1152
Silent Hill
  • Skyline
    Azért az kicsit nevetséges kijelentés hogy aki már játszott SH játékkal az tudja hogy történet alig van...:)
    Látszik hogy aki a cikket írta legjobb esetben is csak 5 percet ha játszott a játékkal vagy 0 angoltudással nyomult és az egészből csak azt értette hogy megy és keresgél,gyilkol..:)
  • Unknow
    Nálunk senki nem röhögött rajta, nem hinném,hogy az egész mozi játszott a játékkal szal...ezt közönsége válogatja. Egyébként akkor leírom én is a véleményemet:

A film alapjául az első Silent Hill rész szolgál, a történet is ezt a vonalat követi, egy - két helyszín, szereplő azonban visszaköszön még a Silent Hill 2ből is. A 3. és 4. részből ne keressen senki semmit. Először elgondolkozik az ember,hogy miért lett egy nő a főszereplő? A választ szerintem keressük abban,hogy a filmnek lesz -e folytatása vagy sem. A 2. részben ugye egy teljesen más szereplőt ismerhetünk meg aki ismert okból veszi az irányt Silent Hillbe. Párhuzam nélkül nehezen tudna elképzelni az ember egy második részt ennek a filmnek ám így a rendező csinált egy párhuzamot és nagyon ügyesen meghagyta azt a 2. résznek amitől majd az második rész lehet. A Piramisfejű pont annyit szerepelt amennyit kellett és pont úgy ahogy kellett. Felvezetésnek pont jó volt ennyi belőle, itt nem ő volt a lényeg. Ettől függetlenül a játék rajongóinak bizonyára nagyon tetszett,hogy megjelent, teszem hozzá,hogy aki nem játszott a játékkal is már szerepet tulajdonított nekik. Ez is mutatja szerintem azt,hogy a filmben sikerült minden lény "személyiségét" visszaadni. A nyomasztó hangulat megmaradt, Silent Hill továbbra is rémísztő marad és nem csak azok számára akik játszottak a játékkal. Köszönhető ez leginkább a nagyszerű rendezői munkának és az eszméletlen jó hangtechnikának. Ahogy itt sokan mondták itt nem a rémisztgetés volt a cél hanem az,hogy nyomasztó legyen a környezet. A játék készítői is elmondták anno,hogy a szörnyek itt nem úgy rémísztenek,hogy előugranak hanem úgy,hogy látod ahogy megy feléd, ahogy szenved, ahogy vonaglik. Valahogy az ember így képzeli el a purgatóriumot ahol a lelkek szenvednek, bár ez már talán inkább még is csak a pokol maga. Itt nem azért félsz mert megijesztenek, itt rád ragad a depresszió és elnyom. Nem azt mondom,hogy ez teljesen vissza lett adva, valószínű,hogy kevesek fognak ezután magukba zárkózni, de az első résznek nem is ez volt a lényege. Ettől függetlenül az emberi kegyetlenség igenis rémisztő tud lenni. Nem egyszer úgy voltam a történet közben,hogy talán inkább választanám a szörnyeket mint az embereket... Nem tudtam eldönteni kik a rosszabbak. Amikor azért ilyen dolgon elgondolkodik az ember egy film közben és ennyi mindent észrevesz akkor felmerül a kérdés,hogy miért lett ez ennyi helyen lehúzva? Miért lett ez egy rossz film? Megmondom, azért mert játékból készült és sokan úgy álltak hozzá,hogy jó nem lehet. Pedig ez a FILM jó! SŐT, játék adaptációnak is jó! Mindenki megkapta amit akart. Most még megkérdezném a sok kritikust akik lehúzták a filmet,hogy ugyan uram bocsáss akkor mitől jó egy horror film? Nem ez kell egy horrorba? Ha eltekintek attól,hogy ez egy játékból készült még akkor is azt mondom,hogy az utóbbi pár év legjobb horror filmje. Itt nem kap a néző idióta feszültség oldó poénokat, nem fogja a vicces feka idióta módon feldobni a hangulatot. A hangulat megy egyre mélyebbre és mélyebbre, egészen addig amíg el nem éri Silent Hillt. Nem lett az év filmje, nem lett a legjobb horror film de JÓ lett. Rég volt már,hogy horror filmet láttam. 10/8 pontot szerintem megér.
  • winnie
    max pozitív, de nem jó. gyenge írás.
  • winnie
    de, ha egyszer a gyilokot látta, akkor azt kell megírnia, nem?
  • Prof William
    Pedig ez jó kritika.
  • mesor
    Az ilyen kritikákat el se olvasom!
    Szerintem pont a történet az ami az egyik nagy erössége a játéknak.

Ennél már csak az volt jobb amikor egy 70 éves faszi írt cikket a Sin city-ről. Persze ő csak a gyilokot látta meg az egész filmben!
  • Prof William
    Szerintem azért mert.

Spoiler

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Mindketten halottak voltak. Valószínűleg már az elején meghaltak Sh a ködösebb verzió a tulvilág volt, mait eltorzított az a sok dolog. Amikor a város megtiszult a köd még megmaradt, de inkább mint egy kis pára... Ami elválasztja az élők viláhgát a halottakétól. Csaj+kislány hazament, hogy elbúcsúzzon, aztán szerintem eltűntek. Továbbléptek.
  • winnie
    eléggé istenítik a piramisfejet, de sajnos előtudás nélkül az csak egy elég vicces, gúlafejű emberke. röhögött is rajta a mozi...:(
  • kirol
    Új cikk:Silent Hill Tapicskolás a belekben

"Nos, aki már játszott a Silent Hill játékokkal, az tudja, hogy történet az nem nagyon van."
    Akkor én biztos nem azokkal a Silent Hill -ekkel játszottam, amire ő gondol.
  • spongya
    Nagyon sajnálom ezt a spoileres dolgot. Nem akartam lerontani a kedveteken. Meg nem tudtam hohy lehet ilyet is csinálni. Tényleg bocs.
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Tudja vki hogy a végén miért voltak valamilyen külön dimenzióban vagy nem tudom miben Rose és Chris.
    Egyébként van valakinek képe a piramisfejűről?
  • Prof William
    Igen. Ez tetszett benne. Nem volt ilyeszgetés. Nem ugrott a nyakadba valami filléres hangefekt kiséretében hirtelen egy szörny. A világ komor, beteg, hangulata volt az ami lassan feszítette az ember idegeit. :)
  • Sadun Tryst
    hja. sh nem azért volt jó játék mert megijedtél rajta, hanem mert egyszerűen az agybaj kerülgetett a nyomasztó hangulat miatt :)
  • Prof William
    Igazul szóltál... Valszeg én sem parázni fogok rajta hanem a hangulatot élvezem.

• Skyline
    Akik félelmeteset várnak és parát:
    A játék sem éppen arról szól hogy húúúde megijedj,sokkal inkább a baromi nyomasztó hangulatról.
    Nah ezt a film nagyon irályul hozza,aki nyomult a játékkal garantáltan befog jönni szerintem a játék/film adaptációk között magasan ez a legjobb,és a horrorfilmek között is erősen befigyel.
    Nagy SH rajongóknak kötelező fognak tisztelegni a készítők elött,annyira sikerül SH-t a játékból a vászonra vinni (helyszínek,ilyesmi)!
  • skristof
    kaposvárott detto :S

erre a filmre mondtam azt h nem töltöm le premier előtt, mert megér egy mozit.. erre premier idején nincs műsoron.. baszrás :|
  • Laky
    ezt film előtt nem érdemes megnézni, de még utána se :D
    valahogy elveszi a film varázsát, de lehe, hogy csak én vagyok így vele :P
  • Sadun Tryst
    ehh. jó neked. én néztem nagykanizsát, még szerdán sincs műsorra tűzve. talán jövő hétvégén már tudok menni... :S
  • kirol
    Szivesen, bár a TV2 holnapja szerint 0.05 -től 0.35 -ig lesz, nem 0.15-től!
  • Prof William
    Na azuért láttam sokanka tetszett... Holnap este majd én ois megnyilatkozok... Derbrecen Plaza 3 óra. Ot leszek! :)
  • Laky
    #281, és a #282 és spoiler? mert én el nem olvasom :D
  • Solid Snake GH
    Remek! Kösz az infót!
  • Unknow
    Ezekután leírhatnád az egész sztorit is... :P
  • Sadun Tryst
    8 olvasatlan üzenet... hm biztos valaki megint nem használta a spoilert :D
    s lám, bejött <_<
    thx a nagy betűkért, ismét sikerült elkerülnöm a spoiler elolvasását :D
  • zaki
    Kösz, nézni fogjuk.
  • kirol
    0.15-kor lesz a TV2-ön az így készült a Silent Hill.
  • vg
    Mit vársz egy 15 éves idióta gyerektől? Amúgy én sem láttam még a filmet, de már tök mind1...
  • Tatyla
  • mesor
    K*rva életbe ha már egyszer fórumoztok akkor tájékozódjatok már hogy mi merre hány óra!

Ajánlom a Mehet gomb alatt a MAKRÓK gombot!

Abban van egy csodálatos dolog a SPOILER!
    Olvassátok és használjátok!
  • spongya
    Meg még azt szeretném kérdezni hogy az imdb.com-on azt írják hogy a filmben aki Gucci-t játszotta az játszotta Henry Townshendet is (én nem láttam benne ilyet, meg aki Annát játszotta az játszotta a piramisfejűt is. (ezeket vagy elírták vagy nemtom).
  • spongya
    Ha elárultam a végét a filmnek akkor bocs.
  • spongya
    Tudja vki hogy a végén miért voltak valamilyen külön dimenzióban vagy nem tudom miben Rose és Chris.

Egyébként van valakinek képe a piramisfejűről?

Király a film!
  • winnie
    Szerencsére nem is volt nagyon rövid (1óra 53 perc).

akkor vágott volt, mert a feliratokat nem számítva 119 perc:)
  • Challanger
    Na tegnap megnéztem! Én mindenképpen úgy ültem be, hogy filmet nézek, nem pedig játékadaptációt. Ugyanis legnagyobb sajnálatomra még nem volt alkalmam a játékkal játszani. Spoilert nem használok mert nem árulok el semmit az alaptörténeten kívül(azt meg szerintem mindenki ismeri).
    Én a játékról azt hallottam, hogy elég félelmetes volt. Na most ez a filmre (szerintem) nem igaz. Tehát, ha valaki csak azért akar beülni rá, hogy jól betojjon, akkor ez nem az ő filmje. És én ezt most nem negatívumként írom. Még csak egyetlen hangeffekt sem lesz ami meg tudna ilyeszteni bárkit is. Izgulni lehet rajta, kissé véres is, de nem félelmetes. Ezt most nem szokványos értelemben kell érteni, de inkább egy kalandfilmhez hasonlít.
    Ami a film nagy erőssége, az a látvány. Iszonyatosan jó látványvilága van. Mint említettem nem játszottam a játékkal, de képeket láttam belőle. Szerintem tökéletesen sikerült átvenni a játékból. Valamint sok ismerős dallam is felcsendül majd. A történetben számomra összesen 2-3 fekete folt van. Ezeket leszámítva maximálisan érthető a sztori.
    Tehát számomra egy jó filmet jelentett a Silent Hill. Szerencsére nem is volt nagyon rövid (1óra 53 perc).
    Ugye mindenki tudja, hogy Silent Hill-ben sok a tűzzel kapcsolatos dolog. Azon nevettem mikor megszólalt Johnny Cash-től a Ring of Fire című dal.
  • j0nNyKa
    en elolvastam, es olyan gondolataim vannak, amik nem valok forumra... a nyomorekok miert nem szuletnek halva ? :[
  • Laky
    fú, de jó, hogy nem olvastam el :D
  • Sadun Tryst
    megláttam, h spoiler, rögtön tudtam melyik hozzászólást nem szabad elolvasni :D
    thx william! :)
  • kirol
  • Prof William
    SOOOILEEEEEEEERRRRRRR!!!!!!

Örülök hogy jó a film de Spoiler! Érted?

Bár én akkor is élvezem a filmet ha tudom mi lessz a vége, de szerintem mások most erősen idegesek...

Silent Hill vonza a bűnösöket... szóval nézz ki az abalakon és ha köd van akkor most neked nagyon nem jó. :)

• mesor
    Spoiler bazzeg!
  • haxoror
    Helo!
    Én még nem láttam a filmet de hála neked mostmár tudom hogy mi lesz a vége!