Silent Hill - The Movie

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

gabe paul logan
Akkor is milyen szo*ás, fõleg az a rész ahol érzi acsaj parfümét....
Igazi silent hill vége volt...😊
(DE a gyereknek ki magyarázza meg?)

A PES arcaim LETÖLTÉSE: kirpill.webnode.hu/pes/a2013/

Énis erre gondoltam. A köd a túlvilág. Vagyis amolyan félútféle, ahol a lelkek egy rövid ideig tartózkodnak. Mint egy fátyol ami eltakarja az élõk világát. De SH-nál ez sûrûbb volt + a Alessa hatására átment darkba néha és fertõzött közeg volt.

Szerintem Rose és alLánya végül eltávoztak, csak még egyszer látni akarta a férjét elõtte. A végén nem voltak meglepettek, nem voltak rémültek. Sztem akkor már tudták mi a helyzet. 😊 Szóval sztem szép vége volt.
gabe paul logan
Hé! a filmvégén a férfi meg a nõés gyereke, egy hátban voltak, de nem láátták egymást.
A túlvilágon voltak, mondjuk már silent hillben is csak ott vmi gonosz tombol, de elengette õket végül is.
Eza túlvilág mert a köd még megvolt, csak a világ többi része nem elátkozott

Én a játékról beszélek... lásd a 788.hsz.
A film értelmezése mindenki saját szíve joga(mármint meghalt-e vagy sem)

Ron Ragm
Miért ne hallhatná bele a zajba, ha azt AKARJA hallani?

-Thirty seven. My girlfriend sucked thirty seven dicks! -In a row?

Ron Ragm
Egyátalán miért lennél halott?

Én pozitívnek látom a végét... Persze a templomlakók nem ezen véleményen lennének. 😊

A játékban elõfordul (ha azt a véget kapod), hogy a város elenged- és kijuthasz a való világba.... vagyis az utolsó percig nem lehet tudni, hogy halott vagy-e vagy sem.

gabe paul logan
Jó szürted le, hát igen a béne filmek után már az ilyen "leghitványabb" fordulatok is mosolyt csalnak a nézõ arcára.

DE most ennek a filmnek köze van a silent hill sztorihoz? Az 1ben volt HArry meg a lánya, a 2. egy alternatív rész , 3. rész HArry felnõtt lánya, a 4.ben vmi pasi azt nem ismerem

A silenthilleknek az volt a lényege hogy gillespie elakarta hozni az istent a foldre és ezért harry lányát használta(1,2rész)
De itt gillespie csak egy bolond volt aki megakarta védeni a lányára hasonlító sharont, a Gonosz meg felhasználta fõszereplõ csajt hogy elkapja a templomosokat.A Gonosz attól még gonosz!

HJA én is a halál dologra szavazok silent hill az eltévejedett lelkek világa, vagyis silent hill nem enged el néhány embert! mert a filmben ez egyértelmû hiszen itt külsõ szemlélõk is vannak, ergo a városnak van
3. formája is a valódi és ez nem hülyeség me gondolom kikérték a játék rendezõk véleményét!JAAJ de annyira örülök hogy nem happy end lett a vége!
+szép mondás:"egy anya isten a gyermeke szemében"

Végülis nekem tök mindegy hogy meghaltak-e vagy sem, a lényeg az hogy én szerintem biztos hogy lesz második rész is, mondjuk James Sunderland-el a fõszerepben 😊, amúgy nekem nagyon tetszett a film, már régóta nem készûlt egy normális horror, bár azt sajnáltam hogy teljesen megfordították a filmben Allessa történetét illetve karakterét. Ugyebár a játékban pont Dhalia Gillespie, Allessa annya volt a gonosz és Allessa a jó. Míg a fílmben ez pont fordítva volt. Legalábbis én ezt szûrtem le.

Peg: Fáradt vagyok, pihenni akarok. Al: Szállj be, elviszlek a Hullaházba!

Halottál a Fehér Zaj jelenségrõl?
Ez az amikor a telefonban vagy a tv adásából kiszûrõdõ hangok mintha emberiek lennének. Mintha beszélnének. A sokan ismerték(vagy vélték felismerni) halott szeretteik hangját így. Állítólag volt olyan eset amikor a nõ a halálos autóbaleset után hvta fel a férjét hoyg segítsen mert balesetet szenvedet.. (ismerõs nem?)
Én mondjuk nem értek azzal egyet hogy már az elején meghaltak. Ugyanis ha emlékeztek rá miután Rose túlélte az elsõ sötétséget illetve azokat a gyerek zombikat vagy miket, utána mikor kivilágosodott akkor gyorsan visszament a kocsihoz beíndítani és rögtön telefonált is a férjének és tudtak is beszélni egymással. Ergó szerintem késõbb halhattak meg, vagy lehet hogy nem is haltak meg.( Cybill kivételével mert az ugyebár megsült)Tehát mégmielött találkozott volna a piramis fejûvel Rose, azelött kellett meghalnia vagy eltünnie a másik alternativ világban mert egy folyóson volt Rose és a férje de mégsem látták már egymást csak a férje érezte az illatát a nõnek.

Peg: Fáradt vagyok, pihenni akarok. Al: Szállj be, elviszlek a Hullaházba!

Talán azt vatte alapul hoyg a baleset halálos volt, de sazellemként Rose kóborolhatott SH-ban.
Ron Ragm
Habár kétlem hogy bárki is elolvasná (elég csak az elsõ nagyobb fejezetet), azért belinkelem:
LINK

inkább alternatív álmok,.... Alessa álmai

szerintem nem lehet tudni, eldönteni hogy álmodod-e silent hill-t vagy az álmodik téged...illetve tényleg ott vagy-e járod-e utcáit...

Lásd az elsõ rész "BAD" befejezését mikor a baleset tényleg halálos kimenetelû vagyis nem is szállsz ki az autóból megkeresni a lányodat.

Vagyis Silent Hill dönti el hogy halottan, szellemként kóborolsz vagy egy alternatív világban de élõként....

Atisz
Hát pedig a játék részeiben alternatív univerzum(ok) van(nak)...

Bethesda bojkott, amíg a Magyarországon (is) forgalmazott teljes árú Dishonored RHCP/RU verziót el nem ismerik GLOBAL-nak. Írjunk nekik minél többen.

Ron Ragm
Pedig igen komoly sokoldalas levezetése van, ha megtalálom belinkelem... Mellesleg sokkal hihetõbb és kevésbé klisésebb, mint az alternatív univerzum-elmélet.

Poénnak jó. 😊
Ron Ragm
Szerintem inkább valószínûbb, hogy
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Rose beszívott (White Caludia és a nagy tûzvész ugyebár) és vegetál, Cybil már az elején beborult az árokba és a nyakát szegte, a "városlakok" meg egyszerûen nem léteznek.

Bezony ám😊
Igen. ÉS a hitük ereje (bámilyen hazug és beteg volt az a hit) megóvta õket a templomban. Mert azt hitték istennevében cselekednek, pedig csak a saját vakhitük óvta õket.
A démon nem tudot hozzájuk férkõzni és elvinni õket ebbõl a köztes létbõl.

Monta is Rose.

- Isten nincs itt!

Rose elõször bement és megingatta a hitüket a dumájával, majd ugyebár behozta a démont/Alessa-t. 😊
+ Ha egy templomban vért ontanak az megszencségteleníti a helyet. (Teológián volt rólla sz.) + ugyebár a démon vére/maga a démon volt ami kifolyt. Az elárult Alessa vére. Ez pont elég volt hogy összeomoljon a védelem.

Aztán jött Alessa és egy könyned akupunktúrás kezelés kiséretében vitte a pokolba a bûnösöket. 😊
Mer ugye a tûzben meghalt mindenki. Senki nem élte túl...
Jó de akkor tehát a filmben mindenki halott! És akik a templomban voltak azért nem kárhoztak el mert vakon hittek abban, hogy amit tettek az az egyetlen igazság. Így még meghalva is hittek tovább, így a démon és Alassa nem tudta õket bántani?
Mondta is rendörnõ hogy õ is beverte a fejét. Lesett a motorról és a többi sejthetitek...
Fido4life
Jajj a rendõrrel ami történt...burr

Lehet h akkor azért vérzett a rendõr feje, lehet h valami kis utalás. A Rose feje is véres volt...
Fido4life
csak jön majd valaki aki elmagyarázza érthetõen 😄

Sztem meghaltka mér az elején a belesetben azért ragadtak a másvilágon. 😊

A démon csak azt mondta, hogy segít visszahozni a lányt. Egy büdös szó sem volt szabad elvonulásról. 😊
De akkor az teljesen logikátlan. Segítettek a démonnak és Alessanak, így mért nem kerültek vissza?
Fido4life
én is arra tippeltem, hogy benn maradtak a másvilágban...

Én is megnéztem. Ne nézzetek hülyének de nagyon nem vok otthon a Silent Hill világában, de a végét nem nagyon értettem: a csaj és a lánya hazamennek de a Sean Bean mégsem látja õket. Miért nem? Egy másik világba kerültek?
Fido4life
Nah végignéztem.. Csodálkoztam mit keres a 3 zenéje, a Credits alatt 😄

Játszottam 2 vel.

De hát ki más jöhetne megbüntetni a bûnös városlakókat mint a Bíró? 😊

És ha kinyirják? Max a következõ darkosuláskor visszajön. 😊
Csibe001
Én arra is gondoltam már, hogy betették mint jelkép de ugyanakkor a lehetséges folytatás ill másik SH film felvezetése végett is bekerülhetett. 😊
Bár nem szeretném ha kinyírnák. 😛

Ron Ragm
szerintem mint jelkép került csak be, ahogy a hójagfejû nõvérkék.

gabe paul logan
Tudom Tudom h vmi nagy kutya volt...itt meg csak beköszönt, nem is értem mit keresett ott?

Fido4life
Hát ez a film elég beteges...

Ron Ragm
Nem fõellenségre gondoltam, hanem hogy csak berakták a filmbe, elveszítve ezzel a tényleges szerepét (ha játszottál a SH 2-vel értenéd mire gondolok)

gabe paul logan
Én már akkor megrémültem mikor megláttam azt a sok embert a városban, de jól megoldották.

"WITCH! WITCH! BURN THE WITCH!"

Ettõl rettegtem a legjobban amikor halottam hogy SH-t filmesítik. De szerencsére nagyon kellemesen csalódtam.

Esetleg lehetett volna egy tökös tengerészgyalogosokból álló kommandó akik behatolnak a városba lõni. 😊
gabe paul logan
SZERENCSE hogy nem került fegyver hõsnõnk kacsói közé!Me a végén szuperwomen-rezidentívõl lett volna belõle aki lekaratézza az óriás férgeket,molylepkéket,piramisfejt,meg a GOD-ot.

Elég gagyin lett volna megoldani ha lett volan valami fõellen akit a végén hõsnõnk Shotgun, vadászpuska kombinációval takarít el. 😊
gabe paul logan
Hát nem volt egy fõellenség, mondom itt az emberi gonoszság volt az ellen.

Ron Ragm
Én csak azt sajnálom hogy már az elején ellõtték céltalanul a piramsifejet.

gabe paul logan
HJA amúgy jó aza befejezés mert én mindíg így képzeltem el a várost, aki ott botorkál az már csak egy lélek a menny és a föld között.A silent hill 1nek az a rossz vége h Harry a kocsijában holtan fekszik, na az az igazi befejezés, és az a filmre hajaz
DE ennek a filmnek semmi köze a game timeline-jához mert cybillt nem lehet hova tenni a film és a játék miatt.

(ha jól megnézitek az elején az aluljáróban fel van firkálva cheryl neve a falra piros betükkel, ez az alázat a játék iránt, szép)

Bizony. Holnap megyek is a Debreceni cora ba és veszem is meg. 😊

Érdekes volt a vûltás hogy tulképppen a szörnyek a jók és a ott ragadt emberek a gonoszak akik megérdemelten ragadtak ott...
gabe paul logan
Egyik legjobb játék adaptáció hölgyeim és uraim, nem olyan gusztustalan és parás mint a játékok de jó kis film, hangulatban naon ott van mert ugye hát a ZENÉJE, igen igen...
Inkább az emberi gonoszságra fektették a hangsúlyt(csõlátású boszorkány üldözõk),ami tényleg elrettentõ(szegény cybill)
Az gáz csak h a semleges nézõ aki nem ismeri a gamet,azt mondja h ja megint egy kislányos horror szellemekkel!Pedig ezt a kislánystílust a silenthillbõl lopták, pl Kör film rendezõi

Tatyla
én meg tegnap este néztem és hát csak jót tudok mondani róla,és szerintem annak fog nagyon "átjönni" aki játszott a játékokkal,én személy szerint anno nagy SH rajongó voltam,vagyok és talán az elsö rész jött be a legjobban és a film is erre emlékeztet...
a zene is szinte ugyan olyan stilusu minta game-ben,talán egy kicsit a befejezéssel nem voltam megelégedve...
ezért csak 9/10

PSN:Tatyla1974 | http://www.twitch.tv/tatyla74 https://www.youtube.com/channel/UCogzoZ5ODf0hReYKB7p16AA

Szaszura
Én tegnap éjjel néztem és mit mondjak el voltam tölle ájulva a kameramozgás hát az nagyon ott van a zenéröl és effektekröl nemis beszélve!!Megatombrutál minden szempontból bátran ajánlom mindenkinek !!KÖTELEZÕ!<#vigyor3><#wave><#integet2><#wink><#eljen>

Ps3!Se több,se kevesebb de pont elég:szerintem! :-)

Mondjuk úgy horror-akció.