Silent Hill - The Movie
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Nagy Thx azoknak akik még szinkront is csináltak 2 és 3 hoz 😊
Nekem videó cd-n van meg a film, az lenne a kérdésem, h hogy tudom lejátszani, úgy, h még feliratot is tudjak mellé tenni (mondjuk egyáltalán elindítani se tudom<#vigyor2>#vigyor2>)? Vagy át tudom e konvertálni avi-ra? <#wave>#wave>
ALien
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
nekem az viszont nemvilagos hogyha meghaltak es az a lelki valojuk volt vagy mi amiben silent hillbe maszkalt rose es a rendorno miert nemtalaltak meg a kocsit meg a motort.. es mi tortent a hullajukkal
Viszont Sean Beann egy kis rásegítéssel simán elmenne a 2 rész fõhõsének.
www.hosszupuska.freeweb.hu
De most idegesít, hogy ennyire meg kellett vágni a filmet, hiszen ahogy értesültünk most róla a teljesben benne van Eddie Dombrowski is.Meg lefogadom, hogy több dolog lenne világos benne mint most 😊
ha ennyire bejön nekem is, akkor biztos, hogy kijátszom mind a 4 részt.. kerüljön aármennyi idõmbe is 😊
football without ultras is nothing
Remek volt látni hogy a "találok egy nyomot" stílust milyen jól beletudták rakni.
Jõvõ héten lehet hogy megint megnézem egy lánybarátommal aki szintén nagy SH fan. Kíváncsi leszek mit szól hozzá. Bár ahogy ismerem... egyrészt nagyon fog neki tetszeni, másrészt meg eggyes jelenetek majd nem tetszenek neki. Fõleg a vége fele...
Én amúgy poztívnak éreztem a végét.
Kihozta belõlem, hogy újra végigjátszam az összes SH-t 😛
Van itt még olyan aki egyébként nagy fanja a játéknak?
Érdekes volt a nézõközönséget nézni akik a kezdeti röhögcsélõs dumálós hangulat után ezután méla kussbanb ültek. Elvétve halatszott pár "aztarhoadt + hú anyám" döbbenés... 😊
S igen valószínûleg igazad van.
Most újra elõkaptam az SH3 játékot s szinkronosan végig viszem, kiváncsi vagyok egy-két dologra.Hátha kiderül még 1-2 dolog 😛
\"Tanulni gondolkodás nélkül sötétséget, gondolkodni tanulás nélkül veszélyt jelent.\" /Japán közmondás/
SPOILER!
\"Tanulni gondolkodás nélkül sötétséget, gondolkodni tanulás nélkül veszélyt jelent.\" /Japán közmondás/
- Christopher Britton .... Eddie Dombrowski (as Chris Britton) ???
Mert a filmben nem szerepel...
Lehet lesz valami kibõvített verzió?
Meg abból mi igaz, hogy a 'nyers' verzió tényleg 3 és fél órás???
football without ultras is nothing
A Gucci-s dologra valóban nincsen ötletem, az szerintem egyszerû dramaturgiai elem volt, hogy épp Gucci találta meg a megégett Alessa-t 30 éve (a fiatalsága számomra is rejtély). Az az elmélet, miszerint õ lenne Alessa édesapja...hmm...szerintem nem õ az. Õ csupán egy rendõrtiszt, akinek az édesapja egy borbélyüzletet vezetett a katasztrófa elõtt Silent Hill-ben. A film alapján szinte semmi bizonyíték nincs arra, hogy Gucci lenne Alessa apja (bár lehet, hogy csak az én figyelmemet kerülte el, nem tudom, majd többszöri megnézés után világossá válik).
A takarító pedig 100%, hogy megerõszakolta Alessa-t. Már csak azért is, mert Alessa bosszúja elérte (szögesdróttal összekötve, bezárva a WC-be, és "Hogy merted! Hogy merted!" (Dare you, dare you) felirat a falon).
Ebben a bosszúsdi-elméletben azért is biztos vagyok, mert Alessa az ellene vétkezõket (szektatagok, takarító) szögesdróttal végzi ki (hogy magának a szögesdrótnak mi a motívum-jellege, azt nem tudom, talán azért szögesdrót, mert az valóban képes fájdalmat okozni).
Spoiler!!
Továbbá milyen szerepe volt a takarítónak?Esetleg megerõszakolta a kis Alessát??Sztem igen.
Spoiler off
Benne volt Samael, csak nem volt név szerint említve. Annál a jelenetnél, mikor a visszaemlékezés van, akkor ott van, hogy a megégett Alessában egyre jobban szétáradt a gyûlölet, míg a Démonnal (a filmben így hívják) nem egyesült a kórházi ágynál.
Mikor Rose megkérdezi az ifjúkori Alessa-t (aki valójában Samael, "a Démon"):
- Ki vagy te? (-Who are you?)
- Sok nevem van. (I have many names.)
Meg ha van itt valaki aki játékrajongó az elmondhatná nkm, hogy kicsoda Valtiel?Ha jól tudom akkor õ az SH3-ban az a szörny akit soxor láthatunk (de nem küzdünk meg vele) mint az sh2-ben a piramsifejû.Remélem nem kérdezek nagy hülyeséget.Köszi
Már olyat is olvastam hogy elkezdték irogatni hogy minek eröltetni ezt a kislányos gonoszos dolgot és minek kell a kört koppointani...a baj csak az hogy SH kicsit jóval elöbb volt mint a kör,de ezt számtalan összevisszairogató cikkíró nem tudja.
LiveId: HUNRa1n PsnId: HUNKa1n
Látszik hogy aki a cikket írta legjobb esetben is csak 5 percet ha játszott a játékkal vagy 0 angoltudással nyomult és az egészbõl csak azt értette hogy megy és keresgél,gyilkol..😊
A film alapjául az elsõ Silent Hill rész szolgál, a történet is ezt a vonalat követi, egy - két helyszín, szereplõ azonban visszaköszön még a Silent Hill 2bõl is. A 3. és 4. részbõl ne keressen senki semmit. Elõször elgondolkozik az ember,hogy miért lett egy nõ a fõszereplõ? A választ szerintem keressük abban,hogy a filmnek lesz -e folytatása vagy sem. A 2. részben ugye egy teljesen más szereplõt ismerhetünk meg aki ismert okból veszi az irányt Silent Hillbe. Párhuzam nélkül nehezen tudna elképzelni az ember egy második részt ennek a filmnek ám így a rendezõ csinált egy párhuzamot és nagyon ügyesen meghagyta azt a 2. résznek amitõl majd az második rész lehet. A Piramisfejû pont annyit szerepelt amennyit kellett és pont úgy ahogy kellett. Felvezetésnek pont jó volt ennyi belõle, itt nem õ volt a lényeg. Ettõl függetlenül a játék rajongóinak bizonyára nagyon tetszett,hogy megjelent, teszem hozzá,hogy aki nem játszott a játékkal is már szerepet tulajdonított nekik. Ez is mutatja szerintem azt,hogy a filmben sikerült minden lény "személyiségét" visszaadni. A nyomasztó hangulat megmaradt, Silent Hill továbbra is rémísztõ marad és nem csak azok számára akik játszottak a játékkal. Köszönhetõ ez leginkább a nagyszerû rendezõi munkának és az eszméletlen jó hangtechnikának. Ahogy itt sokan mondták itt nem a rémisztgetés volt a cél hanem az,hogy nyomasztó legyen a környezet. A játék készítõi is elmondták anno,hogy a szörnyek itt nem úgy rémísztenek,hogy elõugranak hanem úgy,hogy látod ahogy megy feléd, ahogy szenved, ahogy vonaglik. Valahogy az ember így képzeli el a purgatóriumot ahol a lelkek szenvednek, bár ez már talán inkább még is csak a pokol maga. Itt nem azért félsz mert megijesztenek, itt rád ragad a depresszió és elnyom. Nem azt mondom,hogy ez teljesen vissza lett adva, valószínû,hogy kevesek fognak ezután magukba zárkózni, de az elsõ résznek nem is ez volt a lényege. Ettõl függetlenül az emberi kegyetlenség igenis rémisztõ tud lenni. Nem egyszer úgy voltam a történet közben,hogy talán inkább választanám a szörnyeket mint az embereket... Nem tudtam eldönteni kik a rosszabbak. Amikor azért ilyen dolgon elgondolkodik az ember egy film közben és ennyi mindent észrevesz akkor felmerül a kérdés,hogy miért lett ez ennyi helyen lehúzva? Miért lett ez egy rossz film? Megmondom, azért mert játékból készült és sokan úgy álltak hozzá,hogy jó nem lehet. Pedig ez a FILM jó! SÕT, játék adaptációnak is jó! Mindenki megkapta amit akart. Most még megkérdezném a sok kritikust akik lehúzták a filmet,hogy ugyan uram bocsáss akkor mitõl jó egy horror film? Nem ez kell egy horrorba? Ha eltekintek attól,hogy ez egy játékból készült még akkor is azt mondom,hogy az utóbbi pár év legjobb horror filmje. Itt nem kap a nézõ idióta feszültség oldó poénokat, nem fogja a vicces feka idióta módon feldobni a hangulatot. A hangulat megy egyre mélyebbre és mélyebbre, egészen addig amíg el nem éri Silent Hillt. Nem lett az év filmje, nem lett a legjobb horror film de JÓ lett. Rég volt már,hogy horror filmet láttam. 10/8 pontot szerintem megér.
Szerintem pont a történet az ami az egyik nagy erössége a játéknak.
Ennél már csak az volt jobb amikor egy 70 éves faszi írt cikket a Sin city-rõl. Persze õ csak a gyilokot látta meg az egész filmben!
Bf2 topic 99K,120K! KisköcsögKör C4
Spoiler
"Nos, aki már játszott a Silent Hill játékokkal, az tudja, hogy történet az nem nagyon van."
Akkor én biztos nem azokkal a Silent Hill -ekkel játszottam, amire õ gondol.
Egyébként van valakinek képe a piramisfejûrõl?