1152
Silent Hill
-
#390 szkjúzmí
-
#389 Spoiler mi a f@sznak van szerinted? -
#388 Nem értek egyet a meghaltak teóriával.. Ha meghaltak, hogyhogy nincs hulla?? Ha mágia van a dologban, egy másfél tonnás jeepet csak nem tüntettek el az arcok.. A mobilüzenet ugyan azér zavaros, amiért a rádió amikor behajtanak SHba.. Végül pedig, ha meghaltak, akkor a "túlvilágon" Cibyll meghal még1x? -
Prof William #387 Na moziban remek volt, de van vajon már belőlle jóminőségű verzió a neten?
Valahogy meg kéne még párszor nézni a DVD-ig. :) -
#386 Silent hill - Jó!
Piramisfej for President
-
#385 Ami a reteksubon van felirat az melyik verziohoz jó?
-
#384 Akkor mégegyszer.
Nem Hálivúd találta ki annak az állítólagos parajelenségnek a fehér zaj becenevet, hanem nyílván a parajelenség kutatói. Hogy miért, azt nem tudom, nem is nagyon érdekel.
Tudom mi a fehér zaj, tanultam elektronika órán.
Lehetne vitatkozni magáról a (ahogy az előbb is írtam ÁLLÍTÓLAGOSAN LÉTEZŐ) parajelenégről, szellemekről, anyámkínjáról, az máshova tartozik.
Ennyi. -
qper #383 milyen névrokonságban lennének már? leírtam hogy mi a fehér zaj. a hasonló című filmben ehhez a létező fizikai jelenség köré kanyarítottak egy történetet, ennyi a sztori. ettől még a fehér zaj fehér zaj marad, nem kell bedőlni a sok hülye halivúdi prodjuszernek aki a jobb eladhatóság és a meghökkentés miatt már a film elején megtéveszti a gyanútlan mozilátogatót hogy amit most látni fog az bizony valóságos dolog.
-
#382 Az állítólagos jelenséget is úgy nevezik, úgyhogy névrokonságban vannak. -
Prof William #381 Ok. Akkor lehet hogy nem így hívják a dolgot. De valahogy mégis otthagyta azt az üzenetet. -
qper #380 értem, tehát akkor paranormálisozni szerettek volna ezzel.
de a fehér zaj az nem egy paranormális jelenség ám, hanem egy nem harmonikus , tisztán szinuszos összetett rezgés, semmi köze nincsen a hasonló néven futott mozihoz :)
Az, hogy a sok handabandázó áltudós mit hord róla össze, ne tévesszen meg Téged :) -
#379 igazad lehet!
akkor mar biztos, hogy lesz masodik resze a filmnek? -
#378 Holnapra van jegyem az esti előadásra.Már várom nagyon.Egyike azoknak a filmeknek,akiket nem néznék meg otthon gyenge minőségben,felirattal. -
Prof William #377 "megneztem 2.szor is a filmet"
Nekem még nem volt bátorságom. :) Bár így hogy tudom mi mikor jön így már nem lesz annyira ilyesztő. Volt 1-2 jelenet aminél 23 éves fejjel a hideg futkározott a hátamon. -
Prof William #376 Ismered a Fehér Zaj nevű jelenséget? Ennek egy ága a telefonüzenetek. Állítólag bizonyítható esetek vannak hogy elhaltak nem sokkal haláluk után telefonra, üzenetrögzítőre mondtak üzenetet.
Szerintem ez az volt. Mivel Rose nem tudta hogy már nem él, vagy legalábbis a teste nem. :) -
qper #375 ma kora délután volt két szabad órám, és megnéztem a filmet, ami szerintem megdöbbentően jóra sikeredett. sajnos csak a második résszel játszottam eddig (de azzal sokszor), viszont azt megállapítottam magamban, hogy ez az első olyan adaptáció ami egy-az egyben hozza a játék hangulatát. ez egyszerűen a maga nemében egy mestermű.
egy dolgot viszont nem értek, javítsatok ki ha tévednék de úgy emlékszem hogy Rose Cristopher-nek a baleset után próbál telefonálni, rá is dumál a hangpostájára, amit Crish meg is hallgat -bár erősen recseg és el-eltűnedezik a hangja Rose-nak-. Ez valami paranormális dolog volt a filmben? Rose üzent a halálból, vagy csak egy rosszul sikerült baki? -
#374 Szerintem nem is kellett túlzásba vinni a szerepét.Pont elég volt.S sztem nem véletlenül nem beszéltek róla.Majd talán a folytatásban ;) -
#373 Hát igen, elég nehéz megemészteni a sztorit, főleg úgy,hogy sok minden még nincs tisztázva. Mi akik játszottunk a játékkal azért javarészt tudjuk ki - ki csoda és mi miért van a filmben (legalábbis nagy részünk) szal mi megértettük. A többieknek úgy vettem észre ,hogy 1-2 nap kell,hogy átgondolják mi történt és miért. -
BlackWolf #372 en megneztem 2.szor is a filmet es most is nagyon tetszett :) csak most nemvolt meg az a hangulat ami elso alkalommal ugyanis beszabadult 4 cigany kurva a terembe mar elnezest a kifejezesert akik kb 50es iq-val annyit fogtak fel a filmbol hogy a kislanynak volt valami elinteznivaloja . A vegen a filmnek meg kb ennyit szurtek le hogy milyen szep hazuk van amikor rosek bucsuztak . Igy igen illuziorombolo volt az egesz szegeny haveromek akik eloszor neztek nemis nagyon ertettek . Nekem annyi a filmben a negativ pont ,hogy a piramisfeju pali tobbszor is szerepelhetett volna :( talan majd a 2ben :) -
Prof William #371 ÁÁÁÁ tényleg! Ráadául Sean Been még hasobnlít is a 2 rész főhősére. Nézzétek csak meg az elején, ha nem hisztek nekem.
Amúgy tervezik a 2-őt?
Amikor a legelején még Real Word ben Rose átmegy az autóút alatt az akár a SH előképének is felfogható. A mocsokos környezet+ az autók hangja valami egész érdekesen szól abba a kis üregben. :) -
#370 Pedig a régi szereplőkkel lesz. Ezért nem a manus volt most a főszereplő hanem a csaj. Hogy legyen párhuzam a két rész között. Szted most ki fog levelet kapni a feleségétől? :) -
#369 Az az érdekes,hogy a legtöbb horror filmet még arra se méltatják,hogy a középszerű titulust megkapják. Ha nem tűnt fel jó kritikákat LEGTÖBBSZÖR csak művész filmek kapnak. Persze értem én...ha mindenhol ezt kapja akkor ez úgy is van. :P -
Prof William #368 "amikor az elejen az anya visszaszalad a kocsihoz, hogy beindítsa ám az, az 5. 6. indításra sem indul, DE amikor a vegen a kislányával beül és a 2. indításra beindul, az azért érdekes!"
Mert akkor már szabadok voltak. Elmehettek. Csak addig voltak a város fogjai, amíg az ott fészkelő hatalom akarta. Mint megfigyelted a szakadék is eltűnt, tehát elmehettek.
Bár
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Ez nem változtatott azon a dolgon, hogy már halottak voltak. Denem érzem szomorúnak a véget. Szabadok letttek. Előbb utóbb majd továbblépnek arról az emberi világhoz közeli túlvilágról...
-
#367 nah énis meglestem és olyan sok a jó véleményem, hogy inkább a jóval kevesebb negatívumot irom le:
-amikor az elejen az anya visszaszalad a kocsihoz, hogy beindítsa ám az, az 5. 6. indításra sem indul, DE amikor a vegen a kislányával beül és a 2. indításra beindul, az azért érdekes!
-a sok ember a városban... mivel mind a 4 játékrészt végigtoltam, sztem nem illett bele, ui. nyomasztóbb lett volna a film nélkülük!
ENNYI a negatívum!
mindenkeppen pozitívumként említeém meg, hogy:
-nem arra a 85-95 perces sablonra keszult mint a letobb horror!
-nagyon zsír-wow, hogy a "happy end" sablont is elhagyták!
-hang effektek megvalósítása fenomenális!
számomra ez a film, egy audio-vizuális orgazmust nyújtott!
ha a többi (sablon) hentelő,- szörnyes,- pszicho,- tini,- zombis horror filmeket "HORROR"-nak nevezzük, akkor a Silent Hill nem horror, hanem vmi más... vmi jobb! -
fanatifo #366 A zenét adom az félelmetesen jólett!! -
Prof William #365 Nekem is! Hajrá Gans.
Lehet hogy középszerű filmnek skatujázták be, de akkor is mérföldekkel jobb miont az eddigi megfilmesítések.
Hány megfilmesítésben láttátok hogy ennyire átraktak játékbeli dolgokat? Hangulat, lények, zene, épületek. Talán a Doom-ban? Phöh... Talán a RE ben? (Na jó ott igen de ott csak a zombik voltak.)
Amikor először szólat meg a kürt csak néztem, milyen jól megoldották a azt a részt. Ahogy az ég lassan feketedik + minden... Hangulat!
Vagy amikor SH felé mennek...
Aztán amikor az iskolát keresi... az is remek. A zene szintúgy, bár a 2 bőé berekhattak volna többet.
Nagyon bejött a végefőcím utánni kredit is.
Az első lények feltünése... rég paráztam be hororron, de komolyan majd kiugrott a szivem.
Hogy nem tökéletes? Semmi sem az, de a tökéletlenségeivel is nagyon jó film.
Soha roszabbat.
Viszont ha terveznénk új részt akkor két dolgot ajánlok megszívlelésre.
1: Gans rendezze.
2: Nehogy a régi szereplők feltűnjenek benne! A történet, SH egy fejezete lezárult. Rókabőrefektussal csak rontanámak rajta. Új sztori, új szereplők,(Lehetőleg Sh hoz méltóan.)
ba most egyelőre ennyi. Hamarosan megint jövök. amint sötét lessz... :) -
#364 A pletykák szerint ráadásul Christophe Gans csapata vág neki a Metal Gear Solidnak. Hát, a Silent Hill után minden bizalmamat elnyerték a srácok. ;)
Előre, Gans mester! -
fanatifo #363 Tegyél rá nemérdekel de azért van benne vmi amit mondok ha nemzetközi értékelések is egy közepes filmnek skatulyázták be!!Én ismerem az Sh világát kedvenc sorozatom játékban sokszor vittem végig szal van fogalmam róla!A residentre meg teszek nagyívből azis egy kalap szar lett mind2 része!Sajnos az a baj hogy eddig egyetlen egy film sem tetszett ami játékból készült!!És ha jól olvasom sajnos kezdik készíteni az MGS filmet nah annak a története nemfog beleférni 2órába.......de mindig bizakodok mint mostis bizkodtam hátha jólesz.....tévedtem -
Prof William #362 Van amikor az hogy nem mutatnak valamit többet mutat mintha mutanák...
Viszont ami zavart Cybillel kapcsolatban...
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Hogy ott nem halt meg. Pedig jól felvezetett jelebet volt. Amikor később mutatták egy kicsit fellélegeztem, hogy mégsem halt meg és várni kezdtem miféle szerrpe lessz még, de mint tudjuk elég kurtára sikerült az a szerep. :)
-
#361 Biztos a Resident Evil filmből indult ki
Abba volt értelmetlen hent brutalitás... -
#360 "amikor összeverték nem mutatták sajnos"
Ez azért elég morbid. Egy horror film nem ettől lesz horror és sztem pont jó,hogy nem mutatták és csak szükséges esetekben volt mutatva a brutalitás mikor annak valamiféle jelentősége volt és mondani valója. Legalábbis én poénból sehol nem láttam benne erőszakot. Bocs haver de részemről ráteszlek arra a lapra ,hogy "mint tudjuk az SH játékoknak nem a történet a lényege". -
#359 Hát ha végignyomtad és nem jött le a történet az azért már bocs de gáz...oké ha nem jött be meg minden..dehogy nem érted mi volt.... Az azért érdekes :P -
Prof William #358 Nekem nem nagyonvolt kedvem röhögni... Főleg az első darkosodási jelenet után... -
skristof #357 basszameg.. most kurvaideges lettem :@@@@
milyen szar egy város ez (Kaposvár) h itt is van hhálivúd multiplex de még a jövő heti programban sincs a SH.... nem akarom letölteni, erre a filmre várok hónapok óta, és erre.. pécsre kéne utaznom h lássam, csak érettségi :\
nem is tudom meddig kell majd itt várnom.. fasza -
fanatifo #356 amikor összeverték nem mutatták sajnos az elégetés tényleg nemvolt rossz!De átéltem csak sajnos csalódtam a filmben és volt benne egykét vicces jelenet!Sajnálom részemről hogy ilyen lett -
#355 Én nem mondtam, hogy nem vélemény a tiéd csak közöltem, hogy én meg voltam / vagyok vele elégedve.Egyébként ha jót röhögtél párszor akkor nem élted át kellőképpen.Részemről egy dolog jött ki viccesen, amikor Rose kiesik a kerítéslukon :D
Egyébként elég durva jelenet volt mikor cybillt összeverik ill elégetik meg a végén is elég durva Alessa bosszúja szvsz. -
fanatifo #354 melyik volt a széttépős részen kívül durva?Egyszer nem ijedtem meg sőt röhötem jópáraszor lehetett volna sokkal érthetőbbre is a storyt...nekem nem jött be ezis egy vélemény nem?Jah nagy Silent Hill fan vagyok összes részt végignyomtam!Egy pozitívum volt azpedig a zene mert az fenomenális lett!! -
#353 Én pont fordítva éltem meg, azt hittem, hogy nem lesz ennyire kegyetlen...én maximálisan meg vagyok elégedve vele. -
fanatifo #352 nah most jöttem ki a moziból háttttt........... lehet énvagyok a hülye de én nemértettem tisztán a filmet zavaros volt több vért több parás jelenetet vártam abszolút átlagos film.....hozzáteszem sajnos -
Prof William #351 csinált