13886
  • böröczk
    Újrakezdtem a játékot, kb még amikor megjelent játszottam vele utoljára, és nem jutottam el túl sokáig.
    Szóval most ismét az elején járok, egész pontosan ott , ahol Abigailnek kell összeszedni white mirtileket, és sehogy illetve sehol se találok, sejtésem szerint azért , mert nem megfelelő az alkímiám..
    Venni pedig elvileg valami Merchanttól lehet az Innben, namármost az illetővel semmit sem lehet kezdeni, eleve nem zöld, hanem kék ncp.
    Ötlet? Mert emlékszem, amikor anno ezt csináltam, nem volt vele problémám.
    Szükséges ez a quest a továbbjutáshoz? Mert , ha nem , hagyom a fenébe.
    Akkor arra kérek szépen választ, hogy Reverendből hogy lehet kicsikarni azt a levelet : D
  • Zandal
    Sziasztok! A 3. fejezetben a parti után Leuvaarden elküld a Salamandra 2 táborának kipucolására, el kell menni Jethrohoz a börtönőrhöz aki Angus-hoz küld minket a Templom negyedben a nyomor részbe. Ott vagyok de ezt az Angus fickót dehol sem találom, se éjjel, s nappal. Vmi ötlet hogy hol lehet?
  • Cat 02 #9441
    Akkor megpróbálom kattintgatással, akkor lehet magától kikerüli :S
  • Prince23
    Hallod, ne foglakozz semmivel, csak a jeleddel, és a állványokkal, ennyi. a munkások közt pedig forma1ezzél :DDD ne vedd fel a harcot... lentebb le volt írva... pár tucatnyi hszsal ezelőtt.
  • Cat 02 #9439
    Bazz, Kikimór királynőnél vágom h le kell dönteni az oszlopkat de h ?
    Első meg is van, de a másodikat nem tudom mert nem tudok előremenni annyi kikimor munkás van ott, és mire legyakom őket utolér a Királynő, Igni vel se tudom őket elég gyorsan leölni S:
  • Alexandra888888
    Sziasztok!
    Ennél jobb játékot nem láttam mostanában.Jó volt vele játszani.
    Én rendpárti voltam de sajnáltam a törpöket, tündéket.
    Mikor lesz 2. rész?
  • Sir Quno Jedi
    Ahá! Na ezt én sem tudtam. Odamentem és az volt pont! :D
  • SaGa
    Minden kőnek saját kombinációja van és azt hiszem a "hozzáállásdotól" függ, melyik kombinációt mesélik el. A megfelelő követ kell megtalálni...
  • SaGa
    Nem az, de mindegy, ne vitázzunk. Végig kell nézni a PC történetét a kezdetektől napjainkig. Én átéltem, nem csak könyvekből ismerem...
  • Sir Quno Jedi
    Nos több helyen is vannak ilyen kövek (mármint más barlangokban). De a kombináció, amit adtak, csak az egyikhez jó (nekem legalábi a többin nagyon nem működött). Simán szembe állsz vele, aránylag közel és ellövöd a spelleket rá, amit mondtak. Asszem igni, igni, aard, de mán régen volt. Azután magától tölt a gamma és máris új helyen leszel.
  • ChrisTucker
    Rend párti vok.
  • ChrisTucker
    Sziasztok!

Lenne egy olyan kérdésem az ötödik fejezet köves dologgal kapcsolatban. a striga kriptába mutatja a piros pontot, h ahhoz a kőhöz kellene ezeket a varázskombinációkat végrehajtani. Az lenne a kérdésem, h közel kell állni ahhoz a K... kőhöz? v messziről rávarázsolni a dolgokat? v közvetlen közelről? és ha jól csinálok mindent akkor magától át teleportál? v ad vmi égi jelet? mert a 6 lehetséges variációból egyiknél sem csinál semmit. V minden kombináció után rányomok a kőre hátha csinál valamit? Lécci segítsetek mert már kezd idegesíteni a dolog:(
  • rotator
    Urban legend, nem mondott ilyet.
  • SaGa
    Az a nagy helyzet, hogy akkoriban igaza volt. Csak akkor még ASM-ben írták a programokat, nem "fejlesztői környezetben" generálták a kódokat.

Azért a 640 k-tól a 4 Gigáig volt pár lépcső és valamikor a 4 MB RAM elérése táján vált világossá, hogy a szoftver fejlesztők egyre kevésbé figyelnek a kódra, mert a RAM egyre gyorsabb és olcsóbb lesz.
  • ZÓÓÓcsi
  • totya4
    Igen, bocs hogy próbáltam segíteni :)
  • Sir Quno Jedi
    Mer egy f@sz. :D
  • SaGa
    Pedig annó Bill atyánk megmondá: 640kB mindenre elegendő kell legyen,,,
  • Sir Quno Jedi
    Jah, mind1. A lényeg, ami ide vonatkozik, hogy jóak a 3 csiga RAM Witcher-hez, XP alatt, semmi switch NÉLKÜL is már. :D
  • SaGa
    Szerintem menjünk át valami XP-s topikba ezzel...
  • Sir Quno Jedi
    Innen kezd el és akkor megérted az összefüggést:
    support.microsoft.com kb;EN-US;Q319043
  • SaGa
    Izébizé: az a doksi a W2k3 Server-ről szól, mi meg az XP-ről cserélünk eszmét. Nem mindegy...
  • SaGa
    Törölték a hozzászólásaidat? Igen. Innen kezdve a többi csak méla füst...
    Egyébként se szóltam hozzád, csak jeleztem a t kollegánmk, mire készülhet.
  • Sir Quno Jedi
    Ezt is olvasd el szvsz.
    support.microsoft.com kb316739
  • SaGa
    Azért ezzel nem árt vigyázni. Valaki panaszkodott arra, hogy ezek után kékhalálos lett a gépe...

Az igazi a 64 bites rendszer lenne, mert az egybe kezel annyi RAM-ot, amennyit PC alaplapra nem nagyon lehet még rágyógyítani, csak az meg egyéb sebekből vérzik...
  • SaGa
    Hümm... Akkor valami más doksit olvastunk. Na ennek utánnanézek...
    Az 1 GB a kernelnek édes kevéske, mert abból csak kb felet kap, a többit fenntartja a memóriába ágyazott io-nak. Igaz, elfér 96 megában is, mert annyival már elindul egy XP, csak minek...
  • Sir Quno Jedi
    "After you install this hotfix, you can use the new /USERVA memory-management switch. You can use this switch to tune the memory that is allocated above 2 GB to User mode and taken from the kernel. By doing this, you can find a number that permits the driver to be loaded.

For example, using the /USERVA=2800 switch in the Boot.ini file configures a User mode virtual address space of 2800 MB and a Kernel mode virtual address space of 1196 MB. "

Azaz SP1 után és/vagy a hotfix-ekkel, már a /3GB mellé ajánlják az /USERVA switch-et is. Merthogy jónéhény driver belehal ha "rossz" helyre töltődik és a végén még a rendszer sem indul el. Viszont ezzel a kapcsolóval szabályozhatjuk a user/kernel mód memória arányát (abszolútban) és így csodákat tehetünk.
  • SaGa
    A program is szarul van megírva, de az oprendszer sem az a takarékos szerzet. A gond ott van, hogy az oprendszer tulajdonságait a fejlesztők ismerik, csak nem veszik figyelembe. nem csak ők, van még egy halom ilyen cucc. Sőt mostanában szinte csak ilyen van...
  • ZÓÓÓcsi
    Akkor gyakorlatilag nem a program van rosszul megírva (no optimization), hanem az op rendszer kezeli szarul a mem-et? (mondjuk ez MS esetén már eddig is nyilvánvaló volt...)
  • totya4
    Fejezd be a szemtelenkedést és a hazudozást, mégis mi a jó fenét képzelsz te magadról?! Én írtam azt hogy olyan topikban nem veszek részt ahol hsz-eket törölgetnek ész nélkül. Tényleg úgy gondolod hogy nem bírod ki nélkülem? Én megvagyok. Ne köss belém újfent, mert hogy most te kezdted, azt mindenki láthatta. Micsoda emberek vannak :)
  • Sir Quno Jedi
    "The 4 GB address space offered by the operating system being split in two areas of 2 GB each, first 2 GB for user mode, 2 other GB being reserved by the kernel. On Windows XP, it is possible to increase the default allocation capabilities up to 3.0 GB (3 GB for user mode, 1 GB reserved for kernel)"

Azaz, ha nem is használod a switch-et, akkor is a Witcher megkaphatja a 2csigát fullra és az xp meg eletvészkedik a maradékon. Ez máris jelentős fejlődés a 2csigába zárt full rendszerhez képest. Mivel a Witcher hiába terjeszkedik, nem tudja kirúni az amúgy 1csigánál többet éppen fel nem használó rendszerkompnenseket swap-be. Így Witcher 2 csigán örömöködik, Windows XP meg 1 csigán és öröm és bódotá.

Tán ez így még jobb, mint a switch-csel, mert ott belenőhetne a játék a windows helyébe is és akkor megint swap és kellemetlen HDD használat.
  • SaGa
    Igazából az a dolog lényege, hogy azt a 2 gigát "egy tömbben" adja át a programnak, nem milliónyi kis szétszórt fragmentumban. A windowsok futása közben a memóriára is ráférne egy folyamatos defragolás, mert eszementűl szét tudja szórni magát a rendszer. pár éve volt olyan program, ami meg tudta mutatni, melyik program, vagy egyéb fájl hány darabban van a memóriában, meg mennyi felhasználatlan, üres terület van. Rémisztő látvány. Nem véletlen, hogy a jobb oprendszereknek az egyik unkciója a "garbage collection", azaz szemétgyüjtés. Az igazán komoly programok us tudnak ilyet a saját területükön, csak mióta ilyen olcsó a RAM, a kutya se foglalkozik az ilyen irányú optimalizálással.

Az se haszontalan, a a diks csache is jó nagy összefüggő RAM területet tud használni, stb...
    Az ilyen, elszabott programok esetében egyébként a RAM sebesség is nagyon sokat tud jelenteni, a mennyiség mellett.
  • Sir Quno Jedi
    Én nem ezt tapasztaltam. Nékem az maradt meg emlékeimben, hogy az az opció arra szolgál, hogy egyetlen proggi is foglalhat egyben 2csiga felett is. Maj megnézem én is, ha nem leszek lusta. Mást nem szvsz. gyorsítótárnak használja, mert megtáltosodik ám szemre is keményen.
  • SaGa
    Kollegát már kicsapták itt ott a stílusa miatt....
  • SaGa
    Itten valami félreértés van...

A XP boot.ini-be írt /3GB opció azt jelenti, hogy az XP hajlandó használni a 2GB fölötti RAM-ot is. Összesen tud 4-et, de ebbe beleszámolja azokat az elemeket is, amiket memóriacímen keresztül ér el, pl a videokártyát. Azaz max kb 3.5 GB amit ténylegesen programok futtatására tud használni.
    A /3GB opció után az egyes felhasználói programok kaphatnak max 2GB RAM-ot, a maradékot meg beosztja magának az XP. Azaz, ha csak beraktál még 1 GB-t a 2 mellé és nem adtad meg az opciót, akkor nem fog továbbra sem minden RAM-ot használni. Legalábbis a MS így tudja a saját kézikönyvei szerint. Látni látja, csak nem csinál vele semmit...
  • bélanéni #9408
    Köszi, látom te vagy itt az ügyeletes okoska :)
    Nem tudom, mi bajod, de látom szar napod van. Köszi a segítséget mindenkinek!
  • ZÓÓÓcsi
    Orosz jó lesz?
  • preti96
    valaki tudna nekem egy müködö 1.2 exe-t adni a játékhoz pls nagyon fontos lenne
  • totya4
    Nehéz eset vagy, de legalább eljutottunk oda, hogy kipróbálod :)
    A grafikia beállítások erőssége (sok esetben) a rendszermemória fogyasztásra is hatással van, miért nem raksz fel valami programot ami az fps mellett a mindenkori szabad memóriát/adott program memóriahasználatát is kijelzi? Akkor te magad láthatnád miről van szó és tág tered lenne a kísérletezésre. Ezenkívül a grafikus kártyának is van memóriája, ami túlcsordulhat (bár nem írtad hogy 256 vagy 512 memó van rajta) és a rendszermemória lassabb elérésű, ráadásul ezzel is csökken a szabad rendszermemória. Tehát ha valami monitorozó progit raksz fel, akkor a VGA szabad memóriáját sem árt látnod folyamatosan. A probléma tehát sokkal összetettebb mint gondolod, nehéz látatlanba kijelenteni hogy "a játék szarul van megírva".
    Tehát amikor úgy látod hogy 1-2fps van, akkor csinálhatsz screenshotot amin látszanak az említett értékek hogy elemezhessük... :)
  • ZÓÓÓcsi
    Az U3 motor hardware igényesebb, mint az Aurora! De az is igaz hogy a Witcher-ben egy egész falut is be kell töltögetni a membe. Itt inkább nem is a betöltésnél, hanem a törlésnél van a hangsúly! Ugyanis a már nem használt ojjektumok által lefoglalt mem-területet fel kéne szabadítani, mintsem hogy fölöslegesen foglalják a helyet! Ez a Hellgate hibája is : egy idő után betelik a memória, mert nem foglalkoztak a felszabadítással ilyen szinten... Na de ez inkább a fejlesztők problémája (igaz, mi isszuk meg a levét).
    A mass effektet én is várom..