1152
Silent Hill
  • Csibe001
    Sztem bele lehetne illeszteni ettől én nem tartok.
    Sőt Valtiel neve még mindig ott szerepel :P
  • Prof William
    Lessz 3 órás szrrintem. Inkább csak arról van szó hogy tévesen rakták be. Mekor is xsinált már ilyet az Imdb. De ha lenne is nem illene bele... Milyen apropóból kerüne oda?
  • Csibe001
    Most nézem, hogy most meg kivették Eddie-t a stáblistáról??Most tévedés volt vagy nem lesz 3 és fél órás verziónk sohasem?? :((
  • Csibe001
    Hehe, most én mondjuk sztorira megyek, ezért magyarítottam :)
    Nagy Thx azoknak akik még szinkront is csináltak 2 és 3 hoz :)
  • cybert
    Hi!
    Nekem videó cd-n van meg a film, az lenne a kérdésem, h hogy tudom lejátszani, úgy, h még feliratot is tudjak mellé tenni (mondjuk egyáltalán elindítani se tudom)? Vagy át tudom e konvertálni avi-ra?
  • sg27
    A két cd-s változathoz, de mivel én az egy cd-st töltöttem le egyé alakítottam és visszaküldtem így lehet, hogy az is ott lesz.
  • sg27
    THX
  • Alien1024
    mejik hez van felirat?
  • Unknow
    Milyen érdekes ez a dolog. A Resident film után nem akartam többé látni Resident játékot (persze utána rávetttem magam a 4-re), a Doom film után semmi kedvem nem volt a Doom 3at kipróbálni..azóta se játszottam vele. A House Of The Dead filmről már nem is beszélek. Erről a filmről mikor kijöttünk haveromék egyből kunyizták az SH játékaimat amit én szívesen oda is adnék ha nem kaptam volna én is kedvet hozzájuk megint :D
  • Unknow
    Sean Bean egy az egyben úgy nézett ki sztem mint az első rész főhőse. Amúgy a második rész főhőse a párhuzam miatt valszeg ő lesz :P Egyébként most az elsőben is sztem ezért lett megkavarva és tűnt el a felesége Silent Hillbe.
  • Csibe001
    Ezzel én nem értek egyet, pont hogy nem silentes lenne szerintem ha csak úgy elsétált volna.De én se tipikusan "tini horroros" dologra gondolok, sőt semmi konkrétra nem gondolok, csak értetlenül nézek O_o
  • Prof William
    Hát...

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Gucci (istenem ezt a nevet csak a reklám miatt rakták be? )is megmondta hogy 3 éve is sokanmeghaltak és saok holtest nem került elő... Szóval magyarázható némi mágiával a dolog.
  • BlackWolf

nekem az viszont nemvilagos hogyha meghaltak es az a lelki valojuk volt vagy mi amiben silent hillbe maszkalt rose es a rendorno miert nemtalaltak meg a kocsit meg a motort.. es mi tortent a hullajukkal
  • Prof William
    Feleleges túlbonyolítás lenne... A kiscsaj nem akart semmit. Úgy értem a végén max annyi ovlt az értelme, hogy a szétszakított fél. Ugyebár Alessa Az ártalanság (Sharon)+ Sötét Alessa eggyévált. Ez csak a néző húzsára voló volt. Énis kissé szorongva válrtam, hogy lessz e valami. Azért szorongva mert elrontotta vola a filmet egy olyan tipikusan tinihororros "mégse nyugodjunk meg a végénmert a gonosz gyilkos nem halt meg" klisé. Együtt újra egészet alkotnak. A vége szép... A túlilágánál ne röhögjetek ki kicsit olyan filingem volt mint a Word os Warcraftzban. Köd, ami elrejti az élők világát. Sima Sh is ezért ködös, csak ott torzult a dolog a sok marhaság miatt, amit a szektások elkövettek.

Viszont Sean Beann egy kis rásegítéssel simán elmenne a 2 rész főhősének.
  • BlackWolf
    enis megneztem a moziba a filmet, hat nemtudok mit mondani aki aztmondja ra ,hogy horror filmek kozul kozepes.. en meg nemlattam ennyire durva filmet nem ijesztos de amilyen nyomaszto a hangulat, hat nemsemmi a moziba vegig kuss miutan megjelentek a komolyabb szornyek es szabalyosan hideg volt a teremben .. nemsemmi film . Lehet meg enis elmegyek megnezem meg1szer mert nemngyenge amit osszehoztak a fiuk
    Felirat van a Reteksubon!

www.hosszupuska.freeweb.hu
  • Csibe001
    Én is meg fogom még legalább kétszer nézni moziban az tuti!!
    De most idegesít, hogy ennyire meg kellett vágni a filmet, hiszen ahogy értesültünk most róla a teljesben benne van Eddie Dombrowski is.Meg lefogadom, hogy több dolog lenne világos benne mint most :)
    Sztem is meghaltak már az elején viszont ők vagy legalább is Rose nem tudta sztem.S kb ott jött rá, ahol azt mondta hogy Sharon-ért teszem.A végén, azután miután Christabella szíven szúrja s elkezdi kipaszírozni magából a vérét.Meg sztem a vége nem ilyen eccerű, a kis sharon nem ok nélkül sétált el csak úgy mikor hazaértek...
  • skristof
    húúúúú dejó olvasni amiket írtok, egyre jobban meghozza rá az étvágyam :)

ha ennyire bejön nekem is, akkor biztos, hogy kijátszom mind a 4 részt.. kerüljön aármennyi időmbe is :)
  • Prof William
    Hát én! Nállunk is ült mindenki méla kussban a végén... A credits is remek. Én az 1-el és a kettővel játszottam anno.
    Remek volt látni hogy a "találok egy nyomot" stílust milyen jól beletudták rakni.

Jővő héten lehet hogy megint megnézem egy lánybarátommal aki szintén nagy SH fan. Kíváncsi leszek mit szól hozzá. Bár ahogy ismerem... egyrészt nagyon fog neki tetszeni, másrészt meg eggyes jelenetek majd nem tetszenek neki. Főleg a vége fele...

Én amúgy poztívnak éreztem a végét.

Igaz hogy meghaltak, sőt szerintem már az elején meghaltak de hazamentek és elbúcsúztak a férfitól. Nem volt rajtuk semmmi meglepődés... Már tudták hogy halottak, csak hogy ténylegesen eltávozzanak még haza kell érniük. Szóval nem maradtak ott a tulvilágon, hanem továbbléptek. Csak persze nem úgy mint a hitgyülisek. :) Nem a pokolba hanem máshova.
  • Csibe001
    Én is néha (amikor nem voltam döbbenet hatása alatt) körbenéztem, de valahogy nálunk is mindenki elkussolt mikor mondjuk piramisfej megjelent...Tekintélyt parancsoló.S bátran állíthatom, hogy ekkora mozi élményben (valószínűleg a játék miatt is) még nem volt részem.Hihetetlen volt, hogy vége volt a filmnek s szinte senki nem kelt még fel, majdnem a stáblista végéig :)
    Kihozta belőlem, hogy újra végigjátszam az összes SH-t :P
    Van itt még olyan aki egyébként nagy fanja a játéknak?
  • Prof William
    Ja és hálistennek ebben a filmbennem az volt ilyesztő, hogy "jajj a sarok mügül előugrott a szörny" hanem a hangulat nyomasztott keményen. De aki akárcsak 5 percet játszott valamelyik SH-val az érti ezt...
  • Prof William
    Hát amikor a filmben az első komoly jelenet volt... Szerintem tudjátok mire gondolok, hát majd kiugrott a szivem... Azt hittem hogy nem fogok félni ezen a filmen, mert hát ismerem a játékot de... attók kezdve ahányszor csak felhangzott a ködsziréna mindig görcsberándult a gyomrom... vajon most mi jön?

Érdekes volt a nézőközönséget nézni akik a kezdeti röhögcsélős dumálós hangulat után ezután méla kussbanb ültek. Elvétve halatszott pár "aztarhoadt + hú anyám" döbbenés... :)
  • Csibe001
    Hmm, mikorra várható a DVD??? :)
    S igen valószínűleg igazad van.
    Bár sztem nem is dramaturgiai dolog s nem is filmes baki a fiatalsága.Valami más lesz.Remélem előbb utóbb kiderül.

Most újra előkaptam az SH3 játékot s szinkronosan végig viszem, kiváncsi vagyok egy-két dologra.Hátha kiderül még 1-2 dolog :P
  • Solid Snake GH
    Kívánságod teljesítve.
  • Solid Snake GH
    Valószínűleg azért szerepel Christopher Britton a szereplők között, mert a bővített, 3 és fél órás verzióban van benne (igen, eredetileg 3 és fél órás lett volna a film, de a forgalmazó Tristar rászólt Gans mesterre, hogy vágja meg 2 órásra).

SPOILER!

Gucci fiatalsága valóban elgondolkodtató, de tartom magam ahhoz, hogy egyszerűen dramaturgiai oka van annak, hogy éppn ő menti ki Alessa-t. A keze pedig éppen ezért van megégve, mert egy gyermeket mentett meg a halál kapujában a saját élete kockáztatásával. De hogy ettől az apja lenne? Nem hiszem. Cybil sem anyja annak a fiúnak, akit beleejtettek az aknába, akit megmentett és akit 3 napig a saját testével melegített, amíg az erősítés meg nem érkezett. Szerintem pusztán emberi jóakaratról van szó (meg amúgy is: a rendőrtiszteknek kötelességük akár életük árán is segíteni az ártatlanokon). Alessa bosszúja pedig azért nem éri el, mert egyrészt nem ártott a lánynak, másrészt pedig mert nem Silent Hill-ben lakott, hanem Brahams-ben (neki és Sean Bean-nek a város egy átlagos város, ahol a föld alatt még mindig ég a szén).
  • Csibe001
    Azt nem tudja valaki, hogy az IMDB-n miért említik a stáblistán
    - Christopher Britton .... Eddie Dombrowski (as Chris Britton) ???
    Mert a filmben nem szerepel...

Lehet lesz valami kibővített verzió?

Meg abból mi igaz, hogy a 'nyers' verzió tényleg 3 és fél órás???
  • skristof
    pls használd te is a [ spoiler] tag-eket!!
  • Csibe001
    De a 30 év alatt miért nem öregedett?!S miért jön le a filmből az (legalábbis nekem) hogy ő nagyon azt akarja, hogy sean bean ne kavarja fel a dolgokat?S miért van összeégve a keze?S pont ezért gondolom, hogy ő alessa apja, mert nem érdekli, hogy ő is megéghet eccerűen kiszabadítja alessát, s őt nem éri utol alessa bosszúja.Hmm?
  • Solid Snake GH
    SPOILER!

A Gucci-s dologra valóban nincsen ötletem, az szerintem egyszerű dramaturgiai elem volt, hogy épp Gucci találta meg a megégett Alessa-t 30 éve (a fiatalsága számomra is rejtély). Az az elmélet, miszerint ő lenne Alessa édesapja...hmm...szerintem nem ő az. Ő csupán egy rendőrtiszt, akinek az édesapja egy borbélyüzletet vezetett a katasztrófa előtt Silent Hill-ben. A film alapján szinte semmi bizonyíték nincs arra, hogy Gucci lenne Alessa apja (bár lehet, hogy csak az én figyelmemet kerülte el, nem tudom, majd többszöri megnézés után világossá válik).

A takarító pedig 100%, hogy megerőszakolta Alessa-t. Már csak azért is, mert Alessa bosszúja elérte (szögesdróttal összekötve, bezárva a WC-be, és "Hogy merted! Hogy merted!" (Dare you, dare you) felirat a falon).
    Ebben a bosszúsdi-elméletben azért is biztos vagyok, mert Alessa az ellene vétkezőket (szektatagok, takarító) szögesdróttal végzi ki (hogy magának a szögesdrótnak mi a motívum-jellege, azt nem tudom, talán azért szögesdrót, mert az valóban képes fájdalmat okozni).
  • Csibe001
    Igen ebben igazad lehet!!
    Spoiler!!
    Viszont szerinted Gucci miért maradt fiatal 30 év után is?Ill Alessa Gucci lánya avagy sem?Sztem az ő lánya lehet.
    Továbbá milyen szerepe volt a takarítónak?Esetleg megerőszakolta a kis Alessát??Sztem igen.

Spoiler off

• Solid Snake GH
    Mellesleg tegnap délután én is megtekintettem a filmet. Kiváló lett, pontosan azt kaptam (talán többet is), mint amire számítottam. Messze a legjobb játékadaptáció, és az elmúlt évek között pedig a legjobb horrorfilm (a Kört nem veszem bele, az is elgondolkodtató és jó horror volt, de feldolgozás).
  • Solid Snake GH
    SPOILER!

Benne volt Samael, csak nem volt név szerint említve. Annál a jelenetnél, mikor a visszaemlékezés van, akkor ott van, hogy a megégett Alessában egyre jobban szétáradt a gyűlölet, míg a Démonnal (a filmben így hívják) nem egyesült a kórházi ágynál.

Mikor Rose megkérdezi az ifjúkori Alessa-t (aki valójában Samael, "a Démon"):

- Ki vagy te? (-Who are you?)
    - Sok nevem van. (I have many names.)
  • Csibe001
    Nkm egy dolog nem tetszett a fimben.Mégpedig az, hogy miért a gyűlöletre kellett alapzoni benne??MIért nem lehetett ugyanúgy mint a játékban Samael-re alapozni?!
    Meg ha van itt valaki aki játékrajongó az elmondhatná nkm, hogy kicsoda Valtiel?Ha jól tudom akkor ő az SH3-ban az a szörny akit soxor láthatunk (de nem küzdünk meg vele) mint az sh2-ben a piramsifejű.Remélem nem kérdezek nagy hülyeséget.Köszi
  • Unknow
    Spoiler :P Azért van aki még nem látta :D Direkt próbáltam elkerülni az ilyen dolgokat :D
  • Unknow
    A kör előbb volt mint SH... Ringu néven futott :) Mondjuk aki a Kör és az SH sztorijában párhuzamot talál annak csak gratulálni tudok :D Annak örülök,hogy sok okostojás leírja,hogy hú de brutális a film stb.. Azt,hogy miért ilyen és,hogy mit jelképeznek egyes szereplők (pl piramisfej), na arról már gőzük sincs. Egyébként nálam pl aki ismeri a sztorit a film 10/10et kapott volna, de így,hogy haverom sokat értetlenkedett lehúztam 10/8ra. Ezekután volt aki azt írta,hogy sok a szájbarágós motívum. Lehet,hogy volt egy - két erőltetett, de ez ebben a filmben helyén volt. Ezért mondtam amúgy,hogy jobb úgy nézni mint filmet mint játék adaptációt. Mert egy játék adaptációra betudsz ülni nagyon elvakultan, mert tudsz minden apróságnak örülni stb... Viszont ez filmnek is jó volt és ezért nem értem az ilyen embereket. Hameg nem szeretik a horrort akkor minek írnak róla kritikát?
  • Skyline
    Baromi egyszerü: Mert játékátirat,mert KONZOL játékátirat, mert ahhoz képest hogy szörnyes horror nem ijesztegetős és nem erre számítottak..
    Már olyat is olvastam hogy elkezdték irogatni hogy minek eröltetni ezt a kislányos gonoszos dolgot és minek kell a kört koppointani...a baj csak az hogy SH kicsit jóval elöbb volt mint a kör,de ezt számtalan összevisszairogató cikkíró nem tudja.
  • Prof William
    Igazad van... Amikor kiderül az igazság én már aszörnyeknek drukkoltam. Ne mondom hogy akár egy könnyet is ejtettem volna a szektásokért. :) Inkább vigyorogva hátradűltam, hogy most megkapják. :)
  • Unknow
    Hát én kevés helyen olvastam,hogy a legjobb...sok helyen lehúzták...csak nem vágom miért.
  • Skyline
    Már csak azt nem értem miért irogatja a sok barom cikkíró hogy az utóbbi idők legjobb játék adaptációja...Amikor nem az utóbbi idők egyike hanem rendesen az eddigi LEGJOBB...:)
  • Unknow
    Ja és remélem mindenki figyeli a részleteket. A falon a képeket pl, a szobák berendezései stb...minden teljesen ugyan az. Ezenkívül szívmnek fájó pontját végre normálisan oldották meg. Végre nem az van,hogy keres-kulcs-talál-használ hanem a történethez kapcsolódva van beleépítve NORMÁLISAN a tárgy találósdi. Remélem nem fogalmaztam nagyon hülyén de nem akartam spoilerezni :)