263
a véleményetekre vagyok kiváncsi
-
#223 Mi ez a pangás?
Az új C5-öt nem véleményezi senki? -
#222 "Ez bármelyik márkára igaz,öregben csak egyszerűt!"
Ezzel nagyon egyetértek.
Nincsenek csodák, nem kapsz meg egy felsőkategóriás autót használtan fillérekért. Vagyis megkaphatsz, de ennek ára van, ami pedig a megbízhatóságban és a szervizköltségekben mutatkozik meg.
Ha drága autót akarsz használni (függetlenül attól, hogy C6-ról, 5-ös BMW-ről vagy bármiről van szó), megveszed fiatalon, kevés km-rel, drágán, és aztán túladsz rajta.
Nyugat-Európában nem olyan nagy divat anyagi okokból régi autót használni, ha meg valaki szerelgeti, ápolgatja a régi autóját, azt már valószínűleg a hibák nem is zavarják.
A gáz az, amikor az újonnan vagy 1-2 évesen vásárolt autód áll le az út szélén, de sajnos selejtes példányokra minden márkából volt már példa, persze vannak kifejezetten megbízhatatlan típusok is, mint pl. a Peugeot 307. -
-
DJ BP #220 ebben az a jó, hogy 1-2. tulajnak nem lesz baja vele, majd a későbbieknél lesz gáz vele, nekik meg kevesebb pénzük van :DD -
#219 Hidropneumatikus rugózás
A Citroën által kifejlesztett rugózási rendszer, amely nagynyomású semleges gázt használ rugózó közegként. Az egyszerű légrugókkal ellentétben itt a kerekek mozgását nem mechanikus kapcsolat, hanem folyadék közvetíti.
Azonban azok mégsem tudnak keveredni, mivel a két közeget membrán választja el egymástól. Az így felépített rugóstagoknál nincs szükség különálló lengéscsillapítóra, ezt a funkciót a hidraulikaolaj útjába iktatott fojtás látja el.
A rendszer előnye, hogy a szintszabályzást egyszerűen képes megoldani, kicsi a helyigénye és a hidraulikus rendszer más rásegítőknél is alkalmazható.
Hátránya viszont, hogy hidraulikus szivattyúra, nyomástárolóra, bonyolult nagynyomású hidraulikus rendszer kiépítésére van szüksége, s mindemellett még tetemes teljesítményt von el.
A rugózást az is befolyásolja, hogy a rendszernek viszonylag nagy a kezdeti ellenállása, így kisebb útegyenetlenségeken zötyögősebbnek tűnik a rugózás. A hidropneumatikus rugóstagok karakterisztikája függ a terheléstől.
Az olajutántöltés ugyanúgy működik mint a motorolajnál,azzal kevesen mennek szerelőhőz.
A gáz szinte sosem ereszt,mivel a gömbökből nem tud kijutni. -
#218 Na azért ez nem ilyen egyszerű!
Igen tölteni kell,de miért?Mert elment belőle az olaj.
Miért?Mert ereszt.
Akkor mit kell cserélni?
Tömítéseket,szelepeket stb. és mivel egy komplett rendszer a kormányszervóval fékkel együtt,bárhol lehet a hiba.
Bonyolult rendszer,sok hibalehetőséggel.
-
Vlala #217 A BX-nek van egy érzékeny része: a hidraulika kiegyenlítőtartálya. Szeret leengedni. Az egész művelet annyi, hogy fel kell tölteni, de ehelyett az élelmes szerelő gyakran mondja azt, hogy "sajnos tönkrement, az egészet cserélni kell"... Mondanomsem kell, a kiszerelt cseredarab a polcra kerül, onnan meg a következő balek autójába.
-
#216 Tiszta sor!
Amúgy a bmw sem külömb öreg korában.
Na jó a fapados 3-asok talán,eltekintve hogy zabálják a benzínt és az olajat,de a komolyabb bmw-k sem hálásak öreg korukban.
Ez bármelyik márkára igaz,öregben csak egyszerűt!
-
#215 volt bx-ed tudod mennyibe kerül ha tönkremegy a rúgózás alkatrészei ha tönkremennek
akár 200eFt- is lehet
az autó meg nemér annyit
egyik ismerősőmnak van 1 -
#214 Van egy svájcimagyar ismerősöm 3 évente cserélgeti a nagyköbcentis kocsijait,és mindíg citroént vesz,leszarja az értékvesztést,mert a szervíz kinyalja a seggét mindent elintéznek helyette ,persze beveszik a régit cserekor,még szervizelés idejére is cserekocsit kap.
A helyében lehet hogy én is vennék egy ilyet.
Persze nálunk öregen a faszomnak se kéne!:)
-
DJ BP #213 Ez de gép lett. Csak azt nem tudom, ez is olyan nehéz lesz-e, mint a Picasso, és az ár hozzá képest hol lesz :)
-
gadna #212 Szar -
DJ BP #211 C6-os elég kényelmes jószág... -
#210 Kinek a tapasztalata?Tied?
A bx-ek állítólag 1.9 dízellel megbízható jó kocsik voltak,egy c4 biztos hogy problémásabb. -
#209 a régiek megszarabbak voltak ez a tapasztalat
de azok kényelmesek voltak nem úgy mint a mostaniak -
#208 Nem szeretem az új Francia autókat! :/ Elég sok rosszat halottam/tapasztaltam róluk!
Viszont a régebbiek nagyon jók voltak! :)
-
Zsolcz #207 :O beirtam keresöbe azt ho Citroen, gondoltam megnézem Mike nyitott-e ien témát:O és erre kiderül hogy nyitott:O -
#206 nem a bajor sőr a legjobb -
#205 francia autó 1 sz♠r!!!!!! -
#204 Én meg a régieket bírom,90-óta nem igazán.
A picasso hányadékul néz ki szvsz. de a c5-is olyan mint egy strandlabda.
Megvenni meg egyiket sem merném,a régi adagolós dízel legalább megbízható volt,a hdi-t meg ki kell fogni,úgyhogy nem lesz citroénem.
Nem bíznék bennük.
-
#203 én személy szerint birom a Citroeneket, főleg az új modelleket (C2, C4, C6). van a formályukban valami, ami megfog!
Persze Opel 4Ever, de azért nem rossz ótóók ;) -
#202 ja persze mert nem Samsung -
#201 XM nekem túl nagy volt, már nem volt kényelmes, ellenben a Xantia... -
#200 hopp, él még a topikom! :) -
#199 Gondolom a bajorkifli a legjobb!:) -
DJ BP #198 amúgy az új BMW-k is sokszor besz*rnak... -
-
-
#195 ami francia az szar, kívéve franciakrémest -
#194 Idővel mindegyik leenged,mert lassan elmegy a nyomás a rendszerből.Ha oldalazva felállsz a padkára,reggelre a kipufogón fekszik a kocsi.Tök jó! -
#193 "- Az igaz, hogy a rugózásuk elsőrendű, de miért kell az autónak leállított helyzetben teljesen leülnie ? Úgy néz ki , mintha elromlott, bedöglött volna, emelett még hátra beszállni is nehéz így."
Úgy tudom, hogy nem muszály leengedni! Van egy kapcsoló amivel lehet fel-le engedni a kocsit.
Amúgy nekem volt több Citroenem, most is az van, és szerintem az egyik legjobb kocsi ;) -
blackgamer #192 Az biztos a "két ló" poénos autó
sőt ha kijön a frissített verzió...
-
Vlala #191 11 CX? Annyi már gombócból is sok :) Mindenesetre add át a haverodnnak, hogy csak így tovább! -
#190 Mi van? -
#189 És persze minden rózsaszín körülöttem -
#188 Egy haverom CX-buzi 11 darab van neki,van mentőautó verzió is.Kényelmes modern kocsi volt fénykorában,de nagyon bonyolult,igy később problémássá válik a tipus,de ezt mondják az XM-re is.Újban biztos nagyon jó kocsi,de öreget nem vennék. -
#187 Volt egy kacsám,jó autó,de primitívsége ellenére elég kényes.Aki szeret vigyázni a kocsijára,és kifog egy eredeti példányt az nem jár rosszul.Nem akartam eladni,de egy ruszki dugdosta a dollárját,nagyon megtetszett neki a kacsa így eladtam. -
#186 Nekem 2évig Picassó 1,8 benzines volt a céges autóm, motorikusan soha nem hagyott cserben.
Most C4 coupe van 1,6Hdi 4000 km után csak azt mondhatom olcsóban és gyorsabban tudok közlekedni.
Saját pedig Opel és ezzel is + elégedve csak szerintem indoktalanul drága nagyon a német autók a franciákhoz képest.
Mert szerintem nem rosszabbak sőt ... -
#185 ja, sajna ezt is tudom ... -
#184 az biztos .....