1152
Silent Hill
-
Prof William #792 Halottál a Fehér Zaj jelenségről?
Ez az amikor a telefonban vagy a tv adásából kiszűrődő hangok mintha emberiek lennének. Mintha beszélnének. A sokan ismerték(vagy vélték felismerni) halott szeretteik hangját így. Állítólag volt olyan eset amikor a nő a halálos autóbaleset után hvta fel a férjét hoyg segítsen mert balesetet szenvedet.. (ismerős nem?) -
Katarn576 #791 Én mondjuk nem értek azzal egyet hogy már az elején meghaltak. Ugyanis ha emlékeztek rá miután Rose túlélte az első sötétséget illetve azokat a gyerek zombikat vagy miket, utána mikor kivilágosodott akkor gyorsan visszament a kocsihoz beíndítani és rögtön telefonált is a férjének és tudtak is beszélni egymással. Ergó szerintem később halhattak meg, vagy lehet hogy nem is haltak meg.( Cybill kivételével mert az ugyebár megsült)Tehát mégmielött találkozott volna a piramis fejűvel Rose, azelött kellett meghalnia vagy eltünnie a másik alternativ világban mert egy folyóson volt Rose és a férje de mégsem látták már egymást csak a férje érezte az illatát a nőnek. -
Prof William #790 Talán azt vatte alapul hoyg a baleset halálos volt, de sazellemként Rose kóborolhatott SH-ban. -
#789 Habár kétlem hogy bárki is elolvasná (elég csak az első nagyobb fejezetet), azért belinkelem:
LINK -
sorrow #788
inkább alternatív álmok,.... Alessa álmai
szerintem nem lehet tudni, eldönteni hogy álmodod-e silent hill-t vagy az álmodik téged...illetve tényleg ott vagy-e járod-e utcáit...
Lásd az első rész "BAD" befejezését mikor a baleset tényleg halálos kimenetelű vagyis nem is szállsz ki az autóból megkeresni a lányodat.
Vagyis Silent Hill dönti el hogy halottan, szellemként kóborolsz vagy egy alternatív világban de élőként....
-
#787 Hát pedig a játék részeiben alternatív univerzum(ok) van(nak)... -
#786 Pedig igen komoly sokoldalas levezetése van, ha megtalálom belinkelem... Mellesleg sokkal hihetőbb és kevésbé klisésebb, mint az alternatív univerzum-elmélet. -
Prof William #785 Poénnak jó. :) -
#784 Szerintem inkább valószínűbb, hogy
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Rose beszívott (White Caludia és a nagy tűzvész ugyebár) és vegetál, Cybil már az elején beborult az árokba és a nyakát szegte, a "városlakok" meg egyszerűen nem léteznek. -
Ádesz #783 Bezony ám:) -
Prof William #782 Igen. ÉS a hitük ereje (bámilyen hazug és beteg volt az a hit) megóvta őket a templomban. Mert azt hitték istennevében cselekednek, pedig csak a saját vakhitük óvta őket.
A démon nem tudot hozzájuk férkőzni és elvinni őket ebből a köztes létből.
Monta is Rose.
- Isten nincs itt!
Rose először bement és megingatta a hitüket a dumájával, majd ugyebár behozta a démont/Alessa-t. :)
+ Ha egy templomban vért ontanak az megszencségteleníti a helyet. (Teológián volt rólla sz.) + ugyebár a démon vére/maga a démon volt ami kifolyt. Az elárult Alessa vére. Ez pont elég volt hogy összeomoljon a védelem.
Aztán jött Alessa és egy könyned akupunktúrás kezelés kiséretében vitte a pokolba a bűnösöket. :) -
Ádesz #781 Mer ugye a tűzben meghalt mindenki. Senki nem élte túl... -
Ádesz #780 Jó de akkor tehát a filmben mindenki halott! És akik a templomban voltak azért nem kárhoztak el mert vakon hittek abban, hogy amit tettek az az egyetlen igazság. Így még meghalva is hittek tovább, így a démon és Alassa nem tudta őket bántani? -
Prof William #779 Mondta is rendörnő hogy ő is beverte a fejét. Lesett a motorról és a többi sejthetitek... -
#778 Jajj a rendőrrel ami történt...burr -
Ádesz #777 Lehet h akkor azért vérzett a rendőr feje, lehet h valami kis utalás. A Rose feje is véres volt... -
#776 csak jön majd valaki aki elmagyarázza érthetően :D -
Prof William #775 Sztem meghaltka mér az elején a belesetben azért ragadtak a másvilágon. :)
A démon csak azt mondta, hogy segít visszahozni a lányt. Egy büdös szó sem volt szabad elvonulásról. :) -
Ádesz #774 De akkor az teljesen logikátlan. Segítettek a démonnak és Alessanak, így mért nem kerültek vissza? -
#773 én is arra tippeltem, hogy benn maradtak a másvilágban... -
Ádesz #772 Én is megnéztem. Ne nézzetek hülyének de nagyon nem vok otthon a Silent Hill világában, de a végét nem nagyon értettem: a csaj és a lánya hazamennek de a Sean Bean mégsem látja őket. Miért nem? Egy másik világba kerültek? -
#771 Nah végignéztem.. Csodálkoztam mit keres a 3 zenéje, a Credits alatt :D -
Prof William #770 Játszottam 2 vel.
De hát ki más jöhetne megbüntetni a bűnös városlakókat mint a Bíró? :)
És ha kinyirják? Max a következő darkosuláskor visszajön. :) -
#769 Én arra is gondoltam már, hogy betették mint jelkép de ugyanakkor a lehetséges folytatás ill másik SH film felvezetése végett is bekerülhetett. :)
Bár nem szeretném ha kinyírnák. :P -
#768 szerintem mint jelkép került csak be, ahogy a hójagfejű nővérkék. -
#767 Tudom Tudom h vmi nagy kutya volt...itt meg csak beköszönt, nem is értem mit keresett ott? -
#766 Hát ez a film elég beteges... -
#765 Nem főellenségre gondoltam, hanem hogy csak berakták a filmbe, elveszítve ezzel a tényleges szerepét (ha játszottál a SH 2-vel értenéd mire gondolok) -
#764 Én már akkor megrémültem mikor megláttam azt a sok embert a városban, de jól megoldották.
"WITCH! WITCH! BURN THE WITCH!" -
Prof William #763 Ettől rettegtem a legjobban amikor halottam hogy SH-t filmesítik. De szerencsére nagyon kellemesen csalódtam.
Esetleg lehetett volna egy tökös tengerészgyalogosokból álló kommandó akik behatolnak a városba lőni. :) -
#762 SZERENCSE hogy nem került fegyver hősnőnk kacsói közé!Me a végén szuperwomen-rezidentívől lett volna belőle aki lekaratézza az óriás férgeket,molylepkéket,piramisfejt,meg a GOD-ot. -
Prof William #761 Elég gagyin lett volna megoldani ha lett volan valami főellen akit a végén hősnőnk Shotgun, vadászpuska kombinációval takarít el. :) -
#760 Hát nem volt egy főellenség, mondom itt az emberi gonoszság volt az ellen. -
#759 Én csak azt sajnálom hogy már az elején ellőtték céltalanul a piramsifejet. -
#758 HJA amúgy jó aza befejezés mert én mindíg így képzeltem el a várost, aki ott botorkál az már csak egy lélek a menny és a föld között.A silent hill 1nek az a rossz vége h Harry a kocsijában holtan fekszik, na az az igazi befejezés, és az a filmre hajaz
DE ennek a filmnek semmi köze a game timeline-jához mert cybillt nem lehet hova tenni a film és a játék miatt.
(ha jól megnézitek az elején az aluljáróban fel van firkálva cheryl neve a falra piros betükkel, ez az alázat a játék iránt, szép) -
Prof William #757 Bizony. Holnap megyek is a Debreceni cora ba és veszem is meg. :)
Érdekes volt a vűltás hogy tulképppen a szörnyek a jók és a ott ragadt emberek a gonoszak akik megérdemelten ragadtak ott... -
#756 Egyik legjobb játék adaptáció hölgyeim és uraim, nem olyan gusztustalan és parás mint a játékok de jó kis film, hangulatban naon ott van mert ugye hát a ZENÉJE, igen igen...
Inkább az emberi gonoszságra fektették a hangsúlyt(csőlátású boszorkány üldözők),ami tényleg elrettentő(szegény cybill)
Az gáz csak h a semleges néző aki nem ismeri a gamet,azt mondja h ja megint egy kislányos horror szellemekkel!Pedig ezt a kislánystílust a silenthillből lopták, pl Kör film rendezői -
#755 én meg tegnap este néztem és hát csak jót tudok mondani róla,és szerintem annak fog nagyon "átjönni" aki játszott a játékokkal,én személy szerint anno nagy SH rajongó voltam,vagyok és talán az elsö rész jött be a legjobban és a film is erre emlékeztet...
a zene is szinte ugyan olyan stilusu minta game-ben,talán egy kicsit a befejezéssel nem voltam megelégedve...
ezért csak 9/10 -
#754 Én tegnap éjjel néztem és mit mondjak el voltam tölle ájulva a kameramozgás hát az nagyon ott van a zenéröl és effektekröl nemis beszélve!!Megatombrutál minden szempontból bátran ajánlom mindenkinek !!KÖTELEZŐ! -
sorrow #753 Mondjuk úgy horror-akció.