13886
  • krisztajo
    Hát én elkövettem az a hibát hogy Vizimában csak azokat a könyveket vettem meg, amik akkor kellettek. De ez csak nem lehet annyira gáz, hogy emiatt ne lehessen folyatni???
  • Sir Quno Jedi
    Hmmm. Nekem már megvolt szinte minden előbbről (városban szinte minden van/volt), így tippem sincs.
  • krisztajo
    Jó volt neked én nem voltam ilyen szerencsés! És a könyv vásárlási gondomban nem tudsz segíteni???
  • Sir Quno Jedi
    A kikirályő nekem megvolt elsőre is, de másodjára volt az igazi.
  • krisztajo
    Végre legyőztem a Kikimor királynőt! Már bocsánat a kifejezésért, de ilyen elcseszett főellenség harcot még nem láttam!!! Hihetetlenül frusztráló volt, két lötyit is elhasználtam még is több mint fél óráig kínlódtam! Vagy elkapott már a szűk folyosóban, vagy a többiektől nem tudtam időben tovább menni, vagy ha nagy nehezen be tudtam vergődni az utolsó nagy terembe azt magamra is sikerül ráomlasztani! De a legszebb az volt, amikor végre először sikerül úgy ráomlasztani, hogy én túléltem, de akkor meg túl messze volt a hulla, hogy kifosszam!!! Kezdhettem előröl az egészet! Remélem több ilyen nem lesz, szerintem ez volt a legrosszabb rész az egész játékban!
    Kérlek, újra segítsetek! A negyedik fejezetben hol lehet szörnyismertető könyveket venni???
    (Julian-nál és Abigal-nél nem találtam.) Nekem több új ellenség is van, amiről még nem tudok semmit (pl. alp). Így viszont nem tudom a felhívásokat teljesíteni!
  • panther112
    Az első három fejezetet gyakorlatilag minden mellékszál teljesítésével játszottam végig. A rend-elf/törpe/gnóm-semleges, ill. Triss-Shani választáson kívül nekem nem sok ilyen lehetőség körvonalazódott. (van még néhány karakter, akiknek az életbenhagyásáról dönteni lehet, gondolom ez is beleszól a végkifejletbe valamilyen szinten)
  • Sir Quno Jedi
    Pedig szól. Nem is kicsit. Elég szoros sztorija van, de te is beleavatkozhatsz eléggé ahhoz, hogy számítson. Bár a magasabb sziten zajló folyamatokra úgysem tud senki komolyabb hatást gyakorolni (még az ősi istenek sem).

A vége felé minden a helyére kerül szépen. Persze attól függ, ki hogy figyelt, kikkel beszélt és minek nyomozott utána.
  • Shiwo
    a soul reaver 1-nek sincs normális vége, mégis jó a története, a 2. résszel és a legacy of kain: defiance-szel karöltve meg pláne..
  • panther112
    Köszi, végképp megerősítettél abban a hitemben, hogy ez a játék gyakorlatilag nem szól semmiről (én az első 3 fejezetet végigjátszva erre jutottam, ami akárhogy is nézzük, több, mint a fele, ha ugyanez a helyzet a 4. 5. fejezettel is, akkor az már tényleg több, mint elkeserítő). Na mindegy azt hittem a végére kialakul valami történet is, de ezek szerint mégse:(
  • Shiwo
    azt nem leltem így hirtelenjében, csak egy ilyet:

"This is the end of the game, but not of the story."

szóval kiegészítő vagy 2. rész várható..
  • panther112
    Miért is itt kérdeztem meg? Mert sg.hu-n mi mást is kaphat az ember, mint okoskodó megjegyzéseket. Én vagyok a hülye, hogy járok még erre a fórumra.
  • gyuri12
    Szerintem neked csak jobban szét kellett volna nézned, a történet is jó(bár a 3. fejezetnél még nem).
  • krisztajo
    Killers, Shiwo, Prince23! Hát köszi!
    Lehet hogy második fejezetben ott van de a harmadikban már nem!!! Én már a bankrablás után vagyok ahol a tündéket választottam! Azóta Yaevin bujkál Vivaldinál és Zoltán nincs sehol! Így viszont nem tudok sehogy profivá válni úgyhogy ennek a küldinek annyi! Már feladtam, napokig kerestem mindenhol Zoltánt inkább megyek tovább a negyedik fejezetbe. Úgy tűnik azzal hogy a második fejezetben nem foglalkoztam a pókerrel elszúrtam és így utólag sajnos már nem lehet ezt a küldit megcsinálni!
  • panther112
    Valaki egy rövid leírást, vagy arra mutató linket tudna adni a 4-5-befejezésről? Angol, vagy magyar egyaránt jó.
  • Shiwo
    az
  • Prince23
    Vivaldi
  • Shiwo
    töltési idő: nekem nem tölt sokat..vagy a géped gyenge, vagy nem patchelted a játékot..állítólag az sokat gyorsít a töltögetésen..persze megoldhatták volna töltögetés nélkül is, van rá sok jó példa, de hát ez van..

irányítás: nem tom mi bajjod vele, nekem semmi..felső nézetben (vagy minek hijják) tolom, ahova kattintok, oda megy, nincs benne semmi ördöngőség..

sztori..hát..a chapter 2-ig tényleg nem különleges, a késöbbiekben meg még nem tom,hogy előnyére vagy hátrányára változik-e..

kommunikáció: nah ez tényleg elég silány, gyakran műize van a dolognak (vagy csak a magyar verzió ilyen gáz?), engem speciel zavar, mikor nagyban "beszélgetnek" valami fontos dologról, közben a főhős jobbra-balra leseget, mintha unatkozna..

invertory: volt már rosszabb is, amugy van valami mod, ami javít valamelyest rajta..

amúgy 1 oldallal ezelött írtak a fórumban a "The Witcher Enhanced Edition"-ról, amiben várhatóan ilyesmiket kijavítanak...kiváncsian várom..
  • Shiwo
    én többnyire a kovács melletti ex-bankár törpénél szoktam megtalálni...valami V betüs neve van..vival vagy ilyesmi
  • killers
    Kockapoker az kell, az jó. Végigkísér teljesen a játék végéig. Abból lesz sok pénzed, meg xp-d. Zoltán általában a másfajúak negyedében van, az öreg törp bankár házában.
  • Narxis
    Skacok!

Magyarítani akartam a játékot, úgy ahogy a FAQ-ban van de a pálya betöltésénél a szokásos Windows hibával kidob. A Witcher.exe leállt stb. Win XP SP2-öm van. Angolul jól működik a játék, de ezzel nem vagyok előrébb.
  • panther112
    Itt nem arról van szó, hogy az irányítás könnyű vagy sem, hanem arról, hogy ócska alagútrendszeres irányítással szúrták ki az emberek szemét. A kommunikáció primitív fa-struktúrát mutat (beszélgess el a hentessel trade quarter-ben és meg fogod érteni mire gondolok, abból világosan látszódik, hogy még azok közül is egy valami kőkorszaki változat van ebben a játékban). Én megkockáztatom, hogy ebben a játékban nincs is ai, egy 100%-ban trigger-elős rpg pedig mit keres 2007-ben a piacon?

A sztori természetesen érthető, csak nagyon lapos. Legalábbis a 3. fejezet végéig az volt, és ez azt jelenti, hogy a játék első fele, sőt kicsit talán több egy harmatgyenge történetet ad elő, ez még akkor is bukás, ha a folytatásban megtáltosodik a lengyel író.
  • krisztajo
    Na végre rájöttem hogyan kell kockapókerezni. De most bajban vagyok! Már sem Carmen sem Vaska sem Thaler nem akar velem játszani. Oda mentem a Szőrös Medvében Munno-hoz de Ö meg még nem akar velem játszani mert nem vagyok profi és Carment meg Zoltán ajánlotta hogy gyakoroljak! Így szűk keresztmetszetként maradt Zoltán de Öt meg sehol sem találom!!! Pedig már mindenhol jártam mind a két negyedben! Hol találom Zoltán??? Rajta kívűl kivel játszhatnék még hogy profi legyek? (Vagy hagyjam a fenébe az egészet?)
  • tarti19
    pedig van oylan hogy mi hiányzik egy adott kenőcshöz vagy "potihoz"
    Továbbá akkor úgy látszik nem érted a sztorit vagy átsiklasz felette, mert itt minden szépen kiarjzolódik vágyik az ember arra, hogy felfedje a további sztorikat:)
    Beszélgetés meg szintén jó elég változatos s ráadásul könnyen érthető.
    irányítás meg szerintem nagyon könnyű, persze az elejéna kamrea mozgási sebessége biztos bezavart egyeseknél
  • w77d
    szerintem pedig brutálisan jó a játék
  • panther112
    Hú, elég sok dolog. A rettentő hosszú, és hangulatölő töltési idők, a nagyon rosszul kitalált inventory, a számomra megszokhatatlan irányítási módok (főleg a mocsár résznél volt zavaró, de városban is). De ezeken felül nem voltam elragadtatva a sztoritól sem (azt lehetett mindenhol olvasni, hogy ez lesz a játék erőssége, mert egy lengyel író találta ki, ehhez képest alaposan elmaradt mondjuk a w3/tft sztorijától is, ami pedig egy sima rts játék volt). Rosszul oldották meg a karakterekkel való kommunikációt is, sokszor kell ugyanazt végighallgatni, ugyanazokat a válaszokat adni, ha meg akarsz kérdezni még valamit az adott karaktertől (ennek volt a csúcsa a hentes...). 10 éves játékokban van ilyen kommunikáció, az ember elvárná, hogy ezen a téren is legyen fejlődés, ne csak a grafikában.
    Összességéban nem volt élő az egész, nagyon pc játék íze volt mindennek. A harc rendszer viszont nem lett volna rossz, csak a nagyon elrontott inventory megkeserítette a potion készítést, ami pedig a hrac alapja lenne. Nem találtam arra sem opciót, hogyan lehet azt megnézni, hogy egy adott potion-höz, kenőcshöz... mi hiányzik még, meditációt nem bekapcsolva - igaz ezt nem is nagyon kerestem.
    Nagyon előjött, a játékmenet fa szerkezetű felépítése, azt hiszem ez utóbbi volt a legrosszabb.
  • GaBIKA88
    haj!
    Még az elején járok, a demo-t végigtoltam, azután a demo elmentéseivel csináltam tovább a telj. verzioban... nah szoval már bejutnék vizima városba de miután beszélek mikullal és az őrök lefegyvereznek egyszerüen lefagy a jatek... nem tudom mi lehet a gond, Aki tud segitsen már! (1.2 pecs van fönt + russian exe crack)
  • panther112
    Ha tudnám mi lesz a vége, nem kérdeztem volna meg abban a hsz-ben, amire válaszoltál. Na mindegy, ma már az emberek nagy része képtelen értelmezni egy 3 szónál hosszabb üzenetet...
  • tarti19
    ha te a 3. fejezetben megmondod mi lesz a vége akkor nagy mágus lehetsz...
  • gyuri12
    Miért nem tetszett?
  • panther112
    A link lehet angol, vagy magyar.
  • panther112
    Sajnos hatalmas csalódás volt ez a játék, pedig nagyon vártam. (tudom nem most jelent meg, de most volt időm vele komolyabban játszani) Ha valakinek van kedve/ideje nagyon röviden leírhatná, hogy mi lesz a vége (3. fejezet után mi fog történni; eddig játszottam vele, gondolom mindhárom út másképp végződik), vagy adhatna egy linket, ahol ez tömören le van írva- nem végigjátszásra gondolok, hanem egy rövid leírásra. Előre is köszönöm.

• Prince23
    Ja, főleg már aa játék közepétől fogva ételmetlen, sajna.
  • tarti19
    a pénznek igazából nincs nagy szerepe a játékban... max mókázni
  • krisztajo
    Nos ezek érdekes új infok voltak. Köszi! 6000 orent? Ez azt jelenti hogy ha valakit legyőztél még hajlandó veled utána is játszani?
    De azt még mindig nem monda el senki ami nekem kellene!!! Hogyan lehet tétet rakni és emelni??? Illetve a második körben tétet rakni??? Lehet, hogy én nem voltam világos de nekem ez a gondom! Ezt kéne tudnom pontosan!!!
    Egyébként én a második fejezetben senkivel sem kockáztam. Azokkal akikkel akkor lehetet volna, pl. Thaler-rel a harmadikban is lehet még?
    A verekedés inkább az poén miatt érdekelne! Mindenkit le lehet győzni? És a győzelmekért kapok xp-t? Talán a kockázásért is vagy az csak pénzt jelent?
    Persze szerintem sem baj hogy nem lehet farmolni és sosem szoktam. Tegnap csak az itt lezajlott régebbi beszélgetés miatt próbáltam ki. Nagyon jó ez így !!! Max. lemaradunk arról hogy nézne ki Geralt über brutál ötvenes szinten! Ezt azért egyszer megnéztem volna!!!
  • Japper
    Szevasztok!

Van már a játékhoz magyar felirat?
  • Shiwo
    hát jah, szerintem direkt készült el úgy, hogy ne legyen értelme farmolni különösebben, és főleg a questekért kapsz xp-t... a kockázás jó dolog, én tegnap a 2. fejezetben (chapter 2.) Thalerrel kockáztam valamivel több mint egy órát filmnézés mellett.. 6k-t szedtem össze...és a későbbiekben gondolom még több pénzt lehet majd nyerni másoktól, mert vele csak 110-es téttel lehet kezdeni, s ritkán emel rá nagyot..

verekedésbe nincs olyan nagy pénz szerintem..

minijátékok leírása..
  • krisztajo
    Reloadezés??? Nem tudom a pókerben mit értesz ez alatt??? Én azt nem tudom hogy lehet tétet tenni a pókerben a játék előtt!!! És a Királytól még nagyon messze vagyok! Úgyhogy továbbra is !!! Ja és a harmadik fejezet végén vagyok itt már nem érdemes farmolni annyira sok xp kell egy szintlépéshez hogy sima henteléssel esély sincs elérni!
  • Prince23
    Ha szeretnél pókerezni a Királlyal, akkor csak pókerezzél.
    A fogadós bunyók mindig mellékküldetések, mintahogy a pókerezés is. No meg előbbin könnyebb a pénz gyűjtése. nincs reloadezés:DD
    Az elején még van értelme farmolni... tehát öldösni, kapni xp-ket...
  • krisztajo
    Egy kis segítség kéne! Valaki eltudná magyarázni nekem hogy működik a kockapóker??? Hogyan lehet tétet tenni? Egyszer már kipróbáltam és nyertem de a második menetnél már nem tudtam hogyan válasszak tétet. Ezért nulla maradt. Így viszont már nem akartak velem játszani!
    Egyébként érdemes pókerezni? Mert én ezek után többet nem is próbáltam.
    Még egy kérdés. A fogadókban érdemes verekedni? Van valami taktika amit ilyenkor érdemes használni? Minden infot szívesen fogadok, mert én ezekkel a mini játékokkal eddig nem foglalkoztam.
    A farmolásra illetve tápolásra visszatérve határozottan meg kellett változtatnom a véleményemet! Ma kipróbáltam és ez nem az a játék ahol ezt lehet! A mocsárban az igazán tápos szörnyek egy idő után már nem termelődnek újra a sima alapszörnyek viszont nevetségesen kevés xp-t érnek. Egyszóval bárki beleőszülne amire így összeszedné azt a több tízezer (vagy akár százezer) pontot ami egy szintlépésre elég!
  • wesker24
    Nekem az tetszett a legjobban a Witcherben amikor a gyerek mindig kiadta a taccsot !!