182
A legjobb vírusvédelem-SZAVAZÁS
  • bmate0007
    #182
    tudom, értettem :)
  • zvaragabor
    #181
    Hmm...lehet félreértetted, amikor letöltöm a free-t, akkor én tulajdonképpen a PRO verziót kapom meg ajdándékként 15 napig. Szal ha most letöltöd a freet, akkor 15 napig még a pro verzióként fog működni.
  • bmate0007
    #180
    -t
  • bmate0007
    #179
    hú bakker. a free az sztem 1 rakás kaki. inkább megwarezolom a pro-z :D
  • zvaragabor
    #178
    Van. A free az alábiakkal tud kevesebbet a PRO-hoz képest:
    -beépített web-kereső extra információért a malware-ekről
    -teljesen konfigurálható egyéni haladó beállítások
    -haladó program opciók
    -lehetőség a rootkit kereső ütemezésére, és testreszabására
    -Malware karanténba zárás, és eltávolítás - találatot csak blokkol, de nem tudja törölni
    -meg még 1-2 dolog ami nem függ össze a védelemmel
  • bmate0007
    #177
    aha. free-ban 1 védelem?
  • zvaragabor
    #176
    nem, letöltöttem a free-t, de az 15 napig PRO verzió, 15 nap elteltével lebutul a free verzióra.
  • bmate0007
    #175
    de te a Cyberhawk-ra vásároltál serialt?
  • zvaragabor
    #174
    gyáá még ilyen hibákat: CyberHawk link mellett a "szűr." véletlenül került oda.
  • zvaragabor
    #173
    "Viszont szerintem kér volt időszakokra lebontani a status-t."
    így jobban hangzik:
    Viszont szerintem kár volt időszakokra lebontani az eseményeket.
    :)
  • zvaragabor
    #172
    Jobb topikot nem találtam neki, szal ide jöttem. :)

    szűr.CyberHawk

    Ez nem vírusírtó, hanem afféle HIPS, vírusírtó mellett használható, nem okoz gondot. Állandóan véd. Figyeli az éppen futó alkalmazásokat, és amelyiket kártékonyvan véli, azt leállítja. Szal nem adatbázis alapján szűr. Van benne rootkit scanner is. Van PRO, és Basic(free) verziója. A PRO az alábbi táblázat alapján tud többet. 15 napig ingyenesen használható a PRO, 15 nap elteltével leáll benne az a néhány opció/modul, de továbbra is figyel, és véd. Elvileg ha talál valamit, azt automatikusan karanténba zárja, vagy törli, szal nem kell felhasználói beavatkozás. Automatikus update a free verzióban is. A GUI egész jól néz ki, a menürendszer nagyjából átlátható. Viszont szerintem kér volt időszakokra lebontani a status-t.

    3 szolgáltatása fut:
    CHGui.exe - kb 15 megát eszik (csak akkor fut, ha meg van nyitva a vezérlőpanel:) )
    CHService.exe - kb 4 megát
    CHTray.exe - kb 3 megát
    szal a fogyasztása elviselhető.

    Most tesztelgetem, esetleg ha valaki használta, vagy ismeri, akkor az megmondhatná, hogy BOClean, és WinPatrollal meg vannak-e egymás mellett. :) [nem paranoiás]

  • zvaragabor
    #171
    Ahogy lck mondta. :) Ezek csak fölösleges információkat tartalmaznak a telepítés/uninstallálásal és egyéb dolgokkal kapcsolatban. Ezért ajánlott leszedni őket.
    Egyébként nem kell sűrűn használni, elég kb 2-3 hetente. Vagy attól függően hogy mennyi programot uninstallálsz/telepítesz.
  • lck
    #170
    Ha programokat telepítesz fel - le, Mappákat hozol létre és törölsz. Annak ellenére hogy letelepítetted vagy letörölted egy csomó bejegyzés marad róluk a windows adatbázisában. Ilyen programmal ezeknek a haszontalan bejegyzéseknek a számát lehet csökkenteni. Igy elvileg gyorsabb marad a wined és ritkábban kell ujratelepíteni.
  • DanRyu
    #169
    Egyébként ezzel a Free window registry repair progival, mit is hajtottam végre 1 órával ezelött? Mire jó és milyen sürün kell hsználni?
  • lck
    #168
    A biztonsági központot ki is tudod kapcsolni:
    Sajátgép > Vezérlőpult > Felügyeleti eszközök > szolgáltatások:
    Biztonsági központ - tulajdonságok: Indítás típusa: Kézi vagy Letilt.
  • DanRyu
    #167
    Beálltottam de most sárga ezöbe írj a Vírusvédle melett, hogy figyelés kikcsolva. De ugye nem a vírusvédelmem nem figyeli a rendszert tovább?
  • DanRyu
    #166
    Igen frissít mindíg az avastom mikor valami új megjelenikhozzá, a reggel nincs gondom, mert tom hogy hogyan kell serialt kérni az oldalán. Nekem még a biztonsági központ sosem hülyült így be mint most. Gagyi akkor nagyon. Kösz a segítséget, megnyugodtam már, hogy végre tudom a biztonsági központ gagyizi csak.
  • lck
    #165
    A hiba a te gépedben van, sajnos a registry karbantartáson túl sokkal többet nem lehet javasolni, ugyanis az avast benne van az xp vírusölő adatbázisában és azt kellene írni neki hogy van vírusirtó a gépeden. ( pl. az új comodo antivírust nem látja nálam sem az xp ).
    Annyi tudsz tenni hogy a biztonsági központban a vírusvédelem beállításánál kézzel azt állítod be neki hogy van vírusirtó a gépen. Utána már nem panaszkodik a biztonsági központ.
    Az Avastnak egyébként az avast.com -on ingyen resztrálhatsz 14 hónapig használható kódot.

  • zvaragabor
    #164
    jah alapból az avast lejárós, csak lehet hozzá ingyen igényelni kódot. a hivatalos oldalán valahol. egyébként frissít rendesen? mert ha frissít akkor semmi gond, a biztonsági központ hülye, másnál is hallottam már hogy gyökérkedik. nem kell rá figyelni. Az avast attól még a gépen van, és működik attól. A biztonsági központ tulajdonképpen csak egy szolgáltatás, ami jelzi, hogy van-e tűzfal/ vírusírtó.
  • DanRyu
    #163
    Mindent lépésröl lépésre megcsináltam ami mondtál, fent van az avast újra,de az az ingyenes verzió amei 59 nap múlva jár le? 59 napig használhatom azt írja. De sajna még mindíg azt írja a biztonsági központban, a vírusvédelem mellett, hogy nem található. Ráadásúl tegnap e hiba közben beszart a kislemezmeghajtóm is. Nem tudom, hogy most mi a tökömet csináljak a továbbiakban.
  • DanRyu
    #162
    Ok köszi szépen a helpet!
  • zvaragabor
    #161
    jah hogy ma raktad fel a nodot. nem baj, csináld végig amit mondtam, és tedd fel újra az avastot.
  • zvaragabor
    #160
    Tegnap azért nem látta szerintem, mert ahogy azt lck is mondta, nem szabad több antivírust feltenni a gépre. Másrészről az AVG antispyware az nem vírusölő, azzal egy cafat vírust nem fogsz tudni leszedni, mert agy egy kémprogram írtó. Töltsd le EZT, telepítsd, indítsd el, Full Scan, a keresés végén Fix Errors, így megszabadulsz a sok bejegyzett registry kulcsoktól, és utánna telepítsd vissza az avastot, ha ingyenes és jó antivirus kell.
  • DanRyu
    #159
    Az Avastot tegnap óta nemlátja a gépem, ma raktam föl mellé a Nod32-öt meg az AVG Anti-Spywaret. De már az Avast sincs a gépemen meg a Nod32 sem. Kinlódok az AVG Anti-Spywareel.
  • zvaragabor
    #158
    A legtöbb ember szerint az Avast a legjobb az ingyenesek közül.
  • DanRyu
    #157
    Ok kösz a helpet, de ajánlhatnál nekem egy jó ütös és új vírusírót ami tényleg minden vírus ellen védi a gépem, mert épp most 86ot talált az AVG! Egyedül az va már fent, de sztemezt is leuninstallálom, mert ez sem látja a gépem.
  • lck
    #156
    Figyi! Mindig csak egynek szabad lenni a gépen. A vírusirtók elég mélyen be épülnek a rendszerbe. Ha többet rax fel egyszerre megzavarják ( lassítják) a rendszert és egymást is. Döntsd el hogy melyik tetszik legjobban és csak azt használd. Mindhárom tényleg jó vírusirtó egyedül is.
    Sokszor még az sem elég hogy az egyiket le telepíted aztán másikat teszel fel - akkor is észre lehet venni utána vala miféle problémát a géppel. Épp ezért én például ha fel telepítek egy új Windowst általában kitartok az arra először feltett vírusirtó mellett. Vagy ha mégis letelepítem akkor még egyéb registry tisztítóval is kitakarítom.
  • DanRyu
    #155
    Pedig ez a 3 nagyon jó állítólag.
  • adobepremiere
    #154
    Nekem ez a legjobb virusírtóm:

    CA.eTrust.EZ.Antivirus.2006.7.1.9.1
  • lck
    #153
    Gratulálok a HÁROM vírusirtóhoz ! - Azért nem látja.
  • DanRyu
    #152
    3 vírusírtó van a gépemen és a rendszer egyiket sem látja, hogy védné a gépet. AVG, Nod32, meg Avast Antivirus 4.7. A biztonsági központban azt írja a vírusvédelem mellett, hogy nincs vírusvédelem a rendszeren, tegnap még volt, vajon miért?
  • Newfronter
    #151
    A NOD32 nálad a legbrutálabb beállításra van véve? Mert amúgy alapból sok mindent kihagy, nincs bekapcsolva heurisztika, stb...
    Ha kell adok olyan verziót, ami alapból a legkeményebb beállításon van.
  • j0nNyKa
    #150
    an azert nem kell ilyen elvakultan a nodot vedeni, en is nagyon sokaig ugy gondoltam, hogy az a legjobb
    de akkor miert baszik kb. minden virusra, amit mondjuk 1 kaspersky megtalal? miert nem szol be, csak a LEGEGYERTELMUBB virusoknal, hogy he paraszt, ne toltsd mar le ?
    fene tudja, nehez kerdes, en sokat kiprobaltam
    nod mindenben jo, csak epp nem eleg hatekony
    kaspersky 1 picit lassabb, es szoposabb a masolasvedelme, de naaagyon hatekony
    avast az ugy mindenben megfelelo, es ugye ingyer adjak
    norton... ah.. eromuvet is visszafogja, nem nagyon eri meg
    tobbiekrol nincs velemenyem
  • m66
    #149
    szerintem elég szarul konfigolhattad be a NOD-ot, azért kaptál be egy vírust. vagy elfelejtetted elindítani, mikor neteztél. ugyanez bármelyik másik irtóval is előfordulhatott volna, s akkor most azt pocskondiáznád? tanuld meg használni a szoftvereket. a lassításért meg úgy kell neked, használd azokat.
  • csabiks
    #148
    de a többiben teljesen igazad van
  • zvaragabor
    #147
    Jah pontosan ezt elfelejtetem mondani, bocs.:D Ettöl a Hide IP Platinumtol télleg belassul a net. Szal nem érdemes feltenni, csak megemlitettem hogy van ijen is.
  • csabiks
    #146
    jhaj bazzeg ne okosítsd az embereket ilyen ip rejtővel mertcsak lassul a net
  • zvaragabor
    #145
    A legjobb vírusvédelem ha van egy profin konfigurált tűzfalad, egy profin konfigurált vírusírtód, meg szintén egy jól konfigurált kém program írtód. Persze nem árt a legfrissebb változatokat használni, és rendszeresen frissíteni, majd futtatni. Az operációs rendszered is frissítsd, ha XP van akkor tedd fel a Service Pack 2-t. Emellett ne rendszergazdai jogokkal szaladgálj a neten(Drop My Rights). Letöltő programoknál(ha lehet) állítsátok be a letöltött fájl vírusellenőrzését. Van egy program(Hide IP Platinum) ami az IP címed rejti el, azaz alakítja át egy külföldi IP címre. Így a hackerek számára "láthatatlan" vagy. És persze ne látogasd gyakran a legszaftosabb pornó oldalakat és a warez oldalakat. Persze semmi sem tökéletes, de a tökéletességre lehet törekedni.
  • JAS 39
    #144
    Avast!
  • JAS 39
    #143
    Az Avasz! a legjobb.