki nem hajlandó felajánlani ezt a lehetõséget.
elvileg kovácsnál de én sem tudom h hogyan

[ cod.magyaritasok.hu ] _____|\\_____\\o/___ Cápatámadás ಠ_ಠ

Sziasztok! A kardokra mikor tudok kovácsoltatni runákat vagy miket? Chapter 2-ben vagyok.
Elõre is köszi a segitséget.
Voltan
Tud valaki hozzá egy részletes végigjátszást?

"Utána mintha jajszó szállna. Félig mély csönd, és félig lárma"

wesker24
Hello nekem egyáltalán be se volt kapcsolva !! Furcsálottam is hogy most sohasem mentett automatikusan amikor régebben játszottam vele majdnem mindig mentett automatikusan most meg egyszer sem mentett !!

Szerintem újra veszem az egész játékot aztán majd meglátjuk mi lesz !!

Mert autosave nincs állandoan lefagy a karakter a videókat elfelejteni lejátszani idõben !!

Újraveszem aztán majd kiderül !!
igen, de az elején nem 😊 (várbabn tutorail alatt)

bardocz
ez logikus egy gyors ellenfelet nem tudsz megütni erõbõl,mert kitér elõled ezért kell gyorsan ütni😊 gyorsan meg lehet ütni erõs ellenfelet,szerintem teljesen logikus
harc fura fõleg h a várban erõs ellenre csak erõs sebez, de utána erõsre sebez majd a gyors is csak keveset 😄

dtpro ban ide drive ba raktad?

szia hogy sikerült elindítanod?

Én ott tartok hogy fent van a DTPro meg a játék is de ha elindítom akor kéri a cd-ét ha crackelem akor meg hibát ír ki. Neked hogy indult a game?
az elsõ harc után nekem megáll az animáció ez mitõl lehet?
hardon tolod ? 😄
nekem ott csak a növényekkelt gyûlt meg a bajom 😞

Mivel megjelent a magyar, ezért gondoltam kipróbálom, csak akadt egy kis gond...

A barlangban (a Bestia-küzdelem elõtt) nem engedi áttörni a falat, amit pedig átkéne...
Már visszatöltöttem 3x, de semmi. Másnak volt ilyen hiba a játékban ?
Ha az ijú hölgyet megmentjük a Striga léttõl esetleg mehálálja egy kártyával? 😊
rotator
A végigjátszáson én is csodálkoztam, nem nagyon találkoztam még hasonlóval, az artbookot meg szintén fájlalom, mert azokat pont szoktam forgatni, dehát ez van.

barret
Chapter2-ben fogod megkapni.

Bérbe vehet? reklámfelület...

Értem nit mondasz, de alapvetõen arró van szó szerintem, hogy nem vagyunk hozzászokva a szinkronos játékokhoz, és az anyanyelven sokkal jobban kijönnek a sutaságok, amit angolul pl. észre sem veszünk. Ugyanakkor a hangalámondással túlzol, mondjuk Mikuc vagy ki, az a kapuõr dumáján konkrétan megszakadtam, ilyet angolban még nem hallottam, vagy ha igen akkor sem jött le. 'Halottizé' - lol

A Gothic-ban viszont 100%-ig egyetértek veled 😊
na lenne pár kérdésem: mikor kapok elõször ezüst kardot? vagy nekem kell csinálni egyet? hú a többi most eszembe se jut. szal ezüst kard merre van?

wedge31
Miért kapcsoltad ki az autosavét ilyenkor jol jönne.

In my restless dreams, I see that town... Silent Hill.

wesker24
Semmit se tudok csinálni !! Mert kinyirni sem tudom !! Azt se tudom hogy kell akkor már kinyirni mert próbáltam mind három stilusban de hatástalan volt az átok megtörése nem müködik mert valami hiba miatt nem jó az egész meg aztán hiába csapkodom ezerrel hatástalan !!

Elözö mentésem meg csak Ó-vizimában van !! Tehát az egész mocsaras részt újra meg kéne csinálnom az elejétõl !!
wesker24
Jah lehet az lesz de valami hiba miatt néha elszokta felejteni lejátszani a videokat az adott idöben !! Sajnos régrõl van mentésem még amikor Ó-vizimában voltam a Rend katonáit gyilkolászni !!
Érdekes, a doboz alján található - és a CD Galaxis oldalán is megtekinthetõ - kép szerint három könyv van a CE-ben a Bestáriumon kívül, a szöveg szerint és a valósgban viszont csak kettõ. Akkor ezek szerint a 204 oldalas 'Art Book' helyett kaptuk a végigjátszást? Nem biztos, hogy ez a létezõ legjobb csere volt. Nem mintha olyan rossz kis csomag lenne így.
wedge31
Akkor sajnos paszolok mert nálam miután elaludtak a gyergyák jött egy bejátszás aztán a csaj már ott feküdt a koporso mellet.
Toljál vissza egy régebbi mentést hátha segit.

wesker24
Hát akkor nálam valami rohat nagy bug lehet mert csaj aztán sehol sincs !! A striga eltünik de a csajnak hült helye nincs !!

Na erre varjjá gombot !! <#vigyor> Lehet valami patch hiba vagy valami más mert voltak már vele olyan gondok is hogyha bemegyek valahová más helyre akkor a karakter egyenesen nem csinál semmit se teljesen lefagy nem tudom irányitani abszolut nem mozog !!
wedge31
Ne csináld , van egy bejátszás amikor a striga eltünik és a csaj ott fekszik ott kell lennie a koporso mellet.

wesker24
Egy valamit nem értek !! Kialudt az összes gyertya a striga eltünt de akkor hol van a csaj ?? Körbekerestem a striga kriptát de sehol sincs ??
Nem kéne átváltoznia csajjá miután kialudtak a gyertyák ?? Mert nekem eltünt és nem tudom hol keressem a csajt !!
Tervbe van véve õ is, a látottak, olvasottak alapján bejön, csak a Redemptionnel akarok kezdeni, mégha az stílusban és korban is különbözik. Addig is folytatják patchelést a rajongók (dícséret nekik ezúton is), és az én emlékezetembe már teljesen bugmentes játékként kerül be 😊
wedge31
Igaz, nekem valos idejü kedvencem a bloodlines csak ajánlani tudom ha szereted a darkos életérzést probáld ki én már vagy négyszer végigtoltam és nagyon megfogott a hangulata.

Ha elfogultságot feltételez, hogy bejön egy játék, mert sok kellemes órát töltöttem vele, akkor minden bizonnyal az vagyok. De szerintem ha a jelen topik tárgyát képezõ játékot lehet szubjektív szempontokból megközelítve dícsérni, vagy éppen a legendás BG2-t, akkor talán más játékot sem istenkáromlás.

Persze nem akarok errõl vitát nyitni, és egyáltalán nem baj, ha másnak nem tetszik, nem vagyok olyan típus, aki ezt személyes sérelemként éli meg, de az említett játékot bizonyos benne objektíven jelenlévõ - a mûfaj korábbi tagjain bizonyos szempontból túlmutató, majd azóta átvett - elemek miatt említettem meg, nem a The Witcher kárára - elvégre más stílusú a két játék, mégha vannak is hasonlóságok. Ugyanakkor ezt a játékot remek RPG-nek tartom az eddigiek alapján, de nem mérföldkõnek. Ez pedig bõven ok nekem az elégedettségre.

Egyébként én is szeretem a körökre osztott RPG-ket, jelenleg kettõbe is bele vagyok gabalyodva (Wizardry 8, Eschalon, de végülis majdnem TB a KotOR is), de szerintem valós idejû darabokra is szükség van ebben a mûfajban is, mégha az kevésbé "hardcore" is.
wedge31
A csajal beszélj aztán kisérd ki utána tudsz beszélni az öregel.

wesker24
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Az elveszett gyerek ott van abban a barlangban ahol az álomgombát kell majd megszerezni !! Én mikor felvettem azt a küldit hogy hozzak álomgombát a barlangból nekem ott volt a barlang bejáratánál beszéltem vele és küldetés telejesitve !!
wesker24
Ok közben kialudt az összes gyertya és már ki tudok menni a kriptából !!
DE nem kéne valahogy Veleraddal beszélni ?? Mert az csak ott áll a kripta bejáratánál és nem tudok vele beszélni mert az csak az ajtó ikon jelenik meg !! Vagy esetleg valaki mással kénne beszélni ez ügyben ??
barret
Az a vicc hogy mielott felvettem a kuldit,beszeltem a gyerekkel! 😊
Mire visszamentem,mar nem volt ott...
Arra a nagyfeju gyerekre gondolok😊

wesker24
Az elveszett gyereket majd késöbb találod meg a 3 fejezetben nem fogod tudni eltéveszteni mert ott is lesz egy fontos küldi majd !!
wedge31
Igen, én körbeszaladgáltam a koporsót amig elnem aludtak.

barret
Hmm en meghuztam siman a csajt,csak kedveskedni kellett neki...
A farkaspremekert meg nem kellett messzire mennem 😄 Elfogadta.
Az elveszett gyereket meg nem talalom semerre😞 Szal...

wesker24
És ha meg akarom törni az átkot és nem megölni akkor azt hogy kell ?? Megvárjam mig elalszik az összes gyertya ??
wedge31
Ebbe ne menjünk bele annak a fényében hogy tudva levöleg elfogult vagy a gothic esetében <#wink>
Énnálam egy crpg ott kezdödik hogy a harc körökre van osztva ez a minimum.
A gothic meg a TES nem ilyen akárcsak a witcher de ennek a hangulata, világa jobban megfogott mint a többié ezért írtam hogy szerintem ott van a topon tehát ez magánvélemény.

barret
Ugyan ilyen jo angolul is 😊
En adnek ra 96%-ot -4% az iranyitas...
Meg lehet szokni,de nemszeretem a ritmusjatekokat 😛

Ennyit tudok: #4993

Egyelõre angolul van, szerintem lesz egy-két éven belül magyar fordítás. Mondjuk mostanában sokat bírálják a jelenlegi mûfordítókat is, de ehhez már nem tudok hozzászólni. Viszont gyakorlás gyanánt tervezek belevágni némi angol nyelvû irodalomba, momentán vagy valami WH40k, vagy Sapkowski tûnik erre esélyesnek.

wedge31:

"Sajna ilyen szinvonalas crpg tényleg csak nagyritkán jelenik meg szerintem utoljára a BG2 volt ennyire eltalált cucc."

Esetleg a Gothic? Nem akarom ebben a topikban reklámozni, de a jól kidolgozott és élõ világával számomra korszakalkotó volt, ezen a téren a mai napig nincsen szégyenkeznivalója, sõt. Persze némileg más stílust képvisel, valamelyest kevesebb a sztori, de több a szabadság. A The Witcher inkább a KotOR nyomdokait követi.
bardocz
aard aard igni,és nem úgy ahogy a végigjátszás knyv írja hogy igni igni aard
Alapvetõen én is erre céloztam. Ugyanakkor nem értem, hogyan lehetett egyértelmûen felkiáltó mondatokat rezignáltan felolvasni (pl. a "Leo vissza!" mondat.) Ez kissé a régi alámondásos videókazetták felkiáltásait idézi...

Tényleg dícséretes ez a szinkron, és ha legalább kétnyelvû lenne a játék, tökéletesen elégedett lennék, így zavar, hogy hivatalosan csak magyarul játszhatok, de ez a szinkron nem az igazi. Én szeretem, amikor egy jó szinkronban hallani a színészi játékot, és egy-két angol anyanyelvû, igényesebb játéknál tényleg szép eredmények születtek már, írtam is példákat. Ezt szeretném egyszer magyarul visszakapni. Ettõl függetlenül talán még mindig ez a hivatalos honosítás talán az eddigi legszebb munka.

Megjegyzem, annyiból is jobban szeretem a rajongói magyarításokat, hogy azok opcionálisak, iletve könnyen és legálisan hozzáférhetõk. Ráadásul egy silány módon lokalizált játék esetében nem szoktak utólag belefogni egy minõségi fordításba, marad a gyatrább. Persze sokaknak számít, hogy megjelenéskor már magyarul játszhatnak, és az eladásokra is pozitív hatással van. Én nyelvtudásomnak (és türelmemnek) köszönhetõen könnyebb helyzetben vagyok.
wedge31
Várd meg mig besötétedik aztán vagy öld meg vagy törd meg az átkot te választasz.

wesker24
Nem tudja valaki mit kell csinálni a striga kriptájában mert már körbejártam az egész kriptát de nem tudom mit kell csinálni már a naplót is megtaláltam aki miatt Ada striga lett !! De Velerad nem enged ki mert még van elintézni való csak azt nem tudom hogy hogyan ??
wedge31
Sajna ilyen szinvonalas crpg tényleg csak nagyritkán jelenik meg szerintem utoljára a BG2 volt ennyire eltalált cucc.

Lehet hülye kérdés, de a játék boltban is 7990, v csak netes rendeléssel? Annyira megfogott a játék, h sztem a "próba" után rohadtul megéri 😊) Most még csak a 2. fejezet elején járok úgyis.Rég élveztem ennyire 1 játékot, bár ez a szinkronnak is(!) köszönhetõ. Remélem nem 10 évente lesz ien, h 1 játék full szinkronos, pláne rpg-nél.
wesker24
Jelenleg épp a striga kriptájában vagyok !! És van egy kalauzkõ gondolom ott kéne valami kombinációt csinálni hogy továbbjussak !! Nem tudja valaki mi a kombináció ??